Brudd med en psykopat

Skammen etter voldtekten

Jeg har reist meg etter voldtekten

Alle mennesker har kjent på skam på ett eller annet tidspunkt i livet, forteller hun – og kjent skam over noe man har sagt eller gjort. Og det er jo helt naturlig, for av og så dummer man seg loddrett ut. Denne historien er en annerledes historie om skam.

LESERHISTORIE: Vi er jo bare mennesker. Vi ordner opp, rister det av oss og går videre med livet. Og kanskje etter noen år kan man se tilbake på øyeblikket å bare le av hele greia. Som sagt så er det helt naturlig, vi alle har vært der!

Men jeg vet om flere, der i blant meg selv som bærer på en stor og stygg skam. En type skam som det ikke er så lett å se tilbake på å le av, en skam vi aldri skulle ha kjent på. Så hvorfor gjør vi det? Jeg tror jeg vet svaret.

Som offer for vold og overgrep vet jeg alt om det å føle skam for hva jeg er blitt utsatt for.

Jeg kan gå igjennom samme scenario gang på gang, dag etter dag og gruble på hva jeg gjorde galt og hva jeg skulle ha gjort annerledes.

Hvorfor skrek jeg ikke? Hvorfor sloss jeg ikke og kjempet med alle krefter i stedet for å bare ligge der og vente på at det skulle bli ferdig?

Prøver å rettferdiggjøre

Jeg bryter meg selv ned fordi jeg prøver å rettferdiggjøre min reaksjon overfor meg selv.

Den ene siden av meg kjefter å syns jeg er svak og tafatt som ikke prøvde å beskytte meg selv.

Den andre siden kommer med rasjonelle tanker og sier at jeg handlet riktig.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Tankene mine roper til hverandre: «Hvorfor skrek du ikke?»

“Jeg kunne ikke skrike, måtte beskytte barna som lå å sov på andre siden av veggen» «

Ja, men hadde du skreket og barna hadde våknet, så kanskje han ikke hadde fullført det han startet på, argumenterer jeg for meg selv

Det synet som barna ville ha møtt da, det hadde kommet til å skade dem for livet.

Og sånn går tankene frem og tilbake.

En ond sirkel etter voldtekten som forsterker skammen.

Jeg bodde i mange år sammen med en alkoholiker. Det var år preget av fysisk og psykisk vold.

Rart nok føler jeg ikke like mye skam over det. Jeg kom meg vekk til slutt. Men da han ett år senere dukket opp rusa på trappa mi, er det en dag jeg aldri kommer til å glemme så lenge jeg lever.

Den fatale dagen hvor alt endte opp med voldtekt. Jeg har holdt ut mye i de tidligere årene, men voldtekten var desidert det verste som har skjedd meg.

Jeg ville mye heller ha blitt banket gul og blå hver dag fremfor voldtekt.

Det hadde vært lettere å takle. For det å bli frarøvet retten til å bestemme over sin egen kropp, at min kropp bare ble brukt som leketøy mot min vilje…

Ord kan ikke forklare hvor hardt det er å bære.

Jeg har aldri følt meg så stygg, utbrukt og verdiløs som da. Jeg hadde ikke troa på at jeg noen gang kom til å føle meg hel igjen.

Ingen kom til å ville elske meg igjen så brukt og heslig som jeg var. Jeg fortjente ingen ting lenger!

Disse følelsene slet jeg med i et par år. Men etter utallige timer hos psykolog, terapeuter og diverse instanser så har jeg klart å bryte den onde sirkelen.

Alarmknapper i hjernen

Jeg har lært meg om alarmknappen i hjernen vår og de vanlige traume responsene: fight, flight, freeze, fawn. Altså: sloss, flykt, frys eller gi etter. Og alle reaksjonene er like vanlige.

Min reaksjon under voldtekt var vanlig, og jeg skal ikke skamme meg over det.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det har også hjulpet meg å lese historiene til andre, en fattig trøst om at jeg er ikke alene om disse følelsene.

Skammen er borte.

Jeg har klart å komme meg så langt at jeg ikke skammer meg lenger, og det er jeg stolt av.

For det å jobbe seg gjennom traumer er ingen dans på roser. Det er den tøffeste jobben som finnes!

Jeg tok to skritt frem og ett tilbake gjennom hele prosessen, noe som var veldig frustrerende. Jeg skulle ønske at det bare var ett knips med fingrene, men sånn er det dessverre ikke.

Plutselig en dag da jeg stoppet opp å så meg tilbake, så oppdaget jeg hvor langt jeg egentlig var kommet.

Jeg hadde begynt å kjenne på min egen verdi. Jeg hadde begynt å stole på meg selv og var ikke like avhengig av andres bekreftelse. Jeg var ikke en robot lenger, jeg var et menneske igjen.

Fremdeles kan jeg gå to skritt frem og ett tilbake, men det gjør ikke noe. For nå ser jeg fremgangen, selv om det ikke går så fort som jeg hadde ønsket. Og det er greit.

For nå vet jeg at jeg er god nok uansett, jeg er verdifull!

 

LES OGSÅ:

Flykt eller kjemp

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Er du på LinkedIn? Legg gjerne til Tom Aage i redaksjonen på Facebook og LinkedIn.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.