Når andre i familien er psykopat

Nå bryter jeg med min narsissistiske mor

Nå bryter jeg med min narsissistiske mor

I alle år hun kan huske så har hun opplevd psykisk vold fra sin egen mor. Hun har vært igjennom forskjellsbehandling, mobbing, manipulering og nedpsyking.

LESERHISTORIE: Jeg har blitt usynliggjort og snakket dritt om hver gang jeg ble såret. Hver eneste gang jeg fikk nok og sa min mening.

Mitt største mareritt var bursdager og høytider.

Da fikk jeg alltid en påminnelse om at min søster var hennes favorittdatter.

Søstera mi ble invitert på påskeeggjakt, men jeg ble ikke det. Søstera mi ble invitert på mange hytteturer. Jeg spurte om jeg fikk være med, men fikk til svar at det ikke var plass til meg hver eneste gang. Noe jeg i ettertid har funnet ut bare var løgn.

Verdiløs

Hele livet har jeg alltid følt meg verdiløs og på en måte aldri god nok.

Den følelsen er ekstra vond når det er din egen mor, som er årsaken – din mor som skal støtte deg, men gjør stikk motsatt.

Det var en gang jeg spurte om hun ville komme på besøk? Da svarte hun at det var for langt til meg, enda jeg bare bodde 10 minutter unna.

To år uten et eneste besøk

Da hadde jeg bodd i den leiligheten i 2 år uten og få et eneste besøk. Søsteren min, derimot, hadde fått besøk hver eneste dag.

For 10 år siden ble jeg innlagt på psykiatrisk sykehus fordi kroppen fikk nok. Jeg fikk ingen støtte fra min mor. Hun ba meg holde munn og gjemme bort problemene mine for andre, siden psykiske utfordringer var flaut.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Ble jeg mobbet, så støttet hun mobberne og straffet meg.

Som om det ikke var straff nok og bli mobbet på skolen daglig.

Hver natt var et mareritt

Min mor og stefaren min hadde høylytt sex med skriking og klaskelyder. De viste ingen hensyn, ikke engang da vi var i syden.

Jeg våknet av at dem hadde seg på verandaen rett utenfor døra der vi lå og sov.

Det har gitt meg traumer for resten av livet.

Sier jeg meningen min og blir lei meg så får jeg beskjed om at jeg er urimelig, en drittunge, at jeg skal skjerpe meg, at jeg er en forferdelig datter.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Og vipps så har hun gått til alle familiemedlemmer og bekjente og sagt det samme til dem.

Jeg blir sett på som den store stygge ulven

Hun har satt meg i et dårlig lys som har ført til at jeg har utviklet sosial angst. På grunn av dette vil ingen snakke med meg i bursdager.

Jeg får også ofte kommentarer om kroppen min, noe jeg ikke liker, fra andre familie medlemmer. Det fører til at jeg får enda dårligere selvtillit og vil ikke ha mat mer.

Men det bryr hun seg ikke noe om.

Kuttet ut kontakten for godt

Jeg orket ikke mer, og tenkte at nok var nok.

Særlig etter en episode før jul, da jeg sa jeg skulle feire jul med en venninne som satt alene.

Da fikk jeg til svar at jeg ikke var glad i mammaen min og ikke brydde meg.

Jeg kalte henne for egoistisk som ikke unte andre en fin jul og bare tenkte på seg selv.

Det førte til at hun atter en gang slang dritt om meg til andre familiemedlemmer og satte meg som den store stygge ulven.

På julaften fikk min søster dyre sko, dyrt service samling og gavekort.

Jeg fikk en sekk med sokker.

Det beste hun kunne komme med var: «Noen får dyre sko og noen får sokker, sånn er det».

Jeg følte meg verdiløs.

Jeg brøt kontakten noen uker etter, og det er noe av det beste valget jeg har tatt på lenge.

Hadde jeg ikke gjort dette, hadde jeg møtt veggen enda en gang.

Hilsen en fortvilet datter til en mamma som jeg spør om kan være en psykopat eller narsissist?

Noe er i alle fall fryktelig galt.

LES OGSÅ:

Når din egen mor er psykopaten i ditt liv

Når min mor er edderkoppen og jeg sitter fast i hennes nett

Min mor fra helvete

Hvordan en narsissistisk mor påvirker forholdet ditt

Lucifers datter – den kvinnelige psykopaten

Finnes det kvinnelige psykopater?

Dette skjer etter bruddet med en psykopat

10 regler for et endelig brudd med psykopaten

Flygende aper – psykopatens medhjelpere og medskyldige

Når du blir utsatt for en svertekampanje

Flykt eller kjemp

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Har du et råd til denne fortvilte kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Er du på LinkedIn? Legg gjerne til Tom Aage i redaksjonen på Facebook og LinkedIn.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Anonym

    Vondt å lese og det må ha ha vært ubeskrivelige vonde år hvor du igjen og igjen har prøvd, men kun blir tråkket ned. Fryktelig sårende og frustrerende og jeg er glad du har valgt å bryte kontakten, selv om det selvfølgelig sikkert også er vondt. Når det gjelder ens mor har man vel alltid et håp om å bli møtt med kjærlighet og en mulighet til å prate og å kose seg? Når det ikke er mulig blir hjertet knust igjen og igjen og å komme seg vekk er eneste mulighet for et godt liv? Vil gjerne si til deg at du ikke er alene og håper det kan være en liten trøst? Jeg har selv opplevd det samme og er i skrivende stund midt i et endelig brudd med min mor, Hun har, som din mor, alltid favorisert min bror, hun har avvist meg fra jeg var liten jente på de styggeste måter. Hun driver med hersketeknikker, har utsatt meg og andre for psykisk vold i altfor mange år. Sosial kontroll er hennes favoritt verktøy i familien og hun har splittet både familie og venner på måter som har ødelagt våre liv. Selv er jeg helt utslitt og nedbrutt. Sliter med å finne fred og ro og må jobbe med meg selv hver eneste dag for å finne litt glede og troen på noe godt fremover. Absurd å tenke over at både du, jeg og mange andre lever under sånne forhold år etter år. Man man ønsker vel å tro det beste om alle og håper at alt blir bedre en gang? Ønsker deg det beste og håper våre liv vil bli litt mer lystbetonte fra i dag og hver eneste dag fremover. Også får vi være glade for at det finnes opplysning og hjelp via nettsider som denne. Takk!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.