Å leve med en psykopat

Psykopat i fri dressur: fest sikkerhetsbeltet!

Wenche Jacobsen beskriver det så godt i det lille heftet «Det komplette idioti og veien ut av det». På en genial måte beskriver hun essensen av en psykopat i fri dressur. Og da vil jeg gjerne dele med leserne en av mine mange erfaringer med en fullblods, skriver hun i denne historien.

LESERHISTORIE: Vi var gift. Vi hadde vært på reise, flyet skulle straks lande. Så satt jeg der, nærmest vinduet. På det midterste setet satt min svigerfar, og nærmest midtgangen min mann. Vår lille datter på ca. ett år satt på min manns fang i et barnesete, dette var før SAS innførte sine nåværende barnesetebelter. Jentungen satt altså trygt i setet på sin fars fang, og flyet skal straks gå inn for landing.

Flyvertinnene står i midtgangen og demonstrerer hvordan vi alle skal opptre. Og hva skjer?

Like før piloten setter flyet på bakken, tar min mann og setter fra seg barnesetet med datteren vår i midtgangen på flyet! Hun ble sittende med ansiktet framover i fartsretningen. Jeg satt innerst ved vinduet, jeg kunne ikke foreta meg noe, jeg var som lammet. Hva er det han gjør, -og hvorfor?

Gjerningsmannen, for å bruke det ordet, var en meget utdannet mann, hadde den høyeste utdannelse man kan få i kongeriket. Tunge nasjonale selskaper støttet seg på kompetansen hans. Han eide hus og bil og en sikker jobb, familie, you name it.

Men i denne situasjonen er all fornuft feid vekk, han følger impulsene som romsterer i sitt indre, han utsetter barnet vårt for en uhyre farlig situasjon, han setter hennes liv på spill.  Gudskjelov, en flyvertinne helt foran i flyet så hva som var i ferd med å skje. Hun skriker, hun kommer stormende og raser mot ham: HVA ER DET DU GJØR!?

Forfjamset griper han tak i barnesetet og løfter det opp, setter det på fanget sitt. Hjertet mitt slår ikke. Jeg kan ikke tro at det som skjer foran øynene mine er sant.

Nå, lenge lenge etterpå forstår jeg «logikken» i det som skjedde.

Psykopater er ikke som alle andre

Her står altså flyvertinnen, et kvinnemenneske med ansvar for passasjerene, og forteller alle hvordan alle og enhver skal oppføre seg når flyet skal lande. Hun hadde oppskriften, og den gjaldt oss alle, uansett kjønn, tittel og lønnstrinn.

Men, psykopaten er jo ikke som alle andre, han er helt ulik alle andre. Psykopaten er en avviker, har en alvorlig defekt. Psykopaten er en opprører, en trassig «unge» som alltid må gå i stikk motsatt retning. Sier andre «ja», MÅ han si «nei», sier andre «stopp» så sier han «løp!» etc. Trasset er den alt overstigende drivkraften. Selvfølgelig kunne ikke han innrette seg sånn som oss alle, måtte markere seg, psykopaten godtar ingen autoritet verken over eller ved siden. Psykopaten tenker ikke konsekvens, han lever jo så i nået, så i øyeblikket at hendelser som vi andre vet naturlig vil følge, de er ikke-eksisterende i dette «menneskets» sinn. Psykopaten klarer ikke å knytte sammen fortid, nåtid og framtid, underutviklet som han er.

Jeg fikk ikke takket flyvertinnen. Skulle så gjerne. Hva hun tenkte om saken i ettertid, kunne vært interessant å vite. Det skulle gå mange, mange år før jeg «forstod» hva som drev ham til å gjøre det han gjorde. Det var først da jeg fikk kunnskap om psykopati, jeg så den røde tråden i livet hans. Han gjorde nøyaktig det man kan forvente av en fullblods psykopat.

LES OGSÅ:

Blir jeg aldri ferdig med psykopaten?

Hvem er det som blir offer for psykopaten?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.