Brudd med en psykopat

Fem råd for å komme deg ut av psykopatens grep

Den drepende angsten har forlatt henne. Frykten, redselen og de mange turene ned i det sorte hullet er borte. Panikkangsten om natten kommer ikke lenger. Hun er kommet styrket ut av sitt livs mareritt. Les hennes fem konkrete råd for hvordan du for alvor kan komme deg ut av psykopatens grep.

LESERHISTORIE: Jeg leser fortsatt historiene som publiseres på dette nettstedet. Mine opplevelser skiller seg ikke nevneverdig ut. Min psykopat var ikke voldelig. Jeg tenker med stor medfølelse på deg som opplever fysisk vold i tillegg. Min psykopatiske ektemann spilte på samvittigheten min. Han hadde en stor verktøykasse. Det var ikke måte på hvor mange som hadde sviktet ham opp gjennom livet.

Hans tidligere kjærester hadde alle hatt store problemer. En hadde vært alkoholiker, en annen var uhelbredelig nymfoman, en annen hadde alvorlige spiseforstyrrelser, bipolare lidelser eller ødelagt det fine de hadde hatt sammen med svikende utroskap. I tillegg hadde han vokst opp med en dysfunksjonell mor med mange ulike diagnoser. Dette var årsaken til at han hadde mange forhold bak seg. Det var ikke hans feil. Feilen lå hos alle andre.

Først trodde jeg på alle disse historiene. Jeg er et perfekt offer for en psykopat. Jeg har overskudd av empati. Jeg har det vondt når andre mennesker har det vondt. Selv katten fremkaller min empati om han ikke kommer inn om kvelden. Kanskje han fryser?

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Mange år senere har jeg fått hjelp til å styre min egen empati. Uten å bli kynisk klarer jeg å sette tydligere grenser. Det kan være en vanskelig balansegang. Det er fortsatt lett å kalle på min sympati og samvittighet. Vil du vite hvordan jeg ristet av meg en psykopat som gjøre livet mitt til et sant mareritt? Som ville ta barna fra meg? Som løy og projiserte alle sine unoter over på meg? Som ikke ville at jeg skulle forlate ham, som smisket og lovet gull og grønne skoger?

Som ble rasende og hevngjerrig den dagen han skjønte at jeg faktisk gikk?

 

Mine 5 råd til deg som er i en tilsvarende situasjon

 

 1. Søk faglig hjelp. Snakk med en psykolog som vet hva psykopati er og som tror på din historie. Mens psykopaten løp rundt og spredte løgner krøp jeg inn i mitt eget isolerende skall. Jeg turde nesten ikke møte naboer eller venner. Hva hadde han sagt?

 2. Sett punktum, snu ryggen til og løp. Gjør det. Det er et godt råd, men det er ikke sikkert det hjelper. Etter mange år hvor du hele tiden er på vikende front, hvor selvtilliten din bare blir mindre og mindre fikk jeg følgende råd fra min psykolog. Ta igjen verbalt i samtaler der han tar fra deg verdigheten som mor. Møt ham med motstand. Vær etterrettelig, påvis løgner og konfronter ham med åpenbare løgner.

  Det viktigste med dette rådet var ikke at jeg gikk ut i full krig. Det viktigste var at psykologen sa; ikke la deg trampe på. Du kan ta igjen. Ikke finne deg i alt. Det ble en stor lettelse for meg. Jeg trengte ikke å bøye nakken hver eneste gang. Jeg gikk ut fra den samtalen med løftet hode. Jeg var også verdt noe. Jeg skulle ikke bare tie og la det ene overgrepet etter det andre skje. Jeg fikk tilbake verdigheten.

 3. Innse at det tar tid. Jeg levde med angst og tilfeller av panikkangst om nettene. Jeg drømte at han plutselig sto ansikt til ansikt med meg. De svarte øynene så granskende på meg. Han sa ikke et eneste ord, bare satte meg på plass med sitt strenge, sårede og forulempede blikk. Jeg snakket lenge med min psykolog om dette. Han forklarte angsten min med redsel for å miste barna.

  Jeg sto midt oppe i en tøff barnefordelingssak. Når denne saken var over og omsorgen for barna avgjort ville den situasjonsbestemte angsten slippe taket. Jeg levde med denne uavklarte situasjonen i nesten 3 år. Mens prosessskrivene haglet inn i postkassen ble angsten nesten uutholdelig. Skremmeskuddene og løgnene kunne sende meg ned i det sorte hullet i dagevis.

  Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

  BESTILL BOKEN I DAG

  Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

  I dag virker ikke beskyldninger og løgn på samme måte lenger. Kanskje blir man mer immun. Kanskje slapper jeg av fordi omsorgen er avgjort av retten? Kanskje har jeg blitt tøffere av psykologens terapi? Kanskje har jeg lært meg teknikker som gjør at oppholdet i det sorte hullet ikke blir så langvarig? Jeg har det langt bedre i dag. Det har tatt meg 7 år å skrive dette med overbevisning.

 4. Aksepter at du sliter med langvarige skader etter et samliv med en psykopat. Jeg levde med store begrensninger i mitt liv. Det var veldig mye som ikke var lov. Det var veldig mye som var truende for ham.

  Trosset jeg ham ble jeg møtt med knugende taushet, psykisk terror, demonstrative handlinger som åpenlys utroskap eller trusler om selvmord. Lenge følte jeg skyld for at han opplevde meg og mine handlinger som en stor belastning. Hva gjorde jeg? Takket ja til et arrangement på jobben, fikk en ny mannlig kollega, tilbud om ny jobb eller eks-kjærester som sendte meg en gratulasjon på bursdagen.

  Hans sykelige, kontrollerende sjalusi sitter fortsatt i meg. Jeg tenker fortsatt på grenseoppganger i min omgang med andre mennesker. Er jeg innenfor akseptable normer? Jeg tenker hele tiden at jeg skal skynde meg hjem fra jobb-arrangementer. Jeg tenker fortsatt på om det er feil å snakke med en annen mann. Det begynner å slippe taket, men hans sorte blikk forfølger meg. Samtidig klarer jeg å kjenne på den nyvunne friheten. Jeg har det ikke slik lenger.

 5. Bryt kontakten med alle hans venner. Hva skal du med venner du ikke kan betro deg til og snakke ut med? Hva skal du med venner som ikke tror deg? Mange opplever å ikke bli trodd.

  Derfor er det viktig å omgås venner som gir deg den hele og fulle støtte. Mange vet ikke hva psykopati er. De tror det er naturlig at eks-en blir litt vanskelig etter en skilsmisse. De har ikke levd i ditt samliv innenfor husets fire vegger. De vet som regel ingenting om de belastningene du har levd med.

  Kanskje har de et helt annet inntrykk av psykopaten? Han er da ikke så ille, fortalte et vennepar jeg trodde jeg kunne betro meg til. Etter samtalen oppsøkte de min eks-mann og utleverte meg.

  Da tok jeg beslutningen. Vi skal ikke ha felles venner. Testen blir som følger; de som fortsatt vil pleie omgang med ham de trekker jeg meg bort fra. Jeg har spart mange bekymringer på bare å omgås venner jeg kan stole hundre prosent på.

 

Det har vært en lang reise tilbake til et normalt liv. Nå begynner jeg å få kontroll igjen. Angsten er borte. Det er kanskje den største lettelsen. Selvrespekten er på vei tilbake. Dessuten har jeg funnet den store og ekte kjærligheten. Den lar deg sitte på hånden som en fugl. Jeg kan fly. Med den friheten kommer jeg også alltid tilbake til hånden.

—–

LES OGSÅ:

Psykopatens taktikk i rettssalen

Hvorfor det er vanskelig å vinne søksmål mot en psykopat

Hvordan du kan vinne en rettssak mot en psykopat

En psykopat lyver om absolutt alt

Dokumentar på NRK: Hva er en psykopat?

Filmar og bøker teiknar eit bilete av psykopatar som karismatiske, valdelege menneske som er heilt blotta for empati. Dei er like fascinerande som dei er skrekkelege. Men er dette biletet rett?

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for “Anonym”. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Anonym

  Takk for at du deler denne historien .
  Det gir håp om at det er mulig at saker som dette ender i riktig utfall.
  Jeg står selv ovenfor et helvete hvor far setter barna opp mot meg.
  Manipulerer spesielt vårt eldste barn ettersom det er over 12 år.
  Ber til høyere makter om at dette ender til det beste for barna, og kjemper mitt livs kamp. Alt man leser er snu ryggen til – det lar seg ikke gjøre når det er barna som får lide :(. Ønsker deg et godt liv!

 2. Jeg skjønner og er helt enig…og jo det lar seg gjøre med barn i dragsuget…da kan man velge…stange hodet i veggen…eller trekke seg helt bort. Komme seg opp i nytt nettverk og deke detfe med varna dine…lognene de blir representert stemmer ikke med det han sier! Og du vil få oversikt over det han gjør som du kan dokumentere. Husk logn er logn han vil aldri klare holde styr på dem alle…og uten deg kunne speile seg eller få naeringen de må ha for å fremstå…har selv en sonn som idag trekker imot meg…etter mange år under feil tak. Advokat med rett kompetanse er alfa omega…det må du ha! Epitel har liste over gode advokater. Jeg ringte dit og har endelig fått bistand fra en som vet at dette er langt unna normale omsredigheter. Advokater fra Epitel går etter fakta og ender opp med sykemeldinger da sakene er så krevende…de viker ikke fra din side men står i det med deg. Og tar folk på dumskap og logn. Ofte hender det at man oppdager omgivelsene rundt psykopaten som de aktorene som faktisk er de som hokder deg nede. Uten arena og fanklubben er de nemlig ingenting!

 3. HATER HAN!

  Jeg HATER min manipulrendr mann og at han har lært barnet mitt det samme Jeg er blitt en DUM KU I familien som er der for å hakkes på HVER DAG.

  JEG HATER HAN! Det er en “god” becynnelse. Jeg virkelig mer enn hater hen. Har begynt å ta igjen. Til og med kalt han det han har kalt meg i alle år. Den satt langt inne. Var helt sjokkert selv etterpå. Å som jeg hater hsn! Og jeg skjemmes ikke. Jeg hater han’

 4. Stigma

  Kom meg vekk fra psykopaten. Og nå har hun tatt livet av seg. Har null følelser for vedkommende under torva. Null! Hun dedikerte sine siste år på ødelegge mitt liv. Good riddance!
  Har selvsagt sympati med de etterlatte, dog.
  Men nå er jeg fri. FRI!

  • Stigma

   Og ja, HUN!!
   Jeg er så lei og oppgitt over at folk flest er av den vrangforestillingen om at psykopati er mannsdominert. Det er kjønnsmessig jevnt fordelt 50/50!
   I bunn og grunn er den konstante bruken av ordet “han” om psykopater en total hån mot mannlige psykopat-ofre.
   Politisk koprrekt feminisme er en gullgruve av en gavepakning for kvinnelige psykopater

 5. Skjønte ikke hvorfor skrevet den 11 og 12. september?

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.