Samfunn

Derfor er psykisk vold verre enn fysisk vold

Psykisk vold er verre enn fysisk vold

Hun har vært sammen med en mann i mange år som bedrev vold på alle mulige måter. Vi snakker psykisk og fysisk og økonomisk vold. Alle typene vold henger sammen i en slik relasjon. Hun har opplevd mye, forteller hun i denne historien:  Slag, spark, kvelning, voldtekt, lugging og å bli holdt fast.

Likevel mener hun fortsatt at den psykiske volden var det verste.

LESERHISTORIE: Hadde det ikke vært for den psykiske volden hadde jeg nok bare dratt. I likhet med de fleste andre. 

Så mange ganger når konfliktene tårna seg opp og øynene ble svarte tenkte jeg at nå får han bare slå. Bare slå eller spark meg eller gjør noe annet som gjør at jeg får merker som jeg kan vise til vennene mine eller politiet eller noen så de tror meg.

Var mer synlig i begynnelsen

Av en eller annen grunn var disse merkene på vold mest iøyenfallende i starten av forholdet. Da var det fortsatt et håp om at alt skulle bli like rosenrødt som det lå an til å bli før vi flytta sammen. Det var ikke så farlig, for jeg la all min sjel i å skjule de fra omverdenen. 

Jeg sminket meg, tok ut sjukedager og brukte skjerf for å skjule blåmerkene. 

Lekeslåsskamp

Fingre og ribbein som brekker kan skje ved uhell. 

Flere av bruddene jeg hadde kom av at han alltid skulle lekeslåss. Jeg syntes det var veldig gøy selv, men når det aldri tar slutt så blir man lei. 

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg har drevet med kampsport og styrketrening store deler av mitt liv, så jeg var i stand til å yte motstand på et såpass høyt nivå at han gled fra slitsom til rasende. Da skjedde de fleste «ulykkene».

Da var det bare å si det som det var på legevakta. Lekeslåsskamp. Jeg tok alltid på meg skylda.

Etterhvert ble den fysiske volden mer intens, men dette var for det meste vold som ikke var synlig med det blotte øye. 

Akkurat som han forsto et sted inni seg at jeg bare lette etter tydelige bevis mot han som kunne få meg bort fra han. 

Det tillot han jo ikke, men han sluttet ikke med vold da heller.

Om nettene pressa han puta over ansiktet mitt så jeg var nær ved å kveles. Han dytta hodet mitt ned i badekaret så jeg holdt på å drukne og han holdt meg fast. Han låste meg inn på doen i kjelleren og reiste på fisketur i neste to døgn.

Han manipulerte meg til å hode ut

Hadde det ikke vært på grunn av all manipulasjon og alle truslene han kjørte på med hadde jeg vært borte for lengst. Midt oppi det hele syntes jeg synd på han for at han var sånn, samtidig som jeg var livredd for hva han kunne finne på.

Ikke av vold mot meg, men at han skulle foreta seg noe mot barna mine eller mot andre jeg var glad i. 

Dette poenget er det mange som misser som ikke har opplevd dette .

Vold er mer enn fysisk vold

Det folk som ikke har vært utsatt for slike mennesker tror er at fysisk vold er vold. Alt det andre er for svake personer uten ryggrad. Dette er så feil! 

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg var flott og selvsikker. Jeg kledde meg i farger og hadde lederverv i lag og foreninger. Jeg hadde stabil økonomi, trygg jobb, jeg var skoleflink og oppnådde gode resultater i idrett. 

Så ikke ut som et offer

Jeg hadde et godt sosialt nettverk og en familie jeg hadde et godt forhold til. 

Ingen i hele verden ville sett på meg som et offer for en manipulativ person. Dette gjelder også de andre damene jeg har møtt etter at jeg ble bevisst på hva dette var for noe. Vi blir ikke sett på som potensielle offer fordi vi i folks øyne er for bra!

Det verste er forvirringen 

Forvirringen som skyldes at jeg hadde det så ufattelig fint i starten. Alt føles så ekte. Alt arbeidet og all hjelpa og alle komplimentene som jeg trodde hadde gått begge veier. Komplimenter som i det store og det hele nærmest kun har gått fra offer til psykopat. 

Alt jeg hadde gjort for å skape glede og trygghet og hjelpe denne fantastiske personen som det er så synd på og som er så flott, enestående og snill at han har fått meg til å føle meg som en gudinne. 

På den andre siden også alt jeg har gjort for å roe ned dette monsteret av et menneske bare fordi jeg har vært så redd. 

Jeg kjente på raseriet. Det er et raseri som ingen andre en offer for psykopater har vært i nærheten av å se.

Kjørt i senk

Tilslutt er du så utmatta at du for lengst er sykemeldt. For lengst har utviklet traumer og andre stressrelaterte plager som har satt seg fysisk ett eller annet sted i kroppen.

Pengene er borte.

Den sunne økonomien jeg hadde før jeg ble involvert med denne personen er borte. Tatt kontroll over og brutt ned. Jeg ble  økonomisk avhengig.

Høy pris

Du koster plutselig samfunnet masse penger. Sykepenger, uføretrygd, arbeidsledighetstrygd. 

Alle tror du er sykemeldt fordi du er svak. Du tør ikke fortelle, fordi du regner med å ikke bli trodd eller fordi du er redd. 

Du vet du trenger kraftige bevis for å bli trodd. 

Det nytter nesten ikke å forklare dette til noen som ikke har kunnskap. De kan ha så mye empati som bare det, og være både dommere, barnevern og det som er, men de skjønner ikke dette fordi de ikke kan nok!

Alt jeg sa ble brukt mot meg

Jeg visste at alt jeg sa kom til å bli brukt mot meg. Bortforklart, latterliggjort, bagatellisert, benekta eller bli benytta som et bevis på at jeg var psykisk syk. 

Jeg trodde jeg var heldig som hadde blitt banka såpass at jeg hadde vært på legevakta flere ganger. Men når jeg derimot forsøkte å minne folk på at jeg hadde hatt to kraftige ribbeinsbrudd på 2,5 måneder så rista de på hodet. «Du sa jo at det var din skyld» 

At jeg dels selv trodde på det akkurat der og da, og at jeg også gjorde alt jeg kunne for å dekke over at han hadde skylda førte til at selv dette av de fleste ble sett på som et patetisk forsøk på å sverte denne stakkars mannen.

Den sjarmerende, velstelte mannen

Det de så var en sjarmerende, empatisk og velstelt mann som var så uheldig å bli lurt av en kynisk, syk og svak person. 

De så en hjertevarm mann som stilte opp for kjæresten sin i tykt og tynt på tross av at hun var utakknemlig. Mange skjønte ikke at det det gikk an å være så snill. Så dumsnill som han.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Man kan si hva man vil, men dette gjør noe med de fleste.

Jeg kunne ønske at alle visste at når man blir plukket opp av en psykopat er det fordi man er noe. Man har en verdi. 

En psykopat eller en narsissist ville ALDRI smykka seg med en partner som ikke var flott, godt likt, talefør, trygg på seg selv og driftig. De er for jålete til det.

Jeg håper vi nå får et større fokus på psykisk vold og at dette i stor grad er grunnen til at mennesker blir i voldelige forhold.

Jeg hadde blitt akkurat like nedbrutt i et forhold som bare inneholdt psykisk vold.

Psykisk vold er verre en fysisk vold. Det forstår ikke folk flest. 

Jeg håper vi får kunnskap inn i statlige instanser og rettssystemet.

Jeg håper dette tas med i skolepensum. Jeg håper at folk skal slippe å møte disse menneskene uten å se faresignalene. 

Skulle det skje så håper jeg likevel at de blir trodd. Av alle.

LES OGSÅ:

Dette skjer etter bruddet med en psykopat

Mitt liv som psykopat

Finnes det en fremtid for meg?

10 regler for et endelig brudd med psykopaten

Flygende aper – psykopatens medhjelpere og medskyldige

Kan du forandre en narsissist?

Når du blir utsatt for en svertekampanje

Flykt eller kjemp

Narsissistens verktøykasse: triangulering og gaslighting

Du er narsissistens største frykt

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Er du på LinkedIn? Legg gjerne til Tom Aage i redaksjonen på Facebook og LinkedIn.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.