Narsissisten

Den farlige narsissisten

Narsissistisk raseriutbrudd

Det var sommer, solfylte dager, fløyelsmyke netter. Hun har vært alene i seks år etter en skilsmisse som det tok tid å komme over. For moro skyld tok hun en ekstra jobb ved et av norges mest idylliske sommekonsertsteder, kanskje treffer hun den store kjærligheten igjen? 

LESERHISTORIE: Der sto han, allerede første kvelden. Kjekk mann, usedvanlig hyggelig og lett å bli kjent med. I løpet av sommeren ble vi kjent og når høsten kom ble vi kjærester. 

Jeg har vokst opp omgitt av kjærlighet fra familie, har gode venner og sjonglerer timeplanen mellom 3 jobber jeg liker svært godt. Så allerede i starten gjorde jeg det klart at skal vi være sammen må du dele meg med mange, for jeg har familie og venner jeg er svært glad i.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han hadde vokst opp i en familie med alkoholmisbruk, omsorgssvikt og hadde lite kontakt med sin familie.

Jeg fikk vondt av han

Han fortalte om en barndom der han ble totalt oversett, historien var hjerteskjærende og jeg fikk så vondt av han. Ekskonen var ikke stort bedre og han hadde flyttet langt vekk fra barna også. Hvis han ikke hadde gjort det, ville han ikke få noe tid til seg selv, fortalte han. 

Han hadde ofret mange år av sitt liv for dem etter skilsmissen. Han hadde hatt en god kamerat som dessverre døde av kreft dagen før vi møttes første gang. Allerede da fikk jeg sympati for han og trøstet så godt jeg kunne. 

Kjærligheten blomstret

Jeg måtte klype meg i armen, for han var som en drøm. Vi hadde det så fint, tilbrakte alle ledige stunder sammen. 

Jeg introduserte han for familien og venner, vi gikk på konserter sammen, lagde middag og koste oss alene. Vi byttet på å være hos hverandre.  

Etter hvert som tiden gikk ga han stadig uttrykk for misnøye over hvordan jeg disponerte tiden min. Jeg jobbet for mye, jeg valgte bort han når jeg gikk på venninnekveld, mente han. Da det var tid for den årlige Spaniaturen med mine kvinnelige kolleger rakna det helt. 

Hva hvis vi hadde planlagt noe akkurat den helgen? Jeg sa at dette er planlagt for lenge siden, men vi kan gjøre noe sammen helgen før eller etter.  

Bare sjalusi?

Allerede der burde jeg sett et stort rødt flagg vaie mellom disse utblåsningene som kom. Men jeg tenkte han kanskje er sjalu? Det nektet han for. 

De helgene jeg var opptatt med jobb snakket vi bare sammen på telefon. Han fortalte da at han hadde vært sammen med kompiser. Disse kompisene fikk jeg aldri treffe. 

Det samme gjaldt barna, de kom alltid på besøk når jeg jobbet. 

Denne misnøyen med hvordan jeg disponerte tiden min utviklet seg etterhvert til korte, brå raseriutbrudd hvor jeg fikk passet påskrevet. Jeg sa klart ifra at dette kunne jeg ikke finne meg i, gjorde det slutt og sa at jeg ble redd.

Han tryglet og ba

Han fortalte at han gikk til psykolog og jeg fikk dårlig samvittighet og tok han inn i varmen igjen.

Da gikk det fint i lang tid og vi hadde det virkelig fint. En dag rett før jul dro vi ut med venner på lunch. 

Min datter hadde nettopp kommet hjem fra en lengre reise. For å overraske henne vasket jeg leiligheten hennes og pyntet denne til jul. Hun ble svært glad.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Under lunchen stakk hun innom og fortalte da at det beste med å komme hjem var at mamma hadde gjort dette. 

På vei hjem gikk han og jeg alene, det var folketomme gater, folk var opptatt med julesysler. Han hadde drukket mer alkohol enn han pleide og bombarderte meg med utsagn som at “nå må du se å få kutta navlestrengen til hu dattera de”, “slutte å sy puter opp under armene og la hun stå på egne bein”.

Han mente også at jeg brukte for mye tid på familie, venner og jobb. Jeg sa tydelig ifra at jeg syns nok var nok og at jeg gjorde det av ren glede, jeg er glad i familien min. 

Blikk fra et rovdyr

Fra da av gikk jeg ett par skritt foran han og plutselig grep han tak i armen min, jeg snur meg og dette synet glemmer jeg aldri. Det var som å stirre inn i blikket til et rovdyr. 

Kun hat, forakt og et raseri som var helt ubeskrivelig!

Han skallet meg ned flere ganger. Mellom hver gang spurte han meg om jeg virkelig trodde at han var glad i meg, at han likte familien min? 

Ved en anledning klarte jeg å stikke av, og jeg ble innhentet og ført tilbake til samme plass. Da skulle han knuse meg og drepe meg med to nye nedskallinger. 

Reddet av forbipasserende 

Heldigvis kom det nå noen gående. De ble redningen for meg. Vi ringte nødnummer 112 og jeg ble tatt hånd om. 

Det viste seg at flere personer hadde sett dette på avstand, men fryst til av skrekk. 

Rettssaken

Etter mange måneder kom saken opp for retten. Jeg hadde gruet meg voldsomt for hvordan jeg ville reagere på å se han igjen. Jeg var også redd for å krenke han på nytt. 

Jeg hadde mange kvaler for om jeg i det hele tatt skulle tørre å si noe. Straks etter dette overfallet forsto jeg at det var et narsissistisk raseriutbrudd: Han tok uten forvarsel av seg masken og viste sitt sanne ansikt. 

Ikke til å kjenne igjen

Mannen som kom inn i retten var ikke til å kjenne igjen! Tynn, hengslete, lutrygga og så åpenbart nervøs og redd, skalv tydelig i hele kroppen. Det var nesten vondt å se. 

Han nektet for alt, la skylden på meg, men vitner bekreftet min historie. Han ble dømt til fengselsstraff. 

Sammenbruddet

Jeg ble vitne til en narsissist som hadde falt helt sammen, fullstendig avkledd.

Supermanndrakten hadde rakna.

Han er godt over middagshøyden, på vei inn i alderdommen. Jeg vil tro han har en ensom tid i vente, ingen venner eller familie. Alle har snudd ryggen til. 

Han har bodd over hele Norge, men flyttet hver gang broen har brent. Han har byttet jobber utallige ganger. Det ligger mange ofre i grøftekanten. 

Ikke første gang

Jeg fikk etter hvert høre at han pleide å avslutte forhold ved å skalle de ned. Det skjedde innenfor husets fire vegger og ofrene anmeldte ikke av frykt for represalier.

Dette til tross for at flere havnet under omsorg på Krisesentrene. 

Lest alt om psykopater og narsissister

Kunnskap gir makt, mange brikker falt på plass. De er så gode til å lyve og konstruerer opp et liv som ikke har rot i virkeligheten. 

Det er skremmende når dette etter hvert blir avdekket og det går opp for deg at den du har tilbrakt tid med og kledd deg naken for er en notorisk voldsmann. 

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg er glad det skjedde ute på åpen gate og med vitner tilstede slik at lovens lange arm endelig innhentet han. Kanskje er jeg hans siste offer.  

Har du vært utsatt for noe lignende?

Jeg har lest alt jeg har kommet over av det som er lagt ut på psykopaten.info 

Jeg har også fått svært god hjelp ved samtaler på Krisesentrene rett etter hendelsen og senere hos privat psykologspesialist.

Jeg ble diagnosert med PTSD (Post traumatisk stresslidelse) og har gått igjennom mange måneder i behandling. 

Fortsatt redd

Jeg er fortsatt redd og slapper aldri helt av. Jeg har mani på å låse dører og sover bak en soveromsdør som er låst. Jeg vil fortsette å ta forholdsregler, har voldsalarm og han har kontakt og besøksforbud som jeg vil fornye hvert år. 

Jeg vil få varsel den dagen han er død. 

Det er vilt at drømmemannen viser seg å bli din verste fiende. 

Gjort er gjort, spist er spist. Nå er det om å gjøre å ta livet tilbake!

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. Anonym

  Å fytterakkern høres ut som min x
  Grøss

  • Yolanda Ruzafa

   Min også bodd overalt i landet ,og samme fremgangsmåte
   Nå bor han i Oslo
   Har fått 5 år med besøksforbud og fotlenke ,men 4 januar tok han kontakt igjen.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.