Brudd med en psykopatRedaksjonen kommenterer

10 regler for et endelig brudd med psykopaten

hvordan forlate psykopater

Forlate en psykopat? Eller en narsissist? Snu ryggen til og kom deg vekk! Dette rådet er entydig, men ikke alltid så lett å følge. Hvorfor hører vi så ofte om de som forlater og vender tilbake til mishandlingen selv om de innerst inne vet bedre? Skal man forlate må man forlate for alltid.

Les her mer om hvorfor og hvordan du kan gjøre dette.

Du som leser dette har innsett at du er sammen med en psykopat eller narsissist. Kanskje har du forsøkt å bryte men ikke fått det til? Eller er i villrede for hva du skal gjøre? En psykopat er som en tornado som ødelegger alt i sin nærhet. Om du bygger deg opp igjen kan du være sikker på at psykopaten river det ned igjen ved den minste lille kontakt.

Psykopater og narsissister er eksperter på å lese deg og dine følelser og har enestående evner til å manipulere. Ikke bare deg, men alle rundt deg. Disse kjørereglene og konkrete 10 skritt du bør ta gjelder ikke for et brudd i en “normal” situasjon. Mange av oss skilles av mange årsaker og har godt av å bryte tvert, men disse drastiske tiltakene gjelder for et brudd med en person som du vet eller har god nok grunn til å tro er en psykopat. Det er hardt og vanskelig, men nødvendig.

Har du barn med psykopaten er det dessverre mer komplisert, men prinsippene er de samme: Du må begrense kontakten til det absolutte minimum og bryte tvert!

Null kontakt med psykopaten og alle andre

Du må bryte tvert, ikke bare med psykopaten, men også de menneskene som er i ditt og psykopatens nettverk. Bryte med alle du vet psykopaten har innflytelse over.  Det høres fryktelig ut, men er en dyd av nødvendighet. Kom deg helt vekk! Du trenger distanse til alt og alle for å klarne hodet ditt og forsøke å se galskapen i et nytt lys. Husk, du er hjernevasket! Psykopatens spindelvev og manipulasjon gjelder også felles venner. De ser psykopaten på en annerledes måte enn deg. De ser psykopaten som den skuespilleren og med den falske masken det behager psykopaten å vise.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvor mange ganger har vi ikke hørt fortellingene om “det kan ikke være sant, hun er jo så hyggelig”, “han er jo drømmepappa” – “hun er jo så flink”. Jada, skuespillet virker på de psykopaten/narsissisten synest det er verdt å skuespille ovenfor. Derfor kom deg helt vekk!  Senere kan du bestemme deg for om du vil ha kontakt med de av de felles vennene du synest det er verdt å beholde. Og tro oss; det er kun de som bryter tvert med psykopaten som det er verdt å beholde. Trist, men sant.

Glem alt håp om forandring

Det er en grunnleggende egenskap hos (normale) mennesker å tro det beste om sine nærmeste. Å tilgi feil og tro på forandring. Innse at en psykopat aldri kan forandres. Psykopaten er ikke mottakelig for impulser som skal gjøre han eller henne til et “bedre” menneske. De er eksperter på å late som og emulere at de er lei seg. Love gull og grønne skoger. De vet hvilke knapper de skal trykke på for å få sympati og medfølelse hos deg. For du har nettopp det. Sympati og medfølelse. Psykopaten evner ikke å føle empati. Men er veldig god til å emulere det. Som en kjent psykiater sa “They know the words but not the music”. Psykopaten vil bruke alle knep i sitt arsenal og si akkurat det du ønsker å høre, be om tilgivelse, love at denne gang skal alt bli bra. Ikke la deg lure av psykopatens krokodilletårer, – straks du er på kroken igjen kommer en enda verre versjon av psykopaten frem. Og du er nok en gang fanget og det er enda vanskeligere å komme seg vekk.

Ikke glem hva du har vært gjennom

Du som er et lett bytte for en psykopat er typisk et følelsesmenneske med mye empati og omsorg for andre mennesker. Du dømmer ikke andre så lett og vil gjerne se det beste i alle rundt deg. Da er du kanskje en person som også skyver vekk dårlige minner? Ikke legger så stor vekt på det som er galt, men skyver det under teppet? Ja, er det ikke sånn livet er? I motgang og medgang? Du falt jo for psykopaten en gang? Det var endelig et menneske som så deg? Din sjelevenn? Psykopaten spilte på alle sine manipulatoriske evner og fremstod kanskje som en sjarmerende og oppmerksom person – kanskje med en litt trist historie som du fikk sympati for? Er du en slik person må du minne deg selv på all kritikken du ble utsatt for; selv den minste lille ting var din feil.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Alle løgnene, selv de du åpenbart visste var løgner? Alle de kranglene som var fullstendig ulogiske? Hvordan du ble sakte men sikkert forvandlet fra en prins eller prinsesse til å tro at du var verdens verste person? Slik opptrer psykopaten. Du går fra himmel til helvete helt plutselig uten at du forstod hva som skjedde. Dette må du minne deg selv på konstant, ellers så husker du lettere de stundene med psykopaten som faktisk var hyggelige. Skriv det ned!

10 harde, men nødvendige skritt for hva du bør gjøre

 1. Gå til psykopatens Facebookside og slett alle kommentarer og bilder du eventuelt tidligere har lagt igjen der. Slett alle psykopatens ditto kommentarer og bilder hos deg.

 2. Slett deretter psykopaten som venn på Facebook og alle andre sosiale medier. Steng ute slik at vedkommende ikke en gang kan se din profil. Gjør det samme med psykopatens familie og alle felles venner; send eventuelt en melding om hvorfor du gjør det og at kontakten kan tas opp igjen senere (om du vil)

 3. Du “visker bort” dermed bort all historie og alle de falske bildene av en virkelighet som ikke var slik den kanskje ble fremstilt på Facebook? Psykopaten/narsissisten får ingen påminnelser eller livstegn fra deg, hverken direkte eller indirekte gjennom sosiale medier. Du forsvinner fra “radaren”.

 4. Blokkér psykopaten på din telefon. Ikke under noen omstendighet svar om du skulle bli kontaktet gjennom andre. Hører du psykopaten på linjen. Legg på. Det samme gjelder tekstmeldinger. Uansett hva som kommer, la være å svare.

 5. Om det gjelder praktiske ting som  ordnes, alliér deg med en du stoler på og si én gang at alle henvendelser håndteres av denne personen.

 6. Gjør samme avtale om e-mail henvendelser. Sett automatisk videresending til en du stoler på og be vedkommende om kun å svare på det som absolutt er nødvendig. Har du ingen som kan gjøre det for deg? Sett opp mailen slik at alle mail fra psykopaten går rett til søppelpost. Ikke svar under noen omstendighet.

 7. Det samme gjelder brev i posten. Er du i en konflikt som gjelder økonomiske forhold må du engasjere en advokat. La advokaten besvare alle henvendelser. Ikke under noen omstendighet skal du selv svare på brev.

  Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

  FRA OFFER TIL HELTINNE

  Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
  inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
 8. Styr unna alle impulser om å “lekse opp og fortelle sannheten” til psykopaten. Vi vet du har lyst, men tenk at det er nyttesløst! Du skal simpelthen ikke ha noen som helst dialog.

 9. Når du har ryddet vekk/stengt alle mulige kontaktpunkter på nett og via brev er neste skritt å rydde psykopaten fysisk ut av ditt liv: Fjern alle gjenstander som har med psykopaten å gjøre. Psykopatens eiendeler skal selvsagt pakkes ned og overleveres til psykopaten (av andre enn deg, om nødvendig per post eller flyttebyrå) – men også alle andre ting du har mottatt av psykopaten gjennom forholdet. Det du trenger å beholde som bevis om du er i en konflikt overleverer du til din advokat. Ale annet kaster eller brenner du! Ingenting skal minne deg på psykopaten.

 10. Forbered deg på å møte psykopaten eller tidligere felles venner uten at du planla det. Selv om du har flyttet vekk vil du alltids risikere å møte psykopaten eller tidligere felles venner. Spør aldri om din eks. Si at vedkommende vil du ikke snakke om, om de bringer psykopaten opp. Tenk at du ikke skylder dem noe som helst; du trenger ikke forklare om du ikke vil. Bare kort og konsist “vil ikke snakke om”, eller forlat med et kort “ha det bra, jeg er travel”.

 

Prinsippet er brutalt, men enkelt: Det er slutt – for alltid!

Om du har barn med en psykopat

Har du barn med psykopaten? Da vet vi dessverre at det er straks mye vanskeligere. Som en psykolog sa “du må dessverre innse at du er inne på livstid”. Da gjelder andre kjøreregler, selv om prinsippene er mye av de samme. Du må nødvendigvis ha kontakt om forhold som gjelder barna. Men regelen er kun per tekstmelding eller gjennom en du stoler på (advokat for eksempel, for vanskelige temaer.)

Den aller viktigste regelen kan sammenfattes slik: Ta vekk alt som har med følelser å gjøre i all dialog. Ikke vær sint, irritert, oppgitt eller på noen som helst måte uttrykke det som (for vanlige) mennesker er høyst ordinær uttrykksform i en konflikt.

Fokuser på praktiske ting uten å gi uttrykk for din følelser om noe som helst – ei heller responder på psykopatens skuespill om sine “følelser”. For de er ikke ekte.

—–

LES OGSÅ:

Psykopatens taktikk i rettssalen

Hvorfor det er vanskelig å vinne søksmål mot en psykopat

Hvordan du kan vinne en rettssak mot en psykopat

En psykopat lyver om absolutt alt

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. terrorisert dame

  ja det er sant , men nå er det ikke alle som skjønner dette heller og går hardere til verks , de okkuperer huset , terroriserer den nye damen eller mannen , og dikter opp offerhistorier . der de selv er offeret for å motivere de løpende apene eller hjelperene , eller zombiene til å ta knekken på eksen , hemmelig adresse er vel det beste . de evner ikke å fatte at noen kan gå fra de.

  • Leijah

   Kjære terrorisert dame (januar 21, 2017 at 10:33)
   Jeg var i den samme situasjonen som du beskriver fremtil september 2017. I mai samme år gikk det opp for meg hva han hadde drevet og drev på med og hadde dessuten langt på vei lyktes med, samtidig som jeg var kronisk syk med konstante infeksjoner uten at leger fant ut av hva som var årsaken, så de hadde ikke annen hjelp å tilby enn antibiotika og pencillin som jeg gikk på fra juli 2015 til september 2016, dvs i 14 måneder. Jeg hadde i løpet av de 14 månedene gått ned i vekt fra 63 kg til 47 kg og hadde absolutt ingen krefter igjen. Men i mai måned, da jeg forsto tegninga visste jeg også at jeg hadde ikke krefter igjen til å oppsøke hjelp eller å beskrive og forklare i det vide og det brede om hva han hadde gjort og hvorfor.. Men å skrive kunne jeg klare visste jeg, så jeg skrev et brev der jeg skrev om alt og alle detaljer i kronologisk rekkefølge, og nevnte alle ved fullt navn som jeg visste hadde sett meg sånn eller hørt meg der, både henne i kassa på rema, eller en bv ansatt som så meg i en skoleavslutning, en venn jeg hadde betrodd meg til osv. Det ble et veldig langt brev til slutt. Brevet sendte jeg til politiet, barne og familievernet, fastlegen, advokat, fylkeslegen m flere. Ved hjelp av brevet fikk jeg til sist hjelp, så han ble tvangs utkastet fra min bolig. Fra da av begynte jeg å få kreftene tilbake, og etter at han forsvant herfra ble det slutt på infeksjonen og vekta begynte å gå opp igjen. Zombiene stakkar er som rotter, de er de siste til å forlate det synkende skipet, men i mitt tilfelle knektes de enkelt en og en, fra den dagen det gikk opp for dem at hjelpeapparatet snudde på femøringen og begynte å hjelpe meg.. Nå i dag er det de aller færreste som lenger orker å høre på han, for de fleste støtter meg nå! Jeg råder deg og dere til å jobbe dere ut av situasjonen på enlignende måte, om dere ikke allerede har greid det, men husk, legg absolutt alle kortene på bordet, si alle tingene akkurat slik det var, innrøm egne feil og forklar fra dypet av hjertet om hvorfor du gjorde so du gjorde.. Lykke til!

 2. Nr 10 burde være en helt egen artikkel.. jeg knekker sammen i dagevis om jeg treffer min eks uventet, og det er etter 2,5 år og utallige samtaler med psykolog. Han er alltid sivilisert ute blandt folk, men jeg vet hva som ligger bak og responderer derfor på det uten at han trenger vise det. Det må da er den ultimate makt? Det er internalisert i meg.. håper og ber om at han aldri finner ut om effekten han har, for da er jeg ferdig..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.