Narsissisten

På ferie med narsissisten

Narsissisten er misunnelig

Hun skulle egentlig skrevet dette for lenge siden, men har ikke hatt ferie enda. Paradokset er jo nettopp at en narsissist ikke vil planlegge ferie, bare det er alene en kamp.

En narsissist liker ikke glade mennesker, mener hun. Han liker ikke mennesker. Han er misunnelig. Han må hele tiden ta seg sammen, han kan ikke være den han er, han vet det. For andre mennesker gleder seg til ferie.

LESERHISTORIE: “Min” narsissist gleder seg ikke. Si for all del ikke hva du har lyst til, da kan du være sikker på at det blir det ikke.

Det fungerer imidlertid å komme med forskjellige forslag, så han kan velge ut fra det. Jeg pleier å kalle det kjærlighetsforhandlinger. Om feriemålet er bestemt, nevn for all del ikke hva du synes er fint med stedet og ting å gjøre der.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Da kommer ikke det til å skje. En narsissist følger sine rutiner og adferd på ferie også, litt mer avslappet fordi, ingen kjenner han og kan senke skuldrene litt.

Til tross for at en narsissist alltid snakker om å være fri, noe han aldri kan bli fordi han er fanget i sitt eget hode og kropp er han mer oppmerksom på ferie. Han er ikke helt borte i sin fantasi eller paralellverden  nå han er på ferie.

En narsissist liker som kjent ikke å være alene. Uansett hvor mye han snakker om at han vil være alene.

Han vil helst ødelegge ferien

Han vil ødelegge ferien, for at jeg skal føle meg like elendig som han. Når jeg føler meg elendig og er redd for at ferien ikke blir noe av. Jeg kan ikke slappe av før reisen faktisk har begynt.
Da føler han seg så mye bedre og humøret hans stiger.
Så vil han gjøre meg glad. Det handler om kontroll, dette er virkelig. Han tenker at “jeg har gjort at hun er glad, jeg kontrollerer henne.” Det er egentlig en illusjon han har skapt i hodet mitt.

En narsissist er mester i å plante tanker

Han er mester til å si noe mellom linjene, som kan oppfattes som at ferien ikke blir noe av. For eksempel sier han at jeg har virkelig dårlig råd nå, jeg kan egentlig ikke dra på ferie. Hva gjør jeg? Jeg sier ingenting. Jeg responder ikke, overser det. Det fungerer. Jeg har spurt om han kontrollerer sin manipulering? Han sier det er ikke bevisst, kanskje ikke alltid, men det er i hans natur. Siden jeg vet dette, er det ikke noe problem lenger, mener han.

En oppskrift

Det er to ting å gjøre i en slik situasjon, planlegg og dra uten, eller følge ritualet og dra sammen. Begge deler blir på en eller annen måte straffet. Drar du alene ett sted, blir det brukt mot deg til å være sammen med andre, selv om det er han som ikke vil være med.
Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
Han spiller syk eller sier han ikke har råd til ferie. Da er det jeg som har reist og forlatt han i hans hode, og det rettferdiggjør hans handlinger.
Drar vi sammen, er det ingenting av det du har lyst til å se eller vil gjøre du får gjort, om du har sagt det høyt og om han ikke vil.

Bruker dine penger

En narsissist bruker helst dine penger, men også sine på seg selv. Vær derfor obs ved å legge ut for reiser og andre ting. Prøv heller å få han til å legge ut, han har som regel ikke orden på ting, for eksempel reiseforsikring. Ett argument for å få han til å betale er da er om han bruker sitt kredittkort så er han forsikret. Det ser han fordel i. Det er også som regel eneste måten å få tilbake noen penger på, få han til å legge ut.
Han lever etter regelen alt mitt er mitt og alt ditt er mitt .Da er det bare å nyte ferien, med en illusjon av drømmemannen og en illusjon om at du elsker han.
For hvem kan elske en som ikke kan elske deg tilbake, selv om han gjerne vil?
LES OGSÅ:

—–

Besøk også våreFacebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (9)

 1. Veldig bra skrevet!
  Akkurat dette, “at de har så dårlig råd” har kostet meg mange penger i forsøket på å få tingene til å lykkes.. Naivt!!!

  • Anonym

   Joda, det har kostet meg hundretusener før jeg skjønte at “dårlig råd” betyr at han sparer penger til seg selv. Og nå planlegger jeg å gå fra han. Sparingen til min “flukt” har begynt. Å leve med en narsissistisk person betyr forvirring, dårlig selvfølelse og fattigdom. Angrer at jeg holdt ut i 20 år. Kunne vært sammen med en som elsker meg og verdsetter meg og hatt friske barn. Har prøvd å ignorere det meste han sier for at det ikke skal bli full krangel, slik at barna ikke skal lide, men man betaler med sin egen mentale helse.

   • Anonym

    Så fantastisk fint at du nå er sterk nok til å forberede deg på å komme deg bort! Gjør det så fort som mulig, det haster for din egen helses skyld. All støtte og varme til deg i denne viktige flukten, du er sterk, modig og klok. Se fremover til et lykkelig liv. Du klarer dette, stå på og kjemp. En dag av gangen, stille og rolig, og så endelig er det din dag, og du er fri. Fri til å finne lykke og den sterke person du faktisk er.

 2. Stella

  Treffende bra …. psykopati – den sterkeste gift i verden .

 3. En ting er den barnslige narsisisten, en annen er de som faktisk velger å leve med et slikt menneske. De trenger terapi mest.

  • Anonym

   Hallo, man velger ikke å leve med narsissisten, men må ofte bli pga at han/hun har brukt opp offerets penger, truer med å ta barna fra offeret, bryter ned selvtilliten til offeret… Man vil ikke, men må for man har ingen annen mulighet hvis man vil leve med sine egne barn.

 4. Bianca

  Anita har helt rett, problemet er at få om noen norske psykologer har kunnskap og erfaring om narsissisme. Derfor vanskelig å i terapi, når en sitter med mer kunnskap selv.

 5. Monica

  Mange forstår ikke hvordan det er å leve med en narsissist. De vet hvilke tråder de skal trekke og har sine teknikker. En blir ensom, deprimert og har -O I selvtillit. Mange I den uopplyste verden vil raskt gi en følelsen av å være dum. Veldig oppløftende.
  Men, det er om å Gjøre å ikke gi seg. Prøve å se for seg at dine barn vil se deg smile. Lage fine bilder hvor dere står sammen og nyter friheten. Himmel og helvete. Tur – Retur. Fred!

 6. Anonym

  Hvor mange liv har vi egentlig? Ett så vidt jeg vet. I alle fall som vi er klar over i dette livet. Hvor langt er dette livet? Ikke så langt, egentlig. Et liv går fort. Og så “velger” man å bli hos en som langsomt men sikkert ødelegger dette ene(kanskje?) og korte livet. Ikke minst dette dyrebare livet. Dere kan si hva dere vil, men det er et valg. Det kan alle de (vi) som har forlatt disse defekte utgavene av mennesker, bekrefte. For det er det de er. Defekte. Egentlig, har de en grunnleggende feil som gjør at det ikke er riktig å kalle de mennesker, men jeg syns det blir helt feil å kalle de dyr. Dyr har ikke denne defekten. Men monstre, det syns jeg passer godt. Og ja, så lenge du velger å bli hos et monster, kan du ikke vente deg annet enn sorger og fortvilelse. I stedet kan du snu ryggen til og ha et godt liv. Valget er faktisk ditt.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.