Narsissisten

Alt handler om konkurranse for narssisisten

Narsissister lyver og overdriver i konkurransen med deg

Narssisisten skal være best i alt, enten det er sport, utdannelse, reiser, antall venner, eiendeler, eller annet.
Et av triksene de bruker er noe som på engelsk heter “one-up”.

Du blir ofte avbrutt

Har du noe du ønsker å fortelle narsissisten om som du har oppnådd eller gjort? Gleder du deg til å fortelle om det, så legg merke til om du ofte blir avbrutt.

Narsissisten vil ha all fokus på seg selv, så midt i setningen vil du bli avbrutt av at narsissisten har gjort det samme som deg, bare et knepp bedre.

Narsissisten er bedre enn dine venner

Har du introdusert narsissisten for dine venner, går det ikke lang tiden før narsissisten vil ha all oppmerksomhet.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Dette gjelder spesielt den utgaven av narsissister som kalles overt narcissistser. Dette er narsissister som har storhetstanker om seg selv. Det samme gjelder her som når du er alene med den giftige slangen; vennene blir avbrutt av narsissisten så narsissisten får fortalt sin historie. Og gjett hva, narsissisten er også her litt bedre enn dine venner!

Narsissisten er alltid bedre enn deg

Hva narsissisten mener den skal være bedre enn deg i, varierer fra narsissist til narsissist, og avhenger av hva du er opptatt av.

Er det utdannelse, har narsissisten ganske sikkert en enda bedre utdannelse enn deg. Har du reist til Maldivene, har narsissisten reist jorda rundt. Er det venner som er viktig for deg, har narsissisten flere venner enn deg.

Sjekker du påstandene, vil du oppdage at de sjeldent stemmer. Narsissisten lyver om alt.

Hva er poenget med “one-upping”?

Narsissistens hovedmål er å få deg i kognitiv dissonans, tvile på deg selv og at du skal føle deg mindreverdig.

One-upping er en av de tilsynelatende “snillere” variantene i verktøykassa til narsissisten. Teknikken er ikke så inngripende som f.eks. gaslighting, blameshifting eller triangulering. Den er heller ikke så lett å gjennomskue.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det andre narsissisten ønsker å oppnå, er å projisere sine egenskaper som misunnelse og sjalusi over på deg, og ha muligheten til å beskylde deg for dette senere.

Hva bør du gjøre?

Skjer dette gjentatte ganger? Start med å lese deg opp på narsissisme, psykopati og sosiopati. Kanskje sammenfaller dette verktøyet med andre triks som brukes, som triangulering, blameshifting eller gaslighting?

Målet ditt bør være å se “det store bildet”. Narsissistens konstante kaos, drama og kontrollbehov kan gjøre det vanskelig å forstå egenskapene til mennesker i den mørke triaden.

Bruk dine ledige minutter til å lese deg opp om og gjøre deg opp en mening om den personen du kjenner er en dysfunksjonell person, eller om det er en normal person som bare har behov for litt tid i rampelyset. Kunnskap er det beste forsvar!

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. min mor er psykopat/narssisist. et livslangt mareritt. selv om at jeg ikke ønsker andre mennesker døde, så er det den eneste muligheten for at jeg skal få være i fred. jeg har blitt gjordt til syndebukk og blitt utstøtt og hun er offeret. jeg vokste opp med at hun gjorde, ja og det som er så skremmende, er at hun påførte meg ufattelige skader uten at jeg merka det. hun fikk meg til å føle at det var meg det var noe galt med. jeg har bryti med familien men hun sender meg besøksforbud hvert år selv om jeg ikke har sett henne på 11år. i begynnelsen trodde jeg at hun var redd for meg men tiden gikk og jeg jeg fikk plutselig på følelsen at hun ikke vil slippe taket. jeg ble veldig redd. vil nok ikke føle meg helt trygg før hun ligger i grava. sikkert fordi hun har påført meg uhårvelige skader. både meg og livet mitt

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.