Brudd med en psykopat

Hvorfor dro du bare ikke?

Hvorfor dro du bare ikke

Er du en av dem som har opplevd det samme som meg, så er dette et spørsmål du har hørt alt for mange ganger og er drittlei av å høre!

Men vet du hva, det nytter ikke å prøve å forklare en gang. For uansett hvor godt og hvor mange ganger du prøver, så blir de aldri til å kunne forstå. Dessverre. 

Store mørketall

Mørketallene er store, folk kommer seg ikke vekk. For selv i 2023 så er det altfor vanskelig å komme seg unna.

Norge har et elendig system for å beskytte oss voldsutsatte, da er det faktisk tryggere å bli værende.

For å bli værende så er vi tross alt i en situasjon vi kjenner og vi ser mønstre og kan forutse hva som kommer.

Drar vi, så provoserer vi. Noe som ikke er så lett når man har gått i en konstant overlevelsesmodus hvor hverdagen kun handlet om skadebegrensning. Hvem vet hva som skjer om vi drar? Jeg kan nesten garantert si at det kommer til å bli verre en det du noen gang har opplevd før, fordi du er blitt en annens eiendom og eieren vil ha deg tilbake under sin fulle kontroll. 

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvorfor sa du ikke noe?

Hvorfor dro du ikke bare? 

I begynnelsen er alt så fint og flott, og man blir behandlet som en prinsesse.

Det jeg ikke visste da, var at han var ute etter alle mine svakheter for å bruke dem i mot meg senere i forholdet.

Du oppdager det ikke før det er for seint. Jeg ble  hjernevasket til å tro at han var den som var så god mot meg, gitt meg fine ting og hjulpet med så mye.

Det er jo jeg som ikke kan noen ting, jeg som gjør alt feil og er utakknemlig.

Dårlig samvittighet

Det er helt sykt hvor mye dårlig samvittighet en person kan gi deg. «Du er ikke glad i meg du!” –  “Hadde du virkelig elsket meg så hadde du prioritert kveldene med meg, og ikke vennene dine og mora di.» 

Da blir man jo sittende resten av kvelden å be på sine knær for å prøve å overbevise ham om at jo, det er deg jeg elsker.

Neste steg er jo at hver gang man prøver å dra en tur for å besøke venner eller familie, så kommer anklagelsene om utroskap.

«Du skal egentlig ikke til mora di, du skal bare andre steder å få deg kuk.»

Da går det jo enda en kveld på kne med tårer og snørr, bare for å prøve å overbevise han om at man ikke er utro. Til slutt tør man ikke å dra noe sted, redd for å bli anklaget for ting man ikke har gjort.

Torpedo med pistol

Men det var ikke bare den dårlige samvittigheten han pakket på meg som ga han full kontroll. Han fortalte meg også at han hadde jobbet som torpedo i Oslos undergrunn.

En periode hadde han også pistol hjemme. Han sa at han måtte ha pistolen for å beskytte seg selv i tilfelle uenigheter i undergrunnen.

Han hadde også et kriminelt nettverk som kunne lage livet mitt til et helvete på alle måter hvis han ville det.

Han fortalte meg grusomme ting fra miljøet der, om fingrene som ble kappet av og folk som fikk permanente hjerneskader og satt i rullestol.

Penger skulle aldri være et problem.

Han kunne bare reise til Oslo for å ta på seg en liten jobb, for så  å komme hjem med en bag med cash om det skulle knipe.

Jeg hadde jo knapt nok vært utenfor den lille bygda mi så jeg svelget alt rått!

Da hadde han vunnet. Han har klart å isolere meg i fra alle andre og skremt meg til å tro at han var mektig i forhold til lille meg.

Nå var han klar for å gå inn i fase 2 av forholdet. 

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I mitt tilfelle så klarte han å overtale meg til å flytte fra hjembygda og nærmere byen. Det gjorde jo alt så mye lettere med tanke på jobb og alt var lettere tilgjengelig, fortalte han.

Men vet du hva som ble enda lettere? Jo, det ble lettere å utøve vold uten at venner eller familie merket noe til det! 

Før et halvt år var gått, så var jeg så kuet at jeg bare eksisterte for å blidgjøre han.

Sjekket telefonen min

Han sjekket regelmessig alt på telefonen min, hadde full kontroll på min bankid. (For jeg var jo så dårlig i matte, at det var jo selvfølgelig best at han tok seg av alt av regninger og sånt).

Men det skal sies at jeg gikk ikke ned uten kamp hver gang. Jeg har skreket og bannet og sagt mye stygge ting jeg også.

Forskjellen  var bare at det jeg ga, fikk jeg ti ganger så mye og så voldsomt tilbake. Og jeg visste det.

Jeg var fullt klar over at hvis jeg ble sint så ble han enda sintere, men av og til kunne jeg ikke dy meg.

Blomster

Etter en sånn runde ble det rolig et par uker, da ble han myk som smør. Kom med blomster og rosende ord.

Han skulle slutte å drikke så mye og alt skulle bli så bra. Og det gikk veldig bra i noen uker før det bar på igjen.

For ja, han drakk mye, og det var ikke lange perioder med bare litt.

Og dum som jeg var så hadde jeg bestandig håpet om at denne gangen, denne gangen mener han det. For vi hadde jo hatt det så fint de siste ukene. Han var jo så snill og god. 

På denne tiden tok jeg også meg en fest, gjerne annenhver helg når sønnen min var hos pappaen sin.

Så drikkingen var liksom ikke hovedproblemet da. Vi var jo unge og en fest var jo vanlig blant folk i vår alder.

Kompiser fra dårlige miljøer

Men etterhvert begynte han å finne seg kompiser fra dårlige miljøer. For å si det sånn, alkohol var ikke sterkt nok i gjengen.

Så nå var det ikke bare drikking lenger, men piller, hasj og noe med cola. I  ettertid har jeg funnet ut at cola er det samme som kokain.

Jeg husker spesielt en helg jeg hadde barnefri, men ville ikke å dra på fest med han.

Jeg er veldig motstander når det kommer til narkotika å nektet å være med på fest med den gjengen.

Han dro «heldigvis» alene. Men det gikk ikke lange stunden før han begynte å sende meldinger for å ringe for å sjekke at jeg holdt meg hjemme og ikke hadde besøk.

30 meldinger på ett par timer var ikke så unormalt. Men når han begynte å legge ut om at kompisen hadde fått tak i morfinpiller som de satt å sniffa, da slutta jeg å svare på både meldinger og oppringninger fordi jeg ble så forbanna.

Kom hjem for å sjekke

Det var antagelig det dummeste jeg kunne ha gjort. Han ble mistenksom og ble redd for at jeg hadde besøk, så han kom hjem for å sjekke.

Han var ikke direkte blid for at jeg bare hadde kutta han ut med vilje akkurat.

Den natta klarte jeg til slutt å komme meg inn på badet og låste meg inne der til han hadde sovnet, for jeg var ikke sikker på om jeg kom til å overleve om jeg ikke gjorde det.

Det ble forresten en fin regning fra huseier da vi flytta derfra, siden døra til badet hadde et stort hull i seg der hvor foten hans gikk igjennom. Heldigvis for meg så var det bare foten hans og ikke hele han som kom seg igjennom! 

Dagen etterpå klarte han å overbevise meg om at alt var jo min skyld igjen, hadde jeg bare svart på telefonene så hadde han ikke blitt så sint. Og han hadde jo rett i det, det var jo min egen skyld. Hadde jeg svart på alle meldingene og telefonene som kom, så hadde utfallet vært annerledes. 

Hvorfor dro du bare ikke? 

Han maste og ville ha unger. Og etter at jeg kjøpte hus til oss så ble dette en realitet, jeg ble gravid med vårt første barn.

Han var veldig glad for det og gledet seg mye, og han kunne ligge på magen min for å stryke på «babyen». «Herregud så søt han er» « se som han bryr seg» «nå slutter han sikkert med å drikke og vi blir en lykkelig familie»

Det var jo ting som jeg tenkte i sånne øyeblikk. Men drikkingen ble bare verre og verre.

Fyllekjøring og politi, og jeg sto igjen med alt ansvaret alene. Til slutt fikk han overtalt meg til å flytte til hans hjemby, fordi han drakk jo for at han var deprimert, fordi han var så langt unna familien sin. Da var vi 90 mil unna min familie som var begynt å stille spørsmål om han var voldelig. 

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Barn nummer 2 kom, og enda et pressmiddel for å holde på meg.

Trusler om å ta barna i fra meg hver gang vi var uenige. Han skulle plante narkotika sånn at jeg ble tatt og måtte sitte i fengsel.

Han skulle ha små mengder kokain i pepsien min, så lite at jeg ikke merket noe, men at det dukket opp på blodprøver når jeg ble tatt. 

Nesten ti år i helvete gikk vi på tå rundt han før vi kom oss vekk!

Vi har vært “fri” i flere år nå, men vanskelige år.

Både jeg og barna sliter med ettervirkninger, men vi har hatt god hjelp fra alle instanser og det går opp og frem.

Det har regelrett vært blod, svette og tårer for å komme oss dit vi er i dag.

Bitterheten sitter i

Selv med alle bevisene og barn som kan fortelle om kvelertak og ukontrollert aggresjon så ble saken henlagt. 

Det er så urettferdig.

Han lever livet sitt som at ingenting skulle ha skjedd, mens vi sitter igjen med varige mén som vi må kjempe med daglig.

Det er steintøft.

Den jobben tar jeg med glede, fordi det viktigste er at vi er fri. Og når man er fri så er alt mulig!

 

LES OGSÅ:

Flykt eller kjemp

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Er du på LinkedIn? Legg gjerne til Tom Aage i redaksjonen på Facebook og LinkedIn.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.