Innlegg

Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

Den spirituelle sosiopaten fremstår som mor Theresa men er djevelen i forkledning

INNLEGG: De fleste personer i “den mørke” tridaen (sosiopat, psykopat, narsissist) er farlige mennesker. Empati og andre menneskelige egenskaper er mangelvare, og kan påføre ubotelig skade for mange mennesker. Derfor har ikke sosiopaten, narsissisten og psykopaten mange nære venner, ei heller mange langvarige vennskap.

Gift

Mange av de som trodde de var venner, blir kastet på båten når de ikke tjener et formål eller de har gjennomskuet sosiopaten, gjerne med ei “drittpakke” som en siste hilsen fra den giftige personen. En gruppe som skiller seg ut fra den “vanlige” giftige personen, er de som kaller seg “spirituelle”. Om de kaller seg sjaman, healer, prest eller noe annet, agendaen deres er å kunne utføre mest mulig ondsinnede handlinger under dekke av å være spirituelle. Disse er ekstremt farlige, fordi man tror at de i lys av sin kunnskap og stilling ønsker andre mennesker godt. Dette er så langt fra sannheten man kommer. Det som gjør disse personene ekstra farlige, er at de fleste rundt “senker guarden” når det kommer til denne typen personer. Utad fremstår de som Mor Theresa, bak husets fire vegger kommer monsteret frem.

Hvordan identifiserer man spirituelle sosiopater?

For å kunne danne seg et bilde av hvem den spirituelle sosiopaten er, må man se litt på forholdene rundt denne personen. Fremstår de som “guruer” innen sitt felt? Har de ekstremt høye tanker om egen fortreffelighet? Er det egentlig hold i noe av det de sier?

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Er det slik at selv med all “kunnskapen” sin så er det du som må forklare disse basis folkeskikk? Har denne personen mange nære venner? Er de fleste “vennene” virtuelle venner, ikke langvarige nære vennskap? Er alle eks-kjærester psykopater? Da bør det ringe en bjelle. Mange av disse søker også ledende stillinger innen sin trosretning. Dette igjen for at de skal kunne fremstå som omsorgspersoner utad og bedrive sin ondskap, svindel og andre umenneskeligheter helt ubemerket i lukkede omgivelser.

De tre fasene

Man må også se litt på dynamikken rundt en slik person. Vanligvis har personene i den mørke triaden 3 stadier når de blir kjent med nye folk: Den første fasen, idealiseringsfasen, den andre fasen, devalueringsfasen, og den tredje, discard-fasen.

Idealiseringsfasen

I idealiseringsfasen er alt rosenrødt, du er det beste som har hendt dem, dere er “twinflames” eller soulmates, deres frelser og de vil dele resten av livet sitt med deg. Dette skuespillet kan vare noen uker eller måneder, til du har senket guarden nok til å tro at dette mennesket er et snilt og godt menneske, med kun gode intensjoner. Dette baseres selvfølgelig på deres «spirituelle» kunnskap.

Devalueringsfasen

Etterhvert som du har senket guarden, vil du merke et skifte. I idealiseringsfasen har sosiopaten funnet dine svake sider. I devalueringsfasen begynner de å bruke arsenalet av psykologiske våpen mot deg: Triangulering, gaslighting, blameshifting og alle andre triks man finner i boka. Her kommer det store skillet mellom en “vanlig” sosiopat og “spirituell” sosiopat: Med en vanlig sosiopat begynner man så smått å ane konturene av et annet menneske enn det man ble kjent med. Med en spirituell sosiopat vil diskusjoner og krangler oppleves annerledes: De kan skylde på universet, at det er onde krefter og eksterne krefter som ønsker dem vondt, som gjør at de sier som de sier og gjør som de gjør.

I og med at de i idealiseringsfasen har fremstått som Mor Theresa og pratet masse spirituelt tåkeprat som i etterkant gir null mening, er terskelen for å tro at disse personene er onde mye høyere enn ellers.

Discardfasen

Etterhvert som tiden går, og avstanden mellom den spirituelle sosiopatens ord og handlinger blir større og større, vil man forstå at dette mennesket er gjennomført ondt. Mange vil pakke kofferten og evakuere det helvetet de er i. Og komme tilbake igjen til sosiopaten, fordi sosiopaten har klart å overtale deg til prøve på nytt.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

De fleste sosiopater sier de “har fått en åpenbaring”, skjønner hva som er feil, og gjøre noe med det. Dette er ei felle. Hvis du har dratt fra sosiopaten, har du påført dem en mental skade, det er de som skulle gi deg den siste sparket bak.

Kommer du tilbake til dem, må du forvente at det ikke går mange dagene eller ukene før du blir påført skade, enten fysisk, psykisk, økonomisk, jobbmessig eller en kombinasjon av alle.

Hvor langt er disse villige til å gå for å påføre deg skade?

Maske og fasade er ekstrem viktig for alle i den mørke triaden. Hvis de vet at du du har gjennomskuet dem, de lage ei “drittpakke” slik at du er den som blir fremstilt som ond, mentalt ustabil og ikke til å stole på. For at fasaden deres ikke skal sprekke, er de nødt til å være den som fremstår som normal, mens du skal fremstå som gal. De fleste planlegger derfor en “sluttpakke”.

Sluttpakken består som oftest av økonomisk svindel, konstruksjon av situasjoner der du må forsvare deg mot psykopaten i rettssaker, mot falske anmeldelser, politi, advokater og andre instanser. I verste fall kan de se seg nødt til å gå ennå lenger for å beholde fasaden.

Har du funnet ut at en person er giftig, de vet at du har gjennomskuet dem, og det var du som forlot den personen, aldri gå tilbake til en slik person. Om de ber på sine knær og sier at de har endret seg og forstått hva du mener, er dette spill for galleriet. Da har de en sluttpakke som kan koste deg dyrt for resten av livet.  

LES OGSÅ:

Alt handler om konkurranse for narssisisten

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Har du barn med en psykopat? Kommuniser via SMS!

Barna blir brukt som våpen av psykopaten

Du er dømt til å tape mot psykopaten – her er hvorfor du må komme deg vekk

Hjelp til selvhjelp – 10 skritt for å komme videre

Diagnose: psykopat! – kan noe gjøres?

Psykopat? Her er alle kjennetegnene.

Et studie av psykopatens hjerne og oppførsel

Psykopat eller narsissist? Her er forskjellen

Forskjellen på en alminnelig drittsekk og en psykopat

Er psykopati arvelig?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Tusen takk for at du delte så nyttig informasjon

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.