InnleggPsykopatenRedaksjonen kommenterer

Derfor vinner psykopaten

Politisk korrekthet er årsaken til at psykopaten alltid vinner

Mange uttrykker stor fortvilelse over hvordan psykopaten ofte vinner når du møter psykopaten i det offentlige rom. Enten det handler om å få hjelp til å løse en konflikt, eller når dere møtes til kamp i retten. Skamløshet og frekkhet hjelper et stykke på vei, men psykopaten får også uventet hjelp fra offentlighetens representanter.

I offentligheten er det nemlig bare de politisk korrekte motiver som er relevante.

Mye av det som driver oss mennesker er grådighet, sjalusi, misunnelse, egoisme og generell faenskap. Tar vi en grundig titt på oss selv, så vil mange av oss måtte innrømme at også vi selv er rammet.

Snev av misunnelse

Vi vil helst ha litt mer penger enn vi trenger, og helst litt finere bil, men rister oppgitt på hodet når naboens nye BMW står og glinser utenfor garasjeporten. Hva skal han med ny bil? Og vi har rett, naboen hadde kommet like raskt og effektivt til jobb i sin gamle BMW.

Men er det egentlig derfor vi reagerer, eller skyldes det et snev av misunnelse?

Du får en telefon fra en venn, som spør om du kan komme og ta en prat. Vennen har rotet det skikkelig til for seg selv. Han har satt seg i bunnløs gjeld, konen har stukket. Det hele ser mørkt ut. Du stikker innom, og tar en prat, gir noen råd og trøster så godt du kan. På veien hjem, tenker du over hvor godt du selv har det, og selv om du har vondt av kompisen, kjenner du deg litt oppløftet. Om kvelden snakker du med din kjære om hvor ille det er for stakkaren du nettopp besøkte, og uten at det blir nevnt, kjenner dere begge to hvor godt dere har det.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvorfor blir du irritert på naboen, og hvorfor kjenner du deg oppløftet når din venn har det vondt? Få mennesker svarer ærlig på slike spørsmål, og vi kan heller ikke bevise at det er misunnelse som skaper engasjement rundt naboens bilkjøp eller at det var din venns misere som gjorde at du og din kone hadde det så fint akkurat denne kvelden.

Alltid flere motiver

Motiver kan nemlig ikke påvises, og vi mennesker har alltid flere motiver for våre handlinger. Derfor kan vi, når det passer seg slik, bytte et politisk ukorrekt motiv ut med et som er politisk korrekt.

Hvis naboen sier at du er misunnelig, så kan du bare si at du er indignert over overforbruket i dagens samfunn, og du har jo rett. Ingen trenger en ny BMW, og overforbruk er i ferd med å drive planeten mot avgrunnen. Ingen ville heller innrømme at de blir glade av at andre har det vondt, men det finnes mange undersøkelser som viser man kan bli i godt humør av å se at andre har det verre enn en selv.

Vi forklarer som regel våre handlinger med motiver som setter oss i et heldig lys.

Vi vet imidlertid at det ikke alltid er politisk korrekte motiver som er førende på folks atferd. Dette kan man finne ut ved å se på tendenser i folks oppførsel over tid. For eksempel blir sykefraværet lavere når velferdsordningene strammes inn.  Med andre ord, sykdom er ikke det eneste motiv for at man er borte fra jobben.

Freakonomics

Den amerikanske økonomen Steven Levitt beskriver mange slike eksempler i boken Freakonomics. I en studie av eiendomsmeglere, viser han for eksempel at meglerne får høyere pris når de selger egne, enn andres boliger. Grunnen er at de lar egne boliger være lenger i markedet. Det er altså ikke bare det politisk korrekte motivet «kundens beste», som er førende for når megleren anbefaler at du bør ”slå til”.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

 

Det er meningsløst å krangle om motiver

Eiendomsmeglere, naboer og sykmeldte er som regel ikke psykopater, men eksemplene illustrerer to poenger som er viktige for å forstå den dynamikken som spilles ut når mennesker er i konflikt. For det første produserer vi politisk korrekte motiver for å pynte på våre handlinger:

For det andre: det er meningsløst å krangle om motiver.

Når du sier at naboen er en snobb som kjøper ny bil, så sier han at du er misunnelig og smålig, og så kan dere stå der og hakke på hverandre. Sannheten er imidlertid skjult.

Det er denne dynamikken som gjør at du aldri vinner mot psykopaten. Når du for eksempel opplever at barna blir brukt i kampen for å ta deg, så sier psykopaten at det nødvendig pga «barnas beste». Med andre ord, når du prøver å påvise faenskapen, så blir du konsekvent møtt med et politisk korrekt motiv.

I det offentlige rom

Når du tar kampen ut i det offentlige rom, for å eksponere psykopaten, for eksempel i retten eller på familiekontoret, så blir det ennå verre. Siden det er umulig å påvise politisk ukorrekte motiver, så har man i det offentlige fjernet begreper som grådighet, faenskap, hevn, sjalusi etc. Dermed skal konflikten mellom mennesker løses etter at (minst) halve mennesket er utelatt. De forbudte motivene regnes som irrelevante fordi de ikke er synlige. I slike møter blir plutselig du og psykopaten plassert på samme nivå. I stedet for å snakke om grådighet, hevngjerrighet, sjalusi og faenskap, snakker representantene fra offentligheten (familiekontorer, rettsvesen etc.) om dårlig kommunikasjon.

Rettssaker om for eksempel barnefordeling ender derfor opp som rene dårespill, der manus renner over av floskler og politisk korrekte motiver.

Den som møter dette scenarioet med håp om å få sannheten på bordet, er ofte den som taper. Sannheten er ikke lenger tilgjengelig når kampen står om å fremstille egne handlinger i positivt lys. Dermed blir også den dialogen som føres i slike saker meningsløs.

Mange av de som har levd sammen med psykopater, har opplevd hvor meningsløst det er å samtale når psykopaten alltid pynter på sine motiver, devaluerer andres motiver og aldri innrømmer egne feil.

Når du møter på noen som aldri innrømmer noe og som alltid finner feil hos andre, så kan du spare deg bryet med å gå i dialog. Du har nemlig truffet en akkumulator av politisk korrekte motiver.

Det er ikke sikkert en slik person er en psykopat. I beste fall er han eller hun bare en dåre, men en dåre du aldri blir kjent med.

 

LES OGSÅ:

Tidligere studier har vist at de som har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse, også har større sannsynlighet for å utvikle avhengighet av sosiale medier.
Profilen din på nettstedet Facebook kan fortelle noe om hvor narsissistisk du er. Men blir vi mer selvopptatte av denne kommunikasjonsformen?
Menn og selfies: Antisosial, narsissistisk, psykopatisk – kvinner, vær på vakt! Kvinner og selfies: Stakkars jentene som er utsatt for et så vanvitig utseendepress …

 

Husk – det er ditt eget liv!

Hvorfor tar ikke terapeuten parti?

Du er ikke verdt noe. Jatt med psykopaten, sier professor Thuen

Eneste farbare vei er å prøve å få til en dialog med moren

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for “Anonym”. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Ja dette er dessverre sannheten. Det er allikevel ikke helt mulig å forestille seg det som spiller seg ut på familiekontor, psykologer, rettsvesen politi og lignende. Må dessverre erfares.

  Taushetsplikten er en grunnpilar i vårt samfunn. Allikevel er det tilfeller hvor da mennesker kunne ha vært spart for videre lidelse. jeg fikk “psykopaten” med til både psykolog og familiekontor. Der ble det meste innrømmet. han var nok i en sjokkfase hvor jeg plutselig fikk makt til å handle.
  Etter dette var de bar en vei, og den bar nedover.
  Er nå ute av dette forholdet som varte i 12 år . Det er nå over to år siden og jeg begynner å leve noe som ligner et liv igjen.
  Gina

 2. Anonym

  Det verste er all splittelse av vennskap, en psykopat utfører. De får de “som ikke er en trussel for seg, på parti. Da blir en stakkars stående igjen, som en versting. Det er nok lurt å ikke involvere seg I diskusjoner. Samtidig gi klar beskjed hva det gjør med oss I slike situasjoner.

 3. Er narsissisme en form for psykopati? Jeg spør, fordi jeg i din beskrivelse av psykopatens evne til alltid å bruke politisk korrekte meninger som våpen for å fremme sin sak, finner nøyaktig de samme teknikker som hos personer med narsissistiske trekk. Ikke nytter det å diskutere med dem, for de er feilfrie og alt er alle andres skyld. Alle andre er dessuten ute etter å sverte narsissisten for å sette ham/henne i dårlig lys overfor andre.
  Når det kommer til barn og omsorgsfordeling, er de i egne øyne fantastiske omsorgspersoner og de spiller gjerne på barnets behov for å fremme sine egne… Det er til å bli matt av.

 4. Et av tidenes farligste trender er egotripinga.. det er nemlig viktigere for individet eller egoet komme frem til HVEM SOM HAR RETT, enn å komme frem til HVA SOM ER RETT, i hva det enn måtte være konflikter og uenigheter..
  Og når de øverste lederne, Globalt, dyrker denne tripinga, jo værre blir det nedover i rekkene.. Men egotriping har en tragisk bakside, den tar ifra mennesket dens indre fred, og gjør skade både i sjelslivet og sjelsevnen, noe som igjen fører til å gå planken til misunnelse bakvaskelse mistenksomhet sjalusi grådighet generell faenskap og sikkert mye mer.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.