NarsissistenRedaksjonen kommenterer

Narsissisten gir deg skylden for alt

Narsissisten skylder alltid på deg

Narissisten esker å skylde på deg, for dine reaksjoner er narsisstens næring.

Teknikkene er mange, men de du kanskje kjenner deg best igjen i er blameshifting, projisering og bruk av ordsalat

Blameshifting

Blameshifting er stebroren til gaslighting. Blameshifting brukes ofte i tillegg til eller som erstatning for gaslighting.

Når du blir utsatt for blameshifting er du utsatt for en manipulasjonsteknikk som handler om å å få lagt skylden over på andre, nemlig deg eller andre du kjenner.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

En narsissist kan aldri holdes ansvarlig for noe den har gjort eller sagt av negativ art, da kommer blameshifting til unnsetning.

Offer-rollen

Å spille ett offer er en av rollene narsissisten tar på seg så ofte som det er nødvendig.  Om en narsissist vet den har gjort noe galt, går narsissisten raskt gå over i offer-rollen. Vipps så konstrueres en løgn, som ved et trylleslag gjøres om til en sannhet for narissisten. Målet er å få din sympati.

Den som i realiteten er offer for narsissistens spill, er den som blir pekt ut som syndebukk og er den som må ta konsekvensene.

En narsissist kan eller vil ikke holdes ansvarlig for noe, annet enn å sole seg i glansen fra andre.

En narsissist er selektiv i hva den har gjort og ikke gjort. Er det noe galt, er det andre som har gjort det. Er det noe bra, har de delansvar eller prøver å ta fullt ansvar for det som var bra.

Om du blir anklaget for noe du vet du ikke har gjort eller sagt, er dette et forsøk på blameshifting.

Om narsissisten har kastet gjenstander etter deg, jobber narsissisten iherdig for at det er du som skal bli anklaget.

De kan for eksempel starte en krangel og kaste gjenstander rundt i huset. Narsissisten, som er den som utfører ondskapen, klarer på magisk vis å overbevise seg selv i sin fantasiverden, og alle andre, om at det var deg som gjorde dette. Vet de at naboene er hjemme, kan de kaste gjenstander rundt og samtidig skrike at du ikke må angripe dem.

Her det mange eksempler å ta av, og begrenses bare av narsissistens fantasi.

Poenget er at narsissisten planlegger nøye for å fremstå som offer og kan også finne på å politianmelde deg når du begynner å gjennomskue narsissisten.

Hvor langt er en narsissist villig til å gå?

Langt. Narsissisten har en fasade den skal opprettholde. Blir narissisten gjennomskuet, faller korthuset sammen. Derfor gjør de det de kan for å fremstå som dydsmønstre, mens du skal fremstå som en dårlig person, aggressiv, voldelig og som en svindler.

Alt avhenger av hvilke egenskaper narsissisten har selv, som den ønsker å dekke over. Det den har gjort, får du skylden for.

Gjenkjenner du mye av dette, vær obs på dette samt andre teknikker som brukes.

Det forverrer seg med tiden.

Projisering

Projisering er et annet av narsissistens favorittverktøy. Narsissisten vet den har noen egenskaper som ikke tåler dagens lys. Da trekkes projisering opp av verktøykassa.

Projisering er kort og godt å tillegge andre sine egne dårlige egenskaper. Projisering medfører at du alltid må forsvare deg mot narsissistens påstander og beskyldninger. Narsissisten snakker om seg selv når den beskylder andre for dårlige egenskaper.

Her er typiske utsagn narissisten kommer med når narsissisten egentlig mener seg selv

 • “Du er utro”
 • “Du er egoistisk og tenker kun på deg selv”
 • “Du er ikke til å stole på”
 • “Du utnytter meg økonomisk”
 • “Du har et dårlig rykte fra før”
 • “Du har ikke ryggrad”
 • “Du tåler ikke å bli stilt spørsmålstegn ved”
 • “Du er kald, kynisk og beregnende”
 • “Slutt med spillet ditt”
 • “Du hater meg, jeg er din fiende”
 • “Du lever i hodet, ikke i hjertet”
 • “Du forlater alltid andre og sårer dem»
 • «Du er hjerteløs og uten empati»
 • “Du er sykelig sjalu”
 • “Du skal krangle om alt”

Hører du mange av disse beskyldningene, har du mest sannsynlig med en dysfunksjonell/giftig person å gjøre som innehar alle de egenskapene selv som vedkommende beskylder deg for.

Ordsalat

Ordsalat er narsissistens smått eksentriske måte å forvirrer deg med ord og argumenterer og prater usammenhengende for å forvirre deg.

Ordsalat er som ordet tilser, usammenhengende vissvass bestående av mange ord og uttrykk narsissisten selv ikke forstår betydningen av.

Tenk på ordsalat som en dialog komplett uten logikk. Narsissisten hater fakta, hater å bli stilt til ansvar og klarer ikke å håndtere logikk og sannhet. Derfor fungerer denne teknikken.

Du blir opptatt med å prøve å forklare narsissisten at den er på bærtur. Diskusjonen blir til slutt en diskusjon om diskusjonsteknikk. Det opprinnelige temaet blir underordnet. Case closed.

Rykk tilbake til start

En annen surrealistisk opplevelse er når du står på stedet hvil. Om du prøver å få samtalen fremover, og narsissisten merker at hvis dere kommer i mål må den holdes ansvarlig, trekkes dette trikset opp av boken.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Dere starter på nytt, praten blir sirkulær, samme argumentene dras frem gang etter gang. Som i punktet over, narsissisten “slipper unna”.

Hva ønsker narsissisten å oppnå?

En narsissist elsker oppmerksomhet, såfremt det er av typen tilbedelse eller positiv oppmerksomhet.

Like mye som narsissisten elsker positiv oppmerksomhet og tilbedelse, avskyr den oppmerksomhet som setter spørsmålstegn ved dens storhet, sannferdighet og integritet.

Målet med de tre ovennevnte teknikkene/taktikkene/strategiene er forvirring.

Narsissisten vil at du skal tvile på deg selv, bli utmattet og oppgitt. Dermed lykkes narsissisten å få fokus vekk fra den giftigste personen narsissisten vet om; seg selv.

LES OGSÅ:

Hvem får du Valentinesmeldinger fra?

Flykt eller kjemp

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

Vant du eller narsissisten?

-Alt handler om konkurranse for narssisisten

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.