Praktiske rådPsykopaten

Kjennetegn som avslører en psykopat

Kjennetegn på en psykopat

Her finner du en sjekkliste for å avsløre psykopaten i ditt første møte. Hvorfor oppdaget du ikke at du hadde å gjøre med en psykopat da du traff vedkommende første gang? Er det ingen varsler eller faresignaler som kan oppdages underveis? Jo, det er det. Og her skal du få de veldig konkret.

Etter de første spennende stevnemøtene hvor psykopaten som vanlig er sjarmerende, oppmerksom, lyttende til deg – forteller deg hvor mye han eller hun beundrer deg – kanskje sendt deg hyggelige tekstmeldinger og blomster så kan hende det er noe i magefølelsen din som sier noe er galt.

Vanlige spørsmål om psykopater

Hva er definisjon på en psykopat?

Det er mange måter å beskrive en psykopat. En psykopat er gjerne en kronisk personlighetsforstyrrelse med abnormal og ofte voldelig oppførsel. Hares psykopat sjekkliste – Psychopathy Cecklist revised (PCL-R) vurderer 20 personlighetstrekk ved en personlighet. Desto større score, desto høyere grad av psykopati.

Er psykopat en medisinsk diagnose?

En psykopat er en ingen medisinsk diagnose. Begrepet psykopat inngår ikke i psykiatrisk klassifikasjon (ICD eller DSM-systemet), men brukes mer som en beskrivelse av en bestemt type atferd. Det blir mer og mer vanlig å vise til psykopatiske eller asosiale trekk og dysfunksjonelle personlighetstrekk.

Kan en psykopat behandles?

Det er lite sannsynlig at personlighetstrekket kan behandles med terapi. Psykopater er gjerne født som psykopater og har fysiske defekter i hjernen. Noen psykopater vokser opp med sterke omsorgspersoner rundt seg og kan leve velfungerende liv uten stor skade på omgivelsene.

Hva skiller en psykopat fra en sosiopat?

Psykopater er gjerne manipulerende, sjarmerende og kan fremstå med en fasade av et vellykket liv og lykkes bedre med å skjule kriminell aktivitet. Sosiopater på den annen side er uberegnelige og impulsive og har lett for å bli sinte. Sosiopaten klarer ikke å opprettholde en fasade av normalt liv. De havner ofte i fengsel. Det sies ofte at du er født som psykopat men blir oppdratt til sosiopat.

Hvordan kjenne igjen en psykopat?

Varsellampene bør gå på gult og over til rødt om du kjenner deg igjen i bare noen av disse beskrivelsene: (Vi refererer ofte til «han» selv om mye av dette også kan gjelde kvinner.)

Første tegn du skal være oppmerksom på er når psykopaten tidlig legger all skyld på sine omgivelser for det som har gått feil i livet. Det er aldri hans eller hennes feil. Psykopaten vil aldri innrømme skyld, feilvurderinger, manglende kunnskaper eller annet som forklarer hvorfor det var noe som gikk galt. Det var alltid andres feil. Snakker han/hun om sin mor? Han eller hun har sannsynligvis ikke noe godt forhold til sin mor. Sine tidligere kjærester? De var det sannsynligvis alle noe feil med. Borderliner? Alkoholiker? Psykiske problemer? Dårlig mor? Psykopaten er veldig god til å stille diagnoser på de han/hun har hatt en “relasjon” til tidligere.

Vil gifte seg med én gang?

Er vedkommende unormalt ivrig? Insisterende? Vil han gifte seg med deg etter bare noen få stevnemøter? Blir du tidlig erklært som hans livs store kjærlighet? Vil han ha barn med deg med én gang? Er du bare hans med en gang? Er han uvanlig tidlig sjalu – om du så bare kaster et blikk på en annen mann? Sender han unormalt mange tekstmeldinger? Insisterer på å vite hvor du er og hva du holder på med?

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Respekterer han deg? Tar han selv alle valg? Fra så enkelt som å velge hva dere skal spise på en restaurant – uten å spørre deg? Går dere på kino – så velger han suverent film uten å spørre hva du har lyst til å se?

Dukker han opp hjemme hos deg uventet? Går han gjennom tingene dine når han er hos deg og du gjør deg klar for å gå ut?

Er vedkommende veldig nærtagende? Tar lett en krangel? Føler seg forulempet over de minste ting? Liker vedkommende ikke dyr? Sågar grusom mot dyr? Er vedkommende utålmodig med mindre barn? Uttrykker vedkommende seg negativt om enkelte “underordnede” yrkesgrupper? Tiggere eller andre svake i samfunnet? Snakker han uvanlig mye nedsettende om de fleste? Fra dagens drosjesjåfør til regjeringen?

Har han (og da er det ofte en mann) en historie hvor han forteller om slåsskamper han har vært i? Er han «voldsom» i språkbruken? Snakker han ofte om folk som burde hatt juling?

Insisterer han på å kjøre bilen? Passer han på bilnøklene? Din veske? Protesterer han om du er for lenge borte? Blir du avhørt når du er tilbake? Hvor har du vært? Hvem har du vært sammen med? Traff du noen du synest var interessante? Begynner han å bestemme hva du skal ha på deg? Begynner han å hinte om at du skal ha hans tillatelse til å gjøre ting? Vil han bestemme hvem du skal være sammen med og ikke? Begynner han å snakke om at du skal slutte å studere? Slutte i jobben for å være sammen med han?

Fra ros til helvete på ett sekund

Kritiserer han deg det ene øyeblikket for de minste ting for så i neste øyeblikk å skryte deg opp i skyene og overidealiserer deg? At du har fantastiske talenter og evner? Forteller han deg hvor fantastisk du er og hvor fint han har det sammen med deg? For i neste øyeblikk å se hvor elendig han har det sammen med deg og at du provoserer han. Typisk utsagn kan være «Se hva du får meg til å gjøre!»

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du har kommet så langt at dere har sex sammen. Stusser du på at han er spesielt voldsom? Uttrykker han fantasier om perversiteter f.eks voldtekt? Bruker han et voldsomt språk under akten? Slår han deg? Er han fysisk voldsom med deg? Skjeller han deg ut, for så helt plutselig snu om og unnskylde seg? Kjøper han så presanger til deg og ber om pent vær?

Kroppsspråket avslører også psykopaten. Han/hun fremstår som overlegen. Holder avstand til folk rundt seg. Liker ikke å «mingle» med andre, men holder avstand, observerende. Skal de snakke med noen i sosialt lag henvender de seg til de med opplevd høy status og unngår andre «underordnede». I restauranten krever psykopaten gjerne oppmerksomhet fra hovmester og snakker nedsettende om servitører. Psykopaten fortjener i sitt eget hode kun det beste og er alle andre overlegen. Og ja, dette stemmer for mange som er sosialt tilbaketrukket uten at de er psykopat av den grunn. Men har vedkommende trekkene foran, stemmer sannsynligvis også dette.

Psykopaten tar ofte “scenen” – i første omgang

I sosialt lag med andre er forløpet gjerne forutsigbart. De fremstår høflige og imøtekommende. Uttrykker smiger, beundring og begeistring for vedkommende – ofte for andre litt ubehagelig overdrevent. Psykopaten vil gjerne «tilhøre» eliten og bruker uttrykk og vendinger som tilsynelatende fremstiller vedkommende som kunnskapsrik og intelligent. Psykopaten er ekspert på å fremstille seg og sin bakgrunn som storartet og betydningsfull. Psykopaten vil aldri innrømme svakheter eller feil. Han/hun er i sine øyne suverent overlegen, suksessfull og gjerne beint frem genial sammenlignet med alle rundt seg. Psykopaten skryter så han tror det selv – «jeg er empatisk, intelligent, rik, lykkes med alt jeg foretar meg – og har jeg støtt på problemer, så er det andres feil.» – Dette til tross for at de som kjenner vedkommende vet at han/hun ikke har lykkes i jobb/forretninger, skole eller på noen som helst arena psykopaten har forlatt. (for å finne andre ofre.)

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Psykopaten er også veldig god på «namedropping» og tar gjerne seg selv med i historien om andre kjente menneskers suksess. Og ja, igjen – dette stemmer også for mange i sosialt liv uten at de kvalifiserer som psykopat. De fleste av oss lyver av og til om oss selv, og skryter i godt lag. Psykopaten lyver hele tiden om “store” og “små” ting – uten blygsel. Selv etter å ha blitt avslørt vrir psykopaten på løgnen og fortsetter som om ingenting var merket. Du vil også stusse over at psykopaten lyver om små ting, selv om løgnen tilsynelatende ikke har noen funksjon.

Psykopaten vil gjerne ha «scenen» for seg selv. Blir han avbrutt av noen han anser som underordnet vil psykopaten gjerne være utålmodig og avvisende. Det er liten interesse hos psykopaten å lytte til andre. Uansett hvilket yrke de har er de i sin grandiositet overbevist om at akkurat det de holder med på er av stor, gjerne avgjørende betydning. Og psykopaten er seriøs. Han tar seg selv veldig alvorlig. Selv den minste lille kommentar som kan oppfattes som kritikk, blir gjerne tatt opp som veldig fornærmende og sårende.

Psykopatens tid er mer verdifull og betydningsfull enn andres. Han kan ikke kaste bort tiden på uviktige ting som familieforpliktelser eller forventninger til å stille opp sosialt med andre. Hans jobb eller «prosjekt» går foran alt. Psykopaten blir i sine egne øyne misforstått og undervurdert. Eventuelle forslag til hjelp eller råd blir mottatt som fornærmelse og en bevisst nedvurdering av hans grandiose selvbilde.

Still spørsmål – grav ned i detaljene og avslør løgnene!

En måte å avkle psykopaten er å stille mange spørsmål – grave i historiene tidlig. Hvilken skole ble du utdannet ved? Ble du uteksaminert? Hvilken stilling hadde du? Hvor lenge jobbet du der? Hva jobbet du med? Hva synest du om..? Psykopaten lyver og vrir seg unna, men desto mer detaljerte spørsmål du stiller – desto større sjanse har du for å avsløre vedkommende. Setter du psykopaten fast kan det tilsynelatende sjarmerende ytre forvandles brått til den sinte, forulempede, uforskammede – farlige – person du egentlig har foran deg.

Blir de utfordret på sine følelser; motiver, håp eller fremtidig blir psykopaten ofte provosert (for han har ingen «ekte slike følelser».) Svaret kan ofte bli pompøst, overdrevent og ikke sjeldent vil historien som kommer bli omskrevet til en tredjeperson. For blir psykopaten presset på dette, må det diktes en historie. Sannheten er ofte at psykopaten er mislykket i sin jobb og ikke på noen måte kan skilte med egne suksesshistorier selv om han fremstiller andres som «sine».

Det som er fryktelig for kjærester, ektefeller, barn og andre som står psykopaten «nær» er at de etterhvert ser alle disse sidene. For andre som ikke umiddelbart avslører psykopaten, naboer, kollegaer (så lenge han har jobb) og mer flyktige bekjente – oppleves psykopaten som rasjonell, fornuftig, kunnskapsrik og sjarmerende. De lykkes med bedrageriet og lurer alle – hele verden, mens ofrene, de som står psykopaten nær blir ødelagt.

Psykopater er like forskjellige som folk flest. De som scorer på alle trekkene er beint frem farlige, ofte voldelige og mange av de havner da også i fengsel. Alle de andre med psykopatiske trekk, eller “hverdagspsykopatene” som vi kaller dem, er de som holder kjærester, ektefeller og kollegaer i jerngrep og er helseskadelige.

Her er sjekklisten:

 1. En psykopat vil gerne dominere og kontrollere sine omgivelser. Psykopaten “tar scenen”.

 2. Han/hun virker meget sjarmerende og er ofte (i første omgang) god til å få kjæreste(r) og blir ofte likt

 3. En psykopat baksnakker gjerne andre

 4. En psykopat har overdrevne forestillinger om seg selv og fremtiden, som regel uten realisme

 5. Ingen empati med andre, særlig synest det i omgang med de psykopaten mener er “underordnede” og uten nytte

 6. En psykopat skaper splid mellom folk og er gjerne lystløgner. Typisk er at de blir tatt i løgn om ting som er åpenbart at de vil bli avslørt på.

 7. En psykopat har ofte uryddig økonomi fordi han/hun bruker mye penger på å flotte seg (gjerne dine)

 8. Han/hun har et stort behov for å oppfylle sien egne behov uten å bry seg om konsekvene.

 9. En psykopat har vanskelig for å tåle ting som gjør han/henne frustrert og kan ha lav agresjonsterskel. Noen kan også være voldelige.

 10. En psykopat mangler ansvarsfølelse og respekt for sosiale normer eller forpliktelser.

 11. En psykopat klarer ikke å være selvkritisk eller ta ansvar eller skyld for noe som går galt

 12. Regler gjelder for alle andre, det er ikke så farlig for psykopaten

 13. En psykopat mangler evner til at holde fast ved relasjoner over tid. Venner er flyktige.

 14. En psykopat er ute av stand til å føle skyld eller til å lære av sine erfaringer. De som havner i fengsel kan ikke “rehabiliteres”, men fortsetter i samme spor.

Narsissisten er en nær slektning av psykopaten,  men det er forskjeller du bør være oppmerksom på. Les mer om forskjellen på en narsissist og en psykopat i denne artikkelen. 

Født som psykopat – oppdratt til sosiopat

Det sies gjerne at psykopater er født som psykopater – med medfødt hjerneskade som skiller de fra andre normale mennesker. Sosiopater, på den annen side – oppdras til å bli det. De har gjerne vært utsatt for omsorgssvikt og ofte mishandlet som barn. Les mer i artikkelen Sosiopat eller psykopat – her er forskjellene.

Sosiopater og psykopater har mye til felles med narsissister, men også her er det store forskjeller. Les mer om dette i artikkelen Forskjellen på en narsissist og en psykopat.

Man må heller ikke glemme at svært mange av oss til tider kan utvise en oppførsel som kan synes å treffe på en beskrivelse av en psykopat. Mage som har vært gjennom en konfliktfylt skilsmisse kan skrive under på dette. Forskjellen er bare at en normal person kan oppføre seg dårlig i en kort periode og sågar erkjenne at en har oppført seg galt, og angre. En psykopat oppfører seg dårlig hele tiden og er simpelthen ikke i stand til å kjenne på anger. Les mer i artikkelen Forskjell på en drittsekk og en psykopat.

Dårlig oppførsel skal du ikke finne deg i

Du skal aldri unnskylde oppførselen til en psykopat, sosiopat eller en narsissist. Det er farlige mennesker. Helseskadelige mennesker som du må snu ryggen til og komme deg vekk fra.

Se du tegnene foran? Om mye eller store deler av dette stemmer har du svært sannsynlig å gjøre med en psykopat.

Da er “alle” jeg har truffet, psykopater, innvender du kanskje. Nei – vi kan alle ha noen av disse trekkene, av-og-til, og i ulike faser i livet. Psykopaten er slik hele tiden. Røm! Kom deg unna før du er fanget i psykopatens nett. Du blir garantert skadet for livet.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Har du eksempler du vil fylle ut listen med? Egne erfaringer? Del med leserne av bloggen! Er du sammen med en psykopat? Har du barn med vedkommende? Har du brutt ut, for så å oppdage at det var da helvete virkelig startet? Du finner flere artikler om dette på våre nettsider. 

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (20)

 1. yvonne

  Var gift med en psykopat, skjønte det ikke da.. Selv om magefølelsen sa noe annet. Jeg Holdt ut i 5 år med sjalusien hans, nektet meg å gå ut, nektet meg å ha kontakt med venner, jeg hadde en hund med inn i forholdet.. den banka han..spenna den og løfta han opp etter nakkskinnet å hiva den i gulvet.. fikk 2 barn med han også. Som han knapt rørte, holdte før di var 1 år. Han satte oss opp i stor gjeld..da han skulle ha den nyeste bilen, den største tvn, og lignende.. tilslutt tok jeg han i å være utro.. selv om jeg ferska han.. nekta han for det. Han ble aldri med på noen sosiale sammen komster.. følte meg alene om omsorgen for barna. Åsså en dag var det nåkk..kom meg derifra.. Men det skulle vise seg å bli værre etter skilsmissen. En kveld jeg skulle til han for å hente noe jeg hadde glemt der.. startet han en krangel..barna lå å sov oppe på loftet. Krangelen ble ganske høyt trykk på..så jeg bestemte meg for å dra. Da røyste han seg å kom mot meg, tok kvelertak på meg å spenna meg, kom meg unna å løp mot døra. Han klemte foten min i døra. Skikkelig vondt fikk jeg. Prøvde å komme meg ut. Han truet med å vekke barna å sende di ut om jeg dro. Resten er for vanskelig å skrive om.. endte opp med å politi anmelde han for vold og voldtekt, saken ble henlagt. Han har nå omsorgen for våre 2 barn. Jeg fikk diagnosen ptsd. Han spredde fæle rykter om meg å fikk msnge på sin side.. tilslutt valgte jeg å forlate plassen. Å har barna annen hver helg. Da han nektet meg å ta di med meg. Er livredd for at han skal skade barna på noe vis.

 2. daniel

  Når man får barn med mennesker som man klart har hatt mye intriger og problemer med og slått opp og blitt sammen med uttallige ganger, ja da er man naiv og ansvarsløs. Jeg mener ikke å håne deg Yvonne. Jeg snakker om meg selv. Jeg ble gift med en jente fra hejmlandet i 2005. ikke noe i min interesse, men presset pog manipulasjonen ble så stor fra min psykostiske far (beviset kom senere), at jeg begynte å tro at arangert ekteskap var det rette valget nå i en alder av 29 år.

  men det skulle vise seg å være komplett feil. FØrst lurt av min psyko far, dernest av den utvalgte som overgikk min far. Etter mye turbulens og 6 måneders separasjon gikk vi inn for å lage barn sammen og bli sammen. Jeg var utro konstant og lnsket på ingen måte å bli med henne igjen, men min samvittighet dro meg tilbake til henne på grunn av hennes tryglinger. nå har vi en nydelig sønn sammen og han er 4år. hverdagen er fylt med diskusjoner. om alt mulig i hennes favør. lang historie. Jeg har ikke noe traume eller vold innblandet, men all den beskrivelsen over minte meg så mye om henne. ja best å snu ryggen til og gå. og la folk si hva de vil. du lever ikke lenge nok til å overbevise alle de som tror det er du som den gale her

 3. vår sønn har vært gift med en kvinnelig psykopat.Ikke nok med at hun raserer hans liv,med løgn til venner og arbeidsgiver.Nå tar hun kontakt med våre naboer og knuser meg og mannen min med de villeste historier om oss.Finnes det et rettsvesen for mennesker som blir utsatt for disse menneskene.Jeg har aldri hatt angst,men det har jeg fått og må bruke medisiner.Livet mitt er blitt innskrenket til å være bare i mitt eget hjem,

  • Man får ikke beskyttelse fra rettsvesen. Da må det være ekstremt. Jeg har selv en slik eks-kvinne. Det som har virket for meg er å ikke ta telefonen, ikke svare på meldinger samt nekte henne å komme hit. Klar tale. Vi har barn sammen og det at barna kjenner reglene gjør det enklere. Da tør hun ikke bryte de dersom barna er der. Hun får svar på epost om det har med barna å gjøre. Om det er noe annet får hun ikke svar. Mitt råd er å ikke gi de respons. Tie de ihjel. Om de sender meldinger eller ringer med dritten sin, så ikke ta telefonen. Ikke svar. Ingenting blir bedre med disse dersom du starter en argumentasjon. For min del har det roet seg veldig. Når de ikke får respons så går de lei… Det er min erfaring. Håper det kan hjelpe noen.

   • Hva gjør man hvis det er ens søster, og vi har felles gamle foreldre og øvrig familie, og jeg selv har en datter som jeg ønsker at skal fortsette å ha familie- kjenner at jeg virkelig er malt opp i et hjørne.

 4. Karine

  Det skumle med psykopater er at de bærer masker, de forandrer personlighet og blir til monstre. Min tidligere barndomsvenn og nabo var gutten alle beundrer, flink på skolen, høflig pen og veloppdragen. 12 år kommer jeg ned veien en augustdag fra skolen, han er 18 år og spør om vi skal bade. Jeg blir overrasket, han er jo så mye eldre men jeg sier ja. Det begynte i sjøen, han stakk to fingre inn i mitt underliv. Jeg svømmer raskt mot land sier jeg er kald, men han roper: Nå som vi hadde det så gøy? Monstre gir ikke opp, han vet nøyaktig når jeg kommer hjem fra skolen og er alene hjemme, han vil bade igjen gjemmer seg bak buskene og dukker plutselig opp. Jeg løper mot huset og han etter, opp trappen. Jeg stenger meg inn på badet-eneste rom med lås. Han slår på døren og roper at jeg må låse opp. Tilslutt går han. Jeg sitter på badet i to timer til pappa kommer hjem.Hver dag etter skolen løper jeg inn i huset, låser alle dører og vinduer, men jeg ser han sniker seg bak trærne. Om jeg har fortalt noen? Jeg fortalte min veninne og nabo som også er kusine til monstre. Det samme hadde skjedd henne. Om vi anmeldte det? Vår overgriper er sønn av kriminalsjefen i byen. Jeg prøvde å fortelle min storesøster, hun er god venn av monstre. Hun ble bare stille. 15 år senere konfronterte jeg monstre. Han påstod at han ikke husket det, men hvis det hadde skjedd så “beklager jeg”. I dag sier min søster at jeg må ta meg sammen, det er lenge siden. Den som ikke har sett en psykopat i hvitøyet, har ingen rett til å si noe sånt.

 5. Herre gud så mycket man känner igen…och nu är det som jobbigast

  • Sitter midt i det med søster, med sterke psykopatiske trekk og som splitter hele familien i to, har sin samboer fadtskrudd i et jerngrep og nå også mine gamle foreldre – kjenner meg redd, vet ikke hva det neste blir….har en datter som hun også forsøkte å manipulere-men som heldigvis har greid å gjennomskue henne. Mine to nieser tør ikke å protestere….dette er bare leit 🤐

 6. hallo jeg traff en man på nette i februar og han flyttet inn til meg i mai jeg har to barn fra tiligre på 12 og snart 3 år en han er klar for å få ett barn med meg jeg ble gravid i mai men mistet det i uke 14 og sa til mine foreldre at jeg ikke vil mer jeg orker ikke mer sa og at han kunne flytte ut men mine foreldre sa dere må snakke sammen mor har og vært inne på at han kan være psykopat min mor og far og samboer hadde en samtale for 4 uker siden der ting ble tatt opp ang meg og han men min mor har ikke sagt noe om hva de snakket om jeg blir veldig usikker nabo og en arbeids kolega snakker til meg som at jeg har funnet en psykopat.jeg er en sosial jente og har forening en gang måneden med jenter jeg gikk med på vidergående vi bor ett stykke fra værandre og det er vaskelig for han og godta at det er bare jenter jeg får ikke ta toget eller buss hjem må bli henttet på kveden.prøvde nå i des å få til forening der det tar 30 min for å komme ditt ble datoer på datoer men ingen passet for han får ikke ta på lørdager for da har han fri det ente med at jeg iveterte de hjem til meg den fredagen han jobber til kl 0000 jeg er en damme som har hatt mye motgang med det modsatte kjønn.håpper noe kan svare meg klem

  • Hei. Jeg har hvert sammen med en psykopat og det er noen ting som kjennetegner de. De lyver gjerne hele tiden, om alt og alle. Og de har gjerne et sterkt kontrollbehov ovenfor sin partner.Altså gjerne veldig veldig sjalu. Jeg tror du må snakke med foreldrene dine og få vite hva de snakket med din samboer om.Og det har du egentlig krav på å få vite. En psykopat kan lett få det til at det er du som har problemer og ikke han.Og at han hjelper deg. De har ingen skrupler eller samvitighet og lyver uten problemer. Hvis du ikke undersøker dette med en gang kan han snu alle mot deg og du blir stående alene. Sier han noe om hva som vil skje hvis du feks tok bussen hjem fra møtet ? Hva skjer om du motsier han eller gjør som du selv føler/vil. Hva skjer da ? Du må handle raskt, jo lenger det går jo mere kontroll får han over livet ditt. Hvis du ikke gjør dette med en gang og tar kontrollen så tar han kontrollen over deg. En psykopat leter opp alle dine svakheter og bruker de mot deg. Derfor er det viktig at du snakker med foreldrene dine og får vite hva de har sagt og ikke sagt med en gang. Hvis ikke foreldrene dine vil si noe om hva som ble sagt så er det fare på ferde. Da har han allerede klart å overbevise dem om at det er du som har problemer for å få oppmerksomheten bort fra han selv. Tenk på deg selv å barna dine. Fortell gjerne vennene dine om hva du mistenker. Jo flere som kan støtte deg jo bedre, hvis ikke så snur han alle mot deg.
   Lykke til.

 7. Mørbanka men i live

  Min mann har helt bakvendte reaksjoner på helt alminnelige ting og får det til å høres som verdens ende. Han holder på til jeg mister besinnelsen. Når dette har skjedd projiserer han alt på meg. Jeg har prøvd andre strategier, vært stille, gått ut, reist bort. Nå gidder jeg ikke mer. Blir jeg sint så blir jeg sint. Basta bom! Han bruker mye krefter på å overbevise meg at jeg er skyldig men det nytter ikke med meg. Han hater at han taper og han taper alltid. Jeg appellerer til hans fornuft og kanskje går det inn Rart at han ikke slutter. Det går en stund så er det på´n igjen.

  Helt alminnelige ting kan bli til en sann rør. Helt utrolig! Han er alltid negativ til alt. Noen ganger må jeg si det motsatte for å få ting gjort riktig. Jeg kan ha rydda huset i flere timer så kommer han å drar ned en hel kurv med klær og ting på gulvet bare på jævelskap. Tenk det! Og dette forsvarer han med nebb og klør. De tingene skal ikke være i den kurven! De skal ikke være i en kurv! Ikke første gang. En gang dro han ut en hel hylle med verktøy ned på gulvet med et brak for de verktøyene skulle ikke være der. Har bilde av det:-) Helt latterlig. Lot det ligge der noen uker, til slutt så rydda han alt til den samme hylla. Herregud.

  Dere skulle vært i mine sko så hadde dere tørna:-) Jeg bare teller på penger slik at jeg kan dra min kos. Mange, mange år har gått til spille,uten kjæreste, men på den annen side så har jeg jo barn. Dette går nok bra til slutt. Det er mye som skal til før jeg bryter sammen. Bruker sunn fornuft. Det er han som er gal så da trenger jeg ikke å bry om hva han sier.

  Håper han leser dette så kan ha kjenne seg igjen.

 8. Jeg kjenner meg i igjenn i nesten alle kjennetegn og det dere skriver. Har ikke sjangs til å komme unna. Vet han bruker alt for å kontrolere og eie meg. Flyttet, men han bor her fordet men på en annen regiostrert adresse. Han ødlegger ting i huset om jeg ikke gjør som han vil. Føler meg som en kvinne fra afganistan. Jeg har tre barn og det hadde gått bedre uten han. jeg har nesten ikke kraft igjen og vet han ikke vil stoppe før han dreper meg. I hans liv er han den eneste viktige med rett til meninger og gjør som han vil. Håner meg hver dag forrann mennesker og. Alle andre er bare kulisser som han gjør hva han vil med. Han bryr seg bare om seg selv. Har ikke ett bra minne fra 10 år med han. føler jeg har pøvd alt for å komme unna. Må fortsette å være med han for å beskytte barna. Er så forvirret og nesten totalt død innvendig. Hadde en god jobb før, men han har spolert alt for meg, nå er det bare så vidt jeg klarer å leve og holde fasaden. Er sikker på om jeg prøver å få hjelp på krisesenter eller politi vil det uansett gå utover meg fordi han er så sterk og skyr ingen midler. Det vet jeg. Er så sliten og har så å si mistet håpet om å slippe fri i livet og med mine elskede barn…

  • Helene

   HR:,
   Sol, jeg håper du har det bedre nå. Jeg håper du er fri.

  • Anonym

   Dra på krisesenteret,du får hjelp.
   Du kan ikke leve sånn ,tenk på barna dine også de fortjener og ha det godt du også ❤️
   Vært i voldelig forhold ,med en gal mann ,han er inne til soning nå 3 gang pga meg .
   Og han har vært inne mangeee ganger pga av andre kvinner . Han kommer ut fra fengsel nå 20 august
   Og håper han lar meg være .
   Vi fortjener å ja det godt være barn også .
   Sånn søppel fortjener oss ikke .
   Klem 💎

  • Anonym

   Jeg anbefaler krisesenteret på det sterkeste. Om du klarer å få med deg alle barna dit så kan dere bo der trygt. De har kjempegod kunnskap om situasjonen du sitter i. De vil hjelpe deg og barna til å være trygge. Du kan flytte inn på dagen og du trenger ikke å reise hjem igjen til han, de har kamera over alt og han vil ikke kunne komme inn. Jeg har vært innom der selv og kjenner flere som har vært der.

   Du kan også dra dit uten barna, de gjør ingenting som setter deg i fare. Det er kjempe trygt og utrolig godt å være der. De vil planlegge den beste løsningen sammen med deg og under dine ønsker ♥️

 9. Blir kvalm…fysisk og psykisk dårlig, fordi jeg føler jeg kjenner meg selv her!

 10. Kjæresten min raserer leiligheten min lager hull i dodøren min, og nøkkelskapet kaster drikke og åpen cola flaske over hele leiligheten, skriker og banner til meg. Og så sier han «se hva du får meg til å gjøre» eller «vet du hvorfor jeg gjør det, fordi du tvinger meg til det» og så sier han «jeg vet at å lage hull på døren din er feil, men du burde nesten tillat meg det når du spiser hodet mitt så mye som du gjør» Umulig å ha en voksen samtale med han, han er alltid så opptatt av å overkjøre meg. Han har sagt til meg nå nylig «jeg har aldri gjort noe feil mot noen, aldri såret noen, jeg trenger ikke å si unnskyld». Han har så dårlig selvinnsikt og jeg blir redd når han snakker sånn fordi han mener det, han blunker ikke engang. Spiller offer og stakkars meg og alt at min feil. Jeg har aldri slitet med stress eller noe men nå fikk jeg angstanfall etter sist gang. Og jeg føler meg fanget, svak og dum fordi jeg burde ha gått for lenge siden. Vi har vært sammen i 3 år.

 11. Min datter flyttet sammen med en mann som var 5 år eldre enn henne, som 20 åring, hun er nå 25. Etter dette har jeg nesten ikke hatt kontakt med henne. Hun har vært hos meg på besøk alene maks 10 ganger i løpet av denne tiden. Det lengste besøket varte i 2 timer. Hun har stort sett vært innom ca en halvtime for å hente ting, da har samboeren ringt mange ganger. Han leser hennes meldinger og hører hennes telefonsamtaler, det gjør også hennes svigerfar. Samboer forteller henne hva hun skal ha på seg, samt er alltid stille tilstede når hun har besøk. De siste 8mnd har hun kuttet helt kontakten med meg, etter at hun ringte og gråt og måtte få penger av meg, 10 000 kr, fordi samboeren ikke hadde betalt en regning som hadde forfalt og sto i hennes navn. Jeg prøvde å si at hun måtte snakke med samboeren om dette, da brøt hun kontakten. Jeg sender melding ca en gang i uka til henne og sier at jeg er glad i henne. Jeg fikk vite gjennom en venninne av henne at samboeren bruker kokain, samt også selger (jeg vet ikke hvor stort kvantum). Jeg har prøvd å dra til dem tidligere, blitt avvist i døra av samboeren, føler han er truende. Etter informasjonen om kokainen, som min datter hadde fortalt til en venninne, samt at hun ble dårlig behandlet, dro jeg ned til dem, de bor 10 min unna meg. Dette endte med at de ringte politiet og jeg fikk besøksforbud i 24 timer. Senere fikk jeg telefon fra min fastlege, som hadde fått bekymringsmelding fra kommuneoverlegen , sendt av min datter, om at jeg var psykotisk. Heldigvis har jeg hatt legen lenge som skjønte at psykotisk er jeg ikke. Jeg er veldig bekymret og redd for datteren min. Aner ikke hva jeg skal gjøre for å få kontakt med henne, føler jeg har prøvd det meste. Er det noen her som har noen tips.

 12. anonym

  Jeg har vært utsatt for flere med sterke psykopatiske trekk på jobb, og har byttet jobb flere ganger på grunn av det. På siste arbeidssted valgte jeg å varsle formelt og riktig. Jeg gikk til nærmeste leder, uten å få hjelp, og til neste leder. Denne viste seg også å ha noen veldig farlige trekk. Dette var jeg ikke klar over, da jeg ikke hadde vært i nær kontakt med vedkommende tidligere. Jeg var dum og naiv, men gjorde likevel det rette. Men det hjalp ingen ting. Jeg ble selv fjernet fra arbeidsplassen, og ble tildelt oppgaver og arbeidssted som jeg mistrives veldig sterkt med, og jeg motarbeides konstant av arbeidsgiver. Jeg er helt hjelpeløs. Det blir spredt løgner om meg, også til mulige andre arbeidsgivere, ser det ut til. Jeg får ingen annen jobb, men sitter fast i et nett jeg ikke kommer meg ut av. Jeg kan ikke bare si opp heller, jeg er nødt til å ha noe å leve av. Det er veldig vanskelig…
  Det har ført meg inn i en dyp depresjon. Jeg kjenner ikke meg selv igjen. Jeg har fått både psykiske og fysiske plager. Vet ikke hva jeg skal gjøre.

 13. Anonym

  Pappa er psykopat, det tok lang tid for meg å forstå. Han har alltid vært en mester på å gi meg dårlig samvittighet. Han har alltid hatt ett ukontrollert temperament. Hver gang han var ufin, slo eller slang meg på skuldrene sine så skulle han «kjøpe» meg til å fortrenge det. Jeg husker jeg fikk en barbiedukke etter han hadde slått meg, og jeg måtte ikke si noe til mamma for han var så lei seg og mente aldri noe vondt i det. Han har alltid brukt gaver som unnskyldning. Løper etter meg med penger i voksen alder når vi har hatt diskusjoner hvor jeg har endt opp med å dra fordi jeg blir lei meg eller redd.

  Jeg synes det er helt grusomt å være barn av en psykopat. Jeg har skjønt i senere tid at han brukte meg mot mamma da jeg var liten. Han har hatt et sykelig forhold til meg, kjempet i alle år for å ha meg hos han. Jeg pleide å få gråteanfall hver gang jeg kom hjem til mamma etter besøkene, jeg hatet å være der. Han var intens, kontrollerende og skremmende. Likevel måtte jeg, selvom mamma ikke ønsket at jeg skulle. Han var jo tross alt super god på å prate med systemene..

  Nå for første gang i en alder av 20-årene har jeg endelig klart å sette foten ned og sluttet all kontakt. Jeg håper at samvittigheten min ikke skal ødelegge for meg. Samtidig er jeg litt redd for fremtiden da jeg har erfart han aldri har gitt meg opp. Han kan gjerne stå utenfor jobb og hjem i timesvis. Jeg er redd for han skal gå til angrep på personer jeg er glad i. Og av en eller annen grunn så er det «aldri min feil» at jeg ikke vil ha kontakt med han, det er alle andre rundt meg sin feil som for eksempel kjæresten min eller mamma.. Men jeg håper at det går fint. Det hadde vært en drøm å kunne leve litt fri uten å være redd for min egen far og for sikkerheten til de rundt meg.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.