Narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Du kan aldri redde en narsissist - kom deg vekk!

Når narsissisten velger seg ut neste i rekken i sin samling av mennesker, gjør de nøye vurderinger. Den neste må ha helt spesielle kvaliteter. De går etter de med empati, som har gode verdier og som har sjel og hjerte.

Narsissisten er avhengig av dette for å overleve. De må speile alle dine beste egenskaper, som de vet de mangler. Du er derfor redningen dens på kort sikt, og, hvis narsissisten får det som den vil, på lengre sikt.

Illusjonisten og skuespilleren

Narsissisten vet innerst inne at han/hun mangler menneskelige egenskaper som empati, og vil etterligne dine egenskaper for å lure sitt egentlige mørke jeg til å tro at den er empatisk.

De klarer også å spille dette forholdsvis bra, de er eksperter på imitere andres egenskaper som kjærlighet og empati.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Narsissisten trenger å overøses med kjærlighet, nærhet og oppmerksomhet fra andre, men kan aldri gjengjelde det. Det er de ikke kapable til. Mange narsissister kommer fra dysfunksjonelle familier, der kjærlighet, nærhet og oppmerksomhet var et ikke-tema.

I og med at du innehar de egenskapene narsissisten mangler, ønsker han/hun å flyte på medgangsbølgen lengst mulig. Dette gir dem mulighet til å imitere deg, fremstå som empatiske, selv om dette også er skuespill. De imiterer å være kjærlige, det gir dem mulighet til å komme inn i normale familier og vennekretser, og det åpner opp for å rette opp sitt frynsete rykte ved å bli venn med folk med integritet.

Narsissisten har få ekte venner

Når man blir kjent med en narsissist, har han/hun få venner. Mange broer er brent, og narsissisten har fler fiender enn venner. Derfor passer det ekstremt bra å få en person med integritet og langvarige vennskap inn i livet sitt.

Da kan narsissisten spille skuespillet sitt på nytt, i en ny vennekrets, der ingen kjenner til narsissistens fortid.

Ganske tidlig lukter vennene dine ugler i mosen, fordi noe er feil. Du har mest sannsynlig mistet noe av kontakten med dine venner etter at du ble kjent med narsissisten? På magisk vis hører du mer på narsissisten enn på dine venner. Narsissisten prøver å isolere deg fra vennene dine ved å sette dem opp mot deg og prate dem ned.

Narsissisten har en plan

Når du kommer inn i livet til narsissisten, har narsissisten en plan. Du har visse egenskaper som narsissisten har identifisert, og som de kan dra nytte av.

Underveis vil de dra nytte av annet, som f.eks. din økonomi. Vær oppmerksom her, det blir gjort på en så subtil måte at det kan fremstå som at det er du som drar økonomiske fordeler fra narsissisten, mens det egentlig er omvendt.

Du må bare få tid fra det konstante kaoset og dramaet til narsissisten til at du klarer å se det selv!

Etter idealiseringsfasen, vil du merke at narsissisten endrer seg. Kaoset og dramaet øker i styrke og frekvens, og du blir skyteskiva og syndebukken for kranglene som blir initiert av narsissisten.

Mest sannsynlig har du stilt spørsmålstegn ved noe hos narsissisten som du finner merkelig/unaturlig, og de vet at du begynner å finne ut av hvem de egentlig er. Da starter planleggingen av narsissistens narrativ om deg som verdens verste menneske.

Narsissisten ønsker å være deg

I og med at du er den du er med de egenskapene narsissisten mangler, ser de deg som redningen på kort sikt. Dette kan også bety at de ønsker å ta dine ideer, drømmer og venner. Heldigvis er det siste sjelden mulig, narsissisten ødelegger for seg selv ganske tidlig.

De to første punktene kan fort skje. Narsissisten er som det heter på engelsk: “Liar, cheater and thief”. Ikke fortell om alle dine ideer og drømmer til narsissisten! Pass deg om du har klart å identifisere personen som giftig.

Forhåpentligvis har du, siden du leser denne artikkelen, forstått at noe er galt.

Narsissisten stjeler dine drømmer, ideer, og det kan også føles som om narsissisten midlertidig stjeler den sjel, siden de ikke har noen.

Kan du være redningen til narsissisten?

Nei. Enkelt og greit. Etter idealiseringsfasen vil du som nevnt merke endring hos narsissisten, og mer og mer av dens egentlige jeg kommer frem.

Endringen kommer som oftest når de har fått deg nok inn i grepet sitt til at det gjør det vanskeligere å forlate dem enn tidligere.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Typisk kan dette være etter at dere flytter sammen, får barn, eller at en annen større hendelse knytter deg nærmere, og du sitter i fella.

Du kan ikke og bør ikke tro at du kan redde narsissisten eller få et harmonisk liv med han/henne. Det er utopi.

Hva bør du gjøre?

Ser du at den du har blitt kjent med har få venner, og kommer med en tilsynelatende halvveis god forklaring på hvorfor, vær kritisk!

Det er som regel en veldig god grunn til det, som narsissisten ikke ønsker å fortelle deg.

Prøv å finn ut av hvem deres tidligere venner var, og prøv å skaffe deg litt bakgrunnsinformasjon. Kanskje har narsissisten en eller to venner fra gammelt av fortsatt, resten har snudd ryggen til narsissisten?

Prøv å spørre disse på en vennlig måte hva du egentlig har blitt kjent med. Sannheten får du aldri av narsissisten, den må du finne andre steder. Mest sannsynlig er sannheten om narsissisten verre enn du kunne tro.

Vær oppmerksom på om de prøver å tillegge deg egenskapene sine. Dette gjøres fordi narsissisten vet det er et dårlig menneske, så de må projisere sine egenskaper over på deg, og samtidig late som de innehar egenskapene dine. Til slutt, etter nok gaslighting, begynner du å tvile på deg selv, og tro på narsissisten.

Har det kommet til dette stadiet, at du blir fortalt at du er dramaqueen, skaperen av kaos og dårlig stemning, og du ikke klarer å kjenne deg igjen, ta stikk-av-trikset. Det blir bare verre. En person som prøver å overbevise deg om at du er et dårlig menneske, er giftig.

Steng narsissisten ute fra ditt liv

Har du klart å komme deg av gårde helskinnet, blokkèr alle muligheter for mail, SMS, oppringninger og sosiale medier.

Narsissisten sin oppskrift gikk ikke helt som beregnet. De vil ha hevn og siste ordet. Ikke legg deg på narsissistens nivå med drittkasting, dette er de eksperter på. Og ikke besvar noe fra narsissisten.

De har finjustert sitt spill, og ligger milevis foran deg. Narrativet deres om den sinnsyke eksen må fullbyrdes, ikke gi dem muligheten til det.

De lagrer all kommunikasjon, tar det ut av kontekst og kan være syke nok ti lå legge det ut på sosiale medier for å fremstille deg som den syke.

Og ja, narsissisten vet hvilke knapper de skal trykke på og hvilke beskyldninger de skal komme med for å få deg til å svare i affekt. Alle beskyldninger om hvor fæl du er og hvilke onde handlinger du har utført, er det narsissisten selv som har utført

La heller narsissisten surre rundt i sin egen fantasiverden, og kom deg videre. Se deg aldri tilbake, personen du trodde du kjente, eksisterte ikke.

Det var bare skuespill, du kjente bare en fiktiv person. Ikke ta narsissistens oppførsel mot deg personlig heller, du er bare nok et objekt i den stadig voksende samlingen av mennesker som de sparer på.

Du kan ikke redde narsissisten selv om de kommer med krokodilletårer innimellom. Narsissisten graver sin egen grav, du skal ikke redde den. Selv om han/hun gir inntrykk av at livet er topp i etterkant, er det ikke det.

De finner aldri en som deg igjen, og vil være på evig søken etter deg i andre til evig tid!

LES OGSÅ:

Alt handler om konkurranse for narssisisten

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Har du barn med en psykopat? Kommuniser via SMS!

Barna blir brukt som våpen av psykopaten

Du er dømt til å tape mot psykopaten – her er hvorfor du må komme deg vekk

Hjelp til selvhjelp – 10 skritt for å komme videre

 

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB: Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.