Barn med en psykopat

Barnas mor er et manipulerende monster

Barnas mor manipulerer dem til å vende seg mot sin far

Hun er en kvinne i starten av 50-årene som har brukt mye tid på sidene siden i fjor sommer. Det har gitt henne mye innsikt, forståelse – men det har også skapt flere spørsmål som hun ikke klarer å finne svar på. 

LESERSPØRSMÅL: Jeg er vokst opp med mor og en stefar som jeg trodde var min egen far. Fra jeg var liten kan jeg huske at min stefar likte å skape konkurranse mellom meg og min halvbror, og etterhvert min halvsøster.

Jeg har alltid vært en person med stor rettferdighetssans, men også et konkurranseinnstinkt. Så når mine evner kom til kort, og jeg tapte, og fikk det gnidd inn – så var det mange vonde tanker for en over middels flink jente i skolealder.

Skilsmissen

Da jeg kom i tenårene ble det klart at min mor og stefar skulle skilles.

Det ble mange år med utrolig mye bråk, før skilsmissen var et faktum.

I løpet av de årene forstod jeg at min lojalitet ble forsøkt kjøpt av min stefar.

Jeg ble manipulert til å vende ryggen til min mor

Alskens materielle goder ble tilbudt en forvirret tenåring bare jeg vendte min mor ryggen.

Ennå visste jeg ikke at han ikke var min ordentlige far.

Jeg kom ut av dette, ved å ta avstand fra min stefar men også med mye bebreidelser mot mor som jeg oppfattet som svak og som ikke satte skapet der det skulle stå.

I mott hode sto hun ikke opp for oss barna.

I det hele tatt var det en ekstremt vanskelig tid som har preget hele mitt liv så langt. J

Jeg har i dag et mye bedre forhold til mor, og vi er begge klare og tydelig på at vi kun har hverandre – og at vi kan stole på hverandre. Det har kostet mye å komme dit for oss begge.

Dyp splid

Disse årene skapte en dyp splid mellom oss søsken, og vi har minimal kontakt og familiære bånd i dag.

Også mine søskens forhold til mor er problematisk.

Ingen av de har tatt avstand fra min stefar.

Svertekampanjer

Min stefar har i alle år svertet min mor og meg overfor familie og venner.

Det er selvsagt gjort på en måte som er vanskelig å ta tak i.

Jeg har alltid trodd at alle mennesker har en etisk og moralsk side, og at bare du får de i tale så vil fornuften seire til slutt.

Vil ikke høre på meg

Jeg har derfor gjentatte ganger prøvd å snakke med mine søsken, og blitt avfeid. Uten at jeg har forstått hvorfor de ikke vil høre på fornuft.

I sommer havnet jeg i en situasjon der jeg oppdaget at min kjærestes X-kone som jeg hadde opplevd som vrang og maktsyk, avslørte seg som svært manipulativ.

Varsellamper

I en situasjon klarte jeg å ta bildet av vedkommende hvor blikket til vedkommende er helt kaldt i en situasjon hvor det burde ha vært fullt av en mors kjærlige følelser.

Alle mine varsellamper blinket. Jeg begynte å lese om manipulative mennesker og kom slik over siden deres.

Jeg begynte da å forstå hva jeg har vært offer for selv, og hvorfor jeg aldri vil nå igjennom til mine søsken.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

De er fortsatt underlagt manipulasjon – og vil nok aldri komme ut av spotlighten og begynne å stille de spørsmålene jeg i hele mitt voksne liv har ventet på å høre.

For min mor har det vært utrolig vanskelig og hun kommer nok aldri til å gi opp å få tilliten til mine søsken – selv om hun hver gang hun tar opp tråden, skyver de lengre ut fordi de har mottatt et budskap som er forvrengt i utgangspunktet.

Kompleksiteten, omfanget og hvor dypt man kan bli fanget av en manipulativ person er vanskelig å forstå, før du har noe å relatere det du leser til.

Konkurranse om sin mors gunst

Oppe i alt dette, så utrolig trist; mine 2 stedøtre, står nå i tenårene – og opplever mye av det jeg har med meg fra eget liv.

Jeg ser konkurransen om morens gunst. Jeg ser rapporteringen på telefonen om hva som skjer hos far, hvordan de snakker ned hverandre og delvis forakt for alt mellom himmel og jord. Det skjer både mot hverandre og andre familiemedlemmer på fars side deres mor ikke liker.

Jeg ser hvordan mor favoriserer en jente om gangen, hvordan hun kjøper barna sine med dyre gaver og klær.

Hun nekter far å være en foreldre som har en stemme. Hun sørger for at all diskusjon om samvær, ferier, jentenes ve og vel, som burde foregå mellom kun mor og far, kommer til far som ønsker fra jentenes munn.

Det skjer på en måte som gjør at det er umulig å si i mot.

Rettferdighetssansen min protesterer dypt og inderlig, men det hjelper lite mot monsteret som finnes på den andre siden.

Akkurat nå føler vi at vi er på avgrunnen, den eldste stedatteren er i ferd med å vende far ryggen og tar etter mor i ett og alt.

Lillesøster sier hun er redd for mor og at hun ikke tror mor vil henne vel. Den yngste blir snart tenåring. Den eldste er på vei inn i voksenlivet.

En ny kamp om omsorgen for jentene vil koste mye penger og ta lang tid – med høyst usikkert utfall.

Hvilke erfaringer har andre om dette?

Setter pris på å høre andres tips og råd i denne situasjonen!

LES OGSÅ:

Er du eller noen du kjenner en sosiopat?

Narsissist, sosiopat eller psykopat: Hva er forskjellen

Den spirituelle sosiopaten – djevelen i forkledning

Flykt eller kjemp

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Er du på LinkedIn? Legg gjerne til Tom Aage i redaksjonen på Facebook og LinkedIn.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.