Når andre i familien er psykopat

Alt handler om svigermor

Alle krangler handler om svigermor

Svigermor fremstår som om hun er verdens snilleste og rauseste person.

Hun har velstand, går bare i dyre merkeklær, spanderer dyre gaver og legger ikke skjul på at bankkontoen hennes er godt beriket. Hun er ekstremt opptatt av utseende, forteller hun i denne historien. Baksiden av medaljen er det få som ser.

LESERHISTORIE: Jeg likte min svigermor veldig godt i begynnelsen. Vi kom godt overens.

Jeg merket at det var sider ved henne som var litt underlige.

Eksplosivt sinne

Hun var ofte i konflikt med folk som stod henne nær og hadde et eksplosivt sinne, som kunne utløses av veldig små hendelser. I ettertid har jeg skjønt at dette ofte skjedde i sammenheng med at hun følte seg krenket.

Hun er veldig lite mottakelig for kritikk, selv da hun har gjort andre urett.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg undret meg over oppførselen hennes mot servitører og butikkansatte. Hun var ofte uhøflig. Og sjeldent fornøyd med maten.

Det var alltids noe å klage på, og tonefallet og hele kroppspråket hennes var direkte pinlig og uhøflig.

Jeg følte ofte for å kompensere for atferden hennes. Jeg kunne finne på å si “.. men maten min var god.” Eller ” Biffen var perfekt stekt!”

Bare for å roe ned situasjonen i de øyeblikkene jeg så hvor ukomfortable servitørene ble.

Gikk på tå hev

Jo bedre kjent jeg ble med svigermor, jo mer følte jeg at jeg måtte gå på tå og hev. Jeg synes det var slitsom å leve i et hjem der hvor hun helt uanmeldt plutselig stod i stuen.

Vi måtte si i fra utallige ganger før det tok slutt.

Begeret rant virkelig over for svigermor, da jeg fikk mitt første barn.

Hun sendte truende meldinger til partneren min om at jeg var ondsinnet, manipulerende og sa truende til meg at jeg bare kunne våge å prøve å komme i mellom henne og hennes sønn.

Jeg opplevde det som et sjokk da, som lyn fra klar himmel. Hun som for et par dager siden tok med meg ut for å spise sammen og sa at jeg var den skjønneste svigerdatteren. Hun delte bilder av meg på sosiale medier og roset meg.

Ville være hos oss hver eneste dag

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Enda svigermor var den som var mest på besøk da barnebarnet kom, så var det ikke nok. Hun ville være her hver eneste dag. Jeg satte ned foten. Jeg var sliten.

SMS-terror

Da begynte det med SMS terror. Samboeren min gråt, fordi hans mor skrev at hun ønsket å ta selvmord. Hun hevdet at jeg nektet henne å se barnebarnet og at jeg var manipulerende.

Hun sendte utallige tekstmeldinger til samboeren min om at han burde passe seg for meg.

Partneren min og jeg bestemte oss for å ta avstand, etter mange besøk hos terapeut.

Da svigermor fikk denne beskjeden simulerte hun at hun var dødssyk. Partneren min ble redd, og dro rett opp til henne. Da han kom hjem igjen var han helt rar. Pratet om at vi ikke kunne ta avstand nå, fordi hun har det vondt.

Nekter for alt

Hvis jeg forteller svigermor om hvordan jeg føler meg da hun sier slike ting om meg, og at jeg blir såret, så svarer hun slike ting som at hun ikke forstår det, fordi hun bare er god og snill.

At hun bare har tatt meg i mot med gode og åpne armer.

Hvis jeg da viser til samtaler hvor hun har ropt ufattelig stygge ting til meg, så nekter hun for at hun har sagt det eller sier at jeg fortjente det fordi jeg har provosert henne.

Ingen andre forstår

Det skumle med svigermor at disse sidene bare vise til de nærmeste. De som ikke kjenner henne godt, referer til henne som raus og har alt på stell.

Min partner vingler i mellom. Han ser sin mors dårlige sider, men han havner ofte i rollen hvor han unnskylder henne eller bagatelliserer problemet.

Da vi for andre gang ga beskjed om at nå trenger vi fred for å fokusere på kjernefamilien, begynte hun å kjøre daglig forbi huset vårt og var plutselig på tilfeldige gåturer i nabolaget vårt. Enda hun bor på en helt annen side av byen.

Vi har hatt en pågående konflikt med svigermor lenge i forholdet vårt. Enda jeg tilgir, og inkluderer henne fortsetter hun med å fortelle nedlatende kommentarer om meg til min partner.

Truer med null kontakt

Hun er ekstremt god på hersketeknikker på sin sønn. Hun kan true med null kontakt, men den er aldri reell. Hun kan finne på invitere oss på middag dagen etter.

Partneren min og jeg får aldri pusterom. Det tillater hun ikke. Hun vil ha kontroll; og når hun ikke får det rakker hun ned på meg.

Min partner og jeg har lidd under svigermors vrede i flere år. Og forholdet vårt rives i stykker fordi vi alltid må krangle. Alle kranglene våre handler om svigermor..

Jeg kan aldri be min partner om å kutte ut sin mor, men det er veldig vanskelig for parforholdet vårt og måtte forholde oss til dette.

Jeg er redd for hva slags psykisk spill hun kan finne på å gjøre mot barnet vårt.

Hva kan jeg gjøre? Takknemlig for alle råd.

—–

LES OGSÅ:

En psykopat lyver om absolutt alt

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget?  Har du erfaringer du vil dele med denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

 1. Blomst

  Hun trenger en skikjelug oppvekker. Ta henne med til parterapeuten én gang.
  Få terapeuten til å fortelle henne at deres forhold står i fare pga. henne, og at dere kommer til å velge hverandre samt å bryte kontakt med henne om situasjonen fortsetter.
  Ha klar en helt konkret skriftlig avtale, som dere har utarbeidet på forhånd med terapeuten, og presenterer for henne ved hjelp av terapeuten.
  Feks ift. hvor ofte det blir samvær, hvor ofte hun kan vente samvær med barnebarnet, at det ikke er aktuelt å motta spontanbesøk, hvordan jul, bursdager og merkedager fordeles på deres to familier etc.
  Skriv en skriftlig avtale, og skriv under på den alle, og oppbevar hvert sitt eksemplar.
  Går hun over avtalen, vis til den. Kommer hun på døren uanmeldt, vis til avtalen. Være grei og hyggelig med henne ellers. Men hold dere nøyaktig til avtalen.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.