Narsissisten

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Når det er vanskelig å forlate en narsissist

En narsissist har alltid døren på gløtt for sine trofeer. Så også for deg?

Du hadde noe å tilby som narsissisten kunne dra nytte av.

Mange spørsmål, ingen svar

Om det var du som avsluttet med narsissisten eller omvendt, så vil det alltid ligge mange ubesvarte spørsmål i luften. For narsissisten er dette en katt og mus-lek.

Narsissisten vet at du sitter med mange spørsmål om hvorfor og hvordan kunne du?

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Spar deg bryderiet, det er nytteløst å prate med en narsissist. De har sin egen virkelighetsoppfatning som sjelden samsvarer med realitetene.

Hvorfor får du ikke avsluttet forholdet?

Narsissisten har en sadistisk glede i å lage hodebry for andre. Det er nemlig en av tingene narsissisten næres av.

Derfor lar de spørsmålene være ubesvarte. I beste fall kan du bli tillagt egenskapene til narsissisten, nærmere noe svar fra narsissisten kommer du ikke.

Et annet moment ved å ikke lukke døren helt, er at narsissisten, etter å ha prøvd ut andre og ikke funnet noen fullgod erstatter for deg, kan komme tilbake til deg som en “angrende synder” og be om bedre vær.

Ikke bit på agnet, det blir verre nå enn før.

Du er narsissistens eiendel for alltid

I en narsissists hode vil du alltid være eiendelen dens. Narsissisten er menneskesamler, og tror at alle ser opp til han/henne til evig tid. Narsissisten har ingen selvinnsikt.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Ikke bli en del av haremet til narsissisten, det er ingen god plass å være.

Kan du være venn med en narsissist etter et brudd?

Nei. Dere var aldri venner tidligere, så hvorfor skal du bli det nå?

Husk at du var hatobjekt nummer 1 store deler av tiden dere tilbrakte sammen. Lukk døren, og la den for alltid være lukket.

Narsissisten vet hvordan du reagerer

Å forlate et forhold med en narsissist er ikke det samme som å forlate et normalt forhold.

Mange sliter med det som heter traumatilknytning etter et brudd med en narsissist. Du ble opphevet til det beste som finnes, for deretter å bli devaluert til det verste mennesket som finnes på denne jord. Dette skjedde om hverandre og utviklet seg til et traume.

Du tror og håper fortsatt at narsissisten kan endre seg til den personen den spilte i idealiseringsfasen eller love bombing-fasen. Du har kanskje et håp innerst inne om at hvis narsissisten bare endrer seg tilbake til den karakteren den spilte i innledningsfasen, så kan dere få det bra igjen.

I små doser kan karakteren komme frem, som når narsissisten prøver å komme inn i varmen igjen og dra nytte av deg på noe vis.

Men narsissisten klarer ikke holde masken i lang tid. Hold deg milevis unna forsøkene på forsoning!

Oppsøk fagfolk

Selv om du har venner som ønsker deg godt, og støtter deg, er det ikke alle som har opplevd et brudd med en narsissist.

Rådene deres kan derfor bli litt enkle: “Bare glem personen” er et uttrykk som går igjen. Det skal dessverre litt mer til for å riste av seg kaoset en narsissist steller i stand.

Tenk på narsissisten som en parasitt som har satt seg på deg, som du må kvitte deg med.

Det å gå til fagfolk kan være èn mulighet. Ta en samtale med din fastlege? Du og fastlegen har sammen ansvaret for din helse. Kanskje kan din lege være en samtalepartner eller vise deg veien videre. En annen mulighet er krisesentre, de har god og inngående kjennskap til narsissister, psykopater og sosiopater.

Vær kreativ – avslutt forholdet

Siden du sitter igjen med flere spørsmål enn svar, vil dette mest sannsynlig være noe som kommer til å gnage i deg i lang tid. Du går med klump i magen, hodet ditt spinner trill rundt etter kaoset du har opplevd og du prøver å finne logiske forklaringer.

Det er som det er, kaos, manglende logikk og lite du får gjort med i etterkant.

Det du imidlertid kan gjøre noe med, er hvordan du takler det.

Å snakke med fagfolk er en del av løsningen.

En annen del-løsning er å bruke en av dine hobbyer til å få kaoset ut av kroppen og hodet. Om du liker å spille musikk, lag en sang om dine følelser.

Liker du å skrive, skriv dikt eller skriv artikler om galskapen. Liker du å strikke, strikk en genser med motiv av Satan. Vær kreativ. Få det ut.

Ikke gå rundt og gruble for lenge. Det spiser deg opp innvendig.

Les også

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

Vant du eller narsissisten?

-Alt handler om konkurranse for narssisisten

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.