Brudd med en psykopat

Kan jeg noen gang ha et normalt familieliv?

Er jeg skadet for livet

Hun var bare 16 år da hun for første gang møtte det som skulle bli hennes kjæreste de neste åtte årene. Hun var heldig, tenkte hun, for han var verdens herligste mann.

LESERHISTORIE: Han var seks år eldre enn meg, bare det var ganske stas men ikke populært blant venner eller familie. Det brydde ikke meg, han var så ufattelig snill og kjærlig mot meg.

Vi gjorde alt i lag, vi kjørte overalt i lag. Jeg var dødsforelsket.

Da jeg var 18år ble jeg gravid

Det var en forferdelig følelse, samtidig som gleden var stor. ‘Skal jeg virkelig bli mamma i en så ung alder? Ikke har jeg fast jobb, ikke fullførte jeg skolen på grunn av han. Familien var heller ikke spesielt glad over den store begivenheten. De skulle bli besteforeldre, onkler og tanter.

Det var veldig sårt for meg. Men de hadde allerede da sett galskapen i mannen jeg var så hodestups forelska i.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Under graviditeten skulle ting snu fort. Han begynte med verbal vold. Han ønsket ikke barn med meg likevel, sa han. Han mente at jeg aldri kom til å fungere som mor fordi jeg var alt for ung. Han mente jeg var for egoistisk. Jeg som hadde gitt opp hele livet mitt rundt meg, på grunn av han!

Da barnet vårt ble født  var alt veldig fint. Vi var var mye alene for han kjørte lastebil og var sjeldent hjemme.

Dukket plutselig opp

Vi ringtes på kveldene når han var på jobb. Han hørte TV i bakgrunnen og mente jeg hadde folk hjemme hos oss, og ble sint.

Så begynte han å plutselig dukke opp hjemme og fullførte ikke turene sine. Da hadde han ringt arbeidsgiveren sin og sagt opptil flere ganger at jeg var ustabil og var ikke istand til å være hjemme alene med vår datter. Andre måtte ta over turene hans, så han kunne komme hjem til barnet, fortalte han.

Kvelertak

Han ble mer og mer aggresiv mot meg. Vi kranglet mye, han truet meg på livet, han tok kvelertak på meg flere gang og holdt meg fast når jeg ville dra.

Flere ganger pakket jeg klær til meg og vår datter i ønske om å dra hjem til mine foreldre for å komme oss vekk. Han stoppet han oss og holdt oss tilbake med makt.

Når jeg gråt, begynte han også å gråte og beklaget det han hadde gjort.

Skulle aldri skje igjen

Det skulle aldri skje igjen. Han lovde på tro og ære. Jeg trodde han og samvittigheten min sa at vi måtte være der. Vi var tross alt en familie.

Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han begynte å få telefonregningene mine på mailen sin for å ha kontroll på hvem jeg snakket med og hvor lenge. Han ante ugler i mosen.

Jeg fikk beskyldninger om å ha vært utro når jeg dro ut på butikken og ble borte for lenge. Jeg sa aldri ifra til familien min hva som skjedde innenfor våre 4 vegger.

‘Kanskje er det sånn det skal være?” spurte jeg meg selv.  Det er utrolig hvor mye man lærer seg å leve med i et slikt forhold.

Skallet meg ned

En kveld begynte vi å krangle veldig. Barnet vårt sov ikke og begynte å skrike. Jeg gikk  for å trøste.

Da kom han til meg og fortsatte og krangle mens jeg sto med barnet inntil meg i armene.

Han tok tak i hode mitt og skallet meg ned. Jeg gikk i gulvet, og han løftet opp barnet og trøstet, som om at ingenting hadde skjedd.

Jeg satt meg i en stol og var fortumlet over det som hadde skjedd, og begynte å gråte.

Han kom fort og trøstet meg igjen, beklaget så mye og fant frem is for å kjøle ned kulen jeg fikk. Den var enorm.
Jeg fikk klar beskjed om å gjøre alt jeg kunne for å skjule den. Både sminke og gå med lue til den var borte! Dette var han veldig klar på. Og jeg fikk absolutt ikke lov å si noe til noen!

Skal jeg fortelle?

Et par dager senere møtte jeg min nærmeste venninne og kjæresten på en butikk. Vi stoppet opp og prate. Jeg hadde lue på, men hun så at det hadde skjedd noe, og begynte å spørre.

Jeg ville ikke svare og pratet det bort. Når vi skilte lag begynte jeg å tenke over dette, og at skal noen få vite om det som skjer, må det begynne en plass! men hva vil da skje med han ?

Jeg tok til motet og fortalte venninnen min om episoden. Det var sårt, veldig sårt! Det ble klart at jeg måtte komme meg ut derifra fort som fy med barnet.

Flukten

Da vi skulle dra til søsteren hans kjørte vi hver vår bil. Da ringte jeg mine foreldre og fortalte hvor nøkkelen til leiligheten vår lå, og ba de om å reise dit og pakke alt av klær. Vi ville komme hjem til de.

Det gjorde de for meg, og når vi kom hjem og jeg måtte levere han av i leiligheten vår, uten å gå inn selv, lurte han veldig på hva som foregikk!

‘Vi drar til mine foreldre, fortalte jeg – Dette kan ikke fortsette!’

Han ble rødglødene i øynene! Vi hadde bare med å komme inn, vi skulle ingen plass! Det var bekymringen over at jeg skulle fortelle alt som hadde skjedd som plaget han.

Vi ble igjen. Jeg var så redd for hva han skulle finne på at jeg turte ikke reise.

Nå husker jeg ikke helt hvordan vi egentlig gikk fra hverandre, men vi måtte dra i leiligheten hver for oss og ta tingene våre. Han var første ute og tok med seg alt som var hans, samt mye av det som var mitt og barnets ting. Alt fra dåpen hadde han tatt, alt av minner jeg hadde fra barnet var baby var tatt med.

Sammenbrudd

Når jeg kom i en nesten tom leilighet, bare rot igjen av det som var mitt, knakk jeg sammen… Heldigvis hadde jeg mange gode venner, som jeg til tross for han hadde pushet bort fra meg, stilt opp å hjalp meg med å flytte til min nye leilighet hvor jeg endelig skulle kunne få slå meg til ro!

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Gleden var stor, men dessverre kortvarig.

Uenighetene om samvær.

Han ønsket 50/50 til tross for at barnet bare var litt over ett år gammelt. Jeg sa meg enig, for jeg visste da ikke hva jeg hadde krav på.

Dette tæret så mye på meg over tid at jeg begynte å snakke med venninner om hva jeg skulle gjøre, og vi fant ut at advokat måtte være neste steget jeg skulle ta. Det gjorde jeg, og det ble en lang rettsprosess som varte i to år.

Forfølgelsen

I perioden her når han var blitt informer om hva jeg hadde gjort, gått til advokat og fortalt alt sammen, begynte han å forfølge meg. Han kjørte forbi der jeg var og observerte.

Han ringte meg hele tiden, noe han har gjort gjennom alle år, og han sendte meldinger.

Stygge meldinger, trusler. Han fikk besøks- og kontaktsforbud til slutt. Det brøt han flere gang. Han sendte meldinger, kjørte enda forbi meg når jeg var hos venninner og ringte via morens telefon.

Jeg vant – han ble dømt

Han fikk annenhver helg, da han ikke hadde vært tilstrekkelig nok i livet til barnet så langt.

Deretter ble også alt han hadde gjort med meg oppgjennom årene tatt opp. Jeg vant første rettssak. Denne anken han. Jeg vant andre rettssak, denne anket han også.

Dette ble han dømt til 30 dagers fengsel for.

Det som er utrolig er når du står i en rettssal og forteller en jury hva du har opplevd i ditt liv, med gråtkvalt stemme og du deler det mest sårbare du noen gang har opplevd, så blir du faktisk i tvil etterpå om det er sant. Det er helt utrolig å stå og høre på når din tidligere livs kjærlighet nekter for absolutt alt og sier du juger opp alt.

Dette er nå snart ti år siden. Vi har ikke mer kontakt enn det vi må for barnets skyld.  Vi har nå delt samvær fordi det har vært vanskelig å favorisere den ene overfor den andre. Alt jeg har opplevd med han gjør det ekstremt sårt for meg.

Den nye samboeren

Jeg har en samboer jeg har vært sammen med i over seks år år, og vi har også fått et barn sammen.

Jeg sliter med å ‘skille’ den nye samboeren min med min tidligere etter alt som har skjedd. Jeg ser likheter, som ikke egentlig er likheter.

Jeg reagerer når han snakker alvorlig, jeg reagerer når han løfter opp armene i nærheten av meg, jeg reagerer når han ikke sier noe, jeg reagerer på alt som kan trekkes tilbake til fortiden.

Jeg har endret meg mye som person etter disse årene, både på godt og vondt.

Familien er tilbake

Det gode som kom ut av disse årene i mitt liv er at jeg kom nærmere min familie. Nå kan jeg endelig prate med mine foreldre når ting plager meg.

Vi har snakket om det som skjedde i etterkant, og da viste det seg at mine foreldre har hele tiden sett hva som har foregått i vårt hjem, men ikke visst hva de skulle gjøre med det.

De har sett meg kommet med blåmerker på armene og rundt halsen. Det vonde er jo så klart alt man sitter igjen med etterpå. Følelsene over hva som kan skje med andre, følelsen over ‘hvorfor skjedde dette meg? og følelsene av å ikke være god nok for seg selv, for andre eller for mine barn.

Selvfølelsen er borte

Jeg klarer ikke å se at jeg er god nok i noe av det jeg gjør, til tross for tilbakemeldinger fra andre.

Jeg er vant med å høre skryt og ‘det ordner seg’ men av gammel erfaring var det et plaster som ble satt på såret der og da for å dempe smertene!

Jeg vet aldri om jeg klarer å bli helt ferdig med disse opplevelsene. Jeg vet aldri om jeg blir å klare å leve et godt familieliv sammen med noen andre, og føle meg vel overfør andre.

 

LES OGSÅ:

Hvem er det som blir offer for psykopaten?

Psykopatens taktikk i rettssalen

Hvorfor det er vanskelig å vinne søksmål mot en psykopat

Hvordan du kan vinne en rettssak mot en psykopat

En psykopat lyver om absolutt alt

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.