Å leve med en psykopat

Hvem er det jeg har blitt sammen med?

Hvem er denne mannen jeg har blitt sammen med?

Hun møtte er mann hun aldri hadde møtt maken til. Han var alt hun kunne drømme om, snill, omtenksom, suksessrik, flink med barna, rett og slett en drøm av en mann. 

LESERHISTORIE: Det gikk ikke lange tiden før jeg merket at han var veldig usikker. Han stilte spørsmål rundt alt jeg foretok meg.

Dukket plutselig opp

Vi bodde ikke i samme by på denne tiden. Han kunne plutselig dukke opp på døren min uten engang å vite at jeg var hjemme og i begynnelsen synes jeg at dette var veldig hyggelig og overraskende, Etterhvert kom en liten følelse frem om at han kanskje gjorde dette for å kontrollere at jeg ikke var sammen med noen andre.

Jeg lot han få tvilen til gode og unnskyldte han i hodet mitt med at han gjorde dette fordi han var usikker. En usikkerhet han selv sa kom fra at hans ekskjæreste hadde vært utro.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Tiden gikk og han var stort sett fantastisk helt frem til første middag med mine venner. 

Dette var venner han hadde møtt før. De var ikke ukjente, men kvelden endte i delvis katastrofe. 

Følte seg liten

Vi satt rundt samme bord og for å nå mat og drikke måtte jeg lene meg frem innimellom, ergo kom han i «bakkant» som han sa. Dette reagerte han kraftig på. Han mente dette ble gjort med vilje og at han følte seg liten. 

Om jeg forsøkte å si noe i en samtale alle i mellom ble jeg avbrutt fra han for det var han som snakket.

Det var ingen god stemning når vi kom hjem. Det ble en stor diskusjon. 

Han sa at siden jeg hadde tatt med meg han i selskapet, så måtte jeg forstå at han følte seg utrygg fordi det var mine venner. 

Han roet seg etter noen dager

Jeg unnskyldte han med at han var sikkert usikker, men en liten uro satt seg i magen.

Det gikk noen måneder og det var tid for årsfest på jobben min. For å roe hans stadige usikkerhet jeg følte på spurte jeg om han ville komme å hente meg så han visste at jeg hadde kommet meg trygt hjem. Vi bodde fremdeles i hver vår by. Dette ville han og gjorde.

Når vi kommer hjem går han på toalettet og kommer ut igjen med svarte øyne. Han kommanderer meg inn for å se på toalettet hvor jeg da ser et lite svart kort hår. Hans hår. I følge han kunne dette overhodet ikke være hans da han var der for en uke siden og jeg var så nøye med vasking. 

Jeg sier at dette må vi ta i morgen, ikke etter en fest og vi legger oss. Jeg våkner midt på natten og han var ikke noe sted å finne.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg ringer han og får høre at han er på vei hjem til seg selv. Jeg spør hvorfor, og han svarer «vent så skal jeg vise deg». Da får jeg en haug av bilder tilsendt. Det var bilder han har tatt av gamle meldinger inne på min telefon. Disse var tatt imens jeg lå og sov. Det var bilder av meldinger som var sendt og mottatt flere  år før jeg møtte han. Kanskje var det dumt av meg å ikke slette, men de var rett og slett glemt og lå langt, langt ned i listen over meldinger. 

Det ble et helvete 

For hvem var jeg? Jeg hadde sagt til han at jeg ikke var en jente som hadde one night stands. Dette var beviset på at jeg hadde løyet til han.

Jeg prøver å forsvare meg. Jeg fortalte at dette var et forhold som gikk over flere måneder, lengre enn med han . Vi hadde vært et par og at det ikke var som han hevdet. 

Beskyldningen ville ingen ende ta. 

Han holdt et helvete i over en uke. Det stoppet først når jeg la meg flat og og gråt og unnskyldte meg. 

Han var urokkelig.

Igjen unnskyldte jeg han i hodet mitt at hans usikkerhet. Jeg unnskyldte han med at det var min feil at jeg i min glemsomhet ikke hadde slettet meldingene og gjort han enda mer usikker. Det var min skyld, enda jeg innerst inne visste at det ikke var min feil. 

Han hadde ingenting å gjøre inne på min mobil. Hans reaksjonen var hans feil da dette overhodet ikke hadde med han å gjøre og var en del av en fortid som var glemt fra min side for lengt.

Bare usikker?

Tiden gikk. Uroen i magen var stadig tilstede, men samtidig unnskyldte jeg alt jeg stusset på. Han var sikkert bare usikker, gjenta jeg for meg selv.  Gir jeg han masse sikkerhet så roer det seg til slutt.

Han var jo så fantastisk, bare usikker. 

Aldri har jeg gitt et menneske så mye tilbakemeldinger og bekreftelser.  Han trengte det mer enn noen, det tok aldri slutt. 

Var jeg litt opptatt med for mye jobb, om han til meg og om det ikke var fyrverkeri ble det støy. Da ble han usikker. Jeg kjørte på. Mer ord, mer bekreftelse.

Han fridde på sankthansaften

Frieriet kom tt snaut halvår etter at vi møttes. Jeg sa ja. Han var jo fantastisk, bare veldig usikker.

Så skal vi flytte sammen, i hans by. Jeg selger leiligheten og tar med meg barna som må bytte skole, by og vennekrets. For de har det gudskjelov gått kjempefint. De stortrives. Jeg, derimot, jeg gjør ikke det. 

Refinansiering

Kort tid etter at vi tok over huset skal han refinansiere sin kredittkortgjeld, en gjeld jeg visste om før vi flyttet sammen. Jeg manglet bare sannheten om hvor mye det egentlig var. 

Huset vårt ble kjøpt ved hjelp av min egenkapital. Han leide når han møtte meg og hadde ingen penger.

I forbindelse med refinansiering av hans kredittlån skulle han pakke dette inn i huslånet. Han hevdet hardnakket at dette ikke kom til å ha noen betydning for meg. Dette visste han og han sa hele tiden at hans gjeld ikke skulle berøre meg. 

Jeg sier at vi må snakke med banken vi har huslånet så vi ikke gjør noe feil i og med at vi akkurat hadde kjøpt huset og han ble illsint. 

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

De svarte øynene kom igjen frem og krangelen varte i mange dager. Hvorfor trodde jeg ikke på han? Stolte jeg ikke på han? Jeg sa at det ikke hadde noe med det å gjøre, men at vi uansett måtte forhøre oss. 

Hans ord: «skjønner ikke hvorfor du gidder, du kommer til å få høre akkurat det samme som jeg har fortalt deg». 

Han tok feil. Banken sier at jeg da vil bli kausjonist for disse pengene i og med at han ikke har penger noe sted.

Da jeg fortalte han dette forandret alt mellom oss seg. Svarte øyne til stadighet. Krangling til stadighet om bagateller. Krangling på en måte jeg aldri har opplevd. Han har blitt borte, skriker at han skal ta livet sitt. Blir borte. Blokkerer fra sosiale medier. Beskyldninger, anklagelser og veldig mye stygge ord.

Han overvåker meg

Jeg har funnet ut av han har overvåket meg. Han har plassert avlyttingsutstyr i bilen min. Jeg vet det finnes mer i huset vårt også, men jeg klarer ikke finne det. 

Han gjentar til stadighet ting jeg har snakket om når han ikke har vært hjemme. Jeg har funnet mer gjemt i garasjen. Dette fant jeg etter at jeg fortalte han at om jeg finner jeg mer av dette, så anmelder jeg han.

Hvem er denne personen?

Han er ikke den han var da jeg møtte han. Han ser på meg med hat og forakt. Sier de styggeste ting. Alle krangler, uansett grunn, varer så lenge at jeg til slutt bryter sammen. Jeg trygler og ber og unnskylder meg for ting jeg vet jeg egentlig ikke burde unnskylde.  For å få ro og bli venner igjen.

Jeg griper meg stadig i å unnskylde hans oppfattelser av ting som ikke har rot i virkeligheten.

Gjelden hans har økt til nærmest det dobbelte. Han fornekter dette, han enda jeg vet det, svart på hvitt.

Hvordan skal man håndtere et slikt menneske? 

Jeg vet i hodet mitt at jeg må ut, bort, slette og aldri mer svare, men allikevel er det vanskelig. 

Omsorgspersonen i meg vil hjelpe, enda jeg vet innerst inne at det ikke nytter. 

Han kan ikke hjelpes, han har ingen feil og mangler, bare alle andre.

Det finnes så mange ord til jeg kan skrive, så mange episoder, jeg kunne holdt på i en evighet.

Hvorfor skriver jeg dette? 

Jeg prøver å forstå. Jeg prøver å forstå nok til at jeg kan lukke døren og aldri mer se meg tilbake.

Jeg har aldri vært naiv eller blåøyd. Jeg har alltid vært kritisk til personer når ting virker for godt til å være sant.

Han virket for god til å være sann i begynnelsen. Han var perfekt på alle måter.

Samtidig kjente jeg på en følelse første gang jeg gikk inn døren hans, som sa at noe skurret. Var det magefølelsen som forsøkte å si meg noe? Var det en advarsel mot det som skulle komme?

Er dette er narsissist? Psykopat? Hvem er dette?

 

LES OGSÅ:

Narsissisten gir deg skylden for alt

Flykt eller kjemp

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.