Psykopat eller sosiopat - hva er forskjellen

Forskjellen på en sosiopat og en psykopat

Sosiopaten og psykopaten er like på mange måter. De mangler empati og skyldfølelse, de manipulerer mennesker rundt seg og bryr seg ofte lite om lover og regler. Men det er også forskjeller, kan vi lese i kveldens engelske artikkel. Mens psykopaten i utførelsen av sine onde gjerninger ofte er kalde og beregnende i sin planlegging og unngår å bli tatt, er sosiopaten impulsiv og utålmodig. Psykopater er født som psykopater, mens sosiopater blir oppdratt til det, mener artikkelforfatteren. Les hele artikkelen her:

The difference between a psychopath and a sociopath

 

LES OGSÅ:

Diagnose: psykopat! – kan noe gjøres?

Psykopat? Her er alle kjennetegnene.

Et studie av psykopatens hjerne og oppførsel

Psykopat eller narsissist? Her er forskjellen

Forskjellen på en alminnelig drittsekk og en psykopat

Er psykopati arvelig?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

2 Comments

 1. Rune Fardal

  July 31, 2015 at 8:58 pm

  The difference between sociopathy and psychopathy may primarily reflect how the person using these terms views the factors contributing to the antisocial disorder.

  Both are social predators. Its actual semantic.

 2. Shrink

  July 24, 2016 at 9:55 am

  Jeg har sansen for Donna Anderson sin definisjon. En ikke-vitenskapelig samlebetegnelse. https://www.youtube.com/watch?v=RbgwuWtjbfc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.