BokIntervju

Ingunn Norheim tok omstart etter voldelig forhold

Ingunn Norheim ny bok Vendepunkt

Det handler om å ta en omstart, forteller Ingunn Norheim i sin bok Vendepunkt. Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke henne. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon.

Resultatet er blitt boka Vendepunkt, hvor Ingunn både skriver om sine opplevelser i det destruktive forholdet og om hvordan man kan frigjøre seg og starte på ny.

– Boka er min personlige historie om mange år sammen med en mann der jeg ble utsatt for psykisk vold og mobbing, hva dette destruktive levesettet gjorde med meg og hvilke belastningsskader det ga meg. Men mest av alt handler boka om vendepunkt, om å ta en omstart, ta valg og starte på nytt. Den handler om å finne tilbake til seg selv igjen, til den man var tidligere, forklarer Ingunn Norheim.

Dagboknotater ble bok

Hun hadde egentlig ikke tenkt å skrive bok, men en stabel med dagboknotater ble kimen til det som nå er å finne mellom to permer.

– Da jeg kom ut av forholdet, brukte jeg mye tid på å skrive dagboknotater, og opplevde det som veldig nyttig. Idéen til en bok kom gradvis etter som tiden gikk. Det var altså ikke planlagt fra starten av at det skulle bli en bok ut av det, den ble til underveis. 

Hun kaller boka en mestringsbok der erkjennelser og aksept, og å ta valg og ansvar for seg selv, er viktige elementer.

– Målgruppen for boka er alle behandlere som har pasienter og klienter der de kan komme borti tematikken vold i nære relasjoner. Jeg tenker på leger, fysioterapeuter, psykologer, psykoterapeuter, ansatte på Krisesentre, Familievernkontorer og utdanningsinstitusjoner. Jeg tenker også at de som har vært utsatt for psykisk vold og mobbing kan ha nytte av å lese den.

Boken kan også være interessant for de som er opptatt av oppmerksom tilstedeværelse, å være «her og nå», mindfulness og meditasjon, forklarer Ingunn.

Spennende å skrive

Drivkraften i skriveprosessen har vært å bearbeide de vonde hendelsene.

– Det har vært veldig spennende å skrive om egen rehabilitering samtidig som man har gjennomgått den. Det har inspirert meg og gjort at jeg har holdt ut påkjenningen det var å gå tilbake i tid og gjennomleve årene som var så vonde for meg.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Og så har jeg hele tiden hatt tro på og tillit til å skulle lykkes med rehabiliteringen, at jeg skulle bli reparert, sier forfatteren.

– Da jeg slapp fri, hadde jeg et stort behov for å forstå hva jeg hadde vært utsatt for. Jeg fant mye som var interessant å lese, både av faktabaserte tekster og erfarte historier som lignet på min, men oppdaget ingen bok som inneholdt både enkel, faktabasert informasjon, den erfarte historien, og i tillegg en løsningsfokusert del med konkrete tips og nøkler, slik min bok er. Og sånt sett så tenker jeg at min bok skiller seg ut fra andre bøker om samme tema.

Vold skjer

Ingunn Norheim er utdannet gestaltterapeut og har laget egen hjemmeside i forbindelse med bokprosjektet. På www.mittvendepunkt.no har hun lagt ut flere utdrag fra manus gjennom skriveprosessen og har annonsert for boken overfor fagmiljøet i Norge som hun er en del av. Responsen har ikke latt vente på seg. 

– Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger, og mange har uttrykt at de ønsker å lese boken. Jeg håper at boken kan bidra til økt bevissthet om sammenhengen mellom psykisk vold og belastningsskader, for her tenker jeg at det er mange som ikke vet nok om de. 

– Vold i nære relasjoner skjer, og det er godt kjent at mange strever med å mestre livene sine etter å ha vært utsatt for den psykiske nedbrytingen, som også er en del av voldsbildet. Det er mange som for eksempel ikke får til å stå i arbeidslivet og er sykemeldte, og til og med uføre, etter å ha vært utsatt for dette.

Jeg har selv erfaring med å ikke mestre å stå i fast jobb etter det jeg ble utsatt for, forteller Ingunn.

Sånn sett burde boka også leses av ansatte i NAV som jobber med oppfølging av sykmeldte.

Egne bilder

Ingunn Norheim har mange fritidsinteresser, og noen av dem har hun kunnet gjøre nytte av når bokprosjektet har blitt utviklet fra idéstadiet til ferdig bok.

-Jeg er glad i å reise, og er også veldig glad i å være på tur både på fjellet og ved sjøen. Jeg liker også å fotografere, og alle bildene i boken, bortsett fra ett, har jeg tatt når jeg har vært på tur. Jeg er utdannet gestaltterapeut og kan mye om å være “her og nå”, og er også opptatt av mindfulness og meditasjon. Jeg mediterer jevnlig og har stort utbytte av det. Jeg er også en svært løsningsorientert person som lett setter meg mål, og som jobber mot målene mine.

Klikk her for å få boken sendt hjem til deg

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette intervjuet? Har du spørsmål til Ingunn? Legg gjerne igjen din kommentar eller still spørsmål anonymt.

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner!

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Det er tendenser til et overgripende samfunn her hjemme som gjør psykopaten/narsissisten i stand til å fortsette sine ugjerninger. Godt hjulpet av systemet.Jeg har skrevet 100 vis av artikler siden 2006,jobbet på nett-paneler, blogger og debattfora med diverse media. Vi er mange som har kjent “de” på kroppen, og mange som har brutt med dem. Lykke til videre.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.