Dikt

Se og hør meg!

Godt å skrive et dikt for å samle tankene

Kjære medmenneske  

Like før jul begynte gråten å stilne. Den verbale lammelsen mistet gradvis taket. Jeg begynte å tenke klare tanker. Og skrev mitt første dikt.

Det kjentes fabelaktig å omgi seg med ord som beskrev katastrofen. Og håpet. 

Se & Hør meg 

Verden der ute, 

jeg her inne 

– bak fortrekte gardiner. 

Lydene når meg, 

merker pulsen. 

Jeg leser om de vellykkede, 

de som får det til, 

de som blir sett, blir hørt, 

som begeistrer, 

som smiler til hverandre 

i pene, ryddige hjem 

med fyr på peisen. 

Jeg ligger og venter på deg, Gud, 

på at du skal se til meg, 

løfte meg opp, puste liv i meg. 

Se til meg i barmhjertighet! 

Ligger i veigrøfta, påkjørt av en semitrailer. 

Fillete og fæl. 

Løft meg opp, 

bær meg vekk, 

trøst meg, 

si gode ting. 

Gi meg håp om ei framtid. 

Mutters alene ble jeg vitne til min egen oppstandelse. Både den fysiske, mentale og verbale.

Sobril-nattesøvn og medfølgende appetitt, forvandlet et beinrangel til en tretten kilo tyngre  kvinne med kiloene på rett plass.

Glede

Mutters alene ble jeg vitne til min egen oppstandelse. Både den fysiske, mentale og verbale. Sobril-nattesøvn og medfølgende appetitt, forvandlet et beinrangel til en tretten kilo tyngre kvinne med kiloene på rett plass.

Gradvis begynte jeg å oppleve noe så spektakulært som glede! Noe sosialt liv var det enda ikke snakk om, eide ikke krefter. Jeg brukte mobilen til å holde kontakt med verden omkring, det gikk i SMS, jeg tålte ikke lyder.

Snakk og støy forsterket en slags mental tannpine. Å lytte til musikk var rene torturen. 

På ettermiddagen kom psykopatektemannen min hjem.

Han synes ikke ense kollapsen min, svevde i sin egen bane med hyperaktive dager på jobben, eller reiser verden rundt, helt uten jetlag. Jeg samlet bonuspoeng strekningen senga-kjøleskapet-senga. 

Nå trodde han antagelig at jeg var nedkjempet, én gang for alle.

Han tok feil! Jeg var i ferd med å reise meg på innsiden. Og det så han ikke.

Savner mer hjelp til psykopat-ofre

«En kamp». Slik beskriver mange ofre etter psykopater sitt søk etter noen å henvende seg til for hjelp og forståelse. – Det er et skrikende behov for hjelp, sier lederen for Norges eneste hjelpesenter for psykopat-ofre.

Foreldre som ikke blir enige etter samlivsbrudd, har ofte personlighetsforstyrrelser

– I saker med høy konflikt etter samlivsbrudd har ofte en av foreldrene klare innslag av personlighetsforstyrrelse, sier psykolog Knut Ragnar Knudsen til www.adressa.no.

Psykologer kan gi barna til psykopat-forelder

– Hvorfor er det så vanskelig for sakkyndige psykologer å avsløre narsissistisk, psykopatisk dynamikk? spør Rune Fardal i denne kronikken i Dagbladet.

Barndom påvirker psykisk helse mer enn krig | forskning.no

… av etnisk norske som lider, og som kanskje skulle vært prioritert i stedet for å stempla som håpløse, som bråkmakere, som tja basically psykopater/anti-sosiale .

Synes du at godklumpen er bedre enn andre barn og fortjener spesialbehandling ? I så fall kan du bidra til at gullet blir narsissistisk, mener forskere.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. 🌸 Jeg forstår deg!
  Holder meg godt fast i kjærligheten.. Har blitt mistrodd, mishandlet, ignorert, kasteball i systemet, dratt ned. Jeg prøver å reise meg; men oppdaget at man kan bli avvist når man setter grenser for seg selv som er gode og tar bedre valg.
  Så kom det et MEDMENNESKE.
  Ét menneske som så, hørte og forsto. Hun forandret hele livet mitt.
  Jeg er ikke helt på topp enda etter et liv i et voldelig system, (som man ikke skal passe inn i)
  Men jeg forsto så godt det du skrev; både diktet og overskriften “Kjære Medmenneske”, traff meg rett i hjertet.

  Jeg håper du får et medmenneske inn i livet ditt.

  At du blir Sett, hørt & forstått.

  🙏❤

 2. Asbjørn Fredriksen

  Sterke historier av heldige mennesker som har reist seg og kommet seg ut, selv var jeg ett offer, men betrakter nå spillet fra utsiden uten og kunne stoppe vedkommende. Utrolig hvor mange spillere han får samlet, i kampen mot de eller den han kaller sviker eller annet. Er folk dumme? tenker jeg ofte, eller er det underholdende og høre på alle historiene? Har ikke levd i parr forhold med vedkommende, men er nær familie til han med masken, som opptrer og gir næring til publikummet sitt.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.