Artikler i pressenPsykopaten

Mitt liv som psykopat

Mannen lurer VG

VG publiserte et intervju med en småbarnspappa som står frem som psykopat. Vi gir VG honnør for at de som en av Norges få aviser hyppig publiserer artikler om psykopater, både den mannlige og den kvinnelige.

Tydeligvis er det også godt stoff, for de samme artiklene blir publisert om igjen med jevne mellomrom. Vi heier på VG og oppfordrer de og andre aviser til å skrive så mye som mulig om dette emnet. Vi etterlyser imidlertid artikler om ofre for psykopaten. Mange har sagt seg villig til å stå frem, men VG har så langt ikke skrevet om dette.

Vi er skuffet over at VG ikke skriver om ofrene for psykopater, og må dessverre også skuffe VG. Vi tviler sterkt på at den mannen som “står frem i dagens VG er en fullblods psykopat.

En intelligent dyssosial person med fremtredende narsissistiske trekk, ja. Men neppe en fullblods psykopat. Da vi i sin for VG la ut en etterlysning på psykopaten.info om det var noen psykopater der ute som kunne tenke seg å stå frem i VG fortalte vi journalisten at en slik etterlysning ikke ville føre frem. Det er en rekke selvmotsigelser i artikkelen som gjør at vi tviler på hele intervjuet.

LES VGs ARTIKKEL HER (VG+)

For deg som ikke har VG+ abonnement skal vi gjengi noen av sitatene fra artikkelen her og forklare hvorfor vi tviler på “Erik”

– “Det er én ting jeg frykter, og det er ensomheten. Men det er det samme om relasjonen er falsk, så lenge jeg har noen rundt meg. Jeg kommer aldri til å elske noen.”, sier “psykopaten”.  VG forteller at «Erik» er diagnostisert med dyssosial personlighetsforstyrrelse. Han har sterke psykopatiske trekk. I journalen hans, som VG har fått tilgang til, skriver psykologspesialisten følgende om «Erik»:

«Personlighetstesting viser en profil med vekt på aggressive reaksjonsmønstre og betydelig egofremmed fungering.»

VG forteller videre at småbarnsfaren har fått 38 av 40 poeng på den anerkjente psykopatundersøkelsen «The Hare Psychopathy Checklist-Revised (PCL-R». Dersom man får en score på over 30 på denne testen, kan man diagnostiseres som en psykopat i USA. Det eneste punktet han ikke scoret på var om han hadde interesse av å være utro”.

Vi skulle gjerne likt å høre hvem i Norge som skal ha gjennomført denne testen? 

I følge VG sier «Erik» at  han oppfatter seg som en psykopat, men at han har vansker for å avfinne seg med det, og på spørsmål om han tar feil svarer han Det skjer ikke. I mitt hode har jeg aldri feil.– Jeg synes det er ubehagelig at jeg har den typen voldelig atferd, og jeg skulle gjerne ikke hatt den. Men kroppen min eier ikke anger. Det er ingenting som gnager på meg.”

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

– Han bryr seg ikke om sin samboer. Det eneste er at det er litt mye styr å flytte ut. Om samboeren hans gråter svarer han “Da trøster jeg, viser masse empati. Men det er jo selvfølgelig falskt. Hvis jeg holder på med noe annet, og noen begynner å gråte, blir jeg irritert fordi de forstyrrer meg. Han har klart å presse frem et par tårer noen ganger når det har vært forventet.

VG skriver videre på spørsmål om hvor langt han kunne gått i en diskusjon eller uenighet, sier han følgende: – “For å være helt ærlig; I riktig situasjon kunne jeg nok tatt livet av noen. Jeg burde ikke vært sint engang.” og forteller at «Erik» har en kriminell bakgrunn. Nå mener han at han har lagt den kriminelle delen av livet bak seg. Men han kan alltid bli sint. Han kan fortsatt bli voldelig, medgir han. Han har god kontakt med barna sine, og er sammen med dem regelmessig. Men heller ikke overfor sine aller nærmeste klarer han å vise følelser. På spørsmål om hvem han egentlig er rister Erik på hodet og svarer – “Akkurat nå tenker jeg gjennom alle filmkarakterene jeg har sett. Jeg pleier å hente personligheten min derfra.”

Poenget med denne artikkelen er at VG etter vår oppfatning er lurt av en intelligent oppegående fyr, kanskje har han selvinnsikt, sågar en diagnose som beskriver en dyssosial personlighetsforstyrrelse med fremtredende narsissistiske trekk? Eller kanskje han har lurt sin lege – men han er ingen psykopat. Det finnes svært få mennesker som selv kommer til at de er psykopat, erkjenner det og får en “diagnose” (noe som faktisk ikke finnes i Norge.) “Erik forteller om seg selv slik en betrakter ville betrakte en fullblods psykopat, men historien stemmer for “godt” og kan simpelthen ikke være en historie fortalt av en psykopat med selvinnsikt.

Sannsynligvis var det samme mannen som tok kontakt med psykopaten.info, men han trakk seg etter mail frem og tilbake med spørsmål og kommentarer fra redaksjonen.  Vi hørte ikke noe mer, og undres på om “Erik” kort tid etter fikk “napp” hos VG.

Hvor blir det av artiklene om psykopatens ofre?

Finnes det en psykopat som vil stå frem med “sin side av saken”? Dette var et spørsmål vi i sin ble stilt av journalist Marie Kingsrød i landets største avis. Hun lovet full anonymitet. Som ventet meldte det seg ingen psykopat med selvinnsikt. (Unntatt sannsynligvis “Erik” som vi avslørte) Vi forklarte journalisten at det er usannsynlig at noen selverklært psykopat vil stå frem, simpelthen fordi en ekte psykopat ikke har selvinnsikt og aldri regner seg selv som nettopp psykopat. Vi og mange lesere etterlyste i stedet interesse fra VG om de mange ofrene for psykopater.

Når skal VG ta ofrene for psykopater på alvor?
Når skal VG ta ofrene for psykopater på alvor?

Mange lesere mente at avisen bare på spørsmålet demonstrerte en grunnleggende mangel på kunnskaper om psykopaten og hva en psykopat er. Dette fordi en psykopat ikke selv ser seg som en psykopat, det er aldri noe galt med psykopaten, det er “alle de andre” det er noe feil med. Heldigvis tok VG oppfordringen og svarte at de gjerne ville ha kontakt med ofre for psykopaten. Det var vi glade for. Bare på noen få dager fikk vi mer enn femti henvendelser fra lesere som gjerne vil stå frem i VG.

Dessverre har vi ikke sett av VG har fulgt opp dette med å skrive om ofre for psykopatens herjinger.  Vi som står bak denne psykopaten.info anser dette som et stort samfunnsproblem som fortjener mer oppmerksomhet.

Psykopaten ødelegger ikke bare ektefeller, kjærester og deres barn. Psykopaten finnes i alle lag av samfunnet. Og det er ikke en påstand fra oss. Om du vil lese deg opp på temaet finner du mye litteratur og oppdatert forskning på litteraturlisten.

Så mange som 1 % av norges befolkning kan være psykopater

Anslagsvis 1 % av befolkningen er det vi kaller “fullblods” psykopater. De er født sånn og kan ikke forandres.

Og de er i mange tilfeller livsfarlige. Det er skremmende å tenke seg at det blant oss er 50.000 mennesker i Norge som kvalifiserer til denne betegnelsen. Og de kan ikke forandres. Ingen terapi eller veiledning eller forsøk på forandring fører frem. Snarere tvert i mot, da den ofte intelligente psykopaten tilegner seg kunnskap i slike situasjoner og blir enda dyktigere i å polere sitt ytre og fremstå som “rehabilitert” eller under rehabilitering.

Psykopaten er en ekspert på å lese andre mennesker, tolke de og trykke på de rette knappene. Psykopaten er en intelligent manipulator som får næring av andres elendighet. Mange av de ender opp i fengsel. Heldigvis. Et stort flertall begår lovbrudd etter lovbrudd men opererer akkurat på grensen til å bli tatt og straffet. Bak seg etterlater de seg menneskeliv i ruiner. Og så snart de forlater sitt offer, finner de et nytt.

Blir ofrene ikke trodd av VG?

Blant de som har henvendt deg til oss er det personer vi etterhvert har blitt kjent med som allerede har stått frem under fullt navn og som gjerne gjør det i VG. De fleste vil gjøre det anonymt. Noen har sine historier publisert på psykopaten.info. Det er kvinner og menn som har opplevd psykisk terror, vold, barnemishandling, ja sågar drap i nær familie.

Mange har kommet seg fri. Mange sitter fast fordi de kjemper en livslang kamp for barna med  psykopaten. Vi har navngitte personer i maktposisjoner som etter beskrivelsen ofrene gir fremtrer med klare psykopatiske trekk. Og, ja – vår erfaring er at ofrene sjeldent klarer å lyve så detaljert om de overgrep de er utsatt for. Ord mot ord? Ja, men i tillegg legejournaler, kopi av mail, tekstmeldinger, sågar uttalelser fra leger og sakkyndige. Likevel blir ikke ofrene trodd.

Er det fordi det de har opplevd er så grusomt og fantastisk at det ikke er mulig å tro på? På nytt blir ofrene, nedkjørte som de ofte er, heller ikke blir trodd av aviser eller det hjelpeapparatet som skulle vært der for de. Og opplever det verste overgrepet som for mange tenkes kan, når retten gir barna til psykopaten. Med statens velsignelse.

Psykopaten finnes overalt

De finnes i alle stillinger og posisjoner som sjef, ektefelle, eks-kjæreste og kollega. Maktesløse som mange føler seg har vi et mål med denne bloggen: At våre lesere skal forstå at de ikke er alene, at de kan ta del i andres erfaringer og dele sine. At de kan forstå mer. Som vi sier det eneste som nytter mot psykopaten er kunnskap. Med kunnskap kan man berge livet og helsen. Snu ryggen til psykopaten og komme seg vekk.

Det er håp

Leserne finner også historier fra de som har lyktes med dette og funnet tilbake til et nytt liv. Det er en vei ut av det personlige helvete man er dømt til å ende i sammen med en psykopat. Få klarer å komme seg vekk alene. De trenger hjelp. Psykopaten.info er et beskjedent bidrag til denne hjelpen. Andre må også trå til. Mange har meldt seg og vi har som ambisjon å slippe til flere gode hjelpere. Men først og fremst er det et samfunnsansvar.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Skal samfunnet ta ansvar for barna som ikke kan rømme, må alle hjelpere også få kunnskap nok til å kjenne en psykopat når de har en foran seg. I svært mange barnefordelingssaker som havner for retten er den ene part psykopat eller beheftet med psykopatiske trekk. Da er ofte offeret dømt til å tape. Og dømt til å lide med barna som må leve videre med psykopaten.

En fullblods psykopat bryr seg ikke om barna. Psykopaten bruker de kun om de på noe vis kan tjene til et formål – som er tjenlig for psykopaten. Og hva skjer med barn som vokser opp med en psykopat? De blir ofte skadet for livet. Mange av de utvikler selv trekk samfunnet skulle være spart for.

Så, kjære VG. Takk for at dere tross alt viste interesse og trykker artikler om psykopaten! Nå venter vi fortsatt i spenning på om dere vil lage en artikkelserie om psykopatens ofre i Norges største avis

LES OGSÅ:

Snillhet kurerer ikke psykopatens ondskap

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

Du er dømt til å tape mot psykopaten – her er hvorfor du må komme deg vekk

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. Stella

  Det er vel ikke så nøye om denne fyren er en fullblods psykopat . Han står fram . Det er det mange psykopater som gjør . Kanskje de har behov for å komme ut av skapet ?
  Gi de anerkjennelse for å stå fram . Bare slik kan vi lære det faktum at de er blant oss – over allt . Å innse dette er 1. Steg til å tenke annerledes rundt det vi lærer våre barn .
  Det viktigste er tross allt informasjon ut til mannen i gata . Slik kan forståelsen for ofrenes situasjon bli lettere etterhvert.
  Normalisering .

 2. hvorfor er det så mange av dem. det fins ihvertfall uhorvelig mange syke forderva mennesker som tilsynelatende klarer seg bra. hvorfor er det slik. det må være samfunnet vårt og hvordan det er oppbygd som det må være noe galt med. i ett land som vi burde ha alle forutsettninger for å få det den rette veien så tror jeg vi lever i en narssisistisk tid der det blir bare verre

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.