Narsissisten

Kan du forandre en narsissist?

Er det mulig å redde en narsissist fra seg selg selv?

Når narsissisten velger seg ut neste person, velger de nøye. Den neste må ha spesielle kvaliteter. Narsissisten leter etter deg som har empati, som har gode verdier og som har sjel og hjerte.

Narsissisten er avhengig av dette for å overleve. Narsissisten må speile alle dine beste egenskaper, som de vet at de selv mangler.

Du er derfor redningen dens på kort sikt, og, hvis narsissisten får det som den vil, på lengre sikt. 

Illusjonisten og skuespilleren

Narsissisten vet innerst inne at han/hun mangler viktige menneskelige egenskaper som empati. Derfor etterlignes dine egenskaper for at narsissisten skal klare å lure sitt egentlige mørke jeg til å tro at den er empatisk.

De klarer også å ganske så godt å kopiere disse egenskapene. Narsissisten er ofte ekspert på å imitere andres egenskaper som kjærlighet og empati. 

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Narsissisten trenger å overøses med kjærlighet, nærhet og oppmerksomhet fra andre, uten noensinne å være i stand til å gjengjelde dette. Det er de ikke kapable til.

Mange narsissister kommer fra dysfunksjonelle familier, der kjærlighet, nærhet og oppmerksomhet var et ikke-tema.

Siden du innehar de egenskapene narsissisten mangler, ønsker han/hun å flyte på medgangsbølgen lengst mulig.

Dette gir dem mulighet til å imitere deg og fremstå som empatisk. Selv om dette også er skuespill.

De skuespiller og virker tilsynelatende kjærlige, noe som gir narsissisten mulighet til å komme inn i normale familier og vennekretser. Blir de “venn” med folk som har integritet åpner deg seg en mulighet for narsissisten til å rette opp sitt frynsete rykte.

Narsissisten har ingen ekte venner

Når man blir kjent med en narsissist, har han/hun få venner. Mange broer er brent, og narsissisten har fler fiender enn venner.

Derfor passer det ekstremt bra å få en person med integritet og langvarige vennskap inn i livet sitt.

Da kan narsissisten spille skuespillet sitt på nytt, i en ny vennekrets. En ny vennekrets der ingen kjenner til narsissistens fortid.

Ganske tidlig lukter vennene dine ugler i mosen, noe er feil.

Du har mest sannsynlig mistet noe av kontakten med dine venner etter at du ble kjent med narsissisten, og på magisk vis hører du mer på narsissisten enn på dine egentlige venner.

Narsissisten har en plan

Når du kommer inn i livet til narsissisten, har narsissisten en plan.

Du har visse egenskaper som narsissisten har identifisert, og som narsissisten kan dra nytte av. Underveis vil narsissisten dra nytte av annet, som dine penger.

Vær oppmerksom her! Det blir gjort på en så subtil måte at det kan fremstå som at du drar økonomiske fordeler fra narsissisten, mens det egentlig er omvendt.

Du må bare få tid fra det konstante kaoset og dramaet til narsissisten til at du klarer å se det selv. 

Etter idealiseringsfasen, vil du merke at narsissisten endrer seg.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Kaoset og dramaet øker i styrke og frekvens, og du blir skyteskiva og syndebukken for kranglene som blir initiert av narsissisten.

Mest sannsynlig har du stilt spørsmålstegn ved noe hos narsissisten som du finner merkelig eller unaturlig, og da vet narsissisten at du begynner å finne ut av hvem narsissisten egentlig er. 

Narsissisten ønsker å være deg

Siden du er den du er, med de egenskapene narsissisten mangler, ser narsissisten på deg som redningen på kort sikt.

Dette kan også bety at narsissisten ønsker å ta dine ideer, drømmer og venner.

Heldigvis er det siste sjelden mulig, narsissisten ødelegger nemlig ofte for seg selv ganske tidlig.

Narsissisten er som det heter på engelsk: “Liar, cheater and thief”. Ikke fortell om alle dine ideer og drømmer til narsissisten. 

Forhåpentligvis har du, siden du leser denne artikkelen, forstått at noe er galt. 

Kan du være redningen til narsissisten?

Nei. Enkelt og greit. Etter idealiseringsfasen vil du merke endring hos narsissisten. Mer og mer av dens egentlige jeg kommer frem.

Endringen kommer som oftest når de har fått deg nok inn i grepet sitt til at det gjør det vanskelig å forlate narsissisten. 

Typisk kan dette være etter at dere flytter sammen, får barn, eller at en annen større hendelse knytter deg nærmere, og du sitter i fella.

Du kan ikke og bør ikke tro at du kan redde narsissisten eller få et harmonisk liv med han eller henne. Det er utopi

Hva bør du gjøre?

Ser du at den du har blitt kjent med har få venner, og kommer med en tilsynelatende halvveis god forklaring på hvorfor, vær kritisk.

Det er som regel en veldig god grunn til det, som narsissisten ikke ønsker å fortelle deg.

Prøv å finn ut av hvem deres tidligere venner var, og prøv å skaffe deg litt bakgrunnsinformasjon. Kanskje har narsissisten en eller to venner fra gammelt av fortsatt, alle andre har snudd ryggen til narsissisten.

Spør disse på en vennlig måte hvem du egentlig har blitt kjent med.

Sannheten får du aldri av narsissisten, den må du finne andre steder.

Prøv å finne ut av hvorfor narsissisten har få langvarige vennskap. Mest sannsynlig er sannheten om dem verre enn du kunne tro. 

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Vær oppmerksom på om narsissisten prøver å tillegge deg egenskapene sine.

Dette gjøres fordi narissisten vet at han eller hun egentlig er et dårlig menneske. Derfor må de projisere sine egenskaper over på deg, og samtidig late som de innehar egenskapene dine.

Til slutt, etter nok gaslighting, begynner du å tvile på deg selv, og tro på narsissisten.

Har det kommet til dette stadiet, at du blir fortalt at du er dramaqueen, skaperen av kaos og dårlig stemning, og du ikke klarer å kjenne deg igjen, ta stikk-av-trikset.

Det blir bare verre. En person som prøver å overbevise deg om at du er et dårlig menneske, er giftig. 

Null kontakt

Har du klart å komme deg av gårde helskinnet, blokkèr alle muligheter for mail, SMS, oppringninger og sosiale medier.

Narsissisten sin oppskrift gikk ikke helt som beregnet, da skal narsissisten ha hevn og siste ordet.

Ikke legg deg på narsissistens nivå med drittkasting, dette er de eksperter på. Og ikke besvar noen henvendelser.

Narsissisten har finjustert sitt spill, og ligger milevis foran deg.

Narrativet deres om den sinnsyke eksen må fullbyrdes. Ikke gi narsissisten muligheten til det.

Narsissisten lagrer all kommunikasjon, tar det ut av kontekst og kan være syke nok ti lå legge det ut på sosiale medier for å fremstille deg som den syke.

Og ja, narsissisten vet hvilke knapper de skal trykke på og hvilke beskyldninger de skal komme med for å få deg til å svare i affekt.

La heller narsissisten surre rundt i sin egen fantasiverden, og kom deg videre.

Se deg aldri tilbake, personen du trodde du kjente, eksisterte ikke. Det var bare skuespill, du kjente bare et fiktivt legeme. Ikke ta narsissistens oppførsel mot deg personlig heller, du er bare nok et objekt i den stadig voksende menneskesamlingen dens. 

Du kan ikke redde narsissisten! Dropp tanken på hevn selv om du aldri så mye ønsker det etter alt kaoset og dramaet narsissisten har konstruert. Narsissisten graver sin egen grav fint på egen hånd, selv om han/hun gir inntrykk av at livet er topp. De finner aldri en som deg igjen, og vil være på evig søken etter deg i andre til evig tid.

 

LES OGSÅ:

Når du blir utsatt for en svertekampanje

Narsissisten gir deg skylden for alt

Hvem får du Valentinesmeldinger fra?

Flykt eller kjemp

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Er du på LinkedIn? Legg gjerne til Tom Aage i redaksjonen på Facebook og LinkedIn.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.