Vi som startet nettstedet psykopaten.info er ikke utdannet psykologer eller psykiatere, men vi har lange samliv, flere rettssaker og mange års terapi for å forstå hva vi har vært gjennom. Vårt mål er å dele egne erfaringer og det vi har lest av faglitteratur med deg som står midt oppe i dette.

Vi deler også historier fra leserne i visshet om at mange er ensomme og fortvilte og finner hjelp og trøst i å vite at de ikke er alene om å oppleve psykopatens herjinger. Derfor er vi også veldig takknemlige for de av leserne som vil dele sine historier.

Av hensyn til våre barn og familie forøvrig har vi i redaksjonen i likhet med de fleste som deler sine historier valgt å være anonyme. Som redaktører av nettstedet er vi også spesielt utsatt. Vi har dessverre flere henvendelser som viser at anonymitet er nødvendige for vår egen personlige sikkerhet. Det er leit, men tvingende nødvendig når vi vet hva slags mennesker vi har med å gjøre.

Heldigvis er det mange som vil dele sine historier anonymt. Det er til stor hjelp for de som  selv står midt oppe i elendigheten. Vi fraråder også de som vil dele sine historier å stå frem med fullt navn, da dette som regel dessverre slår tilbake på de som skriver. Mange opplever at det er vanskelig å bli trodd, selv av de som står en nærmest. Vi er likevel takknemlige for de mange som tør å stå frem og kommentere under fullt navn.

LES OGSÅ: Sjekk litteraturlisten og bøker du kan bestille 

Siden lanseringen i juli 2014 er artiklene lest mer enn 4.850.000 ganger, (Juli 2020) og antall visninger stiger fra måned til måned. Det er en formidabel vekst og viser tydelig at det er et stort behov for mer kunnskap rundt dette tema.

Ved å dele artikler videre i sosiale medier kan vi sammen spre kunnskap om psykopaten og psykopatens ofre. Vårt håp er at dette skal øke bevisstheten til de mange “hjelperne” i samfunnet. De som jobber i skole, barnevern, BUP og ikke minst advokater, sakkyndige og dommere i retten. De som alt for ofte lar seg føre bak lyset og faller for psykopatens overfladiske sjarme og tar avgjørelser til enda større skade for ofrene. Og for de aller svakeste; barna som blir overlatt i psykopatens grep.

Kontaktopplysninger

Vi ber om forståelse for at vi ikke kan besvare telefonhenvendelser. Du er velkommen til å ta kontakt med oss per e-post.

Til redaksjonen er mailadressen: redaksjonen@psykopaten.info

Vil du dele din egen historie eller be leserne om råd – anonymt?

Vi får mange henvendelser fra lesere som finner hjelp og trøst i å lese de historiene som de finner på psykopaten.info Derfor er vi veldig takknemlige for alle innspill til sidene og at lesere som deg vil dele din historie med andre! 

Vil du utdype din historie så vi kan lage en  «Leserhistorie – med egne ord» slik du ser på psykopaten.info? Da vil vi gå gjennom din tekst og lage en innledning og vinkle det som en fortelling. Da vurderer vi historien, illustrerer den og legger den ut anonymt. Vi ber deg skrive slik at ingen kjennes igjen og vil også luke ut detaljer for å sikre anonymitet. Du kan få din artikkel til gjennomsyn før den publiseres.

Du er velkommen til å sende din historie til redaksjonen@psykopaten.info 

Leserspørsmål

Har du et kort spørsmål som du tenker andre som deg har erfaringer med og kan komme med råd? Send ditt spørsmål, gjerne som direktemelding på siden, så poster vi anomnymt.

Om du ikke vil kommentere på Facebooksidene med ditt eget navn kan du også sende en direktemelding på Facebook og vi legger det ut anonymt. Du kan da få svar fra lesere i kommentarfeltet og eventuelt ta kontakt med de du ønsker direkte. Merk at det kan ta litt tid, fordi vi som jobber med dette gjør det innimellom jobb og annet i våre egne liv.

Historien om hvordan psykopaten.info ble til

Sommeren 2014 satt en av redaktørene av psykopaten.info og kokte av sinne. Hun var fly forbannet på “sin” psykopat, men visste utmerket godt at hun ikke kunne fortelle sin historie til noen. Ingen ville ikke tro henne! Psykopaten.info ble født med artikkelen “Snu ryggen til psykopaten!”, også tidenes mest leste artikkel. 

Psykopaten.info ble en umiddelbar suksess. Vi var overveldet over responsen og forstod raskt at vi ikke var alene med våre opplevelser. Mange levde i ensomhet med sine erfaringer. Vi begynte å skrive ned våre egne historier og lærte at dette var en god form for egenterapi. Vi har da også ett råd til deg som sliter med ettervirkninger eller som ennå lever sammen med en psykopat eller narsissist; Skriv ned det du har opplevd! Vårt andre råd er; Les deg opp på psykopaten!

Kunnskap er det aller viktigste våpenet du har. Når du orker å sette deg ned og skrive oppdager du raskt at du har materiale til ikke bare en hel bok, men kanskje en hel serie? Utfordringen på psykopaten.info har vært mange, én av de har vært å redigere de mange leserhistoriene som vi etterhvert mottok. Vi vil så gjerne slippe til alle lesere, men historiene må anonymiseres, bearbeides og gjerne illustreres for at de skal bli leservennlige.

Heldigvis er det mange der ute som har erfart det samme som oss. Skriv derfor gjerne ned historien og del den med andre!

Kunnskap kan bokstavelig talt redde liv

Vi mottar mange innspill og kommentarer til artiklene. Vi har valgt å la leserne selv kommentere, og kommenterer selv bare unntaksvis. Vi får også mange spørsmål og svarer som regel at vi ikke kan gi individuelle råd. Hver historie er unik og hver situasjon må løses med utgangspunkt i der du er akkurat nå. Men vi deler historiene og gir generelle råd som vi vet er til stor nytte for leserne. Det vet vi blant annet takket være de mange mail og meldinger vi har fått fra takknemlige lesere. Det er sterkt å lese at vi nærmest har vært livreddende, som noen skriver.

Vi forstår fortvilelsen! Vi trordin historie, enn så fantastiske den kan være! For vi har vært der selv.

Vi vet at du sitter fullstendig fast i tåken og ikke vet dine arme råd. Da er det godt å lese at du ikke er alene om å oppleve dette, og at andre faktisk har kommet seg gjennom det helvete det er å være utsatt for en psykopat!

Hvorfor gjør vi dette?

Mange sene nattetimer har gått med til å arbeide med psykopaten.info og mye penger er brukt. Annonseinntektene på siden var tenkt å dekke de løpende kostnadene til å få ut artiklene og de andre kostnadene til å drive psykopaten.info. Inntektene har imidlertid vært svært beskjedne. Så her er vi enten ikke flinke nok, eller så er det rett og slett ikke så lett å lese om psykopater og klikke på annonser for kjøp av blomster! Vi får også en beskjeden provisjon på salg av bøker vi tenker kan ha interesse for våre lesere.

Vi gjør dette fordi vi mener vi sammen kan gjøre en forskjell. Vi mener manglende kunnskap om psykopaten er et samfunnsproblem. Vi mener psykopatens herjinger er ødeleggende for så mange mennesker, voksne og barn at om vi kan få oppmerksomhet og kunnskap til de som blir berørt, ja, så er det verdt det! Fra å skrive våre egne historier for å få ut egen frustrasjon har psykopaten.info blitt en møteplass hvor ofrene kan dele sine historier og erfaringer, kommentere og gi egne råd. Mange har også tatt opp kontakten direkte etter å ha funnet en med lignende historier på sidene.

Vi forenkler med hensikt.

Vi omtaler psykopaten som psykopaten selv om det ikke er noen offisiell medisinsk diagnose med denne betegnelsen. Vi har valgt å forenkle og kaller en spade for en spade. Hvorvidt vi beskriver en person med varierende grad av psykopatiske trekk – eller det vi gjerne kaller en fullblods psykopat, bruker vi gjennomgående betegnelsen psykopat. Ofte er karaktertrekkene mellom psykopater, sosiopater, narsissister og folk med dysfunksjonell, asosial personlighetsforstyrrelse overlappende.

For ofrene spiller det ingen rolle om den som ødelegger ens liv har den ene eller andre betegnelsen.

Vi er først og fremst opptatt av hvordan ofrene blir glemt og har ingen sympati for de som faktisk utøver den psykiske (og ofte fysiske) volden ofrene blir utsatt for.

Vi tar gjerne i mot kritikk for denne bastante holdningen og slipper til alle på sidene, også de vi er uenige med. Psykopaten.info er ikke et vitenskapelig nettsted.

Vil du støtte arbeidet vårt?

Det viktigste du kan gjøre er å gjøre som oss: Skriv ned din historie og del med andre som trenger å vite at de ikke er alene. Vil du støtte oss økonomisk? Klikk gjerne på annonser på sidene og bestill bøker du tenker du kan ha interesse av å lese.

LES OGSÅ: Sjekk litteraturlisten og bøker du kan bestille 

Vi er en møteplass hvor du kan møte andre som har vært utsatt for det samme som deg selv og hvor du kan dele dine historier og kjenne igjen dine egne opplevelser gjennom andres. Vi forsøker å holde oss oppdatert på forskning og nyheter som gir mer kunnskap om psykopaten. Vi tror nemlig at kunnskap er det beste våpen for å overleve den belastningen det er å bli utsatt for og å forlate en psykopat.    

Hvorfor er vi anonyme?

Et av rådene vi gir er at du ikke bør stå frem offentlig med din historie som offer for en psykopat eller narsissist. Du vinner sjeldent noe på dette, rett og slett fordi du ikke blir trodd. Psykopaten vender det mot deg og får deg til å fremstå som den det er noe galt med. Husk at blant de fremste egenskapene til en psykopat finner du evnen til å manipulere, skuespille med forskjellige masker ovenfor den psykopaten finner nyttig.

Drømmeforeldre og supernaboer

For venner, naboer og selv din nærmeste familie kan psykopaten fremstå som den perfekte mor eller far, dømmemann/kvinne, hyggelige nabo og dyktig kollega. (De psykopaten har snudd ryggen til, eller ikke har bruk for, ser gjerne den andre siden, den uten maske.)

Psykopaten lyver glatt om alt til alle, selv om løgnen er åpenbar for mange. I den kampen hvor du instinktivt skal være etterrettelig og har empati og omsorg for de rundt deg, er du dømt til å tape mot psykopatens eventyrfortellinger. Derfor: Hold kjeft. Snu ryggen til og kom deg vekk!

Bryt all kontakt med psykopaten og de av deres felles venner som fortsatt befinner seg i psykopatens omgangskrets. Ikke snakk om psykopaten.

Ikke fortell noen om at du er eller har vært utsatt for en psykopat eller narsissist. De tror deg ikke! Unntaket er om du kan betro deg til en nær venn eller kanskje noen som ikke står deg nær, men som vet hva det handler om. Unntaket er også psykologer, advokater og helsearbeider som forstår. De finnes, men dessverre er det alt for få av de. Snakker du med en og vedkommende åpenbart ikke ønsker å diskutere mulighetene for at det er en psykopat du har med å gjøre? Bytt rådgiver straks!

Vi har valgt denne strategien med hell og lever bedre enn noensinne. Vi har også en annen grunn til å forbli anonyme: Blant de mange lesere av psykopaten.info finner vi dessverre også psykopater og narsissister som ynder å fremstille seg som offer. Mange vil ha kontakt og insisterer på at vi skal ringe dem. Hvilket vi av hensyn til vår egen sikkerhet og våre barn naturligvis ikke vil utsette oss for.

Hvorfor har vi åpne Facebooksider men anonym blogg?

Facebook er den kanalen vi overlegent når ut til flest lesere. Derfor bruker vi Facebook. Vi advarer lesere som kommenterer om at alle innleggene som legges ut kan leses av alle. I noen tilfeller sletter vi innlegg som identifiserer andre. Vi sletter de få innlegg som gjelder barn. Vi sender også direktemeldinger til folk som kommenterer og som kanskje glemmer at det de legger ut kan ses av alle. Heldigvis er det ikke ofte det begås overtramp og nett-trollene har tydeligvis funnet andre arenaer til å spre sin gift.  Hvorfor lukker vi ikke sidene? De som ønsker å lage lukkede grupper på Facebook kan enkelt gjøre dette.

Vår erfaring er at disse gruppene egner seg best for folk som kjenner hverandre. For du kan aldri, uansett hvor godt du sjekker, være helt sikker på at du vet hvem som faktisk står bak en profil på Facebook. Derfor inviterer vi alle til å kommentere anonymt, ikke bare på Facebooksidene, men også på psykopaten.info. Hvert enkelt innlegg leses før det publiseres.

De som vil kommentere anonymt på Facebook kan sende oss direktemeldinger eller få råd om hvordan de kan kommentere anonymt på annet vis. Send oss gjerne en e-post til redaksjonen@psykopaten.info eller send en direktemelding på Facebooksidene.

Personvernerklæring og leveringsbetingelser

Les vår personvernerklæring og leveringsbetingelser her.

Besøk oss, les andres erfaringer og delta i diskusjonen på våre Facebook-sider:

https://facebook.com/Hverdagspsykopatene/

NB! Vær oppmerksom på at Facebook-sidene er åpne for å nå flest mulig. Det du legges ut kan derfor sees av alle, det er ikke noe “medlemskap” eller lukket gruppe. Vi du kommentere anonymt, send en direktemelding fra Facebooksiden eller en e-post til redaksjonen@psykopaten.info. Vi deler aldri opplysninger om deg til noen uten at du ønsker dette.

Vi ønsker deg all mulig lykke! Snu ryggen til psykopaten og se deg aldri tilbake!

 

Noen av våre artikler vi anbefaler spesielt

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Ragnhild Tamnes

  Jeg ønsker å få tilsendt artikler og nyhetsbrev!

 2. Anonym

  Det er trist at folk gjemmer seg bak anonymitet. Vi har sett fra lignende tiltak, at de som står bak oppfattes som psykopater. En slik presenterte seg omtrent slik i sosiale medier:
  “Jeg heter (NN) og jeg fikk plutselig diagnosen «PSYKOPAT»!”

  I 2015 kontakter en av dem som står frem som bakmann for disse sidene (på blant annet LinkedIn) vedkommende, for å spørre om en person flere i konspirasjons-/antibarnevernsmiljøet har forfulgt i en årrekke:

  “Hei (NN)! To spørsmål til deg. Kan du oppsunmmere (navn) i to setninger? Spm II hva synest du om denne artikkelen? (Lenke)”

  Det fremstår som spesielt når en som de fleste mener har psykopatiske “striper”, publiserer denne private samtalen.

  I publiseringene fremkommer det at en person som senere har anklaget dere for å bruke vedkommendes artikler etter at dere ble uenige, er blitt kontaktet av et av ofrene til en person som har publisert at vedkommende er funnet å ha en rekke kjennetegn på “psykopat”. (Manglende empati, manipulerende, opportunistisk, høyt konfliktnivå, en løgner osv.)

  Vedkommende skal ha bedt deres tidligere medarbeider om å ikke delta i forfølgelsen.

  Håper på deres kommentar her, om dere eventuelt har revurdert i ettertid, for eksempel, og hvor dere står i dag i disse sakene. Om kommentaren ikke slippes igjennom, vil den bli publisert andre steder.

  • Hei! Etter å ha lest kommentaren din nå, er jeg usikker på om jeg har fått tak i meningen. Du fremstår jo forresten selv anonym, som jeg syns er ok. I denne sammenhengen trenger man ikke å navngi folk, og vi driver vel også helst ikke med ‘fjern-diagnostisering’ (ikke engang en Psykolog med Lisens/Autorisasjon holder vel på med sånt).

   Poenget med alt dette er vel å heve bevissthetsnivået i kulturen og samfunnet, for å hjelpe de som opplever problemer fra et fenomen som i stor grad handler om å skjule abnormale egenskaper bak en fasade av normalitet. Straks egenskapene i seg selv beskrives, har vi en sosial situasjon som er til støtte for normale mennesker, og det er godt.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.