Brudd med en psykopat

Start Null Kontakt i dag

Psykopater ser seg ikke selv

Når du endelig har klart å bryte med psykopaten – enten ved at du ble dumpet, eller selv forlot ham/henne – så er det av essensiell betydning for din mentale og emosjonelle rehabilitering at du aldri tar kontakt igjen. Dette kan være et av ditt livs største utfordringer.

Du har antakeligvis mange ubesvarte spørsmål omkring relasjonen som bare psykopaten kan svare på, og ikke minst kan det være at du mest sannsynlig fortsatt elsker vedkommende dypt. Vi kan fastslå med det samme, at spørsmålene vil du aldri få svar på, skriver forfatteren på bloggen om psykopati og kjærlighet.

Psykopaten vil aldri gi deg denne tilfredsstillelsen. Han/hun forlater deg uten noen verdig avslutning, det som på engelsk kalles “closure”. Etter brudd i normale forhold, så skilles man oftest med en felles refleksjon over hvorfor relasjonen måtte avsluttes, og antakelig også gjensidige lykkeønskninger på veien videre. Dette får du aldri av psykopaten – etterspillet etter bruddet skal være tyngst mulig å bære – for deg. Hvis det var du som forlot psykopaten, så er han/hun så alvorlig krenket at du heller ikke da vil få noen respons på dine henvendelser. Dette er et omfattende emne som mange ofre sliter med, og som vi skal snakke mer om senere.

Hva innebærer Null Kontakt?

Det innebærer at du aldri kan se psykopaten eller høre hans/hennes stemme igjen. Ikke oppsøk eller ring vedkommende. Skulle han/hun ringe deg, eller sende en sms, så ikke svar på dette. Dette kan være meget tungt, fordi du er desperat etter lindring. Og ironisk nok, så tror offeret at den eneste som kan lindre smerten, er den som forårsaket den.

Tiden borte fra psykopaten er meget viktig for din helse. Denne tiden trenger du til å få føttene tilbake på jorden og komme i kontakt med virkeligheten igjen. Psykopaten har for en periode frarøvet deg din virkelighetssans, og du har glemt hvem du er. Med null kontakt vil du langsomt finne deg selv igjen, og forstå hele det abnorme forholdet tydeligere. Tid og null kontakt gir deg helsefremmende emosjonell distanse.

Hvis du oppsøker informasjon om psykopaten, eller utilsiktet får høre noe om han/henne – for eksempel fra felles kjente, så setter det din helse i fare. Dette inkluderer forfølging av psykopaten på sosiale medier. Psykopater har en overdreven bruk av sosiale medier. Det er den perfekte kanal for å vise hele verden hvilke fantastiske liv de har. Absolutt alt de legger ut, gir et glansbilde av livene deres. Det dreier seg om alt fra nyinnkjøpte gjenstander, via karrierer til deres nyeste kjæresteforhold. Spesielt det siste fremhever de til uvirkelige proposjoner, og dette er tilsiktet. Det er også uvirkelig. La meg forklare.

For psykopaten er alt en konkurranse.

Psykopaten skal ha det beste av alt, være seg jobber, økonomi, og også det beste forholdet. De elsker å legge ut innlegg, statuser og bilder på facebook og instagram, for å vise hvilket fantastisk kjæresteforhold de har. De smører på med tilsynelatende lykkelige bilder av ferier, middager og feiringer med deres nye partnere, supplert med store ord som “elsker deg”, “hjertet mitt” og “sammen for alltid”. De gjør dette for å gjøre kompiser misunnelige, og deg sjalu. Legg merke til at de fleste psykopater har offentlige profiler, som gjør at alle kan se bilder og statuser, selv om de ikke er venner eller innlogget. Psykopaten har mange eksvenner og ekskjærester, som de ønsker skal se dette.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det er meget skadelig for deg som ekspartner å se alt dette. Det setter hele din hardt opparbeidete mentale styrke på spill. Du får flashbacks av vonde minner, og du begynner å tvile på dine overbevisninger. Du har kanskje brukt mye tid til å forstå at eksen din er personlighetsforstyrret – og er endelig bombesikker på at så er tilfelle, men nå dukker spørsmålene opp, “tok jeg feil? Kan han/hun elske likevel? Var det tross alt min skyld at forholdet raknet? Hvorfor får den nye partneren alle tingene jeg aldri fikk – gaver, reiser, offentlig anerkjennelse? Hvorfor var jeg ikke god nok?”. På minutter blir din gjenvunnete selvtillit stilt tilbake til nullpunktet, og gamle sår rives opp med enorm kraft. Du innser at du fortsatt er meget skjør, selv om du trodde du hadde kommet langt. Du opplever også skam over å ha vært så “svak” og falle for fristelsen til å smugtitte på psykopatens profiler.

I tillegg til psykisk og emosjonell skade vil du også oppleve fysisk ubehag relatert til abstinens. Det dreier seg om knute i magen, kvalme, skjelvinger, nedsatt matlyst, fordøyelsesbesvær, manglende konsentrasjon og rastløshet.

Dette er alvorlig, og din helse står på spill!

Den gode nyheten er, at du raskt vil hente deg inn igjen, såfremt du igjen forplikter deg til NK. Rist skammen av deg, det er menneskelig å la seg friste! Du har tross alt vært sterk lenge. Og ikke minst – fortell deg selv at hva du har sett er ikke virkelig!

Psykopater etablerer seg, de gifter seg og får barn.

Normale mennesker kan ikke gå fra å mishandle partnere i ett forhold, til plutselig å bli hederlige og elskende mennesker i det neste – kun fordi de har funnet “den rette”. Din relasjon til psykopaten var kanskje kort og ble plutselig avsluttet på brutalt vis. Å se at han/hun synes å etablere seg med en ny partner i et langtidsforhold kan være sjelsdrepende.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det er viktig å erkjenne at psykopater etablerer seg. De gifter seg og får barn. De kan leve med en partner i 20 år. Det gjør dem ikke mindre forstyrret. De gjør det for å ikle seg en “normalitetsfrakk”, slik at alt skal virke normalt utad, en psykopat frykter å bli avslørt. De gjør det også for å kunne utnytte partneren på lang sikt, noe de oppdaget ikke ville være mulig med deg. Det nye forholdet virker så fint og flott, men mange langtidsofre rapporterer i etterkant av bruddet, at utad skulle alt være perfekt, men innad var det svært store vanskeligheter som ingen fikk vite om. Psykopaten tillot ikke det.

Den nye partneren kommer til å gjennomgå akkurat den samme mishandlingen som deg, men porsjonert over lengre tid. Vær glad det ikke er deg!

Til slutt vil jeg gjenta viktigheten av null kontakt: din helse står på spill! Å avstå fra kontakt med en psykopatisk eks gjelder dessverre livet ut. Å bryte dette, selv mange år etter bruddet, vil trigge emosjonelle og fysiske reaksjoner. Huskeregler:

 1. Ikke kontakt eksen per telefon eller chat.
 2. Ikke oppsøk eller forfølg eksen.
 3. Ikke oppsøk felles steder eller felles venner.
 4. Ikke smugtitt på sosiale medier.
 5. Ikke svar hvis psykopaten henvender seg. De savner deg ikke, de ønsker bare en reaksjon fra deg. Din beste strategi er å ignorere dem, de hater nemlig å bli ignorert.

Innlegget er publisert på bloggen om psykopati og kjærlighet

LES OGSÅ:

Dokumentar på NRK: Hva er en psykopat?

Filmar og bøker teiknar eit bilete av psykopatar som karismatiske, valdelege menneske som er heilt blotta for empati. Dei er like fascinerande som dei er skrekkelege. Men er dette biletet rett?

Dette kjennetegner psykopaten

Mangel på empati er gjerne et typisk kjennetegn på en psykopat, og ifølge psykolog og fagdirektør hos Psykopaten.info, Dag Øyvind Engen Nilsen, er det den følelsesmessige empatien de mangler og ikke den kognitive. Det er gjerne ikke noe galt med intelligensen til psykopaten, de kan kjenne igjen følelser når de ser dem, men de kan ikke kjenne på andres smerte, sier han til KK.no

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Nyter andres smerte | forskning.no

De er vedvarende hensynsløse og krenkende i forhold til andres rettigheter, og de beskrives noen ganger som sosiopater eller psykopater. Innen psykologien blir …


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

Gjesping er smittsomt. Men hvorfor blir ikke alle like påvirket? En ny undersøkelse bestrider tidligere antydninger om at empati har noe med saken å gjøre.

Hva er en psykopat? Her er 50 kjennetegn

Hos www.hjelptilhjelp.no kan du lese mer om psykopati og hvordan du kan gjenkjenne en reell psykopat.

 

LES OGSÅ: Sjekk anbefalt litteratur og bøker du kan bestille 

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slipp unna psykopaten

Mot sin kone var han en tyrann – voldelig, kontrollerende og manipulerende. Etter 30 år greide hun å bryte ut av ekteskapet. I dag lever hun et fritt liv, og hun greier å nyte det.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (13)

 1. solveig rønningen

  Hei. Noe jeg lurer på. Han jeg var gift med som jeg vet er sosiopat stenger seg ute. Han har stengt meg fra facebook. Lenge hadde han bare p. Box adresse. Han ropte til meg i tlf. Hvem har fortalt hvor jeg bor. Få navnene på dem. Hva betyr detta. Mann er gal . Mangler empati. Blir anmeldt og kasta ut overalt. Kan noen gi meg svar.

  • eva helen

   Er vel bare bra du ikke får ha kontakt med han? Mann er gal, skriver du…

  • Noe sier meg at du er kanskje psykisk syk. Kanskje du burde treffe en psykolog. Basert på hvordan du skriver og opptrer med fullt navn…

   • Jeg er ikke syk men leter etter svar. Å stå frem med fult navn burde flere gjort sim har vært utsatt for sånne jævler

    • Stig inge

     Solveig, du har erfart emosjonelt misbruk. At du står frem er beundringsverdig. Henvend deg til din lege, så hjelper han deg videre. Man blir syk av psykopaten, sosiopaten og narsissisten. Alle blir det i en og annen grad. Han har gjort deg syk. Når du kommer deg vekk fra han og glemmer han blir du glad igjen. Disse tømmer deg for energi. Og anita? Bare psykisk syke sier som deg. Jeg tror du er uhelbredelig syk. Mulig det er en narsissist , psykopat, sosiopat i deg selv?

 2. Anonym

  Anonym.

  Er i brudd med min kone som virker til å være svært narsesistisk ettersom jeg nå har lest i artiklene deres i over ett år, forstår nå etter 7 år at dette er et uforbedrelig problem.
  Hva skal man gjøre med ungene i forholdet, slik som det er ordnet idag kommer det til å bli en 60/40 deling til henne.
  Vil ungene bli preget av henne?
  Kan det eller går det ant av det offentlige evt å kreve å få henne testet, finnes det noe slikt? Og hvordan går jeg frem?
  Ho bor ennå i huset mitt til hun finner noe egen, ho har truet med å drepe meg, så sover nå med låst dør.

  Hvordan går jeg frem her?
  Mest bekymret for ungene.
  Eldste datter er 4 år og har allerede kommet og fortalt meg noe som virker til å være motsettende av meg til barna.
  Kan jo ikke kutte kontakten med henne som dere skriver her.

 3. Anonym

  Det er helt sant, at null kontakt er eneste vei til å stable seg på beina igjen.
  Jeg led av sterk angst, både igjennom ekteskapet og skilsmissen. Angsten utartet seg som nerver i magen, kvalme, svetting, skjelving, hjertebank, pustebesvær/trykk i brystet, tap av kraft og energi i armene.
  Jeg våknet om morningen med angst, og sovnet om kvelden med angst. Klarte nesten ikke få i meg mat.
  Og dette vedvarte helt til jeg tok den endelige beslutningen om å kutte absolutt all kontakt. Endelig, da jeg visste med meg selv at jeg aldri mer skulle ha noe mer med han å gjøre, hverken ansikt til ansikt, pr telefon, brev, sms eller annet, så kjente jeg at angsten slapp taket og jeg klarte å puste normalt igjen.
  Vi hadde felles barn som skulle ha samvær. Dette løste jeg ved å kreve at han holdt seg til samværsavtalen, med henting og levering. Dermed slapp jeg å samarbeide med han utover dette, dvs jeg trengte ikke veksle et ord, eller se han i det hele tatt.
  Våre barn har akseptert denne situasjonen, og de lar være å snakke om han til meg, og omvendt. De har fullt ut akseptert at vi er to separate mennesker som lever hvert våre liv og har ingenting med hverandre å gjøre. Til gjengjeld har de fått se sin mor stable seg på beina, bli frisk, sterk, lykkelig og glad igjen.

  • Anonym

   Jeg er helt enig i dette, men det er veldig vanskelig når en har flere barn sammen. Barna kan si:” hvorfor er du så jævlig å ikke ville samarbeide med pappa”, som om det er JEG som lager intriger. Dere har jo sammen valgt å få oss, da må dere samarbeide også. Det er ikke vår skyld att dere ikke tåler hverandre……. osv. I tileg Det som er vondt er at barna blir stående mitt imellom. Oppleve en familie ikke er der mer. Dette er forferdelig. Jeg har brutt med både ett barn og far. Begge oppleves like. Manipulering, mangel av empati osv……… Til og med ditt barn. Det er forferdelig.

 4. G.blixth

  Innførte null kontakt for snart 4 år siden, men får ennå meldinger på sms og på facebook… Jeg blokket etterhvert som jeg så hun hadde nye profiler… men denne personen lager nye profiler flere ganger i måneden.. og nå gidder jeg ikke.. Hun hevner seg bare på nye måter uansett hvordan jeg stenger henne ute og jeg tar ingen kontakt uansett hva hun finner på av løgner og hvor mye hun plager foreldrene mine.. For noen år siden hadde hun lusket ut triggerpunktene mine, min datter og mine foreldre. Og hun brukte dem flittig når jeg ikke føyde meg og gav henne den narsissistikske gleden ved å reagere på løgnhistorier og fantasibaserte “hendelser” vedrørende henne. Til og med da svigerfar skulle begraves ble jeg beskyldt for å stenge hele min familie ute siden jeg hadde fått meg “ny” familie. Denne psykopaten skjønte ikke at jeg har kontakt med alle nålevende i familien – ofte. Og at svigerfamilien er en berikelse for oss alle. Den som har stengt ute familien og har bare vondt og si om dem er henne. Men hun sier i en lang melding som jeg fikk fra henne få dager før begravelsen av svigerfar, at det er jeg som stenger alle ute.. når faktum var at jeg , sammen med svigerfamilien forberedet oss på å ta farvel med en kjær person som vi alle var glade i. Noe jeg svarte henne med da hun med anklagelser FORLANGTE min fulle oppmerksomhet på nok en løghistorie om noe fantastisk som hadde hendt henne. Nå på 4 året får jeg trusler fra fremmede hun får til å true meg og familien min på facebook, og sms’er fra henne innimellom, med numrerte “leveregler” , der hun insinuerer at jeg har levd i forhold tidligere som har “ødelagt” meg og gjort meg psykisk syk. Sms meldingene avsluttes som regel med “ha et fint liv videre”, “ha en fin vinter videre” osv.. osv… La ut en kommentar her inne i fjor i februar, den fant hun i januar i år, etter å ha drevet å googlet meg i alle retninger. Hun kopierte den la den ut på sin side på fb.. flere ganger med sine kommentarer til, i tillegg til at hun kommenterer inne på denne siden. Jeg har flyttet 140 mil vekk fra hjembygda og henne, har ingen kontakt med henne eller hennes venner, men likevel får vi ikke fred. Psykiatrien der hun har vært innlagt gjør ingenting, og anmeldelser hjelper ikke. Har nå begynt å se for meg resten av livet (30-40 år) på denne måten, og jeg gruer meg!!!

  • Har det på akkurat samme måte,får ikke fred.nå er det 5 år siden jeg kom meg unna,men x finner meg igjen.nye adresser,nye tlf nr og blokkeringer . Ikke noe hjelper.

 5. Stig Riesto

  Veldig enkelt med nullkontakt når man bor i ei bygd med 5000 innbyggere og psopat exn bokstavlig talt bor rett borti gata..
  Familie sier “bare ignorer henne” Excuse me? De skjønner jo ingenting!

 6. Stig Riesto

  Veldig enkelt med nullkontakt når man bor i ei bygd med 5000 innbyggere og psykopat ex’n bokstavelig talt bor rett borti gata..
  Familie sier “bare ignorer henne” Excuse me? De skjønner jo ingenting!

 7. Marianne

  Jeg bodde sammens med en bordeliner/psykopat i 3 år,å nå for 9 månder siden klarte jeg og explodere på han å kasta han ut av leiligheta mi,han satt i stua å tegnet den samme damen i alle tegningene å hele tiden satt han å prata om ryggmarkskadene hannes som jeg har hørt vær dag (Hakk i plata)!det hva mange ganger når jeg skulle spørre han om noe så svarte han ikke også å da begynte jeg å lure på om han hva sur?!ofte hørte jeg at han mente at han er så intelligent å bla bla bla!Å da smalt det for meg å sa til han (Du må faen ikke komme til mæ å leke psykopat for æ e ikke nåkka fisk som bit på kroken)Å ba han å hute sæ til hælvette å finne sæ ett nytt offer fordi på mæ klarte han aldrig å knekke mæ psykisk!Han har selv sagt at faren hannes skulle hive kokanes varmt vann på mora å da fikk jeg mere lyspære i hode å skjønte at det hva noe rart som ikke stemte ,tenkte logis at selvfølgelig bli sønnen akkurat som faren!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.