Brudd med en psykopat

Skilsmisse fra en psykopat er en heltidsjobb

Skilsmisse fra en psykopat er en heltidsjobb uten vikarer

Hun ønsker ikke å sette en diagnose på sin eksmann. Likevel har hun behov for å sette sammen brikkene i hans oppførsel. Hun oppfatter ham som svært lite empatisk, ufølsom, kranglete, stort behov for kontroll, opptatt av sex men ikke nærhet eller romantikk, vet alltid best, har alltid rett og innrømmer aldri feil. 

Hvorfor har hun levd med ham så lenge? Les om den tunge veien fra det endelige bruddet og hennes tanker om hvor krevende det er å komme helt fri.

LESERHISTORIE: Jeg har levd med ham så lenge fordi jeg trodde det var meg det var noe feil med, ikke ekteskapet. I alle fall ikke ham! Han har jo fått til så mye i livet. Jeg har heller aldri satt sammen alle brikkene ved hans oppførsel, men sett på dem som separate trekk. Det har gjort meg forvirret. 

Jeg har ikke hatt overskudd til å søke informasjon. Nå ser jeg trekkene hans samlet og utenfra. 

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Da jeg bestemte meg for at livet med ham var ferdig, var den største jobben gjort. Likevel har jeg trengt tid for å forsone meg med at det var over. Da har det hjulpet å observere ham litt på avstand.

Det er godt å få bekreftet at jeg ser det jeg ser og føler det jeg føler. Jeg fjerner meg emosjonelt fra ham. 

Ingen andre kan egentlig fortelle meg hva som har skjedd mellom min mann og meg.  Jeg er eksperten på dette. Selv om jeg går i terapi, er det jeg som må fortelle terapeuten hva jeg trenger for å komme videre.Jeg vil bruke tid på å forstå hvordan hans måte å være på har ødelagt meg. Det er viktig for meg å dvele i denne fasen.

Jeg leser og samtaler. Dette er en utmattende oppgave og det er viktig for meg å forsøke å gå videre på andre områder i livet samtidig.

Jeg må gjøre mange ting samtidig

Parallell jobbing – det er den fasen jeg er i nå. Jeg gjør mange ting samtidig. Jeg har forstått delvis hvem jeg har levd sammen med og at det har vært svært destruktivt. Jeg leser alt jeg kommer over.

Jeg går i terapi. Jeg forsøker å holde meg i form, få litt luft hver dag og spise regelmessig. Jeg tenker på hvor jeg skal flytte, om hvor barna skal bo. Jeg forsøker å få oversikt over økonomien.

Jeg tenker på hvilke venner jeg kan stole på. Jeg tenker på hvem som skal ha albumene med bildene fra alle feriene våre.

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg tenker på om han noen gang elsket meg.  Jeg leser bøker om å skape sin identitet, for den jeg hadde er borte. Oppi dette er jeg så uendelig sliten. 

Fulltidsjobb

Men, er det rart det er slitsomt og er det rart det tar tid? Nei. Det er en fulltidsjobb og vel så det å komme seg videre.

Og dersom man er syk en dag, ja da kommer det ingen vikar.

Oppgavene hoper seg bare opp. Min mor kan spørre; hva har du gjort på i dag? Og jeg har lenge sagt; ingenting jeg får ikke gjort noe. Jeg er skamfull, forvirret og irritert fordi jeg er havnet i et slikt forhold. Trist, har jeg også vært.

En lang periode så jeg alle de lykkelige bildene i hodet, nå tvinger jeg meg selv til å se hvordan han fikk meg til å føle meg som verdiløs. En jobb i seg selv.

Reisen jeg ikke kan flykte fra

Jeg er begynt på den lange reisen med å løsrive meg fra ham.  En reise jeg ikke kan flykte fra. Det frister mye mer å ta meg en tur til en solskinnsøy. Men akkurat nå må jeg jobbe for og med meg selv.

Bare jeg kan gjøre det som trengs for at jeg skal komme videre. Han ødela vårt ekteskap, det er et faktum. Nå må jeg jobbe for å komme meg opp å stå.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg tror at arbeidet jeg legger ned i det stadiet jeg er nå, vil være svært viktig for at jeg skal kunne leve videre uten å tenke for mye på ham. 

Jeg har alle disse spørsmålene til ham. Han har aldri villet svare på noe som gjelder hans måte å være på. Det er tøft å måtte finne alle svarene selv. Min terapeut sa at jeg stanget hodet mot veggen. Det er riktig. Det er det jeg gjør og det har jeg gjort i årevis.

Kanskje er det det jeg skal si neste gang jeg treffer noen naboer eller venner. Hvordan går det og hva gjør du på da? Jo, jeg stanger fortsatt hodet mot veggen. Det er der jeg er, og det er det jeg gjør og hvordan jeg har det? 

Jeg vet hvordan jeg har hatt det og jeg vet hvordan jeg ønsker å få det i fremtiden. Hvordan jeg har det akkurat nå; tomt men med en gradvis snikende følelse av befrielse!

LES OGSÅ:

Hvordan forlate psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

Psykopatens taktikk i rettssalen

Hvorfor det er vanskelig å vinne søksmål mot en psykopat

Hvordan du kan vinne en rettssak mot en psykopat

En psykopat lyver om absolutt alt

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

 


 

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne triste historien? Har du et råd eller en oppmuntring til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (16)

 1. Anonym

  Hei ble lei meg av å lese historien din, og kjenner igjen:
  “Det er viktig for meg å dvele i denne fasen. Jeg leser og samtaler. Dette er en utmattende oppgave.”

  Skjønner godt du trenger tiden til også å se han litt på avstand.
  Vi delte ikke hus, men jeg måtte prøve flere ganger over år for å skjønne at det virkelig ikke gitt.. en SÅ “levede og sjarmerende” men SÅ totalt selvgod ?
  Virker så varm – men NULL empati?
  Trengte flere forsøk, litt mer avklaring for hver gang.. det er nesten usynlig men en dag ble jeg forklart om emosjonell, psykisk og verbal vold -og om Narsissisme…og tilslutt over tid og terapi innså jeg at det blir bare værre, og å innse at han satset heller på at jeg følte meg nesten totalt forvirra og usikker- enn å stå for ting han sa og gjorde – jeg innså hva en N er å klarte å avslutte.

  Ta godt godt vare på deg og lær alt du kan nå…

  Og dette vet du sikkert , men trenger bare å si det, at etter å ha vært ulykkelig og i savn men en mann som viser svært lite
  nærhet, er uempatisk og ufølsom, kranglete, stort behov for kontroll, opptatt av sex men ikke nærhet eller romantikk, vet alltid best, har alltid rett og innrømmer aldri feil.”
  …( Det der er beskrivelse av min X forresten – den utad fantastiske,morsomme, nære, empatiske, frigjorte, som mange “elsker” og misunner deg nærmest for å ha fått i fanget – er i forhold : En ABUSER. kotrollfrik- som ga Silent treatment i stedet for å tåle noe annet enn smiger, sexfiksert -uten reell nærhet, aldri kunne snakke om for meg viktige ting som hvorfor han sa eller gjorde sånn? ALT under teppet og “The power of NOW”, som hans evige -ja EVIGE behov for å triangulere med alle på jord …OG fortelle meg hans “underbare elskede – the one and only ” – hvor- heldig jeg var for at -den og den OG den og den sto klar osv…
  For ikke å snakke om å bevisst prøve å rive ned de grensene jeg tross alt hadde seksuelt med bulldoser- Nei takk! Det var et helvete – og bare de som kjente meg -før- det forholdet så at det ikke var bra.
  Jeg er egentlig ikke så usikker -han gikk inn for å usikre. Jeg er ikke sjalu egentlig – jeg sa i fra at jeg ikke gadd å sloss for en mann… men det ville han, han mente jeg bare ble MYE mer interesserti han om jeg fikk gnidd inn alle de emosjonelle forholdene hans og fikk vite om fansen som stod og jublet etter HAN alfa hannen liksom.. wow ignorant men aner det faktisk ikke sjøl… dessuten så var det så fint å ta med meg på fest for da ble jo alle de ANDRE også bare mye mer intr. i HAN?? Fy f.. han er en manipulator og IKKE det han viser fram.
  Virkelig mitt vondeste forhold – og jeg har ikke lyst til å se eller snakke med han igjen, måtte innse at han er sadistisk.
  Jeg klarte ikke gå før jeg så det mer og mer på avstand,,før det siste året hadde jeg begynt i terapi og fått hint om hva dette var – derfor så jeg det bedre når jeg visste hva det innebar – hva man må se og kjenne etter..
  …Han fortalte forresten – villig vekk om den gifte ulykkelige rike kvinnen han hadde testet ut (hærre gud for et ordvalg den N har ) – samme uken omtr jeg gikk helt knust fra han forrige gang, hun hadde visst sagt til han at hennes mann var psykopat …. …og kanskje også derfor fikk jeg lyst til å advare deg… Hadde hun visst om hvor mye helt uforståelig begredelig og kjipt han fortalte om henne til meg når jeg vel hadde tatt han tilbake etter MYE love bombing – og i uvisshet om at han forlengst hadde begynt med henne -så ville hun ikke orka å sett han igjen. Langt mindre fortsatt å se han ett par ganger i uka gjennom hobbyen.
  Jeg mistet mer og mer respekt for han men trengte som du sier å SE det TYDELIG over TID.
  Han fortjene virkelig at hun avbrøt noe jeg går utifra tiltross for at han påstår hun ble himla lessen for at han ikke ville mer. Jeg tror hun er lykkelig nå, kan i allefall sjeldent ha det værre enn om hun hadde valgt Narsissisten, da hadde hun dessuten blitt blakk. Det er en diagnose jeg ikke unner min værste fiendes partner engang. Crazy making – Ulver i fåreklær, thats it.
  Derfor studer og les, skriv gå i terapi og pass godt på deg og barna.

  Og ikke minst – ta magefølesen 100% på alvor -den er deg!
  Du kommer til å klare dette! Kreftene kommer tilbake – gå langsomt du fortjener å få -like mye kjærlighet som du gir.

 2. Anonym

  På en måte så godt å lese, bare for å se at man ikke er alene. Kjenner meg så igjen, at man trenger tid både for å se ting på litt avstand og bygge seg opp igjen, før man har styrke til å gå. Skjønner godt alle rundt meg som ikke har forståelse for det, samtidig så er det ingen som vet hvor tungt det er å gå igjennom manipulasjonene, konfrontasjonene og selvmordstruslene som kommer når man prøver å bryte. Og all love bombingen som det ble kalt over her. Alle beskyldningene om at alt er ens egen feil, som man igjen begynner å tro på. Stå på, du klarer det! 🙂

 3. Stella

  Merker meg at du må forklare mye for terapauten din . Jeg har slitt meg videre ut på et hjelpesystemet som ikke virker . Så vil advare mot psykiatrien … Hva er grunnen til at de ikke har markedsføringsavdeling tror du ?
  Respekt for advokater , krisesenter og de innen psykiatri som kan altså , all ære til de . . Det er noe vi her inne må etterspørre : liste over de som KAN … Vi trenger å komme oss videre , ikke bruke tid på inkompetente hjelpere .
  Det er forslag i Amerika om straff for de i hjelpeapparatet som burde kunne dette , for litteratur er det ikke manko på .
  Støtter den . Og husk : i hjelpeapparatet er det lett tilgang på sårede = bonuslønn for psykopater , så stol på den kunnskap du har nå , i alle relasjoner uansett yrke og alder . De er over allt , og på lik linje med at vi ser barnevogner over allt når vi er gravide – slik ser vi psykopatene tydelig når vi innser hva dette er …. Og psykopatofrene .
  Vi er en megaressurs for sa funnet som psykopatdetektorer , så stå på ! Det blir din gode jobb i framtiden , .

  • Anonym

   HELT enig, liste over psykolog som kan GODT dette….
   Jeg ville prøvd å få time hos

   1.Dag Øyvind Engen Nilsen – kan nås på email: psykologen@psykopaten.info
   dersom jeg skulle lett etter ny.

   Virkelig vært supert med lett tilgjengelig lang liste!!!

  • Stigma

   Måtte droppe psykologen da jeg ble irettesatt over at “en sak har alltid 2 sider” ogt at jeg “sikkert bare innbilte meg” at min x var psykopat..
   Så, psykologer kan faktisk gjøre vondt verre

 4. Anonym

  Ikke tenk, ikke se deg tilbake ! Slett alle bilder og “minner” ! Fortell barna hvorfor du må gjøre det! Straks et bilde eller “minne” dukker opp “omskap” hendelsen med ” fantasien “! Og DRØM om den de skulle ha vært/ blir i fremtiden ! Et helt nytt “vakkert” mennske innvendig og utvendig ! ! Drøm om alle gode hendelser!! Velsigne deg ! ! ????????????????????

 5. Monica

  Helt enig! Dagdrøm og fantaser. Tegn, mal, skriv målene ned. Hør på hjertet. Våg å gi deg blaffen I fornuften. Spill med åpne kort. De som ikke godtar og aksepterer sannheten – ut av mitt liv! Konsentrer deg 190% om deg selv. Vær bevisst på å ikke ende opp Proppfull av sinne, bitterhet og hat. Det spiser deg bare opp innvendig. Du trenger næring!

 6. Er som å lese egen historie. Forferdelig vondt. Som et stort, sort hull og man er midt inni det. Alt er min feil, det er jeg som har gjort alt galt, han er perfekt, jeg er en hore og er født hore, en bitch som er heldig som har ham for ingen andre vil jo ha meg annet enn for å “fuck me” til jeg er så gammel og stygg at ingen vil ha meg. Han sier samtidig at jeg er så sexy, deilig kropp, vakkert ansikt samtidig som han har skreket til meg “You are just for fucking – I will fuck you and then I will leave you”. Det var bare han som elsket meg og ingen kom til å elske meg som ham. Skulle forandre på alt; jeg gjorde ikke nok, jeg hørte ikke nok etter, gjorde ikke som han sa, fikk ikke lov å gå ut med venninner på kveldstid (jeg har vært ute 5 ganger de siste 3 årene, ingen ganger det siste 1,5 året), ikke gå med den eller den type klær, høre på den eller den type musikk. Ifølge ham tenkte at han var en idiot, en sau, et esel (????) om jeg trodde jeg kunne gå ut uten at jeg kom til å sex med noen….. Det var jo bare ham jeg ville ha, sa, viste hele tiden! Tanker jeg overhodet ikke hadde, men slik han mente at jeg garantert trodde han var. Spørsmål etter spørsmål om min troverdighet, sjekke meldinger, tlf, skulle ha tilgang til min facebook, kontroll, skittkasting for så å bedyre sin kjærlighet og at vi ikke kunne leve uten hverandre ikke han uten meg og ikke jeg uten ham de gangene jeg ønsket å gå pga forferdelig oppførsel og språk om meg…

  Jeg er utslitt. Deprimert, utbrent, finner ikke noe glede i noe lenger. Har bare lyst å sove, men klarer ikke, prøver å jobbe, jeg må jo det – jeg kan ikke bukke under, men klarer nesten ikke når jeg setter ansiktet foran PC’en. Våkner badet i svette. Og likvel – SAVNER jeg ham!!!!!!!!!! Jeg er kvalm over meg selv, kvalm over at jeg lot det gå så langt at jeg tråkket over grensene mine og ga opp å krangle med ham, men tilslutt bare gjorde som han sa for man ikke makter å sloss/kjempe mot en man vet kommer til å trumfe igjennom sitt syn og mening uansett..

  Jeg prøver å gå videre…. men jeg vet ikke. Lenger. Jeg håper dette går over. Det må det.
  Jeg var en så sterk kvinne, stolt, flott, rak i ryggen, god jobb, høy lønn, egen leil., bil, utdannet.. nå er det kun min datter som gjør at jeg holder ut og klarer å kjempe for “tilværelsen”. Selv er jeg bare et tomt skall. Føler mange ganger jeg bare har lyst å ta en pistol og skyte meg rett igjennom hodet og rett foran ham – slik at han kan se at noe gjorde jeg godt nok – det han så åpenbart ville med meg – ta knekken på meg.

  Jeg hadde solgt min 2-roms leil. og måtte finne ny til oss for å flytte sammen i en større ila. 3 måneder. Han var ikke her, hjalp ikke med noe, holdt meg våken til kl. 1-1:30 hver natt (i frykt for at jeg skulle gå til noen andre om vi sa godnatt tidligere), opp kl. 7, på jobb. Jeg skulle ikke en gang få lov til å gå på visninger der megler var en mann!!!!!!!! Og hvor var han? Ikke her. Jeg gikk ned fra 57 til 50 kg og klarte ikke ta til meg mat, ble alvorlig bekymret for helsen min og forsøkte dele dette med ham…. NO MERCY!

  Trenger å prate med noen, men samtidig er man så sliten av å prate (og der (akkurat nuh, 16. aug. 2015, kl. 14:11) tikket det jammen inn en melding fra ham igjen….)

  Jeg må klare dette….

  • Hei Ei…
   Jeg leser disse innlegg, og spesilet ditt som treffer meg også veldig bra. Du skriver så mye om hvordan du har hatt det, har hatt det underveis og hvordan du føler at du sitter igjen i et tomt mørkt intet 🙁 Jeg er en mann som ikke kan skilte med så sterke historier som det skrives om her (ikke noe fysisk vold bla), men kjenner igjen sluttresultatet ditt. Jeg har stilt opp, hjulpet, satt mitt eget liv til side, nedprioritert venner, familie, jobber og ikke minst mine egne to barn Forferdelig følelse og sitte igjen etter 7 år med bedrag, svik , store økonomiske tap osv…men det helt klart værste er at selvfølelse, selvtillit og troen er borte. Det er det værste å komme seg ut av det sporet igjen. Alt føles tomt, tapt og ingen fremtid. Skam er også et problem, “alle” har sett det, sagt det, sier osv…men man klarer ikke gjøre noe med det selv….selv om man er fullstendig klar over det selv. Håper du klarer å stå i mot og reise deg igjen. Vi må bare klare det 🙂 Stå på 🙂

 7. Kunne skrevet en bok. To ! Det tok 9 år å begripe hva jeg levde i. Fra småhakking på bagateller, til hans herredømme over hvordan ting skulle stå i kjøleskapet. Skjelling og smelling som lyn fra klar himmel. Umettelig sexbehov. Men kun på jakt etter egen prestasjon. Så kom den dagen han slo meg helseløs. Han hadde slått bpde meg og barns i årevis. Han splittet alle mine relasjoner til mine venner og t o m min familie. Han dro ut kontakten på fryseboksen i hemmelighet så alt svømte der. 2 dager før noen kom på besøk. Så kom kvelden da han knuste hendene mine mot en bordplate. Jeg knyttet de . Da brast knoklene. Jeg greidde ikke skrike. Så gikk jeg ut i høstmørket og regnet. Ønsket bare å dø. Jeg kunne ikke dra til lege eller andre for da bla barna alene med han. Jeg sov i kjelleren den natten. Min sjel var pulverisert. Med bandasjer på begge hendene fikk jeg stelt barna. Han raste over at en kjekspakke sto i feil hylle. Han ble en ting den natten. En yfyselig grusom parodi av ett menneske. Han var bare noe ondt og helt galt iben menneskekropp. Det skulle ta 4 mndr før jeg greidde å reise dvs flykte. Noen hjalp meg, noen trodde endelig på meg. De forstod mer enn meg. De reddet meg og barna tilbake til livet. Aldri aldri mer alene i ett rom med en mann. Takk Gud jeg et fri. Hilsen Beth.

 8. Dette var veldig bra, jeg har også hatt det sånn. Når jeg ikke vil ha sex, kommer det anklager på at jeg er utro. En annen gang jeg hadde lyst på sex, kom han mot meg å sa, ” du er bare ute etter penger, du kommer til å forgiftet meg ” dessverre har vi et barn sammen, jeg kommer ikke til å se han vokste opp til å bli en ung mann… Etter at jeg kom meg vekke fra ha, har han ta alt og blir ikke stoppet i rettensystem, der har det blitt til jeg er dominerende, overfølsom… Dere kjenner gang i dette her..

 9. Psykolog Grethe Nordhelle, (bygdoy alle Oslo, Epitel.no…telefonsamtaler over hele landet, kurs og seminarer, Anita Sweeney, som og har god litteratur. Psykologer er mer til skade de diagnoiserer deg i forhold til dokumentasjonen i rettssystemer. Trodde det ikke men been there…jeg fikk hakeslepp!!! Fikk dette bekreftet senere av spisskompetansen som ba meg holde meg laaaangt unna de…… etter timer hos Grethe Nordhelle får du hjelp til å finne deg selv. Hun er Balsam for sjela…Hun har mye kunnskap.

 10. Anonym

  Hei! Her kjenner jeg meg 100% igjen. Mitt råd er: Flytt vekk, med en gang. Det gjorde ikke jeg, og det har vært en vei som har tatt all min energi. 7 års kamp alene, med 3 barn som også har fått lide og fortsatt lider. Nå har jeg endelig flyttet, og endelig blitt møtt av hjelpere som ser, møter meg med forståelse og respekt, og kan hjelpe meg, både min helse, og barnas helse står på spill. Dette er på krisesenteret i Ås. Her har de kompetansen, som jeg har søkt i 7 år. Må bare si at alt du føler, hvordan du reagerer og føler er helt normalt, etter hva du har opplevd. Det er helt umulig for mennesker å forstå dette, om de ikke har opplevd lignende selv. I tillegg er det viktig at de som hjelper har de verktøyene som du trenger, for å hjelpe deg videre. Hjelpe deg å forstå deg selv, og hjelpe deg å forandre det du trenger i fremtiden for å få et godt liv. Ikke engang familien kan det. Familien kan være en støtte
  og en hjelper praktisk. Men vanskelig for de å forstå dine reaksjoner og hvorfor. Ønsker deg lykke til! Stor hjerteklem!

 11. Anonymious1

  Førstegang jeg så denne artikkelen lukket jeg den like fort som jeg hadde åpnet den.. Jeg var så langt unna der hvor du var og hadde ingen tro på meg selv eller at jeg nongang skulle bli så sterk at jeg ville klare å komme dit. Nå når jeg åpnet artikkelen igjen ser jeg at min vei ut gikk via en helt annen utvei enn din.. Han tilberedte utveien uten å forstå at det var det han gjorde! Siden det har gått såpass lang tid fra du skrev denne håper jeg inderlig at du nå er helt og holdent FRI.. og om ikke, bør du skrive en oppdatert artikkel for å få “profesjonell” veiledning til veien videre, for nå er det mange som er i kategorien proffe skal du vite! Ved hjelp av proffes erfaringer klarte jeg å rydde vei i vellinga i tankemønstret mitt og handle deretter. Alle gode ønsker om lykke og fremgang!

 12. Anonym

  Guri malla. Det er som å lese min egen historie. Vær så snill å ta kontakt med meg!

 13. Anonym

  Helt utrolig at det er mulig å kjenne igjen så mye i ett annet menneskes historie.. Ensomheten underveis fordi det er ingen som kan tro på en slik historie, utmattelsen over å stå i en krig hvor du aldri vet hva som kommer underveis, alle gangene hvor jeg håper på at ting ville bli bedre og at han ville innse hva han gjorde mot barna og meg. Grethe Nordhelle forstod – og ba slutte å lete etter hva jeg som hele tiden var min feil, hva jeg kunne gjort annerledes. Sakte kom jeg ut av «tåken» og forvirringen, men fremdeles skammer jeg meg mye over hvor dum jeg var som kunne falle for ham og over alt det barna har lidd over mitt valg.
  Dette tar tid..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.