Narsissisten

Jeg bruker narsissisten som et speil

Narsissisten speiler hvem jeg er

Hun har brutt med narsissisten. Hun er ikke lenger i hans nærhet. Selv om hun fysisk fjernet seg og avviste all kontakt er hun fortsatt følelsesmessige koblet til han. Det verste er at narsisssisten vet dette, nesten som om han har følere inne i hodet hennes. Hun vet dette høres rart ut for noen som ikke har opplevd det.

LESERHISTORIE: Jeg har funnet ut at narsissisten kan brukes som ett speil: Jeg brukte speilet til å se min egen følelsesmessige sårbarhet. Han viste meg hva jeg følelsesmessig frykter mes og hvilken energi jeg utstråler. Han er som et følelsesmessig måleinstrument. Han har en egen evne til å lese mennesker, og han vet nøyaktig hvilke knapper han skal trykke på. Han vet hva han skal gjøre for å treffe mine såre punkter og skape angst og frykt.

For meg var disse såre følelsene undertrykte, langt inne i underbevisstheten. Jeg visste ikke hvorfor jeg reagerte som jeg gjorde. Når en er så følelsesmessig er kjørt, som en blir i et forhold til en narsissist, er det vanskelig å ta en klok beslutning. Noe måtte all den erfaringen kunne brukes til, bortsett fra å advare og kunne hjelpe andre?

Jeg fant ut at narsissisten kunne brukes til å se meg selv og min sårbarhet: Energien jeg utstrålte var noe narsissisten sugde til seg, uansett god eller dårlig. Denne utstrålingen kan ikke sees, den føles, derfor trenger ikke en narsissist fysisk kontakt for å trekke til seg denne energien fra meg.

For meg har det vært bare en måte å gjøre dette på. Det er å forandre mitt eget indre og energien min. Jeg sier til meg selv. Opp til nå, har jeg vært sånn.  Mitt selvbilde er langt på vei et resultat av det andre har fortalt meg at jeg er. Ofte er dette ubevisst. Vi vet ikke alltid hvorfor vi er sånn, eller reagerer som vi gjør. Kvinner vet ofte ikke hvorfor de blir tiltrukket av en mann fremfor en annen. Hva fornuften vår ønsker er en ting, følelsene våre overstyrer. Det er mange mekanismer her, jeg har ofte sagt at om jeg er sammen med en snill mann, blir jeg slem. Det vil jeg ikke være, derfor er menn som utfordrer meg, attraktive for meg.

En narsissist er den ultimate utfordring. Jeg hadde ikke peiling på hvilket minefelt jeg bevegde meg inn i, til tross for at jeg ble advart.

Jeg har gjort meg noen erfaringer, fått noen tilbakemeldinger og reaksjoner på det jeg har gjort, fra jeg var barn og opp til voksen alder.

Disse er med på å forme mitt bilde av meg selv. Derfor er det viktig for meg at jeg nå tenker at opp til nå har jeg vært slik. Men ikke lenger!  Mitt selvbilde er ikke støpt i betong. Dette kan endres. Den som i størst grad kan påvirke mitt eget selvbilde er meg selv. Det gjør jeg ved først å sette meg ett mål av gangen. Beskrive hva som er mitt ideelle meg, hva liker jeg, hva er jeg god til, hva gleder meg og så videre. Da er det mulig å jobbe systematisk for å oppnå dette.
Det er for meg nøkkelen, det å endre mitt indre jeg, fra å være mottagelig for narsissistisk sjarme og manipulering, til at narsissisten ikke lenger har noe å hente hos meg. Når det ikke lenger er noe han eller andre narsissister kan bruke til å fylle sitt tomrom med.

 

LES OGSÅ:

Narsissistens 7 vanligste løgner

Psykopat eller narsissist? Her er forskjellen

Har du en narsissist nær deg?

De skjulte narsissistene blant oss

Brev til en narsissist – Endelig er jeg fri

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

 1. Christiane

  Alle forhold lærer oss noe om seg selv. Etter – et forhold med en N/P og når man får ord på hva N,P,manupulatorer er og hvordan disse fungerer har man stor sjans til å unngå flere. Ingen slipper totalt feilfritt gjennom barndom osv – alle har ett eller annet en N/P han benytte seg av – et arr holder, det vil iherdig bli forsøkt rippet opp.
  Alle kan bli manipulert -MEN når en har kommet seg ut og latt det virkelig synke inn hva man har opplevd med N/P og fått ord og forståelsen/oversikten … da er man ganske godt sikret mot å bli utnyttet på denne infame måten over tid igjen.
  Jeg har ikke blitt slem mot snille kjærester, men beholdt vennskap og lykke til videre føleser etterpå.
  Med en N/P er det bare sjokk, sinne og eksistensiell krise etterpå og blokkering av all videre kontakt så langt det går.
  Man kommer styrket ut av eksistensielle kriser tilslutt, man har endret hele verdensbildet,troen og gått i dybden av seg selv – og kommer ut med en dyrekjøpt erfaring og ønske om å få verden til å vokne opp for personlighets forstyrrede manipulatorer.
  Det budre vært et fag på skolen – og man føler seg utenfor og isolert siden ingen egentlig har lyst til å ta alvoret innover seg… inntil man selv erfarer hvor destruktivt på alle plan et sånt forhold er – innser ingen det.
  Men ok – når har man ord på det, vet hva abuse og traume forhold er m.m og man innser at intuisjonen alltid har fungert og man tar til seg at ok. en del prosent av folk er gjennomført egoistiske og abusive -men de fleste er normale 🙂
  Og en ting er sikkert – jeg lærer mye heller om meg selv og verden heretter med en mer givende og ærlig parner som speil.
  En manipulator en N og P lyver dessuten på alle måter -og er et vrengt speil.
  Alle issues og sår bør man finne en teraput å bearbeide de med.
  For min del var det gamle ferdige ting N ville ha meg til å tro var grunnen til at jeg ikke tilga de samme handlingene han gjorde om og om igjen.
  Jeg ble forvirret – man tror at den man elsker vil ditt beste osv.. gikk tilbake til teraput og måtte nermest overbevises om at det ikke var min skyld. Endelig endelig klarte jeg å avslutte forholdet.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.