NarsissistenRedaksjonen kommenterer

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

Narissister lyver om alt. Her er oversettelsene

Å snakke med en narsissist eller med en dysfunksjonell/giftig person generelt, er som å snakke med en 7-åring, eller en vegg.

Etterhvert som du har blitt spunnet inn i edderkoppnettet deres er hovedfokuset å få deg til å tvile på deg selv og gjøre deg mindre. Det ultimate målet er å tilintetgjøre deg, ditt rykte, ditt nettverk og din familie.

Hvor mye kan narsissisten få ut av deg?

En narsissist vet at alle forhold har en begynnelse og slutt. Det er hvor mye de kan få ut av det som er viktig. Det er derfor kjekt å kjenne til typiske fraser nesten alle narsissister bruker og hva de egentlig betyr. Slik kan du kan identifisere en narsissist raskere og forhåpentligvis komme deg unna før det er for sent.

En narsissist er en notorisk løgner. Folk som vet de selv lyver bruker dette trikset for å få deg til å senke skuldrene.

“Jeg kunne aldri løyet til deg” betyr “Jeg vil alltid lyve til deg”. 

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvis de må si at de er empatiske uten at de viser det, så vet de at de ikke har ett eneste gen i kroppen som har empati.

“Jeg er den eneste empaten i familien”, betyr at “Jeg har ingen empati og bryr meg ikke om deg”.

Når narsissisten er utro

Beskylder narsissisten deg for  å være utro? Skjer det uten at du har vært i nærheten, betyr dette som oftest at narsissisten har vært utro.

“Du gjorde det” betyr “Jeg gjorde det”.

Et av triksene i boka til narsissisten er blameshifting.

For at narsissisten skal kunne overbevise sitt falske jeg om at jeg er god, må narissisten projisere sine dårlige egenskaper over på andre.

“Du er psykopat” betyr “Jeg vet at jeg er dysfunksjonell og ond”.

“Alle mine eks´er er psykopater” betyr “Jeg drev alle mine eks´er til vanvidd. Til slutt planla og gjennomførte jeg ei drittpakke som satte mine eks´er i et dårlig lys, og meg i et godt lys”. “Alle mine eks´er er psykopater” kommer som regel tidlig i et forhold. Narsissisten er ekspert på å spille offer der det trengs, og med dette trikset tror du dette mennesket er et godt menneske med gode intensjoner som har blitt dårlig behandlet av andre. Det tar lang tid før du skjønner at den narsissisten prater om, er seg selv.

Vi er sjelevenner

Dette trikset kommer i den tidligste fasen, og overbeviser deg om at narsissisten virkelig mener det. Med dette trikset klarer de å lure deg til å tro alle som de har kontakt med mens du er sammen med dem, kun er “venner”. Dette er tidligere, nåværende og fremtidige sexpartnere samt andre de kan utnytte f.eks. økonomisk.

“Vi er “twinflames”/”soulmates”” betyr “Nå skal jeg late som om du er den eneste som betyr noe for meg”.

Når du forlover deg

Ved å forlove eller gifte deg med en narsissist, gir du dem større spillerom til å utføre sine ondsinnede handlinger litt lenger, da det ofte føles litt vanskeligere å forlate den du er forlovet eller gift med enn ellers

“Kanskje vi skal forlove oss?” betyr “La meg få litt større muligheter til å gjøre livet surt for deg, utnytte deg og det du tilbyr meg”. .

Lærer aldri

For å få deg tilbake slik at jeg kan fullføre drittpakka sin på deg, later narsissisten som. Dette kommer veldig ofte etter at du har forlatt narsissisten eller at narsissisten har forlatt deg.

“Jeg har lært” betyr “Jeg lærer aldri”.

Narsissisten er sjalu på alles utseende og deres integritet. Siden narsissisten alltid må vinne, er det lettere å ha flest venner av det motsatte kjønn, for da slipper narsissisten konkurranse. Dette gir narsissisten også muligheten til å få oppmerksomhet fra dem, og muligens gå bak ryggen din og ha sex med disse innimellom.

En narsissist er sjalu på alt og alle selv om de ofte fremstår som selvsikre.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Dette er kun en maske, narsissisten er egentlig bitteliten og skamfull over sine egenskaper.

“Jeg har flest venner av det motsatte kjønn” betyr “Jeg kan ikke ha langvarige relasjoner med de av samme kjønn

Sjalusi – triangulering

For at narissisten ikke skal vise denne dårlige egenskapen for deg, kontakter narissisten alt  av tidligere, nåværende og fremtidige sexpartnere og eks´er for å gjøre deg sjalu, og få fokus vekk. Dette er det som kalles triangulering, og er et av de mest brukte verktøyene i verktøykassa til narsissister.

“Du er sjalu” betyr “Jeg er sykelig sjalu, det er en av mine dårligste egenskaper”.

“Det er umulig å diskutere med deg, du ønsker kun å prate om fakta, ikke følelser” betyr “

Gaslighting – tåkelegging

Narissisten lever i sin egen fantasiverden, dikter opp historier og fabler og prøver å få deg til å tro på det.

Dette er igjen et av de mest brukte triksene i “narsissistens lærebok”; gaslighting. De prøver å få deg til å tro at hendelser som ikke har skjedd faktisk har foregått, at uttalelser du ikke gjenkjenner har blitt sagt. Til slutt blir du så opptatt med å forsvare deg mot narsissistens påstander at du glemmer utgangspunktet for diskusjonen.

“Jeg bryr meg om deg” betyr “Jeg har ikke klart å finne noe nytt narsissistisk supply ennå”.

Inntil det er på plass, må narissisten kunne få næring av deg. Så lenge narissisten ikke er ferdig med drittpakka si, for å få til den må narissisten late som om narsissisten  bryr seg om deg. Narissisten vil få deg tilbake enten på heltid eller i det minste nok tid med deg til å lage en situasjon som setter deg i et dårlig lys.

Vet ikke hva kjærlighet er

En narsissist vet ikke hva ekte kjærlighet er, men bruker disse ordene ganske tidlig etter du blir kjent med dem som en åpning for at de senere sakte men sikkert kan ture frem med sine handlinger. Handlinger som bare blir ondere og ondere og mer utspekulerte med tiden.

Når de sier “Jeg elsker deg” virker det overbevisende. En narsissist er som kjent god på løgner og skuespill.

“Jeg elsker deg” betyr “Jeg elsker det du kan gi meg av oppmerksomhet, penger, ideer, venner, normal familie, sex, business og annet”.

Du får som du fortjener

Vær du trygg. Narissisten vil dikte opp historier, komme med falske anmeldelser og svindle deg økonomisk. Du skal tilintetgjøres og ditt rykte skal svertes. Dette er den eneste gangen du kan være trygg på at narsissisten snakker sant.

“Du skal få som du fortjener” betyr “Du skal få som du fortjener”.

 

Les også

Vant du eller narsissisten?

-Alt handler om konkurranse for narssisisten

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.