NarsissistenRedaksjonen kommenterer

Når du blir utsatt for en svertekampanje

Når narsissisten utsetter deg for en svertekampanje

Det er mye som foregår bak husets fire vegger i en narsissistisk relasjon. Ikke alt er like stuerent, men lite kommer ut i offentligheten. Dette dekkes over og feies under teppet, selv når narissisten er voldelig.

Narsissister er ofte aggressive når de ikke får viljen sin. Derfor er det ikke sjelden det vanker juling eller at gjenstander blir kastet etter deg hjemme hvis du er i opposisjon. Det kan være nok å stille noen spørsmål.

Hvordan skaffe sympati som offer

Denne oppførselen blir sjelden kringkastet når narsissisten er utøveren. Narsissister vet når naboer eller andre er borte, og da turer de gjerne frem som de vil.

Hvis de derimot vet at noen kan se dem eller høre dem, spiller de ofte offer selv. Du har kanskje opplevd at narsissisten skriker og roper så det høres ut som om det er narsissisten som blir angrepet, og ikke deg?

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Dette brukes senere mot deg. Da har narsissisten skaffet seg “vitner” på at det du som er voldelig, slem, ufin eller trakasserende. De får sympati.

Vitner er viktig

Narsissisten vet at den er ond. Den er også iskaldt beregnende, og vet akkurat når den skal starte en krangel slik at flest mulig ser og hører det.

Som oftest kommer dette som lyn fra klar himmel for deg, mens narsissisten har hatt god tid til å planlegge hendelsen nøye.

Opptrinnet må se ut som om du er den som angriper. Flest mulig må se eller høre opptrinnet. Narsissisten er ikke redd for å starte en krangel i offentlighet. Det kommer narsissisten til gode senere, når du skal diskrediteres.

Anmeldelser og falske anmeldelser

Narsissisten har som regel mange skraper i sin livs-CV, selv om de ofte kommer seg unna med en stor del av det de har gjort.

De vet faktisk forskjell på rett og galt, selv om de stort sett gir blanke f..n i det.

Er du i devalueringsfasen eller forkastingsfasen, går narsissisten ikke av veien for falske anmeldelser. De innrapportere det de gjør selv, men sette navnet ditt foran.

Dette er en av strategiene. Du skal holdes på pinebenken og leve i frykt for at politiet skal komme på døra. Som med de fleste andre teknikker narsissister bruker, så flyttes fokus flyttes vekk fra narsissisten, og du må forsvare deg mot grunnløse påstander og beskyldninger. 

Svertekampanjen

“The grand finale” planlegges. Punktene over er en del av masterplanen til narsissisten.

Narsissisten kan ikke miste sin grandiose oppfatning av seg selv, og ingen må få mistanke om hva narsissisten egentlig er. Storhetsbildet må opprettholdes.

Det oppnås ved å sverte andre som er i umiddelbar nærhet. Som med alle andre taktikker narsissister bruker, det er kun fantasien deres som setter grenser. Beskyldningene kommer gjerne som regel som lyn fra klar himmel.

Det du kan oppleve i virkeligheten kan overgå det du ser på film.

Hva er de røde flaggene? 

For narsissisten finnes det kun én bra person i deres fiktive verden: Narsissisten selv. Narsissisten er avhengige av å prate ned andre for å holde sitt skjøre, falske jeg på topp.

Møter du en person som finner feil ved alle andre og snakker ned alle andre, inkludert deg? Da kan du være ganske trygg på at den du henger sammen med er en giftig/dysfunksjonell uvenn. Og sannsynligvis en narsissist.

Lytt nøye til hva de sier, og sjekk hvor mange reelle venner de har.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du kan forvente å være nestemann ut som baksnakkes, svertes offentlig, anmeldes og forkastes. Alt er en del av narsissistens spill.

Isolasjon og kontroll

Narsissister er avhengige av makt og kontroll over andre for å overleve. Derfor har de et helt arsenal å ta av for å tukle med hjernen til andre.

Her beskrives to taktikker som er vanskelige å oppdage, fordi de snikinnføres. 

Isolasjon er noe som kommer sakte men sikkert, stykkvis og delt. Mest sannsynlig har du venner og familie som er glade i deg og omvendt. Venner og familie som har normal folkeskikk, vanlig oppdragelse, klare tanker og sunne verdier.

Alt dette er noe narsissister hater og er misunnelige på at de ikke har selv.

Jo bedre du blir kjent med narsissisten, jo lengre unna trekkes dine venner og familie. De baksnakkes og du tilbringer mindre tid med dem.

Til slutt tror du vennene dine ønsker deg bare vondt. Akkurat slik narsissisten ønsker det og slik den manipulerer deg til å tro. 

Husk at du adri egentlig blir kjent med narsissisten, du tilbringer bare mer tid med en skuespiller og lystløgner. 

Kontroll og makt

Narsissisten må styre og kontrollere alt. Alt må skje på dens premisser, slik at “filmen” blir slik de ønsker den skal være.

Etterhvert som du tilbringer mer tid sammen med narsissisten vil du erfare at nettet snører seg mer og mer sammen. Du får større og større pustebesvær og mindre rom for egentid.

Alt dette er en strategi for at du skal bli lik “narsissisten” og den skal kunne beskylde deg for sine egenskaper.

Du beskyldes for å være kontrollerende

Dette er gaslighting. For at en relasjon ikke skal være sidestilt, men på narsissistens premisser, bruker narsissisten gaslighting for at du skal forsvare deg mot dens beskyldninger og påstander.

De kan si noe sånt som “jeg kunne like gjerne vært bundet nede i en mørk kjeller, du skal kontrollere at jeg sier og gjør».  Virkeligheten med en narsissist er gjerne totalt motsatt.

Narsissister overhører dine samtaler

Ringer venner eller familie, passer narsissisten ofte på at den er i nærheten. Dette for å unngå at du har en samtale som går ut på at dere prater om narsissisten og at du lurer på om det er noe galt.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du beskyldes senere av narsissisten for å gjøre det den gjør; kontrollere.

Ikke gi bort passord til narsissisten

Har du gitt bort dine passord til en du trodde du kunne stole på, bytt passord med én gang! Husk at narsissisten er syk. Syk på så mange måter at man ikke tror det før man opplever det.

I narsissistens hode er du dens eiendel, eller i det minste en del av haremet, livet ut.

Narsissisten må derfor å følge med på hva du gjør og hvem du har kontakt med. Å logge seg inn på dine kontoer er noe en narsissist fint kan gjøre og gjør hvis sjansen byr seg.

Ikke gi narsissisten den muligheten! 

Hva er de røde flaggene?

Når du begynner å savne kontakten med dine venner og familie, og det i følge narsissisten er noe galt med alle du kjenner, er det et sikkert tegn på en giftig person. 

Om du blir beskyldt for å være kontrollerende, mens du selv vet du ikke har det genet, vil du etterhvert få en magefølelse på at noe er galt. 

Lytt til magefølelsen, den kan ikke manipuleres.

 

LES OGSÅ:

Narsissisten gir deg skylden for alt

Hvem får du Valentinesmeldinger fra?

Flykt eller kjemp

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

Vant du eller narsissisten?

-Alt handler om konkurranse for narsissisten

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Er du på LinkedIn? Legg gjerne til Tom Aage i redaksjonen på Facebook og LinkedIn.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. vis man ligger nærme en person og ser det inn i øynene og øynene ser døde ut, så har du mest sannsynlig med en psykopat ¨å gjøre. jeg tror ikke psykopat eller narssisist er medfødt men at vi er født med forskjellig anlegg til å bli det. jeg tror barn som blir utsatt psykopatiske voksne og kan utvikle denne hjerneskaden. psykopater er på en måte hjernedøde. de mangler bevissthet. avskjært fra sine følelsessanser så går de verden i møte med manglende respekt. det jeg har lagt merke til og undrer meg over er at psykopaten vet så godt hvordan de kan ramme andre følelser. de har god oversikt over andres følelser uten å være i kontakt med sine egne og kan gjøre stor skade. de spiller jo veldig ofte på andres følelser. jeg tror måten psykopaten går til verks på sine ofre er den måten de selv har blitt ødelagt på. de har lært det av noen. de har blitt sin egen overgriper. fanget i sitt eget mønster og har i svært liten grad mulighet til å utvikle seg. vis de ikke får mishandle andre så tror de at de dør. det er som å stjele energien i fra dem. de blir offer. jeg syns det er urovekkende mange av dem. jeg har selv vært i psykiatrien og du finner dem også der. helseskadelige mennesker som pasienter må oppleve. jeg endte selv opp som psykiatrisk pasient pga en psykopat og det du trenger minst er å møte slike mennesker i helsevesenet. en psykopat kan klare en jobb og leve tilsynelatende normalt. det er ofre av disse som ender opp i psykiatreien. en psykiatri som ikke bryr seg om hva du har blitt utsatt for og hjelper deg heller ikke til å forstå hva du selv har blitt utsatt for og konsekvensene av det. mennesker med psykopatiske trekk burde vært luka ut. de kan uansett ikke hjelpe noen. psykiatrien trenger vel heller ikke dyktige folk siden det er diagnoser og medisinsk behandling som er det eneste som teller. medisiner minsker sjansen for å bli frisk. man får ikke bearbeida ting på normal måte. man blir holdt syk. jeg føler psykiatrien kunne hjelpa mange fler vis de bare brydde seg litt. det viktigste er ihvertfall å komme seg vekk fra overgriperen

  • Eg har ei søster så øyelagt livet mitt med å dikta opp ting om meg så ikkje er sanne og soret rykte om det,og beskkyldt meg for tinge eg ikkje har gjort ho har holdt på i over 40 år og berre forsette med å baksnakka og snakka meg ned.Er det andre så har opplevd det samme.

   • Annonym

    Ja samme her. Har også en søster som har ødelagt for hele familien men jeg er hennes direkte offer fordi hun kunne ikke riktig får tak i meg, jeg er for sterk. Så hun har gått omveier via min datter , mitt svakeste ledd….Hun har manipulert henne til å kutte alle bånd med meg, tatt ‘godt vare på henne’ gjort ting for henne som hun ikke engang ville gjort for egne barn…med hjelp fra min bror som er en annen variant nemlig den som tar offerrollen og ‘alle andre sin feil’ rollen. Ja listen er lang, lidelsene enda lenger men jeg sloss for tilværelsen og vil ikke det skal ødelegge mitt liv. Det er den beste motgift og ‘gaven’ jeg kan gi dem….å vise at ikke engang det knekker meg. Så vil tiden vise om min datter er så interessant lenger når det ikke viser til resultatene hun håpet på. Jeg vil uansett ta imot min datter med åpne armer og åpent sinn den dagen hun ev. vil komme tilbake <3

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.