Brudd med en psykopat

Når det er for godt til å være sant

Er jeg en magnet på psykopaten
Hun har vært på søken etter en ny mann i livet sitt ganske lenge nå. I ti år, faktisk. Men hver gang jeg hun tror hun har funnet en fantastisk mann viser det seg etter kort tid at hane er en a-typisk fyr, som hun kaller dem. De endrer seg nemlig straks de tror de har henne. Er hun en magnet på psykopater – eller bare veldig uheldig? Les hennes historie, tanker og mange spørsmål her.

LESERHISTORIE: Jeg har tidligere vært utsatt for og levd sammen med i nesten ti år med en narsissist-psykopat-mann, hvis man kan si det sånn. Han hadde narsissistiske trekk, men også til tider svært psykopatisk oppførsel. Sammen med endel alkohol, ble det ubeskrivelig vanskelig å være sammen med denne personen, og jeg endret totalt personlighet.

 Siden bruddet har jeg lest mye om psykopati, psykopater, narsissisme, egoisme, offerrolle, “utsatte” og andre nærliggende temaer. Jeg er livredd for å havne i samme situasjon som sist. Det har tatt meg 10 år å “nullstille meg”. Frykten min, ligger i at jeg igjen skal gå i fella.
Jeg har funnet ut, at jeg er en typisk psykopat-magnet. Jeg er snill, godtroende, ærlig, tilgivende, litt alene til tider, med en vanskelig oppvekst.
Jeg har innsett at det er lett å late som om mannen jeg treffer er en god mann for meg når han spiller på sin sjarme, fremstår som bamsefar eller handyman. I hvert fall frem til jeg gjennomskuer han.

En A-typisk fyr

 

1. De hermer : meningene deres, er hentet fra hva andre har sagt og gjort
2. De juger: Løgnene er så gjennomsiktige, at man ikke kan unngå å forstå at det er løgn
3. De later som: Kjærlighetserklæringene, er slik de tror, at jeg vil ha dem.
4. De har ingen empati, eller respekt: Deres liv er viktigst.
5. De utnytter: Mitt liv er deres
6. De er falske: De juger så det renner
7. De er ikke veldig smarte: De tror de kan lure meg til å tro at de bedre enn de egentlig er.
“Åh, vi må gifte oss og få barn, fordi du er vakrest i verden!”
Jeg har innsett at det er egoisme og narsissisme, kamuflert som “har du det bra”? Egentlig er de ute etter å få det bedre selv. De er opptatt av mine penger, min status og mine eiendeler. De juger så det renner, er det umulig å ikke oppleve dem som noe annet enn falske. Men selv om jeg vet mye om hvordan psykopaten jobber, så ønsker jeg jo å tro at det finnes en mann for meg, som gir meg troen på at det finnes menn uten slike trekk.

Jeg har ikke truffet en eneste mann jeg stoler på

 Jeg har vel til dags dato, ikke truffet en mann jeg stoler på. Antakelig er det bare slik at jeg ikke har truffet den rette? Forhåpentligvis, mener jeg. Det er mange menn og for den saks skyld kvinner som har psykopatiske trekk. Og like mange som er store egoister eller har narsissistiske trekk.  Jeg tror det er mange som har psykopatiske trekk, fordi vi i dagens samfunn, dyrkes frem som egoister. Folk sier; tenk på deg selv, dyrk din egen fremtid, ditt liv og dine valg. Det høres til tider ut som “besku din egen navle.” Jeg tenker at man kan bli svært narsissistisk av slike oppfordringer.

Egoisme, narsissisme og psykopati er også etterhvert blitt en stor del av det vi må forholde oss til hos arbeidskollegaer, i venneflokken og også i familien.  Må man bare lære seg å håndtere psykopati og leve med en nesten god nok mann? Og håpe han ikke blir alt for slem? Eller er det slik at han ikke blir slem, bare du klarer å håndtere han?
Spørsmålet mitt blir hvor mye eller hvor mange mange psykopatiske trekk har man “lov” til å ha? Uten å være psykopat? Har alle slike trekk? I forskjellig grad? Og hvor mange grader er FOR mye? Og hvordan finner man dette ut, slik at man ikke går i fella? Hvordan unngår jeg at at psykopater faller for meg?

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
Det beste hadde vel vært om man kunne jobbe forebyggende og finne ut en måte å fjerne psykopatiske trekk på. Kanskje mens de enda er små? Slik at de “vokser av seg” psykopatioppførselen.Men da kommer jo spørsmålet; Er denne oppførselen så tydelig, fra de er små? Er det slik at disse A-typiske menn bare mangler oppdragelse og kjærlighet?

Mine spørsmål

 • Kan vi gjøre en endring i livet til en psykopat?
 • Hjelper det å akseptere, tolerere mer, veilede og gi dem ekte kjærlighet?
 • Kan vi lære dem empati?
 • Kan noen i det hele tatt lære seg empati i voksen alder?
 • Og hvor mye empati bør en mann ha?
 • Og handler det kun om at psykopater ikke har empatiske evner?
Mitt spørsmål, helt personlig, er hvordan finner jeg en mann som ikke er psykopat? Hvordan er han og hvilke egenskaper har en god mann som ikke er psykopat? Kan man elske en psykopat så høyt, med ekte kjærlighet, forståelse og empati, at han endrer seg?

LES OGSÅ:

Psykopatens taktikk i rettssalen

Hvorfor det er vanskelig å vinne søksmål mot en psykopat

Hvordan du kan vinne en rettssak mot en psykopat

En psykopat lyver om absolutt alt

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om alle hennes spørsmål? Har du et godt råd? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (14)

 1. Skjønner deg godt, virker som om det er vanskelig å finne de gode menn. Jeg har tenkt det samme som deg, om jeg er en psykopat-magnet, og på et vis kan man si at ja det er vi, nettopp fordi vi har mye å gi, og så tenker vi feil.
  Første store feil vi begår er at vi tenker at hvis jeg gir av meg selv, så vil de gi tilbake med samme omsorg og kjærlighet. Dette er feil – du gir, de tar, du gir mer, de tar bare mer. Balansen blir at du ser ham, og han ser seg selv.. Begge har rettet blikket samme vei, og dette fungerer jo fantastisk, helt til du bryter sammen.
  Du kan ikke elske en psykopat eller narsissist frisk, og hvorfor i all verden skulle du også bruke tid på det? Det er ikke din oppgave å “redde” de stakkarene.
  Et godt råd er å se hva han gjør, ikke hva han sier. Ord er ganske billige, og det koster lite å si: “Du er det beste som har skjedd meg, jeg elsker deg så mye” – men å faktisk bevise disse ord i handling det krever mye mer av han, og det kan han ikke vise deg hvis han ikke mener det, slik faller fort til jorden.
  Den perfekte mann finnes ikke, men så er vi jo ikke perfekte selv heller. Men føler man at man har det 80 til 90 % bra med mannen, så må det vel være bra nok tenker jeg.. De siste 10 – 20% er da kanskje noe man må leve med, og så er det jo også hva de siste prosentene handler om – er det “feil og mangler” som ikke er så viktige for deg går det vel bra, men hvis feilen overskygger mye og er noe som er viktig for deg, så er det nok ikke rette mannen.
  Neste gang du møter en mann, så prøv å la være å forelske deg i det du ønsker mannen skulle være for deg, prøv heller å glemme drømmebildet du har i hodet og se heller hvem du faktisk sitter overfor. Og hvis magefølelsen sier at noe ikke føles riktig, så er det sannsynligvis sant, ikke gi det en sjanse, bare gå fra det da.
  Dette er iallefall mine refleksjoner.

  Hilsen en annen psykopat-magnet 😉

  • Anita Fauske

   Fantastisk svar????

   • Hva mener du?

    • Anita Fauske

     Jeg skrev fantastisk svar, og med smilefjes med hjerter, og så kom det spørsmålstegn istedenfor. Får ikke endret på det. Beklager.
     Likte svaret ditt kjempegodt:)

     • Ok, takk 🙂 Ja det var spørsmålstegnene som gjorde meg litt forvirret på hvordan jeg skulle tolke det 😉

 2. Slitenmammamor

  Som en franskmann sa: “Vinen og konene/mennene bør man skaffe fra eget distrikt så vet man hva man får”.

  Dette kan forstås på flere måter. Skaff deg ikke en mann du ikke vet noe om, som har helt annen verdigrunnlag, som er mye yngre eller eldre…osv. Mannen trenger ikke nødvendigvis være fra sted som deg, men han må forstå hvem du er. Og det kan han bare gjøre om han er nysgjerrig og har empati. Altså, test empatien til mannfolkene. Hvordan, det vet jeg ikke, men bare tenkte at det kunne være en god strategi for å få et godt liv med noen.

 3. Erfaren

  Psykopat-magneter har personlighetstrekk som er felles. Dette er personlighetstrekk som gjerne kalles ‘medavhengig’ eller ‘medmusbruker’ (google dette) og som barn som vokser opp i rusmisbrukende, eller voldsutsatte, seksuelt overskridende eller på andre måter dysfunksjonelle hjem svært ofte utvikler. Svært ofte kan også et hjem med en tyrannisk/aggressiv far eller mor eller et hjem hvor far mobber mor gi samme resultat for barna. Et hjem hvor far mishandlet mor på ulike måter, enten fysisk eller psykisk er størst risiko; forskning viser at barn skades MER av å være vitne til at far mishandler mor, enn om barna mishandles fysisk selv.
  Altså at barna er flasket opp i hjem hvor det er hverdagskost å oppleve at grenser overskrides på ene eller andre måten. Disse barna sosialiseres inn i å bli de beste medavhengige til mennesker med psykopatisk atferd.
  Barna fra slike dysfunksjonelle hjem er løvetannbarn.
  De higer etter kjærlighet, har lav selvfølelse og liten utviklet egenomsorg og svake grenser. De har et ønske om å hjelpe; de er oppdradd&spesialutviklet til oppgaven så å si (selvsagt en kompensasjon fordi de selv trenger hjelp og omsorg som de ikke får dekket)
  -de er vant til å skjule, dekke over, være vitne til og akseptere hårreisende ting..
  Ofte går det lenge før voksne med slike oppvekstvilkår skjønner at de er sammen med en psykopat fordi de er vant til å bli trakket på eller se andre bli trakket på. Dette er kjent for dem..
  Grunnen til at noen av oss havner sammen med flere psykopater etter hverandre er etter min mening denne:
  (Snakker av egen erfaring)

  *Når vi var barn var vi prisgitt familuestrukturen og omstendighetene vi vokste opp under. Destruktive atferdsmønstre ble plantet i oss. Vi hadde under oppveksten ingen makt til å endre smerten; når vi er voksne søker vi derfor ubevisst samme situasjon for å som voksen klare å reagere og takle og endre det vi ikke klarte som liten.
  *Vi tiltrekkes ikke av vanlige, gode familiefedre. Tenner ikke seksuelt på dem vi kunne hatt det som best med.
  Noe som ikke nevnes mye er at sexlivet mellom psykopat og offer ofte er svært bra. Dette har med kompliserte tenningsmekanismer etablert i sårbare faser av barndommen og livet å gjøre.. Lidenskap; lidelse, smerte, håp, kjærlighet, belønning, alt blandes sammen en stor smørje, noe som er uhyggelig avhengighetsskapende. Det er ofte gjennom seksualiteten den sterke bindinger til psykopaten opprettholdes som gjør det vanskelig å bryte ut.
  Lever du med en psykopat og skjønner at du må ut av forholdet før du stryker med selv, slutt først å ha sex med psykopaten. Ikke tillat berøring eller sex i det hele tatt. Ikke tillat løfter om bedring og dager med mer fortrolighet mellom dere. Vær knallhard og avvis alle former for kontakt.
  Det interessante er at etterhvert som vi erkjenner egne mønstre og jobber med oss selv endres også mønsteret for seksuell tiltrekning, HVEM vi føler ‘kjemi’ med.
  Det beste er å alltid passe nøye på hvem vi tiltrekkes seksuelt av og allerede DERogDA vurdere om det kan tenkes å være en liknende type som psykopaten. Eller har du nå endret fokus og bevissthet, og kjenner du nå er tiltrukket av en mann du for noen år siden aldri ville hatt? Gå for det siste!!!

 4. Anonym

  En tanke som slo meg, når jeg leste første kommentaren her ang. Løvetannbarna; Noen av disse ender muligens også opp som psykopater/ eller spesielt sosiopater? Jeg lurer nemlig på om jeg har levd med en av dem, en mann som gikk litt for lut og kaldt vann i barndommen, med en psykisk syk mor og en fraværende far. Han klarte på et vis i sitt hode å overføre hennes sykdom over på meg, fordi jeg var så “ustabil og gal” i hans øyne. Virkeligheten var at jeg var opprørt og fortvilet over å stadig ta han i nye løgner og stadig oppdage nye dame-affærer bak min rygg. Han har lite anger i ettertid og viser lite empati over den smerten han påførte meg. Det er 3/4 år siden jeg tok barna og dro, ikke så langt, da vi har en felles liten datter. Han sier han fremdeles elsker meg og vil ha meg hjem, men klarer ikke å bevise at han virkelig elsker meg gjennom handling. Jeg har dessverre fremdeles følelser for han, men tør ikke tro på at han har forandret seg. Jeg har hatt en veldig trygg og stabil barndom..

 5. Anita Fauske

  Jeg skrev fantastisk svar, og med smilefjes med hjerter, og så kom det spørsmålstegn istedenfor. Får ikke endret på det. Beklager.
  Likte svaret ditt kjempegodt:)

 6. Stigma

  Kan vi gjøre en endring i livet til en psykopat?
  Nei.

  Hjelper det å akseptere, tolerere mer, veilede og gi dem ekte kjærlighet?
  Nei, dette blir NF.

  Kan vi lære dem empati?
  Nei.

  Kan noen i det hele tatt lære seg empati i voksen alder?
  Psykopater? Nei. Sosiopater? Kanskje, men mer sannsynlig i tidlige tenår, før det har slått ordentlig rot..

  Og hvor mye empati bør en mann ha?
  Eller en kvinne? Psykopati er 100% kjønnsnøytralt!

  Og handler det kun om at psykopater ikke har empatiske evner?
  Ja.

  • Stigma

   Det er faktisk særdeles kjønnsdiskrimenerende å konsekvent omtale psykopater som “menn”. Det er både er løgn og vranglære

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.