Brudd med en psykopat

Jeg elsker og hater ham på samme tid

Narsissisten Jeg elsker og hater ham samtidig

Etter at hun for noen måneder siden forstod akkurat hvem hun hadde vært gift med i alle disse årene, har hun jobbet knallhard for å kunne løsrive seg. De har bodd hver for seg og byttet på å være med barna. Selv om hun har fått hjelp av psykolog, psykiatrisk sykepleier og sosionom er det fortsatt veldig vanskelig. Den emosjonelle løsrivingsprosessen er den som er tøffest når hun nå tar ut separasjon. 

LESERHISTORIE:  Mine støttespillere ser ut til å forstå at ekteskapet mitt har vært svært destruktivt, og de har alle rådet meg til å ta ut separasjon. I dag kom brevet i posten, mekling! Det føles godt! Med ett barn under seksten år, er det obligatorisk med minimum en times mekling. Jeg dro selv og bestilte timen, og akkurat det likte ikke min mann. Vi skulle ha reist sammen, mente han. Et utsagn som førte seg i rekken av tegn på at han liker å ha kontroll. 

Et brudd er en heltidsjobb

Jeg har tidligere skrevet et innlegg tidligere om at det er en heltidsjobb å komme seg vekk. Det er en rekke praktiske og økonomiske saker som må ordnes. Løsningen for meg har vært å gå litt videre hver dag. Det har vært svært viktig å ha noen som støtter meg.  Jeg var lenge bekymret for om jeg ville greie å bo alene, spesielt økonomisk. På et tidspunkt slapp jeg tak i denne redselen, og bestemte meg for at det må gå. Dette var et stort vendepunkt.

Det som er det vanskeligste, er å løsrive meg emosjonelt. Jeg har fått lite hjelp til å forstå hvorfor det er slik. Det kan virke som om det er lite kunnskap i Norge. Jeg har lest mye og sett filmer på Youtube som har hjulpet med. Disse har vært nyttige. De er faglig gode og de formidler akkurat hva jeg har slitt med i mitt ekteskap i årevis. Et eksempel på en slik film som jeg kan anbefale er denne:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=uKMIzadAZYI

Jeg forstår nå hvorfor jeg har holdt sammen med en mann som har misbrukt meg emosjonelt i så mange år. Og ikke nok med det, hvorfor det tar så lang tid å komme meg fri fra ham. Bare tanken på alle gangene han manipulerte meg med å være sarkastisk, fikk meg til å føle meg som et psykologisk nervevrak og gjorde meg usikker på min verdi – burde være nok til å føle avsky. Men, slik er det ikke. Jeg elsker han fortsatt.  Jeg hater og elsker ham på samme tid. Nå har jeg bygget meg opp etter alle råd i månedsvis og har formidlet at ekteskapet er over.  Det har vært så tøft for meg å ta dette valget. Det eneste jeg vil ha er fred fra ham.

https://www.youtube.com/watch?v=OMHbQu5QE3o

Se også denne linken

Men, helt etter boken: Hvem er det som nå lirte av seg; ”Jeg tror vi har mye ubrukt potensiale. Ja vi har kranglet, men vi kan få det bedre. Jeg har også hatt det vondt. Jeg er villig til å gå i terapi. Og jeg hadde egentlig lyst til at vi bare kunne cruise oss gjennom livet, se barna våre bli voksne sammen”

Da min mann sa dette, tenkte jeg; dette kan du ikke gjøre mot meg. Jeg har ønsket at vi skulle gå i terapi i 20 år. Hvorfor nå?

Jeg tenkte også ; nå skjer det jeg har lest om, han vil ikke gi slipp på meg. Han sier ting kan bli bedre.  Fornuften sier at det vil ikke bli bedre. Terapeutene sier at dersom han virkelig ønsker å endre seg, er det likevel svært vanskelig å få det til i praksis. Hjertet mitt sier, hjelp jeg elsker ham enda.

Så her er jeg, det er den emosjonelle løsrivingen jeg sliter meg nå. Det er tøft. Jeg har jo bestemt meg. Men, han var mannen som fikk mitt hjerte og nå føles det som om jeg fysisk drar og sliter for å få det tilbake. Han fikk det en gang, han får det ikke en gang til!

 LES OGSÅ:

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB: Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Anonym

    Så vondt å lese det du skriver fordi jeg kjenner meg så igjen. Går igjennom samme prosess som deg nå og jeg føler jeg går på autopilot og klamrer meg til fornuften. Det er så utrolig vondt å innse at mannen du elsket som også er pappa til mine barn, ikke har evne til å elske oss på samme måte. Tvert om han sårer og svikter gang på gang

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.