NarsissistenRedaksjonen kommenterer

Dette må narsissisten ha for å fungere

Dette er narsissisten avhengig av i sitt liv

Narsissister er avhengige av mye for å få hjulene til å gå rundt på daglig basis. De mest vanlige tingene er selvsagt oppmerksomhet og tilbedelse. Dessuten må narsissisten alltid ha rett, ofte alkohol, sex og narkotika.

Mange er også grensesprengende i sine aktiviteter og skyr ikke lovbrudd for å oppnå sine mål.

Listen er ikke fullstendig, men en indikasjon på noen typiske avhengigheter som en narsissist har.

100% oppmerksomhet

Narsissisten er avhengig av din fulle oppmerksomhet hele tiden. Er du på jobb og narsissisten hjemme, regn med å få oppringninger og meldinger konstant.

Narsissisten kjenner seg selv såpass, at noen minutters eller timers fravær betyr flørt og kanskje noe mer på jobb.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Narsissisten tror at alle andre er som dem, og må ha full kontroll. Får de ikke din oppmerksomhet mens du er på jobb, vær sikker på at andre i narsissistens harem blir kontaktet.

Det samme gjelder om du er sammen med venner uten at narsissisten er med. Kontroll- og oppmerksomhetsbehovet er stort.

Ruser seg for å flykte fra sitt egentlige jeg

Når en narsissist ikke får 100% oppmerksomhet fra deg eller sine andre kilder, er Kong alkohol eller narkotika fine hjelpemidler. Narsissisten kan ikke, og vil ikke konfronteres med sitt egentlige jeg, noe som er fullt forståelig.

Ved å ruse seg, flykter narsissisten fra å gå en runde med seg selv, noe de virkelig burde gjort, men aldri kommer til å gjøre. Det er enklere å projisere sine dårlige egenskaper over på andre.

Er du sammen med en person som nesten daglig må drikke seg nedenom og hjem eller røyke seg «høy”, har du mest sannsynlig med en dysfunksjonell person å gjøre.

Narsissisten skal alltid ha rett

Narsissisten er avhengig av å ha rett, og av å vinne diskusjoner. Derfor utvikler de og rendyrker de etterhvert et knippe teknikker som gjør at de mest sannsynlig vinner diskusjoner fordi andre blir utmattet og sitter som spørsmålstegn. Den vanligste teknikkene er bruk av gaslighting. Denne teknikken går ut på å bruke ting som ikke har ikke blitt sagt eller blitt gjort, men i narsissistens hode er det slik.

En annen teknikk er bruk av ordsalat. Det er bruk av masse usammenhengende babbel så du sitter og rister på hodet til slutt og heiser det hvite flagget. For å få husfred gir du deg.

Den promiskuøse narsissisten

Narsissisten er sex-avhengig. I følge de fleste eksperter er narsissisten promiskuøs og lettlivet. I og med at de er avhengige av å bli godtatt av andre, av oppmerksomhet og av narsissistisk supply, bruker de sex som våpen. De er lett tilgjengelige for alle som måtte ønske en bit av kaka.

For en narsissist er sex med konstant nye folk eller gamle kontakter fra haremet sitt, det samme som å spise frokost. Det betyr lite, men må gjøres for å mette narsissisten.

Thrillseekers

Narsissister er thrillseekers. De fremstår som irrasjonelle, og havner ofte i situasjoner som gjør at de kommer på kant med loven. Enten det gjelder fyllekjøring, forsikringssvindel, svindle NAV eller bruk og omsetning av ulovlige substanser. Det er ofte litt av livet deres å være på kant med loven, for å se hva de kommer unna med.

Noen av de nevnte punktene er avhengigheter, noen av punktene bi-effekter av ugjennomtenkte og regelrett idiotiske handlinger.

Jeg får det alltid som jeg vil

Narsissister er 100% avhengige av å få det som de vil, på alle plan. Derfor planlegger de og spiller de et spill som ingen andre vet de er med på.

Akkurat hvordan det gjøres, varierer fra narsissist til narsissist. Det kan for eksempel være å sverte ryktet ditt for å unngå fokus på seg selv og sitt mørke sinn. Det kan være av økonomisk art. Merk at her er narsissisten ofte svært så slu og utspekulert. De bruker også triangulering for å få deg sjalu.

Narsissisten har mange verktøy de bruker, avhengig av hvilken situasjon de er i.

Det siste ordet

En narsissist er avhengig av å ha det siste ordet. Bestandig.

De kjører i samme mønster, forhold etter forhold. De idealiserer, devaluerer og forlater. Gang etter gang. De har derfor utviklet en måte å kvitte seg med den andre på.

«Det siste ordet» planlegges allerede i devalueringsfasen. Da bygger narsissisten opp narrativet om seg selv som den barmhjertige samaritan.

Og deg som monsteret som ødela narsissisten. Det gjøres bant annet ved konstruksjon av situasjoner, for eksempel ved å skrike og hyle mens naboen hører på. Dette er forskjellig fra narsissist til narsissist, men målet er å sette deg i et dårlig lys.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det er mange grunner til dette, blant annet at omverdenen skal ta fokus vekk fra narsissistens mørke sinn og handlinger, og at narsissisten skal kunne si til nestemann i rekka at alle mine ekser er psykopater.

Samtidig med dette, planlegger de økonomisk lureri, så du sitter igjen med så lite som mulig.

De røde flaggene

Dette er noen røde flagg du bør være oppmerksom på når du blir kjent med en person.

Merker du at mange av disse egenskapene sammenfaller med din utkårede? Pakk alle dine eiendeler selv, vær smart i forhold til bankkontoer, bytt passord på alle mailkontoer og sosiale medier, finn deg et midlertidig sted å bo, og planlegg en stille exit.

En narsissist blir verre med tiden. Skygg banen før det er for sent og narsissisten legger ditt liv i ruiner! Ikke la deg lure av krokodilletårene til narsissisten!

Les også

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

Vant du eller narsissisten?

-Alt handler om konkurranse for narssisisten

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Solveig Arneberg

    mottar gjerne e-post med varsler om nye innlegg

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.