Brudd med en psykopat

Psykopaten truer min venninne

Han truer min venninne

Han setter vennskapet mellom henne og henne nærmeste venninne på prøve forteller hun i denne historien. Nå frykter hun at venninnen bryter med henne på grunn av psykopaten. Hvordan kan hun stoppe han, spør hun?

LESERHISTORIE: Etter årevis sammen med en psykopat klarte jeg endelig å komme meg fri. Mye takket være at jeg hadde noen venner som under hele forholdet hadde vært der for meg. De forsto hvem han var og hva han gjorde med meg lenge før jeg forsto det selv.

Jeg delte mange av de merkelige og farlige og slemme tingene han sa med min kanskje aller beste venninne.

Hun ba meg gå

Hun var der, advarte meg, ba meg om å gå. Men så tok jeg han i forsvar i neste øyeblikk.

Jeg bortforklarte overfor meg selv, og forsøkte å bortforklare overfor henne. Uten at det egentlig noen gang fungerte i noen særlig grad.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Når ting hadde gått over alle støvleskaft og jeg måtte rømme etter lang tids planlegging var hun der for meg. Roa meg ned.

Det var en støtte for meg at hun visste hvor manipulativ og farlig denne mannen var. At hun satt i bilen og venta da jeg skulle hente passet mitt, klar til å ringe politiet hvis jeg ikke kom etter fem minutter.

Hun visste alt

Hun forsto at det var vanskelig for meg å forlate dette svinet. Hun så fortvilelsen, empatien og redselen jeg bar rundt på, og hun var tålmodig.

Hun trodde på meg og lot meg prate på tross av at det sikkert måtte være både kjedelig, patetisk, ulogisk og frustrerende å høre på. Jeg er så glad i henne.

Det er mange ting jeg har angra på at jeg har fortalt psykopaten.

Jeg trodde virkelig vi var sjelevenner og kunne snakke sammen om alt. Jeg fortalte at jeg ikke likte lederen min på jobb,. Jeg fortalte at jeg syntes synd på venninna mi som sleit i ekteskapet sitt og var redd for at hennes datter med hjertefeil skulle dø hvis hun ble gravid.

At jeg ble sliten av min egen mor etter ei langhelg på hytta. Ikke verdens dypeste hemmeligheter, men nok til at en psykopat lenge etter kunne bruke dette som tilstrekkelig ammunisjon til å ødelegge et vennskapsforhold som hadde holdt last og brast i flere tiår. Det hadde jeg aldri trodd var mulig!

Misunnelig

Han var nok misunnelig på at jeg hadde venner og ikke han. Han var veldig paranoid når det gjaldt prat mellom meg og mine venner. Han mistenkeliggjorde meg og de og trodde alltid det dreide seg om han selv.

Jeg forsøkte etterhvert å skjule mye av min kontakt med venner. Mye av den tidligere kontakten opphørte helt.

Han likte ikke at jeg prata med noen uten at han var til stede, og han syntes at det var helt supert da jeg til slutt ble sykemeldt, og han så godt som hadde full kontroll.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Etter at jeg kom meg bort så flyttet jeg så langt unna jeg kunne komme med barna mine så han skulle slutte å plage oss. Jeg hadde fortsatt mange venner igjen i mitt tidligere nabolag hvor også min eks fortsatt bodde.

Svertekampanjer

Jeg har jo hørt om alle disse svertekampanjene psykopater setter i gang for å ødelegge for kjæresten som stakk, men jeg var ikke så redd for dette husker jeg.

Jeg var helt sikker på at han ikke kunne ødelegge mellom meg og mine beste venner, og mere perifere bekjentskap brydde jeg ikke meg så mye om.

Jeg tenkte at sannheten ville komme med tida uansett. Jeg gjenvant troen på meg selv og ble sterk og klar og mere selvbevisst enn noen gang.

Jeg var alltid mest redd for at han skulle skade barna mine eller meg. Tulle med bremsene på bilen eller brenne ned huset om natta

Truet min venninne på livet

For tre dager siden, -etter nesten ett år i «mitt nye liv» ringte venninna mi. Helt fra seg.

Hun fortalte at min eks hadde stoppet henne i butikken. Han hadde brølt og trua henne på livet. Han hadde brukt den lille informasjonen han faktisk hadde, og fortalt henne hvor falsk jeg var og at han forlangte at hun og jeg kutta all kontakt.

Han kunne ikke ha folk boende i samme by som var venner med en sånn som meg. Han trua henne med vold og vold mot barna hennes.

Jeg vet akkurat hvor skremmende han er, og både hun og jeg vet han har mye voldskapital.

Hun ble livredd, og sa at hun ville bryte kontakten med meg dersom det var sånn at han satt der og visste mye om henne.

Hun hadde jo hørt om «de plutselig sorte øynene» av meg, men aldri sett de selv. Hun hadde for mye i livet sitt nå til å kunne ha dette på toppen av alt.

Jeg skjønner henne. Fordi om jeg synes det er dumt så klandrer jeg henne ikke. Det var sånn han holdt fast i meg, og jeg vet at det er umulig å ikke la seg affektere av dette.

Sammenbrudd

Etter at vi la på fikk jeg sammenbrudd i dusjen. Alt hadde gått så fint.

Ting gikk bedre og bedre, men i løpet av fire minutter var det som om hele demningen brast og jeg ble igjen redd for at han var i huset og lå og lurte utafor.

Han må hate meg ufattelig mye når han truer venninnene mine i all offentlighet. Jeg tror ikke lenger avstanden mellom han og meg er nok til at han ikke dukker opp.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Tenk at jeg involverte meg med en sånn tyrann som ødelegger for alle.

Selv har jeg ikke hørt fra han eller sett han siden jeg flytta, men han har tydeligvis tenkt endel på hevn på tross av alt.

Dette skremmer meg veldig, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke la dette ødelegge et langt vennskap, da vinner han en seier der, men jeg skjønner at venninna mi som praktisk talt er nabo med han ikke liker situasjonen.

Hvordan kan jeg stoppe han uten å på nytt engasjere meg såpass mye i denne mannen atter en gang at jeg mister meg selv igjen, og igjen fylles med både angst og sinne?

Jeg vil bare at både hun og jeg skal slippe!

 

LES OGSÅ:

Vår gale nabo

Har du en narsissist nær deg?


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.