Barn med en psykopatBarnefordeling

Mammasteinen

Hun får ikke treffe sin datter fordi hun er redd henne blir mor fortalt

Steinen var stor nok til at jeg kunne gjemme meg bak den. Der sto jeg, og ventet på at du skulle passere meg. Skolen var ferdig, og du kom med skolebussen.

Knærne mine var tunge å holde i stilling, slik at du ikke kunne få øye på meg. Kun hodet mitt stakk opp innimellom. Jeg måtte jo holde utkikk etter deg. Hjertet mitt dunket nok litt fortere når jeg fikk øye på deg et stykke oppe i veien.

En liten seier

En mamma i klassen din hadde fortalt meg når skolen sluttet, og hvilken buss du tok, derfor visste jeg når du ville gå hjemover. Du fiklet med en liten hårstrikk mens du gikk i dine egne tanker. Håret ditt var rufsete som jeg kjente det. Stadig like bestemt på ditt eget hår, forsto jeg. Jeg måtte smile. Stemor hadde visst ikke fått overtalt deg til å gå med fletter og pent hår hun heller. En liten seier der.

Veien var ikke lang, og før jeg visste ordet av det, var du rett ved.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg ville hoppe frem og overraske deg, som i gamle dager, få deg til å le. Bare for å høre den beste latteren i verden. Ting var nok ikke så enkle. Måtte trå varsomt.

Du er redd meg er jeg fortalt

Reaksjonen din over å se meg, kunne bli hva som helst. Jeg hadde jo fått høre at du var redd meg.

-Synne roper jeg forsiktig. Jeg ser at du skvetter til, nesten litt forvirret. Du snur deg rundt.

Bekymringsrynkene titter frem i panna di. -Synne gjentar jeg høyere, og går ut fra gjemmestedet mitt.  Da får du øye på meg. –

Mamma er du her, svarer du overrasket, Vaktsomt ser du deg rundt, før du kommer bort til meg. -Jeg måtte bare se deg, fortsetter jeg. Hårstrikken er fortsatt I hånden din. Strikken burde nok heller bli en hestehale på det velkjente bustete hodet ditt..

-Skal jeg hjelpe deg å putte strikken på plass sier jeg. Du sukker, -ja mamma.

Ikke redd

Du kommer nært nok til å gi meg strikken. Jeg setter meg ned slik at jeg kan se deg inn i øynene. Snuser deg inn. Får ta i det myke håret ditt, og ordne. Tiden står stille et øyeblikk. Alt er som vanlig. Du er ikke redd meg.

-Har du hatt det fint på skolen i dag, spør jeg. Skuldrene dine løfter seg, -sånn passe svarer du. -Så godt å se deg, sier jeg, du ser på meg, med spørrende øyne- Har du orket å komme helt hit for å se meg, spør du – Ja selvfølgelig svarer jeg, jeg er jo mammaen din. Du får en god klem før du sier -jeg må hjem nå. – Åh, svarer jeg, er pappa alt hjemme?

Spørsmålet får Synne til å se skrekkslagen ut. -Hva er det, spør jeg. Du titter på bilveien, som for å forsikre deg om noe -Pappa skulle komme tidlig hjem i dag, han er på vei mamma, du må gå nå sier du engstelig, og løper ned på veien. -Jammen Synne, roper jeg, og følger etter.

Pappa må ikke se deg

Du gråter nå, store hikst. -Du må gjemme deg for pappa mamma, han må ikke se deg, roper du, innimellom tårene. Et rødt bolighus med en stor garasje er i gaten du har løpt inn i -Gå dit mamma, gjem deg der,  trygler du, før du peker bak garasjen.  Da er du trygg, avslutter du.

-Jeg har savnet deg så fryktelig Synne, jeg er kjempeglad i deg, roper jeg etter deg. Jeg, deg, og, svarer du, før du tar tak og løper det raskeste du kan bortover veien. Jeg hører deg gråte til du blir borte, i en sving.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Fanget av frykt står jeg en stund der bak garasjen. Jeg vil ikke møte på Synnes pappa. Tankene surrer i hodet. Hvorfor ble Synne så himla redd? Hun beskyttet meg, mamma måtte være trygg for pappa? Har Synne blitt skremt av pappa? Har han truet henne med noe? Denne pappaen, vet jeg, er i stand til det meste.Lyden av lastebilen hans avbryter tankestrømmen min. Den velkjente lyden gir meg hjertebank.

Lastebilen svinger av og kjører hurtig forbi.

Hun vil ikke se meg mer

På denne dagen er det ti uker siden jeg hadde sett Synne sist. Jeg hadde fått brev fra fars advokat om at Synne ikke ville se meg mer. Barnevernet støttet far i avgjørelsen.

Nå greide jeg ikke holde meg unna lenger. Synne var da bare åtte år. Hun trengte mammaen sin. Jeg hadde aldri vært så lenge borte fra henne før. Sjelen min skrek etter henne, jeg fikk ikke sove, var konstant urolig. Jeg visste hvor ondskapsfull og manipulativ Synnes far var. Det var et traume i seg selv for meg at Synne var i hans varetekt, uten at jeg kunne beskytte henne.

En time senere ringer saksbehandler i barnevernet meg. Jeg måtte ikke oppsøke Synne på den måten. Ifølge Synnes pappa hadde Synne kommet hjem helt hysterisk.

Stemor og pappa hadde brukt lang tid på å roe Synne ned. -Nå må du ta hensyn til barnet ditt, og gi henne ro. Synne ønsker ikke se deg slik det er nå, stemmen til saksbehandler er kald og likegyldig. Ingen forståelse, ingenting.

Jeg prøver å fortelle saksbehandler om mine bekymringer. Til ingen nytte.  Saksbehandler avbryter meg, hun hører ikke på meg. -Nå må jeg nesten gå på et møte, sier hun, -Husk og ikke skremme Synne på denne måten mer, er det siste hun sier før hun legger på.

Beregnende ondskap

Det var nok helt andre ting enn å møte mamma, som gjorde Synne hysterisk den dagen. På en eller annen måte hadde pappa selv satt i stand denne scenen. Det var beregnende ondskap. Han holdt Synne unna, til jeg ikke maktet å holde meg unna mer, så bearbeidet han Synne slik at hun ikke ville se meg. Vipps hadde han fått den perfekte settingen å lure meg inn i. En hysterisk datter, og en ustabil mamma som oppsøker henne. Nok et verdifullt bevis til barnevernet.

En uke etterpå, får jeg pappas og stemors bekymringsmelding i posten

Der sto blant annet:

Synne hadde vært ute av seg, og urolig i lang tid etter å ha sett mamma. Ikke turte hun gå til og fra bussen heller, i fall hun skulle treffe meg. Jeg så tydeligvis ikke Synnes behov for å få være i fred. Synne hadde ettertrykkelig sagt at hun ikke ville ha noe med mamma å gjøre.

Som ventet fikk pappa her bare mer medhold av et uvitende barnevern. Jeg feilet fordi jeg oppsøkte datteren min. Jeg ble behandlet som en kriminell, fordi jeg søkte barnet mitt.

Som jeg har sagt tidligere. Barnevernet må ha mer kompetanse på manipulasjon og psykopati. Om ikke, kan de ikke gi barn som Synne trygghet.

Synne har i ettertid sagt at steinen jeg gjemte meg bak, ble døpt mammasteinen av henne. Når vi senere har vært i området steinen står, har Synne alltid nevnt noe om mammasteinen.

 

Les også «Ditt hjerte er laget av stein» og “Mammas mareritt” fra samme forfatter.

Dette innlegget er tidligere publisert på bloggen «Mammasmareritt». Les mer på denne linken.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psyk

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.