Psykopaten

Er han en psykopat?

Varsellampene lyser men er han en psykopat

Hun er voldsomt i villrede for tiden og greier ikke konkludere selv så hun ber om råd LESERHISTORIE: Jeg har «sett» en mann i en god stund nå. Vi er ikke offentlige kjærester men er kjærester på privaten om du forstår. I vårt tilfelle er det ikke aktuelt å flytte sammen og vi har det fint med særbo.

Sjelevenner?

Vi føler det nærmest som vi er sjelevenner og jeg har det helt topp med han, men det er noe som skurrer. Jeg ser både varsellamper og ordet psykopat klinger i mitt hode. Likevel er jeg ikke sikker. Jeg har tidligere vært bekjent av en psykopat og disse to er overhodet ikke like. Der den bekjente hadde voldshistorie, dommer på seg og et flakkende liv uten mye kontakt med familien, så er min kjære helt motsatt. Han har en god og høytstående jobb, mye penger og flere eiendommer. Han er faglig dyktig og lynrask i hodet, ingen problemer med loven, gjør alt for familien sin og vennene sine og alle liker han. Men så kommer den biten hvor jeg begynner å lure på om det er jeg som er paranoid eller om det virkelig lyser noen røde lys i det fjerne.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Alltid min feil

Vi krangler sjelden men hvis det skulle oppstå en misforståelse så er det alltid min feil. Jeg hadde ikke sagt klart nok ifra. Så blir jeg sittende med den dårlige samvittigheten etterpå. Han kan for eksempel love å ringe på et tidspunkt, så uteblir det, men det snakkes bare ikke om og glattes over som om ingen avtale var gjort. Han er fullt klar over posisjonen sin og fremhever det ofte på en fleipete måte. Jeg klarer ikke å se om det er fleip eller om han virkelig mener det. Han kan fleipe om at det er menn som er bra, vi damer er liksom håpløse men er det fleip?

Vanlig sjalusi?

Han kan alt og vet alt fordi han er mann og har først nylig begynt å innrømme at han slettes ikke vet alt. Hvis jeg skal treffe noen så spør han alltid ut etterpå og tar det alltid for gitt at jeg skal treffe en mann selv om det er ei dame. Dette kan selvsagt bare være vanlig sjalusi og at han er redd for at jeg skal gå videre men de berømte lampene er altså tilstede. Han har aldri gjort meg noe som helst annet enn å være snill, men kan altså det ene øyeblikket snakke om at vi skulle ha bodd sammen før han i det neste kan reise hjem med bare et kjapt ha det. Jeg føler ikke akkurat kjærlighet da kan du si.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
Det er hundre prosent sikkert ikke andre damer i bildet så den er jeg trygg på. Han gjør også alt for familien. Trenger ungene hjelp så er han der på sekundet, hjelper til, gjør tjenester og de har et veldig godt forhold. Han er også en god sjef. Streng hvis det behøves, men veldig rettferdig og empatisk ellers. Der faller han jo liksom utenfor psykopatboksen? Så er det meg eller er det han?

Jeg er redd for å ta ting videre på grunn av varsellampene, men samtidig så har jeg aldri vært så forelsket noen gang.

Hva tenker du?

 

Er du usikker på om du er utsatt for en psykopat anbefaler vi deg å lese artikkelen “Sikre tegn på at du er utsatt for en psykopat”.

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd å til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner!

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Fyren høres mer ut som en “Alfamann”, og det sammenfaller med den possisjonen han har oppnådd. For å komme til toppen av næringskjeden kan man ikke være “pusekatt”, og det vil av og til være sammenflytende hvordan man lar karakteren sin utrykke seg i forskjellige settinger. Mulig ha bare er ærlig og viser seg som den han faktisk er på godt og ondt?
  Men om det er none annet som ikke nevnes i historien så er jo det noe som du selv må vudrere grundig.
  En spukopat er alltid en drittsekk, men en drittsekk er ikke alltid psykopat.

 2. Avslutt. Følelsene dine stemmer for godt.

 3. Lytt til magefølelsen, dette høres ut som en klassisk felle. For all del, ikke selg fast eiendom, bli gravid eller si opp jobben din før du har tatt din bestemmelse. Ikke la noen andre ta dine avgjørelser. Det er ditt liv det gjelder. Hvis du er i tvil, så har du sikkert rett i dine antagelser.
  Du kan jo bryte ut av forholdet og se hvordan han reagerer på det ? Blir han sint, fortvilet, ydmyk, slem, eller kanskje glad? Hvem vet, men reaksjonen vil jo fortelle en del om hans reelle hensikter, muligens…

 4. Helene

  Det er så likt faren til barnet mitt da vi var sammen. Jeg kan bare si det sånn at jeg er utrolig glad for at jeg har barnet mitt, men gud, jeg skulle ønske jeg fikk han med en annen mann. Etter bruddet har det vært mange utfordringer og psykiske belastninger for både meg og barnet våres. Har du en dårlig magefølelse, så følg den.

 5. Anonym

  Jeg ser varsellampene blinke her🤔 Jeg hiver meg utpå her ganske direkte. Ta med deg det du har bruk for og vit at jeg sier det jeg tror ikke hva som er sant for deg.

  Ikke psykopat, men skjult Narsissistisk kanskje , snill og hjelpsom på den ene siden, (kanskje lett krenkbar) drømmemannen og han du vil ha. men på den andre siden en som vil ha kontroll, er sjalu, som projekterer skyld over på deg, han har aldri feil , det får deg til å tvile og du ønsker å utforske hva som egentlig skurrer. Han snakker nedlatende om kvinner, altså om deg, for du er kvinne. Kanskje snakker han nedlatende om folk. Dette med at han føles som din sjelevenn på den ene siden og samtidig viser deg sider av seg selv som får varsellampene til å blinke, VIL GANSKE SNART GJØRE DEG AMBIVALENT.
  Deretter vil du få vanskeligheter med å velge, bedømme, ta avgjørelser. Så er det vanlig å akseptere og godta mer og mer av varsellampene som blinker. Ulv Ulv, men du hører ikke på intuisjonen eller magefølelsen din. Av det du beskriver her viser meg det meg at du allerede er godt inne i et missbruk forhold. Om du flytter sammen med han ha kontroll på all din tid…..Når han sier noe, ler og sier ‘jeg bare tulla’ så er det mye mer alvorlig enn det kan se ut sånn med det samme,,, han tuller og forvirrer deg, litt senere i forholdet vil du muligens oppdage at du blir usikker på om han mente det sånn eller slik,,,,du blir usikker og går på ‘eggeskall’ eller på tå hev for du vet ikke hva han egentlig mener å si. Du vil begynne å analysere alt han sier…..Samtidig kan du bli kjempe usikker for HAN ER JO SÅ SNILL , han gjør jo bare gode ting. Det er vanskelig å ta ‘sånne folk’ rett på, det tar tid å oppdage dem. folk rundt forstår ikke, du forstår muligens heller ikke,, ennå. Du vil ha den ene siden av den fantastiske flotte fyren , men den andre siden kan du IKKE leve med. Det aller viktigste er å spørre seg selv om du kan leve sånn som dere har det….for du kan ikke forandre på han, det er HÅPLØST.
  Samtidig midt i forvirringen kan du jo begynne å skrive ned episodene som skurrer pluss dato. Dette er en hjelp på veien videre, for plutselig kan mye bli uklart. Så er det utrolig viktig å bruke enetid tid på seg selv til selvutvikling, trening og meditasjon, for deg holder deg i kontakt med deg selv og følelsene dine.

  Lykke til🥰

 6. Kjetil Nome

  Mitt råd. Skriv ned alle hendelser, samt dato. Da kan du over tid se om det er mønster i tematikken/ hendelser .

  Om du blir ambivalent, kan du se på fakta i saken.
  Dette har hjulpet meg

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.