Film og dokumentarer

Er du født som psykopat?

Det er litt ekkelt å tenke på at vi kanskje ikke er i kontroll over våre egne følelser og reaksjoner. Nyere forskning viser at reaksjonsmønstrene samsvarer med tettere konsentrasjoner av grå substans i ulike områder av hjernen. Den del av hjernen som psykopaten mangler er kanskje også bestemmende for om du har stor eller liten grad av empati. Eller som et normalt menneske: om du er mest emosjonell eller mest rasjonell.

Som kjent er et av de mest fremtredende trekk hos en psykopat total mangel på empati. Den del av hjernen hvor empatien skapes er simpelthen borte hos en fullblods psykopat. Nå er det gjennomført et eksperimentet med 176 deltagere, som gikk gjennom en rekke tester for å måle nivåene deres av ulike former for empati hos normale mennesker. De ble samtidig overvåket av hjerneskannere. Mer spesifikt så hadde gruppene mer grå substans i hvert sitt område, henholdsvis insula for de følsomme (som befinner seg dypt inne i midten av hjernen), og i gyrus cinguli for de rasjonelle (det området av hjernebarken som ligger like over hjernebjelken, altså bindeleddet mellom hjernehalvdelene).

Har du  mye empati er du gjerne ganske så redd når du ser en skrekkfilm, eller begynner å gråte under en trist scene. De som har mer kognitiv empati, er mer rasjonelle, som for eksempel hos en klinisk psykolog som veileder en pasient.

 

What is empathy?

 

Grå substans, betegnelse på de områdene av hjernen og ryggmargen som hovedsakelig består av nerveceller, i motsetning til de hvite partiene, som består av nervetråder og gliaceller. I hjernen utgjøres den grå substans av den foldede hjernebarken og av sentrale hjernestammekjerner. I ryggmargen danner den i tverrsnitt en H-lignende figur.

 

LES MER HER:

Robert Eres  pressemelding

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.