Å leve med en psykopat

Guds verste barn

Når predikanten er en djevel i forkledning

Hun er en godt voksen kvinne som i flere år har vært medlem i en såkalt fri menighet. Før hun ble fast medlem gikk hun inn og ut i denne menighet fordi hun var rotløs og hadde liten tillit til mennesker.

LESERHISTORIE: Min manglende tillit skyldes overgrep i min barndom. Men det er ikke dette jeg vil dele med dere. Min historie begynner den dag jeg ble en stabil og seriøs kristen.

Denne menigheten grep mitt hjerte. I menigheten var det en leder og denne leder var den øverste predikant, med alltid det avgjørende ord for alle lokale menigheter. Disse ting hadde jeg ingen peiling på, og jeg visste ikke hva denne mann egentlig gjorde utenom når vi var på stevner eller han kom på besøk til vår menighet i min by.

Han var en svært karismatisk mann og en talefør predikant fra talerstolen. Han hadde ordet i sin makt, og det viste han med hele sin oppførsel og talemåte.

Sannheten

Alt han prekte og talte om var sannheten. Ingen i Norges land hadde slik en åpenbaring i fra Guds ord, som han hadde fått fra Gud. Alt hva den mann sa, slukte jeg, og mange med meg i menigheten.

Han var for meg den som sa sannhet og dermed fikk jeg full tillit til ham. I årene som gikk begynte jeg å undre meg på hvorfor han til stadighet skjelte ut andre menigheter og befalte nærmest folk å komme seg ut av vår menighet om de hadde andre meninger.

Etterhvert som tiden gikk ble jeg mer og mer redd for denne mannen. Jeg jeg merket at hvis jeg snakket med han og hadde mine egne meninger om Guds ord, så ble jeg irettesatt og nærmest skjelt ut.

Jeg ble redd

Fordi det ville han ikke ha noe av. Dette gjentok seg for både meg og mange andre i mange år fremover. Jeg begynte for alvor å bli veldig redd denne predikanten!

Det ble så ille at jeg fikk ikke sove når jeg var på de forskjellige stevner som menigheten holdt. Angst og redsel for hva han kunne si til meg, og om meg ble så ille at jeg nærmest isolerte meg på stevnene. Jeg turde rett og slett ikke snakke til eller med ham.

Jeg vet at mange med meg hadde det på samme måte. I løpet av de år som jeg var med i denne menighet, så var det medlemmer som gikk ut fra menigheten, nettopp på grunn av denne mann. De klarte rett og slett ikke være med mer.

Maktmisbruk

De hadde fått nok av all utskjelling, overgrep og maktmisbruk. For noen år siden, på et sommerstevne, skjedde det som ikke skulle skje med et medmenneske.

Jeg kom gående på området og i mot meg kom denne Leder. I det jeg skulle hilse på han, tok han min hånd og jeg gav han en “søsterlig” klem, som vi alle pleide å gjøre.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Men det som skjedde da var at han i det han gir meg klem, slikker meg i det høyre øre og roterer sin tunge inni øret mitt.

Jeg frøs til og ble stående stiv som en pinne. Han så på meg og gikk bare videre, som om ingenting hadde skjedd.

Dessverre var min redsel for denne mann så sterk at jeg gikk i flere år før jeg kom ut med min historie.

Min tro ble satt på prøve

Jeg må også si at på grunn av min vonde og traumatiserende barndom så ble dette som å rive min sjel sønder og sammen. Hele min tillit til mannen raste som et fjell og min tro på Jesus ble virkelig satt på prøve.

I løpet av disse årene ble jeg mer og mer overbevist om at mannen måtte være syk.

Det fordi jeg merket at alt dreide seg om han og ingen andre i menigheten. Ingen andre enn han hadde noe Guds ord å gi til medlemmene.

Ingen var i stand til å gjøre alt det han gjorde.

LES OGSÅ: Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

Det var han som samlet inn penger og gav til de fattige. Det var han som ledet den eneste “rette og sanne”menighet i Norge. Det var han som hadde det siste ordet i all samtale.

Det var han som var lederen med stor L for alle menigheter. Ingen lokal menighet skulle være uavhengig av han.

Det er han som kaller seg Apostel, fordi han har vitner på det! Uansett hva som ble gjort for menigheten, så var det ikke godt nok.

Jeg delte min historie på Facebook

Jeg ble minnet av en kjær broder om hva kjærlighet mellom søstre og brødre i en menighet skulle være. Han fortalte hvordan vi skulle være mot hverandre når vi møttes og var sammen.

Dette trigget mitt hjerte på en slik måte at jeg var bare nødt til å utlevere min historie gjennom menighetens Facebookside.

Da dette var gjort begynte hatet å vise seg. Lederen nektet på alt hva han gjorde av overgrep. Det eneste han innrømmet var at han møtte meg på området og blåste meg i øret!

Jeg forsto etterhvert at dette kunne gjøre meg syk både fysisk og psykisk. Men det som skjedde var at jeg fikk kontakt med en kjempefin og jovial broder som hjalp meg gjennom dette helvetet.

Jeg ble kastet ut av menigheten

Han hadde også gått ut med opplysninger om denne mannen. På grunn av lederens mange løgner ble jeg på et tidspunkt kastet ut av min egen menighet.

Jeg holdt på å bli gal av alle predikantens løgner.

Ingen trodde på meg! Jeg fikk advarsler og utestengelser fra alle hold, men det som så skjedde skulle forvandle hele min situasjon.

Det kom nemlig frem historier som var så alvorlige om denne mannen at jeg som hørte dette ble nærmest sjokkert.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Takket være at jeg hadde delt min historie på menighetens Facebookside ble det åpnet en dør som viste meg og mange med meg, en forferdelig og grusom fortid om denne mannen.

Dette ble åpenbart ene og alene pga min gode venn som støttet meg hele veien.

Han fikk opplysninger om at predikanten hadde vært utro med flere kvinner i årevis. Han hadde til og med hatt tilnærminger til en 8 år gammel jente.

Flere og flere historier begynte å komme frem i lyset.

Jeg ble etterhvert trodd av min egen menighet og vi gjorde opp oss i mellom. Det ble et stort brudd i menigheten og vi i vår by startet vår egen og uavhengig menighet.

Er han en narsissist eller psykopat?

På grunn av alt denne mann har gjort vil jeg si at han har mange tegn på narsissisme.Det er mange som sier at han har tegn på psykopati. Og dette tillitsbrudd og denne vanvittige falskhet og all ondskapens løgn, har gjort at min tillit til andre mennesker er blitt så aldeles skrøpelig.

Men jeg har det håp til Gud at dette vil bli bedre etterhvert som tiden går. Jeg vil også på nytt berømme min kjære gode venn.

Uten han hadde jeg ikke klart å komme meg dit jeg er i dag. Takk! Det skal også sies at jeg har tilgitt denne predikanten som har gjort meg så mye vondt. Og det har jeg kunnet gjøre på grunn av Guds kjærlighet til meg gjennom Hans ord.

Kom deg vekk!

Jeg vil også med min historie rope ut til dere som ennå står i en slik situasjon som jeg gjorde eller er i en menighet hvor du blir undertrykt og ledelsen driver med sosialt maktmisbruk.

Kom deg ut! Det er hjelp å få!

LES OGSÅ:

Flykt eller kjemp

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

Vant du eller narsissisten?

-Alt handler om konkurranse for narssisisten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. john kyrre fjeldvik

    Lukkede menigheter er nok den perfekte spillplass for mennesker som dette. Dessverre kommer ikke slike oppgjør (her dreier det seg åpenbart også om overgrep) ut blant vanlige folk. Det holdes internt. Slikt gjør at andre mennesker som dette kan fortsette å herje fram. Så lenge de som er i andre, like lukkede samfunn, ikke får kjennskap til hva som er avslørt, vil det være mye vanskeligere å nå fram når det forsøkes å sette søkelys på overgrep av fysisk eller psykisk art, som ofte rammer de mest sårbare.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.