Å leve med en psykopat

Et farlig spill

Sjakk matt

Hun hadde egentlig alt hun drømte om, men det viktigste manglet: harmonien. Derfor ble ikke familielivet helt som hun hadde sett for meg skriver forfatteren bak innlegget “Bak fasaden“.

LESERHISTORIE: Konflikten mellom samboeren min og ekskona spiste meg opp, og påvirket alle i familien. Selv om jeg med hånden på hjertet kunne si at jeg prøvde alt jeg maktet, måtte jeg til slutt innse at slaget var tapt. Men var det for alltid?

Det hjelper ikke å «ha alt» hvis du ikke har det godt med deg selv – hvis harmonien i tilværelsen er fraværende. Materielle ting kan ikke veie opp for det som mangler på innsiden av et menneske. Dessverre.

Han ble drevet til vanvidd

Etter mange år med trakassering, manipulering, svertekampanjer, og den ene løgnen etter den andre ble det for mye. Han hadde til slutt ikke kontroll over seg selv, og et følelsesliv som er kaotisk og svingende over flere år er uutholdelig. Selv for den sterke. Aller mest for den det gjelder, men også for oss andre som stod nærmest.

Vi ville så gjerne hjelpe, men til slutt ble vi maktesløse. Å innse at man selv trenger hjelp er ingen enkel innrømmelse!

Lyset i tunnelen

Livet går ikke alltid på skinner, men som regel kommer man seg sterkere ut etter et par avsporinger. Problemet var ikke den dagen det ikke var flere skinner igjen – for da klarte du å bremse i tide.

Problemet var den dagen da lyset i tunnelen ikke var den andre siden, men et tog som kom i mot! Da det virkelig smalt… Fra den dagen var det kun hjelpeapparatet som kunne få deg tilbake til livet. Før det var for sent!

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Av og til må man nå bunnen før man klarer å se hva man mister, men like viktig er det å innrømme for seg selv at man trenger profesjonell hjelp. Hjelp til å mestre ulike følelser, samt finne gode strategier for å takle motgangen som kommer. For den kommer før eller siden. Narsissisten som drev han til vanvidd vil fortsette. Selv da han lå nede, totalt utmattet, ga hun seg ikke.

Personlig tragedie

Helt utslitt, både fysisk og psykisk, lå en stakkars mann i fosterstilling og gråt. Han som hadde kjempet med nebb og klør for sine barn. For rettferdigheten. For sannheten. Nå hadde han tapt så til de grader.

Det falske voldskortet som hadde forfulgt han i alle år ble til virkelighet, og hun kunne si; «hva var det jeg sa». Selvfølgelig innrømmet hun ikke sin egen rolle i det farlige spillet – dette var hennes skjulte agenda.

Og nok en gang ble hennes sanne jeg avslørt; hun viste ingen empati eller medfølelse for hvordan far til hennes barn hadde det. Man har jo selvsagt ingen medlidenhet for sin verste fiende!

Det vil alltid være en viss sannhet

Alt hun sa hadde et snev av sannhet for troverdighetens skyld. På den måten ville ikke menneskene rundt henne stille kritiske oppfølgingsspørsmål. De tok alt for god fisk. Det hører historien til at far kunne være hissig. Han hadde et temperament som en lemmen – spesielt hvis du visste hvilke knapper du skulle trykke på. Noe hun selvfølgelig hadde stålkontroll på! Barna var hans ømme punkt, som ga ham dårlig samvittighet – og dette utnyttet hun på det groveste.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

På sidelinjen satt jeg, bonusmor, og var vitne til en drakamp mellom to foreldre.  Tilsynelatende uten anger og dårlig samvittighet har en mor påført sine barn en betydelig smerte. Det har også en far på sin side ved å være en del av konflikten, og som ikke har skjønt at det har preget hans personlighet. Over flere år.

Hvordan skal vi klare å reise oss igjen?

Blir det sammen, eller hver for oss? Hvordan skal vi klare å stå oppreist igjen når jeg er bekymret for hvordan det kommer til å bli? Jeg føler det er på tide å kaste inn håndkleet, for deretter å si: «jeg har fått nok!». Det høres helt sykt ut i mitt samvittighetsfulle sinn å si til dette, men nå har foreldrekonflikten pågått i 8 år, og jeg klarer rett og slett ikke mer.

Han har derfor fått et ultimatum; enten må han la barna forbli i mors klør, eller så flytter jeg og barna mine ut.

Vi er alle spilt sjakkmatt.

LES OGSÅ:

Bak fasaden

Bonusmamma i mors klør

Hun lager et helvete for oss

Lucifers datter – den kvinnelige psykopaten

Finnes det kvinnelige psykopater?

Dette skjer etter bruddet med en psykopat

10 regler for et endelig brudd med psykopaten

Flygende aper – psykopatens medhjelpere og medskyldige

Når du blir utsatt for en svertekampanje

Flykt eller kjemp

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Er du på LinkedIn? Legg gjerne til Tom Aage i redaksjonen på Facebook og LinkedIn.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.