Mange vil gjerne stå frem og la seg intervjue i avisen eller i ukeblader. Det er sjeldent at pressen vil ta i dette stoffet fordi det er så omtåelig. Noen forsøker likevel og lykkes å etablere kontakt med en journalist. Da er det viktig at du tenker deg om. Les disse rådene!

Pressen er ikke alltid på din side om du forteller din historie
Les disse rådene om du skal intervjues om psykopaten

Disse tipsene til deg som lar deg intervjue har vi fått av en leser som selv er journalist:

1. Du har rett til å få lese/høre/se intervjuet med deg før det offentliggjøres.

Du kan imidlertid ikke kreve at reporteren endrer etter ditt ønske, men de fleste journalister vil. Det er fort gjort at det sniker seg inn feil, selv om journalisten er den mest samvittighetsfulle, så ta ansvar for å få lest/sett hva som blir trykt/kringkastet.

2. Bli overrasket om intervjuet blir publisert!

Min erfaring med dette temaet, er at etter at intervjuet er unnagjort, så kan det bli total taushet fra redaksjonen! Den mest interesserte reporter får vanvittig mye ekstra å gjøre med en annen sak, det skjer f.eks ting i reporterens privatliv som gjør at saken blir lagt på is etc.

Dette tror jeg skyldes de destruktive kreftene i samfunnet vårt som er livredd for at psykopatens destruktive personlighet skal bli synlig. Det sitter folk på toppene, også i TV, radio og aviser som har noe å skjule og som kan stikke kjepper i hjulene.

3. Hvis du er sliten, vent med å la deg intervjue.

Selv om man står fram anonymt, så er det en pris å betale ved å stå fram. Det kan være en pris å betale også for journalisten. Vi utfordrer sterke negative krefter som kan gi oss et PES av en annen verden.

Hvis du velger å vente med å la deg intervjue, så skriv ned din historie, og la en kopi ligge hos en du stoler på. Vi har lett for å glemme. Jeg har selv skrevet ned masse historier som ville vært glemt i dag hvis ikke jeg lagret for ettertiden.

Vi som har levd med psykopater i lang tid vet hva dette dreier seg om, vi har doktorgrad i dette temaet. La ingen såkalt ”ekspert” få deg til å tro at du tar feil, eller at de vet best! Det er vi som har levd med disse i lang tid som vet hva psykopati er.

4. ROS den journalisten/redaksjonen/avisen som dekker dette temaet!

Aller først må du spørre deg selv om hvorfor du vil stå frem med din historie? Husk at du alltid er velkommen til å dele din historie anonymt på bloggen. Vi oppfordrer deg til å gjøre nettoppp dette. Vår egen erfaring er at det er “god terapi” å skrive ned sin historie. Det er derfor vi i sin tid startet denne bloggen. Vi får hundrevis av mail fra takknelmlige lesere som forteller at de på mange måte oppdgaet en ny verden da de fant bloggen. Endelig kan de lese at de ikke er alene om sine opplevelser. Som en skrev “fra å tro at jeg var elene med et kjempeproblem, har jeg nå innsett at det er et verdensproblem!”

Vil du likevel stå frem i pressen? Mange har forsøkt, men pressen vil ikke røre deres sak.

Helge Linnerud kommenterte blant mange på Facebooksidene: “Det var jo merkelig . VG ble kontaktet i fjor men turde ikke ta opp temaet. Har svaret. Da ikke alle påstander ikke kan bevises kan vi dessverre ikke ta saken. Har kun video bilder og lydopptak.” Hva mer skal til for at pressen skal omtale forholdet? Har Helge videobilder og lydopptak, så holder det ikke for en journalist?
Ikke for å helle kaldt vann i blodet på alle som har lyst til å stå frem med sin sak. Men tenk på pressen som det den ofte blir referert til; Den fjerde statsmakt. Psykopaten og all den skade som påføres samfunnet og enkeltpersoner i psykopatens kjølevann har vært en av disse. Til vår store glede har landets største avis VG i det siste begynt å omtale slike saker. Ser vi noe nytt?
Husk at når skole, barnevern, advokater, sakkyndige og dommere i retten møter psykopaten fremstår vedkommende med sitt fulle arsenal. Du ble lurt, de blir lurt. Ofrene legger frem beviser i form av tekstmeldinger, mail, film, lydopptak, kontoutskrifter osv. – og fører vitner som bekrefter galskapen. Vår erfaring etter alle de skrekkelige historiene vi har fått tilsendt er at retten på tross av dette kan dømme i psykopatens favør. Ofrene er maktsløse. Skal vi ha større tro på pressen?
En “advarsel” til deg. Husk at aviser og ukeblader primært lever for å lage oppslag som “selger”. De fleste følger pressetiske regler (selv om de jo bryter de en gang imellom). De vil neppe la deg fremstå under fullt navn og fortelle din historie på en måte som gjør at noen andre blir gjenkjent. I alle fall ikke uten tilsvar. Er det barn med i bildet får du sannsynligvis uansett ikke stå frem annet enn anonymt. Mediene vil gjerne støtte seg på dommer, uttalelser fra uhildede fagpersonell og andre troverdige tredjeparter. Alt annet kan de lett se på som påstander fra deg som de ikke vil føre videre. Skal du nå frem med din historie  må du sannsynligvis dokumentere den vel så godt som i en rettsak. Men du slipper å høre på en sakkyndig som er lurt av psykopaten – og kanskje har journalisten mer tid til deg enn en dommer som behandler hundrevis av saker som din.
Å la seg intervjue er inkke for amatører. Og særlig ikke når temaet er så ømtåelig som om psykopater.
Å la seg intervjue er ikke for amatører. Og særlig ikke når temaet er så ømtåelig som om psykopater.
Pressen vil gfjerne finne en vinkling som gir et godt oppslag. Du kan være enig med hva journalisten skriver, fått teksten til gjennomlesning og godkjent denne, for så å se at de slår opp et annet bilde enn du hadde tenkt, at desken skrev en helt annen billedtekst enn du forventet. Ingressen kan bli endret og overskriften en annen. Dette kjenner medievante intervjuobjekter til og noen klarer, men selv ikke de, å ha en viss  “kontroll” på hva som kommer på trykk. Ved siden av “din” artikkel kan det stå en annen artikkel hvor de intervjuer utvalgte “spesialister” som brått får deg og din historie til å fremstå helt annerledes enn du hadde tenkt. Selv om alt du faktisk sa og ble gjengitt på trykk er riktig. Du skal også være oppmerksom på at hva som kommer på trykk er ofte en forkortet versjon av den du har lest gjennom – og annerledes enn hva som kommer i nettutgaven.
Så en advarsel til deg som ønsker å stå frem under fullt navn: Vi anbefaler sjeldent noen å gjøre det. Gjennomgående har vi på bloggen fortalt historier om hva som skjer når du forsøker å fortelle hjelpeapparatet, ja selv venner og nær familie om hva du er utsatt for. Du blir simpelten ikke trodd! Selv ikke av sakkyndige, utdannede psykologer. Psykopaten er så dyktig i å forføre og sjarmere alle på sin vei at selv psykologer/psykiatere med psykopaten som spesialfelt blir lurt av psykopaten – og det under et intervju hvor psykologen vet at han/hun inetervjuer en psykopat!*) Står du på tross dette frem under fullt navn risikerer du å bli stemplet nettopp som den “gale”, sinnsforvirrede, bitre personen med alle de diagnosene psykopaten hele veien projiserer på deg.
Vil du likevel stå frem? Da er du modig, ressurssterk og kanskje en mann/kvinne Norge trenger etter at Inger Wesche – som drev det Gule Huset i Oslo – pensjonerte seg. Hun vet nok alt om hvilke kostnader det er å stå frem. Les boken hennes. Den anbefales!
Wikipedia omtaler den fjerde statsmakt slik: “pressen bør være et vern om den personlige friheten, og overvåke og påtale overgrep mot enkeltmennesker, som blir begått av de tre andre statsmaktene”.
Vi oppfordrer norske medier til å lese historiene på bloggen. Her er det nok å ta av.
*) Les boken “Snakes in suits – when Psychopaths go to work”
Har du selv forsøkt å ta kontakt med pressen med din historie og blitt avvist? Legg gjerne igjen din historie her. Har du råd til de som nå vil stå frem Vil du dele en link til et oppslag hvor du var omtalt? Bruk kontaktskjemaet nedenfor!

——————————————————————————————————

Du er velkommen til å legge igjen en kommentar til dette innlegget. Helt nederst på siden (ikke i kommentarfeltet under) kan du legge igjen din kommentar med fullt navn som da blir synlig og står for din egen regning.

Vil du kommentere anonymt eller har du en historie du har lyst til å dele med våre lesere? Da kan du benytte kontaktskjemaet under:

[contact-form][contact-field label=’Navn (blir ikke vist noe sted)’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail (blir ikke vist noe sted)’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted om du har’ type=’url’/][contact-field label=’Anonym kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]
Alle kommentarer og innlegg leses av oss før de publiseres. Dette for å være sikre på at ingen kan kjennes igjen i det som skrives. Kommenterer du eller deler din historie anonymt er det ingenting i innlegget som kan knyttes til deg. Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Psykopati er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.
Du er også velkommen til å følge bloggen! Legg inn til e-mail adresse nederst på siden. Da vil du motta en epost hver gang vi publiserer et nytt innlegg. Husk å dele med dine Facebook-venner – trykk på deleknappen nedenfor.
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.