Narsissisten

Narsissisten: Ondskap og dumhet går hånd i hånd

Narsissistens dumskap

Klokken er 05.00 og jeg setter beina ned på et kjølig gulv. Det er så stille. Tenk, jeg har sovet en hel natt, skriver hun i dette innlegget.

Jeg rusler ut på kjøkkenet og ser ut av vinduet. I ett år var jeg redd for at du sto der ute i skyggene, og observerte meg.

Jeg er fri

Jeg er ute av narsissistens fengsel. Som andre fanger, burde det bli en oppfølging og veiledning når man skal ut i samfunnet igjen.

For det er slik det oppleves.

Man går sine første, usikre steg alene, ut i friheten, uten å måtte spørre om lov…

Etter å ha blitt knust, most og oppsmuldret innvendig, er det godt å kjenne på denne roen som nå senker seg. Hos narsissisten går ondskapen hånd i hånd med alle løgnene de serverer, og de meningsløse tiradene av regler og kontroll.

Det er din dumskap og ondskap jeg har endelig sluppet fri fra.

Dumskap, fordi du aldri kan forandre deg, og forteller de samme løgnene for å få sympati.

Du går i sirkel. Om og om igjen….

Ute av fengselet

Herlighet for en lettelse av å ha kommet ut av ditt fengsel. Jeg følte til slutt at jeg var hudløs.

Men friheten koster. “Vi får se da, hvor lykkelig du blir uten meg!” var din siste kommentar.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg var ikke ute etter lykke, men å få lov å være meg. Ha min verdi, mine egne meninger.

Du måtte ødelegge enda litt til, og skapte splid i familien. Som forventet. Det er din ondskap i praksis.

Så lykkeligere er jeg ikke, før familien er samlet igjen. Det vil nok ta tid, men tid har jeg, for nå må jeg ikke slave for deg lengre.

Hjerneskaden kan reverseres

Senskader av å ha vært under psykisk vold i årevis, er forsket på, og bevist at man kan få en forstørret amygdala, og at hippocampus krymper i forbindelse med psykisk/emosjonelt og økonomisk mishandling over tid.

Stress/kortisol forårsaker en hjerneskade. Den kan reverseres.

Amygdala blir forstørret, og kan gjøre at man blir oversensitiv i denne delen. Hat, angst og selvdestruktive tankekjørmønstre kan dominere i denne perioden.

Spesielt om en eller flere triggere utløses. Først får man “super-krefter”, men når man begynner å slappe av og skal normaliseres, kan posttraumatisk stressyndrom (PTSD) utløses.

Dette er dessverre vanlig.

Kunnskap er viktig

Jeg vil bare oppmuntre alle som leser innlegg om narsissisme/psykopati, at dere er på riktig vei, om dere vil ut av et slikt giftig forhold.

Kunnskap er svært viktig, i en slik omfattende livsendring. For deg som opplever at familie/venner tar parti med narsissisten/psykopaten, så vit at du vil ha det bedre uten dem en lang stund.

For du skal selv helbredes.

Du kan overveldes av voldsomme følelser, som skyter inn fra alle kanter, og tenker at du aldri overlever dette.

Det skal du vite at du gjør, og det blir bedre litt etter litt. Det er ikke ulovlig med tilbakefall, der du får tankekjør.

Tving deg selv til å gå videre, steng av. Narsissisten er ikke verdt det. Energien din skal flyttes over på det som gjør deg godt.

Hat vil kanskje dominere noen av dagene dine. Det er normalt. Angst kan sette seg på nakken din, og godta det. Snakker du deg selv ned, så skriv dagbok. Få ut all dritten i en bok. Der skader du ingen, men hjelper deg selv ved å tømme hodet for slike tanker.

Vit at du er i en renselsesprosess. Du er verdt det. Din tid kommer, da du skal få blomstre og nyte dagene i frihet!

God sommer!

LES OGSÅ:

Narsissist, sosiopat eller psykopat: Hva er forskjellen

Flykt eller kjemp

Er det vanskelig å bryte med narsissisten?

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Narsissisten sjekker deg ut på forhånd

Dette må narsissisten ha for å fungere

Slik oversetter du det narsissisten sier til deg

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Er du på LinkedIn? Legg gjerne til Tom Aage i redaksjonen på Facebook og LinkedIn.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.