Dikt

Jeg var ingen og jeg var aldri nok

Psykopat og brudd

Hvem er jeg med ham? Jeg er ingen.

Hvem vil jeg være?

Hvem er jeg uten ham? Jeg er meg.

Hvem ønsker å være ingen?

Hva er jeg uten ham? Jeg er nok.

Jeg vil alltid være nok.

Hva gjør jeg uten ham? Jeg puster.

Jeg er nok og jeg puster.

Hvilken dag var det i går? Jeg husker ikke.

Hvilket år sluttet jeg å le? Jeg vil ikke huske.

Dagene går i ett og jeg vet ikke lenger hvordan det er å le.

Vil jeg ha det sånn?

Hvorfor vil jeg ikke lenger leve med ham?

Jeg vil være meg,

Jeg vil være nok.

Jeg vil puste.

Jeg vil vite hvilken dag det var i går.

Jeg vil le.

Hvordan får han meg til å føle?

Jeg er ingen

Jeg er aldri nok

Jeg får ikke puste

Jeg glemmer hvilken dag det er

Jeg kan ikke lenger le

Hvem, hva, hvilken, hvorfor og hvordan.

Jeg har stilt så mange spørsmål.

Det handlet aldri om meg.

Det handlet om ham.

Hvem, hva, hvilken, hvorfor og hvordan.

Det er jeg som skal svare nå.

Jeg spør meg selv.

Tenk, noen spør meg!

LES OGSÅ:

Bare elsk meg du, så går det bra

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette diktet? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. Monica

  Du skal være usynlig. Fortrenge deg selv. Kun være synlig når han kan bruke og utnytte deg. Hevde seg selv. Vanskelig for mennesker som er så dypt nedsunket. Derfor må du synke enda dypere. Hvor er en da? Hvorfor kaste bort energi på luft?
  Kom deg bort. Det er lov til å dagdrømme. Bruke fantasien og lage seg mål. Hva er det som stopper og hindrer en I å nå målet? Det er lov til å søke hjelp. Føle trygghet. Vite at du ikke er alene.
  Tenk, han vil aldri ha sjanse til å forandre seg. For han vil aldri innse. Du innser. Du ser alvoret. Grip tak I det, på egen hånd!

 2. Anonym

  Ja ! !

  Man mister helt tidbegrepet, fordi de opptar all din energi, og man bruker så uendelig tid på unødig grubling for å prøve å forstå dem. Som vi nå VET er bortkastet og helt umulig, ved å tilegne oss all litteratur og kunnskap om emnet! ! Kom deg vekk, kutt alle bånd. Er i en sånn situasjon nå (nok en gang, selv om frykt, vet jeg hva jeg må gjøre, steg for steg). Først fikk jeg barn med en periode dranker, etter 8 år turte jeg å satse på kjærligheten igjen. Da traff jeg en psykopat. Tok meg 4 år å skjønne hva det gikk i, og han fikk meg til å tro at det var meg det var noe galt med. Etter 1 år å ha klart å komme meg vekk fra en psykopat, treffer jeg en cover narsissist(enda vanskeligere å få “øye på”/oppdage). Nå skal jeg gå til spesial terapi, så jeg kommet meg utav “mønsteret” en gang for alltid ! ! Det som går opp for meg når jeg leser all denne litteraturen, er at han første som var perioderdanker også var narsissist ! Jeg er redd for at jeg ALDRI tørr å stole på å elske noen igjen. Kjenner på “skadene” av å ha vært et offer for disse. Nekter å være ett offer ! !’Jeg kjenner at dette også har gjort meg “sterkere” enn noen gang ! Så stå på, ikke tenk, bare gjør det du må for å “klippe” alle bånd ! ! Du vil klare det, og da “overvinner” man ALT, når man klarer å overvinne dette ! ! Man blir sterkere enn noen gang ! !

  Anonym

  • Meta Tanem

   Absolutt enig! Du minner om meg selv og jeg har funnet ut at forholdet jeg hadde til min far (som var periodedranker) og min mor som var medavhengig, har lagt grunnlaget for min rolle som empat.

 3. Kjersti

  Ja. Sånn er det. Dvs sånn var det. Jeg er ute nå. Jeg er fri. Jeg har det godt.

 4. Anonym

  Slike mennesker knuser deg sakte men sikkert i flere biter. Å lime på plass alle bitene igjen går ikke. Man blir aldri den samme igjen. Man må finne seg selv på nytt og det kan også være en fin prosess. Jeg har vært der. Det er det vondeste jeg har opplevd. Alt var feil. Til og med hvordan jeg skrev var feil. Eller hvis vi hadde samme farger på klær. Han gjorde alt han kunne og fikk «muligheten» til for å ødelegge meg. Han sa jeg var ingenting uten han og jeg trodde på det. Til slutt kjente jeg ikke meg selv igjen. Jeg ble ustabil og hatet hele verden. Jeg ble alvorlig psykisk syk. Han ødela meg og relasjonen med min søster. Jeg har tilgitt han for min egen del og har det bra i dag.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.