NarsissistenRedaksjonen kommenterer

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Slik bruker narsissisten gaslighting og triangulering

Triangulering er et av favorittverktøyene til en narsissist. Dette brukes som en type splitt- og hersketeknikk for å manipulere deg.

Kort fortalt betyr triangulering at man trekker inn en tredje person. Det kan være en tredjepersons mening eller at narsissisten for eksempel sammenligner deg med tidligere partnere. Målet er å få deg på gyngende grunn, Narsissisten vil få deg usikker og få deg til å føle deg mindre.

Narsissistens harem

Narsissisten har alltid fjerne bekjentskaper som blir brukt ved behov. Ønsker en narsissist å gjøre deg usikker, kontaktes tidligere partnere som ikke har brent alle broer, eller de bygger opp haremet sitt med nye tilbedere.

Narsissisten er avhengig av å føle seg populær og samtidig gjøre deg usikker. Du skal føle at du må kjempe for å beholde narsissisten.

Det går rykter om din fortid

Narsissisten begynner tidlig å prate om hva han/hun har hørt om deg og hvor fæl, utro og grusom du har vært tidligere.

Dette kommer tilsynelatende fra “sikre kilder”. Du kjenner deg ikke igjen, men narsissisten, som lager sine egne sannheter, har også gjort dette til sin sannhet. De har selvsagt ikke pratet med “kildene”, det er ren løgn. Hva gjør du? Du begynner å forsvare deg.

Fokuset flyttes vekk fra narsissisten, som er den som er fæl, svindlersk og notorisk utro.

Hvorfor brukes triangulering?

Narsissisten har mange behov. Ett av de viktigste behovene er å bygge opp egen selvfølelse ved å bygge ned andres selvfølelse, så narsissisten kan føle seg overlegen.

Narsissisten har behov for å holde deg konstant på tå hev slik at du må kjempe for å få oppmerksomhet og trygghet.

Narsissisten vil utmatte deg med forskjellige verktøy, slik at du aldri får ro til å reflektere over hva som egentlig skjer.

Gaslighting

Et av narsissistens favorittverktøy, gaslighting, brukes som manipulasjonsteknikk for å få deg til å stille spørsmål ved din egen fornuft og til slutt helt blir helt utmattet.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Narsissister er notoriske løgnere og lever i sin egen virkelighet.

Løgnen som blir sannhet

Om narsissisten sier noe som ikke har skjedd har skjedd, er dette et typisk eksempel på gaslighting. Eller omvendt; at noe som ikke har skjedd, har skjedd.

Du ender opp med å være detektiv og prøve å finne sannhetsgehalten i det narsissisten sier. Du bruker mye tid på dette, mens narsissisten vet at den har klart å bruke nok et utmattelsesverktøy.

Den snikende følelsen

Gaslighting er vanskelig å oppdage fordi det skjer gradvis. En hvit løgn her og en hvit løgn der blir etterhvert til større løgner.

Narsissisten utvider grensene hele tiden. Til slutt blir løgnene åpenbare. Selv om narsissisten tror den kommer unna med de.

For å beholde husfreden er det mange som lar den gale få fortsette med sitt spill.

Ord og handling

Å være rundt en giftig person som prater mye uten å si noe, er spesielt. Satt på spissen kan en giftig person si “jeg elsker deg” mens du samtidig blir slått.  Etterhvert som tiden går, vil du merke at ord og handling ikke samstemmer og avstanden blir større og større.

Det ene minuttet er du verdens beste, det neste verdens verste.

Det er narsissistens mål at du skal gå rundt som et konstant spørsmålstegn. Når narsissisten kommer med komplimenter det ene minuttet og spre eder og galle det neste, er det lett å bli fanget i katt- og mus-leken. Du blir forvirret og vet ikke hva narsissisten mener.

Projisering

Narsissisten er dyktige til å projisere sine egne dårlige egenskaper over på andre.

Har narsissisten vært utro, er det du som har vært utro. Har de lurt deg for penger, er det du som har lurt dem for penger. Fokus flyttes vekk fra narsissisten, mens du blir opptatt med å forsvare deg og finne bevis for at du er uskyldig.

Hvorfor brukes gaslighting?

Gaslighting brukes for å få makt og kontroll over deg. Ved å beskylde andre for halvsannheter eller løgner, blir du forvirret, må forsvare deg og bevise din uskyld.

Narsissisten kan fortsette med det de beskylder andre for.

Du blir utmattet, og mister etterhvert livsgnisten. Det gir narsissisten godfølelsen.

Les også

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

Vant du eller narsissisten?

-Alt handler om konkurranse for narssisisten

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Anna lena Marken Larsen

    Det var godt å kome inn hit,og finne artikler som overbeviste meg om att jeg er ikke gal,eller fantasifull,eller skrønete,DET. Er IKKE MEG,DET ER DEG 😡

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.