Når andre i familien er psykopat

Svigermor fra helvete

Narsissist og psykopat

Jeg har giftet meg inn i en dysfunksjonell familie. Jeg oppdaget raskt at min kommende svigermor ikke var som andre mødre og bestemødre.

Hun var som et lite bortskjemt barn, snakket rett fra levera, satte barna sine opp mot hverandre og skapte stor splid innad i familien.

LESERHISTORIE: Barna holdt henne på en armlengdes avstand. Jeg kom inn som ny i familien og syntes fryktelig synd på henne.

Man kan da ikke være slem med en gammel, enslig dame, tenkte jeg. Som en Florence Nightinggale var jeg fast bestemt på å bedre hennes relasjon til resten av familien.

Jeg var historieløs

Etter hvert kom det frem mange historier om hvordan hun hadde stelt i stand bråk, hvordan hun i lange perioder ikke hadde hatt kontakt med verken barna eller barnebarna.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvordan hun til stadighet spilte på sine barnas samvittighet og hvordan hun laget intriger og satte barna opp mot hverandre.

Hun presset gjennom sin vilje

Jeg gikk naiv inn i denne familien. Det var mange uskrevne lover om hva som var lov og hva som ikke var lov. Jeg fant raskt ut at samvittighet var stikkordet for at svigermor fikk presset gjennom sin vilje. Stakkars henne. Ingen tenkte på henne.

Livet hennes var fælt

Hun hadde vondt overalt. Hun fikk ikke noe hjelp, mente hun.

Alle andre fikk hjelp av barna sine. Hun var helt alene. Alle naboene sa til henne at det var skammelig at barna ikke hjalp henne. Slik holdt hun på. Hun snakket også stygt om mannen som hadde gått fra henne 40 år tidligere.

Hun forlangte nærmest at alle tok avstand fra ham. Den stygge mannen.

Hun hadde slitt ut noen samboere siden skilsmissen. Svigermor var lat, hun var utakknemlig og hun eide ikke evnen til å uttrykke takknemlighet.

Han var gjerrig, gnien med gaver og tok gjerne en høylydt diskusjon om hvorvidt hun skulle gi bort gaver. Alt ble målt opp mot hva hun selv hadde fått. Barnebarna var i veien for henne. De fikk ikke sitte på fanget hennes. De fikk ikke røre noe hjemme hos henne.

Var det noe hun ikke fant så kunne hun beskylde oss alle for å ha stjålet fra henne.

All kritikk prellet av

Min mann kunne slå hardt tilbake i diskusjoner med henne. Hun fikk passet sitt kraftig påskrevet. All kritikk bare prellet av. Jeg tenkte mange ganger; eier hun ikke et følelsesliv. Hadde noen snakket så hardt til meg så hadde jeg brutt sammen og grått.

Hun tok i igjen og det var umulig å rikke henne. Hennes oppfatninger var bombastiske. Det var umulig å føre en normal samtale med henne.

Hun endret aldri adferd. Ba aldri om unnskyldning. Hun minnet mest om en trassig tre-åring uten forutsetninger for å ta inn andres følelser.

Samvittighetsknappen

Opplevde jeg henne som slem? Ja. Infam og beregnende. Hun hadde ingen grunn til å være psykisk slem med meg.

Vi inviterte henne hjem slik at hun kunne bo hos oss opptil to uker. Hver eneste gang hadde jeg forhåpninger om at det skulle bli hyggelig. Jeg stelte istand, og håpet at denne gangen skulle alt bli annerledes. Det ble det aldri. Det gikk ikke lang tid før hun trykket på samvittighetsknappene og fikk min mann til å bli forbannet og sint.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Dermed var stemningen satt. Jeg ble like skuffet hver gang. Jeg hadde tatt på meg en helt umulig oppgave. Svigermor var ikke som andre.

Det er først de senere årene at jeg har forstått at hun mest sannsynlig har hatt en alvorlig personlighetsforstyrrelse. Jeg strevde hardt, men skjønte ikke den gang at hun ikke var mottagelig for gode råd.

Hun var en kontroversiell dame hele sitt liv. Hun var ikke elsket av noen. Barna hennes mente hun hadde ødelagt barndommen deres, og det fikk hun aldri tilgivelse for.

Hun er død nå. Ingen kom i hennes begravelse.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Er innsenderen for streng med sin svigermor? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. Min mann var separert da jeg traff han. Vi bestemte oss for å flytte sammen etter et halvt år. Vel, svigermor tvang da en av hans sønner å skrive et brev til helsesøster i kommunen om hvordan han ikke hadde blitt spurt om det var greit om jeg og mine barn flyttet inn. Det stod mye løgn i dette brevet. Da det ikke virket og hun ikke fikk splittet oss. Så snakket hun nedlatende om meg og min mann til barna når de var på besøk der. Jeg tok kontakt med henne og skrev at neste gang hun snakket om oss ville hun bli politianmeldt. Hun nektet for å ha sagt noe eller ha noen med brevet å gjøre. Barna til min mann har en psykopatisk mor og nå har svigermor rottet seg sammen med henne, der de begge beskylder meg for at barna ikke vil ha kontakt med biologisk mor. Selv om barna har fortalt at mor ikke har behandlet dem godt.

 2. Anonym

  Har tenkt og venter på begravelsen til min mor. Dagen vil bli feiret. Håper at hun blir alvorlig syk først. Få vise henne hva det betyr å virkelig ikke bry seg.
  Alt de er ute etter er å ødelegge andres liv. Min bror er altfor snill. Har vokst opp med en far som endte opp som alkoholiker. Han ble sittende igjen med massevis av gjeld etter at hun stakk av med en ny type. Å ødelegge forholdet mellom meg og min bror har hun alltid vært besatt av. Sette oss opp som konkurrenter.
  I dag må jeg bare le. Alt det idiotiske denne personen presterer. Alle blir kalt slabbedask er. Vel, hvem er den største? Nei, nå er hun bare en vanvittig liten person. Hun klarte aldri å få meg til å synke under hennes nivå. Hvor er man da?
  Får bare håpe at min bror våkner snart. Begynner så smått å gi opp der også.
  Er det noe som har gitt meg viljestyrke her I livet så er det henne. Aldri om hun skal klare det. Aldri!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.