InnleggNarsissisten

5 steg for å bli kvitt narsissistene rundt deg

Er du en magnet på narissister?

Null kontakt med en narsissist er et godt råd, men ikke nok. Jeg opplevde at problemet fulgte etter meg hvor enn jeg gikk, som om jeg var en magnet. Så lærte jeg å avmagnetisere meg selv, og problemet forsvant. Nå er livet bra på alle områder – noe jeg helt hadde glemt var mulig.

Forfatter: Line Strandvik, personlig veileder

Det sies at nissen kan følge med på lasset når du flytter. Jeg hadde definitivt tatt med meg nissen.

Så snart jeg var kvitt én narsissist, dukket det opp en ny som var kliss lik. Det var samme personlighet, bare i en annen kropp.

Det var som om narsissistene løp stafett i livet mitt. «Sånn, da er min etappe ferdig. Tar du henne videre herfra?» Det ble helt latterlig opplagt til slutt, at universet prøvde å fortelle meg noe: «Du har ikke lært leksa di, men her får du et nytt forsøk.»

Jeg forstod at det var noe jeg skulle lære, men jeg forstod ikke hva.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Så hørte jeg begrepet narsissist-magnet. Det var det jeg var, en magnet for vanskelige personligheter.

Avmagnetisering

Jeg besluttet meg for å avmagnetisere meg selv, og oppsøkte hjelp fra flere internasjonalt anerkjente narsissist eksperter. Det var ikke noe revolusjonerende nytt med disse verktøyene, for jeg hadde praktisert yoga, meditasjon og healing i mange år, men først nå var jeg var motivert til å gjøre det skikkelig.

Verktøy må brukes for å virke

Hvis du ligner meg, setter du andre foran deg selv. Jeg hadde tidligere slitt med depresjon og selvmordstanker, og det var ikke mitt eget liv som motiverte meg til å gjøre healing-arbeidet grundig.

Det var barna mine. Hvis jeg havarerte, var jeg redd de også ville gå under. Det skulle ikke skje.

Derfor gjorde jeg den indre ryddejobben grundig denne gangen, slik at jeg kunne gi dem den fremtiden de fortjener.

Nedenfor har jeg beskrevet de fem viktige trinnene jeg tok for å bli fri fra alle narsissisters grep.

Trinn 1: Forstå samspillet og se din rolle

Først leste jeg meg opp på hva som kjennetegner dynamikken mellom en narsissist og en medavhengig.

Jeg lærte om hersketeknikker og verktøy som “lovebombing”, “gaslighting” og projeksjoner. Jeg fikk klarhet i hvordan slike mennesker prøver å manipulere meg, og lærte å rygge før jeg vikler meg inn i tilsvarende problemer.

Trinn 2: Skru på løgndetektoren

Deretter børstet jeg støv av min indre løgndetektor. I forhold med en narsissist blir du systematisk trent opp til å tvile på deg selv og din dømmekraft.

Derfor er det nødvendig å like systematisk gjenopprette forbindelsen til deg selv.

Meditasjon ble en daglig praksis, og ikke hvilken som helst meditasjon. Jeg måtte gå rett i strupen på mine vondeste følelser og hjelpe dem ut av kroppen.

For å helbrede oss selv, må vi føle alt fullt og helt, gå tilbake i tid og rette opp i feil som ble gjort mot oss. Ved å rydde opp i underbevissthet åpnes kanalen til det egentlige jeg´et, som er uendelig vis.

For det er ikke poliografen som er løgndetektoren, men nervesystemet som forteller sannheten direkte fra kilden.

Trinn 3: Rydd opp i hodet

Det sies at du blir lik de fem menneskene du omgås mest. Har du levd med en narsissist, begynner du derfor å oppføre deg nedlatende mot deg selv.

Mishandlingen blir internalisert i form av negativt selvsnakk og selvsaboterende atferd. Også dette mønsteret brukte jeg tid på å endre.

Jeg skrev ned mine røde/vonde tanker og forvandlet dem til grønne/gode tanker ved å koble på løgndetektoren.

Når vi skriver tankene ned, blir det lettere å identifisere løgner. Hoderydding on-the-fly funker dårlig. Det må gjøres skriftlig. Sannheten setter deg fri, og derfor er hoderydding et viktig steg på veien til å bli fri fra psykisk mishandling.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Før hoderydding tok jeg til meg det negative andre sa om meg, og kunne gå i dagevis med vondt i magen etter en liten kommentar.

Jeg var sårbar for kritikk. Etter hoderydding ser jeg tydeligere hvem som projiserer sine problemer over på meg. Jeg reagerer ikke, fordi det er ikke mitt å reagere på. De snakker om seg selv. Når jeg ikke gir dem responsen de søker, faller det bare til jorden.

De får ikke den narsissistiske forsyningen de er ute etter, og mister dermed interessen i meg. Jo sikrere jeg er på hva som er sant, desto vanskeligere blir det for dem å tro på sine egne løgner i nærheten av meg.

Nå er det de som er redde for meg og ikke omvendt.

Trinn 4: Sett grenser

Det er mye snakk om grensesetting og hvor vanskelig det er, men etter å ha gjort de foregående trinnene grundig, blir grensesetting like naturlig som å puste.

Mange opplever at narsissten henger etter dem, men det er fordi de fortsatt avgir narsissistisk forsyning i form av vonde følelser. Uten vonde følelser blir du uspiselig for en narsissist, og da går de videre til noen andre.

Jeg måtte også sette grenser for flyvende aper, det vil si mennesker narsissister allierer seg med.

Dette kan være gode folk som ikke vet hva de er med på, men så lenge narsissisten bruker dem som springbrett inn i mitt liv, må jeg dessverre passe meg for dem også. Vi vil så gjerne vekke de vi er glade i, men de må våkne i sitt eget tempo.

I mellomtiden kan de elskes fra avstand. Jeg innså til slutt at det aldri har vært min jobb å redde dem.

Trinn 5: Få ekte venner

Etter å ha blitt sviktet og tråkket på, er det naturlig å bli mistroisk til nye mennesker.

Periodevis kan du føle deg nærmest paranoid og se narsissister over alt. Du søker trygghet i isolasjon, og det tenker jeg er greit for en periode.

Alene-tid er nødvendig for å fordøye alt man har vært igjennom, for å komme sterke tilbake, for det skal vi. The Meek Shall Inherit the Earth.

Noen ser ned på seg selv fordi de ikke lenger stoler på noen, men det var aldri meningen vi skulle stole blindt på andre.

Hver person en levende løgndetektor. Det er oss selv vi skal lære å stole på. Vi kan bruke egen dømmekraft i møte med andre mennesker. Underveis i bli-kjent fasen finner vi ut hva slags forhold vi ønsker med dem.

Noen vil du ha nærme, andre ikke.

Relasjoner er enkelt når du har et godt forhold til deg selv.

Ikke alle er narsissister. Det finnes utrolig mange deilige mennesker i verden. Når du ikke lenger er avhengig av narsissister verken emosjonelt eller økonomisk, blir du fri til å velge hvem du vil ha i ditt liv. Med en sunn skepsis og et åpent hjerte, finner du ekte venner. Gode relasjoner er noe av det beste med livet og verdt å investere tid og innsats i.

Jeg håper disse fem trinnene kan hjelpe noen. Del gjerne.

Slik kommer du videre etter et brudd med en narsissist

Line Strandvik hjelper deg som har vært igjennom en vond skilsmisse til å få et godt liv med glade barn. Hun tilbyr online kurs og veiledning over telefon og mail. Du finner mer om Line på denne nettsiden: https://www.linestrandvik.no/

Les også disse innleggene fra samme forfatter, “Slik kommer du videre etter et brudd med en narsissist,  “Når dine nærmeste tror på narsissisten“, “Slik demper du foreldrekonflikten når eksen er en narsissist” og “Når barna blir manipulert”

LES OGSÅ:

Flykt eller kjemp

Forskjellen på en narsissist og en psykopat

Den farlige narsissisten

Du kan aldri redde en narsissist

Når narsissisten er sjalu på dine barn

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.