Narsissisten

Flykt eller kjemp

Likegyldighet er den beste motgiften mot narsissisten

Narsissister får energi av av dine reaksjoner. Det er ikke så farlig om de er positive eller negative.

Er du i et forhold med en narsissist eller en annen giftig person, vil du oppleve at de er avhengige av dine negative reaksjoner.

Flykt eller kjemp er et uttrykk som brukes for at du skal kjenne på samvittigheten din.

Hva betyr flykt eller kjemp?

Et forhold med en narsissist er som en løpsk berg- og dalbane uten kontrollspaker.

Fra den høyeste fjelltoppen i idealiseringsfasen, til den dypeste bunn i devalueringsfasen.  Det eksisterer ingen form for harmoni når du kommer i devalueringsfasen.

Når narsissisten er ferdig med idealiseringsfasen begynner narsissisten å kjede seg. Da kommer alle verktøyene fra narsissistens ondskapsfulle verktøykasse frem i lyset: Verktøykassa er nesten utømmelig.

Slik blir det kaos og drama av, noe som gir narsissisten glede.

Flykt eller kjemp, eller “Fight or flight” på engelsk, kommer fra manipulasjonsteknikker som narsissisten bruker.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Magefølelsen din sier deg at det er noe galt. Det blir en krangel som narsissisten har planlagt, og du stikker. Det er som å diskutere med en 3-åring, og du kommer ikke videre.

Du flykter, for du opplever hele diskusjonen som barnslig, tåpelig og den følger ingen fornuftig logikk. Det kan fort bli ampert og aggressivt.

Narsissisten har oppnådd et av sine to mål; du flykter. Det kan brukes mot deg og narsissisten har fått ammunisjon til å kunne spille på din samvittighet ved et senere tidspunkt.

Kjemper du i mot? Da får narsissisten negativ næring. I narsissistens syke hode er alle reaksjoner god næring.

Flykt eller kjemp – det blir brukt mot deg uansett hva du gjør

Stikker du, er du en feiging som ikke tåler en diskusjon. Slår du tilbake, selv om det var narsissisten som startet krangelen, er det du som er kranglete, psykopatisk og ustabil. Narsissisten spiller på din samvittighet.

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Dette har narsissisten gjort utallige ganger før, og narsissisten er vant med reaksjonsmønsteret fra “motstanderen”.

Hva kan du gjøre?

Noe av det verste en narsissist vet, er likegyldighet. Du skal enten elske narsissisten over alt på jord, eller du skal hate narsissisten som pesten.

Hat er også en følelse, og det betyr at du betyr noe for narsissisten og i narsissistens hode har følelser for narsissisten.

Kjenner du at det brygger opp til storm, tell til 100, sett på øreklokker, gå deg en tur eller gjør noe annet som gjør narsissisten irrelevant der og da.

Det er blant de verste følelsene en narsissist kan ha. Det viser også at du har begynt å si i mot narsissisten.

Fra dette tidspunktet, uansett hvor god narsissisten er til å prate for seg og hvor mye den tilsynelatende setter pris på deg, vil du bli dumpet.

På en helt annen måte enn hvis det hadde vært et vanlig forhold. Forbered deg på det verste.

Unngå det verste. Stikk. For alltid. Og aldri se deg tilbake!

 

Les også

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

Vant du eller narsissisten?

-Alt handler om konkurranse for narssisisten

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.