InnleggNarsissisten

Slik demper du foreldrekonflikten når eksen er en narsissist

Slik demper du foreldrekonflikt med en narsissist

Å leve med en narsissist er ikke enkelt, skriver Line Strandvik i dette innlegget. Å skilles fra en er langt verre. Spesielt hvis dere har felles barn.

Narsissisten får energi av kamper om barna, og jo verre du har det, jo bedre har narsissisten det. 

Du bør derfor raskest mulig lære deg hvordan du demper konfliktene, ellers vil narsissisten kjøre deg helt i senk.

Forfatter: Line Strandvik, personlig veileder 

Om forholdet var vanskelig før skilsmissen, blir det sjeldent enklere etter. Mange opplever at silkehanskene kommer av når de bryter ut av forholdet. 

For de som har felles barn, blir skilsmissen ofte starten på en årelang og utmattende psykisk krig. Det er heller ikke slik at tiden leger alle sår. Det kan bli verre og verre med tiden.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Mange tror derfor de har gjort sitt livs største tabbe ved å få barn med en narsissist. Jeg forstår at de føler slik, for så lenge de opplever at narsissisten har makt over dem, vil de føle seg maktesløse. 

Det er først når de oppdager at narsissisten i virkeligheten ikke har makt over dem, at livet kan vende tilbake.

Forstå hvorfor narsissisten fortsatt har grepet om deg

Hvis du har barn med en narsissist, hva kan du gjøre? 

Start med å forstå at narsissisten kun har ett våpen mot deg, som er dine vonde følelser. For har du ikke undret deg over hvordan narsissisten trykker akkurat der det gjør mest vondt, akkurat når det passer som dårligst? 

Det er nesten magisk hvordan de klarer å finne ditt såreste punkt. Hvordan vet de alltid hvilke knapper de skal trykke på? Gjør de det bevisst?

De gjør det instinktivt, og så lenge det finnes «knapper» i deg som kan trykkes på, vil narsissisten trykke pr definisjon. 

De er like forutsigbare som gravitasjonskraften, og vil trykke og trykke, inntil du enten faller død om … eller inntil du fjerner «knappene». 

Du kan ikke få en narsissist til å slutte å trykke, ikke på noe som helst måte – verken ved bruk av Familievernet, Barnevernet eller rettsapparatet eller andre offentlige instanser. 

Jo raskere du innser det, jo raskere vil du finne løsningen. 

Den største tabben jeg ser folk gjøre når de skal lære å håndtere en narsissist, er at de har mer fokus på å forstå narsissisten, enn på å forstå seg selv. 

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det er viktig å innse hvilke «knapper» som gjør deg attraktiv for psykiske angrep, dvs. hvilke gamle traumer du ikke har helbredet helt. Narsissister elsker å pirke i dine sår, og vet du hva du kan bruke det til? Du kan bli motivert til å helbrede disse sårene, motivert til å gjøre en indre storrengjøring. 

Ved å få barn med en narsissist, ble du presset opp i et hjørne, for hvis du ikke gjør denne ryddejobben nå, svikter du ikke bare deg selv, men du svikter også barna dine.

Du står overfor et gjennombrudd

Hvis du nå rygger tilbake og tenker: «Hvorfor i huleste skal jeg jobbe med meg selv? Det er ikke jeg som er problemet.» Det er helt riktig. 

Du er ikke problemet, men jeg kan love deg, at hvis du har barn med en narsissist og ennå ikke har lært å håndtere situasjonen riktig, da har du et stort problem. 

Det er ditt problem, og hvem har ansvar for å løse dine personlige problemer? Det kommer ingen og redder deg, og hvis du tror det, vil du sannsynligvis havne i klørne på en ny narsissist. 

Uten din innsats forblir problemet uløst.

Hvorfor fikk du barn med en narsissist? Uhell? Nei, det var ikke tilfeldig, men en naturlig konsekvens av hvordan livet har formet deg, via din familie, skole, venner og samfunn. 

Du ble lullet inn i noen fantasier om hvordan livet er, hvordan andre mennesker er og hva du kan forvente av dem. Du ble opplært til å stole på andre, eller rettere sagt, du ble ikke opplært å stole på deg selv. 

Du ble gaslighted til å tro at dine følelser er irrasjonelle. 

Sannheten er, at dine følelser er den beste rettesnoren du har. 

Du skal ikke la deg lede av andre, men av ditt indre. Det er ved å mestre deg selv og dine følelser, at du blir fri fra alle narsissisters grep.

Har du vært i dette «gamet» i noen år, har du sikkert også oppdaget at problemet følger etter deg? 

Nå vet du hvorfor. Du var en narsissist-magnet.

Har du barn med en narsissist, står du sannsynligvis midt i ditt livs største krise. Det betyr også at du nå står overfor ditt livs største gjennombrudd. 

Jeg vil minne deg om at du har det som skal til for å lykkes!

Line Strandvik hjelper deg som har vært igjennom en vond skilsmisse til å få et godt liv med glade barn. Hun tilbyr online kurs og veiledning over telefon og mail. Du finner mer om Line på denne nettsiden: https://www.linestrandvik.no/

 

LES OGSÅ:

Flykt eller kjemp

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

Vant du eller narsissisten?

-Alt handler om konkurranse for narssisisten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

 1. Ukjent

  Hei
  Jeg bor for tiden i Sokndal og vi flyttet hit sammen til hjembygda til barnas mor. Slik som jeg føler dette, så har mor og svigermor hatt en plan for dette i flere år, og planen var å flytte hjem igjen. Det har vert et mareritt fra dag 1. Mor vant frem i retten til å begynne med, etter 3 år stevnet jeg mor inn for retten, da barna lå på rødt nivå på skolen. Jeg prøvde først å foreslå at vi kunne ta hvert vårs barn og splitte de i ukedsgene slik at vi kunne følge dem opp på leksene, men dette ville ikke mor. Hun møtte ikke opp på familievernkontoret en gang for å snakke om dette. Så da ble det stevning inn til retten. Vi hadde Sakyndige inne i hjemmene våres og det ble sole klart at barna skulle flytte hjem til meg. Før dette så har gutten på nå 10 år fått adha og utagerte mange dager i uken på skolen, skolen har hatt masse utfordringer med dette, i dag, eller fra og med 11 mars 2021 flyttet barna hjem til meg/far, og etter flyttingen så har ikke gutten hatt en eneste utagerende attferd på skolen, han har til og med begynt å gå ut i friminuttene på skolen. Etter 1,5 mnd så jikk han fra rødt nivå til gult nivå på skolen, pga god oppfølging på leksene hjemme.
  Vi flyttet fra hverandre juni 2017 og mor har bare snakket stygt om meg her i Sokndal, til og med med frøken til jenta mens jentongen satt på siden i en foreldre samtale.
  I dag har jeg stor hjelp fra BV og de har også sett at barna har det mye bedre hos meg. Jeg er noe strengere en mor, men det må til pga adhd på guttongen, men jeg har masse igjen å terpe på når det gjelder omsorgen til barna, det kommer seg. Men det er ikke lett når barna har vert hos mor i 4 dsger annen hver uke. I dag er fordelingen 73/27% samvær hos far og mor.
  Jeg bor ennå i Sokndal, men vurderer å flytte om ikke situvasjonen mellom meg og mor blir bedre. Vi kan heller ikke snakke sammen, alt går via tekst melding, jeg synes dette er meget synd. Sist vi var i retten hadde mor fått post dramatisk stress syndrom hos sin psykolog. Jeg er der om mor i det heletatt bør ha samvær med barna alene, dette pga hun sier ting til barna som de ikke trenger å tenke på.

  Mvh
  Far til barna

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.