Narsissisten

Slik kommer du videre etter et brudd med en narsissist

Slik kommer du videre etter et brudd med en narsissist

Mange er bare glade de kom seg unna med livet i behold. Kropp, psyke og sosialt liv er ofte fullstendig rasert. Å få et godt liv igjen kan virke like urealistisk som å vinne i lotto.

Er det virkelig mulig å blomstre etter år med mishandling? Ja, og vi bør blomstre, for det er slik vi bli frie fra narsissisters grep for godt.

Forfatter: Line Strandvik, personlig veileder

Irriterer du deg over at narsissister bare går videre i livet nærmest uten en skramme, mens ofrene ligger og blør i veikanten? Du er ikke alene. Men venter du på at noen med tyngde og autoritet skal komme og sette alle narsissister på plass? Det kommer ikke til å skje, for det strider imot alle naturlover.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Så lenge vi venter på at noen skal redde oss, forblir situasjonen som i dag. Noen problemer kan kun løses fra innsiden, og narsissisme/psykopati er en av dem.

Ønsket om hevn er en lengsel etter rettferdighet

Har du hevntanker? Ønsker du at narsissisten skal få straffa si og bli avslørt for hele verden?

Den mest effektive hevnen du kan gi en narsissist, er å få et bedre liv enn noensinne, slik at vedkommende ikke lenger kan livnære seg av din smerte.

Når du skinner, blir det også vanskelig for narsissisten å overbevise andre om at du er søppel. Ønsker du rettferdighet, bør du derfor gjøre et sterkt comeback i eget liv, men selvsagt ikke i narsissistens liv.

Det nytter derimot ikke å bare late som du er lykkelig. Narsissister er som varmesøkere etter din sårbarhet og smerte.

Har du vonde tanker og følelser, blir de garantert oppdaget og brukt imot deg, om ikke av “din” narsissist, så av en ny narsissist. Det eneste som hjelper er å helbrede deg selv tvers igjennom … på ekte.

Den første fallgruven: Selvfordømmelse

Den første fallgruven du sannsynligvis allerede har ramlet ned i, er at du tror det var din skyld at du ble behandlet dårlig. Du prøvde å korrigere din oppførsel for at narsissisten ikke skulle bli sur.

Du ble manipulert til å tro at alle problemer i forholdet var din skyld.

Veien ut av denne fallgruven er å lære hva ordet narsissist betyr, hvordan slike mennesker tenker og hvilke verktøy de bruker til å manipulere deg. Du lærer om lovebombing, gaslighting, projeksjon, blame-shifting og triangulering.

Du var hjernevasket

Gradvis avtar hjernevasken du har vært utsatt for, og gradvis ser du klarere at det aldri har vært noe galt med deg. Det var ikke din skyld at du ble behandlet dårlig, det var ene og alene narsissistens skyld.

Å oppdage dette er en stor lettelse, men det er også nå du blir sint, når du endelig skjønner hvor urettferdig du har blitt behandlet.

Denne energien skal du bruke til å sette grenser for deg selv. Hold deg unna slike personer. Unngå å bli sugd tilbake eller inn i tilsvarende forholdet.

Når du har lært å sette grenser for alle narsissister, har du kommet deg opp av den første fallgruven, men du er ikke oppe av sumpen ennå.

Den andre fallgruven: Ubevissthet

Du har klart å kutte kontakten med narsissisten og dennes allierte og er på trygg grunn. Man skulle tro at problemet nå var løst, men det er langt fra tilfellet.

Det er her du begynner å innse hvor alvorlig situasjon du har vært i.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du opplever sannsynligvis en bølge av vonde tanker og følelser. Stress, angst, depresjon og utmattelse er vanlige ettervirkninger av psykisk vold. Kanskje isolerer du deg i frykt for å møte nye narsissister.

Dine tanker kretser rundt det samme temaet igjen og igjen. Du er fortsatt oppslukt av problemet narsissisme, fordi du ikke har funnet den egentlige løsningen.

Du var ikke et tilfeldig offer

Den andre fallgruven er å tro du var et tilfeldig offer. Hvis du tenker slik, kan det virke som om farer lurer bak hvert hjørne, hvor du ikke har kontroller over hva som skjer med deg. Det er til å bli paranoid av.

Det er ikke sant at du var et tilfeldig offer, men her vil jeg sitere den amerikanske coach Lisa A. Romano: «Dear One, it’s not you — it’s your programming.» Denne forståelsen fjerner skyldfølelsen, for du har ikke programmert deg selv. Det er ikke din skyld at du ble født med manglende beskyttelse mot narsissister, men nå som du vet bedre, er det ditt ansvar å omprogrammere deg selv, slik at du blir trygg og glad igjen.

Du er selv eksperten og autoriteten du savner

Det er en kunst å se innover i seg selv etter hvorfor akkurat jeg havnet i dette, uten å føle skyld og skam. Unngå fristelsen til å oppsøke hjelp fra noen som stryker deg med hårene, som ikke stiller krav til deg. Slik kommer du nemlig ikke videre. Du kan rømme fra narsissisten, men du kan ikke rømme fra din feil-programmering.

Det er nødvendig å forandre deg selv, helbrede gamle sår og rydde opp i alle tanker som styrer deg i feil retning. Det er aldri din skyld at noen behandler deg dårlig, men det er ingen andre enn deg som kan redde deg ut av situasjonen du nå befinner deg i. Personlig utvikling er nødvendig for å bli helt glad igjen. Den tryggheten og kjærligheten du savner ligger i deg selv.

For hvert offer som blomstrer opp igjen, mister narsissistene makten til å fortsette sin mishandling. Slik kan hver og en av oss bidra til å stoppe denne onde sirkelen og skape en bedre verden for oss selv og kommende generasjoner.

Er du med?

Line Strandvik hjelper deg som har vært igjennom en vond skilsmisse til å få et godt liv med glade barn. Hun tilbyr online kurs og veiledning over telefon og mail. Du finner mer om Line på denne nettsiden: https://www.linestrandvik.no/

Les også disse innleggene fra samme forfatter, “Når dine nærmeste tror på narsissisten“, “Slik demper du foreldrekonflikten når eksen er en narsissist” og “Når barna blir manipulert”

LES OGSÅ:

Flykt eller kjemp

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Jeg har vært sammens med en å jeg fikk i bakhode at noe hva rart med han !Ja han tokk av seg maska å prøvde å knuse meg psykisk men det klarte han ikke!jeg fikk ikke kjærlighetssorg å blei skuffet fordi jeg trodde at vi hva venner og blei i ett forhold men så oppdaga jeg at det hva bare ett spill !Jeg tenkte mitt at det er han som har problemer ikke jeg!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.