Løp, løp, så fort som du kan!

Løp, løp, så fort som du kan

Psykopat og vold

Hun skriver til den nye kjæresten til sin domfelte eks. Han ble domfelt i retten for psykisk og fysisk mishandling, men fortsetter som før med nye kjærester. Og hun blir fremstilt som den det er noe i veien med, selv etter at han er dømt. På bloggen Viktige Nyheter skriver hun et brev til den nye kjæresten. Hun mener at hun ikke vil høre på henne, men forsøker likevel.

LESERHISTORIE: Å høre på meg er nok ikke det du vil? Du er nok ikke spesielt interessert i hva jeg har å si heller? Du tror nok at jeg vil ødelegge for dere og at jeg er sjalu. Jeg er ikke det. Men jeg har et ansvar for å advare deg, og jeg tror ikke du forstår at jeg forsøker å være mitt ansvar bevisst. Jeg har forsøkt med små tilnærmelser, men jeg forstår at min voldsmann – din kjæreste – min domfelte – sannsynligvis har dannet et forkvaklet bilde av meg. Et bilde som ikke stemmer. Sannsynligvis frøken, så leser du ikke denne bloggen engang. Men jeg skriver det allikevel her. Jeg har ingenting å tape, men det har du.

Jeg vet ikke hva han sier om meg. Jeg vet ikke hva han sier om dommen. Jeg aner ikke hva du vet og ikke vet. Men det er en ting jeg er rimelig sikker på; du vet mye mindre enn du burde. Hva hvis jeg fortalte deg, at da jeg møtte ham en mai måned snart et tiår tilbake, så fortalte han meg at eksen hans var psycho? Hun var gal og kontrollerende. Han var jo så sliten av det. Om jeg fortalte deg at han var like søt og grei mot meg? Ville du trodd meg om jeg fortalte deg at vi var genuint lykkelige? Du skjønner, det er lett å si i ettertid at man ikke var lykkelig og at ingenting var bra. Men i motsetning til hva en del kanskje tror – så har jeg ikke elendig smak i menn. Jeg velger ikke idioter. Men jeg valgte denne mannen for ti år siden. Den kjekke, snille og morsomme gutten. Jeg vet ikke hva du falt for i ham men det var nok noe av det samme. Og en annen ting; det er han, og ikke jeg, som er dømt for sin sykelige sjalusi. En sjalusi han innrømmet for fullsatt rett. Jeg gråt mine modige tårer da han innrømmet det. For i alle årene jeg har kalt ham sjalu har han kalt meg gal. Det var fint å høre han si det selv. Bare så synd det var flere blåmerker for sent.

Han er grei når han har det fint. Når ingen stiller krav. Når han kan vise sine gode sider. Jeg tror ikke du har sett de andre sidene. Om du har sett noe er det nok kun en antydning til irritasjon, slik det var med hans eks og hans mor når de ble nevnt før. Disse irriterende kjerringene. Nå er jeg en av de også. Men jeg er hun irriterende bitchen som fikk han dømt. Og meg bør du faktisk høre på.

Jeg holdt ikke sammen med denne mannen i alle disse årene fordi han er en dust. For jeg vet at han ikke er bare dust. Det er ingen som er kun ond eller god. Men jeg kjenner han, og jeg kjenner han bedre enn deg. Jeg ser hva han gjør og jeg forstår deg så godt. Det er synd på han, er det ikke? Det er så leit når jeg sender han meldinger hvor jeg irrettesetter han med såkalte vanskelige ord. Du kan jo forstå hvordan han har hatt det, med den kontrollerende drittkjerringa. Hun – jeg – skal jo styre alt, selv nå. Og om ikke det var nok så påstår jeg at det er for å være grei? Jeg har vel aldri vært snill og grei. Jeg er jo sjalu og kontrollerende. Jeg er verbalt sterk og slem. Kjæresten din har jo ikke hatt noe valg, i alle disse årene.

Han har vært kjørt opp i et hjørne og blitt konfrontert med syke beskyldninger. De stemmer selvsagt ikke, jeg bare overdrev. Det er vel det du tror, og det er nok det han sier – for vet du hva? Jeg tror det er det han tror også. Jeg tror han i enda mindre grad enn deg forstår hva han har holdt på med. Jeg kjempet meg ikke igjennom tre dager i tingretten for at han skulle få lov til å gå hen å skaffe seg en another no one. Jeg kjempet meg igjennom de dagene for å få frem sannheten og for barnas del. Jeg gjorde det for rettferdighet – for det er det jeg ønsker for alle. Jeg ønsker det for deg også. Jeg kan ikke tro at du har lest dommen. Dersom du har det, still deg selv dette spørsmålet;

Dømt i retten for psykisk og fysisk mishandling

Om en mann blir dømt i retten for psykisk og fysisk mishandling over en periode på opp mot fire år, er eksen hans da klin gæren? Eller visste du ikke at han var dømt for det?  Ja, så ble dommen avsagt i dissens. Det vil si en uenighet i dommerpanelet. Men du fikk kanskje ikke med deg den biten hvor den kvinnelige dommeren – blendet av sjarm og anger – faktisk medgir at han har gjort alle disse hendelsene? Men at grunnet min verbalt sterke tunge er det ikke like ille som de andre dommerene, og aktor mener?Hun er også enig i det. Hun mener bare at omfanget er litt mindre. Er du også av den oppfatning? La meg stille deg et spørsmål inn i sjelen din, for jeg vet du har en søster med barn;

Om søsteren din får bank og barna hennes ser på – mener du at hennes mann ikke skal straffes? Mener du da at det ikke er alvorlig? Er det hennes feil fordi hun provoserte han? Er hun gal?

Er det egentlig noen forskjell?

Jeg håper for din del at du ikke har lest dommen. Ti ville hester ville ikke fått meg til å bli hos en slik mann før han var ferdig sonet. Du venter kanskje på en anke. Det gjør jeg og. Dersom du ønsker å lese dommen vet du hvor jeg er. Fra ham vil du nok kun få bruddstykker.

Mannen som i mange år har unngått å søke hjelp, mannen som kun nå mens det var en rettsak søkte hjelp. For syns skyld. Han vet hva han har gjort. Tror du virkelig på ham når vi er minst 10 andre som husker alt han har gjort? Ville han ikke ha  deg i retten? Han sa det til meg, at du hadde spurt. Han hadde sagt du ikke trengte. Du skulle vært der. Jeg hadde håpet å se deg der.

Og hvem vet, kanskje det er deg om noen år, som står på Vita med et blått øye og spør om de har noen foundation som dekker skikkelig bra.. for du har falt og slått deg. Lykkelig uviten om at dette er spørsmål de får ofte.. og at de aller færreste faller seg til blåveis. Du må gjerne elske ham og dere må gjerne være lykkelige. Jeg håper bare det er på de rette premissene.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
 • Kanskje kan du lære noe for livet og se at det også er håp?

Jeg håper du vet at du kan gå. Og jeg håper du tar sjansen og løper. Det er ingen fremtid med en slik mann. Jeg beklager å si det ? men jeg tror ikke han forandrer seg. Du har sjansen nå. Men har du det om fem år? Når du er glad i han og barna hans? Vil du virkelig utsette barna mine for enda et slikt forhold?

For slår han deg, så slår han de igjen, om ikke direkte så indirekte. Med ditt samtykke. Og da kan jeg ikke tilgi deg. For du går inn i det med åpne øyne. Jeg var nitten år gammel og visste ikke hva som ventet meg.

Det gjør faktisk du. 

Denne leserhistorien er publiser på bloggen Viktige Nyheter. Du finner flere artikler her.

LES OGSÅ:

Hun varslet psykopatens nye kjæreste. Hvorfor gikk alt galt?

Bruddet med psykopaten er en heltidsjobb

Psykopat? Her er alle kjennetegnene.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Ville du varslet psykopatens nye kjæreste? Eller er det håpløst å advare? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

2 Comments

 1. Maylill

  July 25, 2015 at 8:42 pm

  Har prøvd å advare, men det nytter ikke. De er blind av forelskelse, og et veldig lett bytte for hjernevasking fra sin elskede. Psykopaten er ekspert på å hjernevaske. Tenk selv hva du ville ha trodd hvis noen sa noe negativt om den du nettopp var blitt forelsket i.Jeg husker selv at jeg ikke klarte å takle sannheten om min eksmann da de kom og fortalte meg ting om ham. Det er så vondt å tro det de sier at man ikke klarer det.

 2. ida marie

  July 27, 2015 at 6:25 pm

  Jeg har vært sammen med en psykopat i 8år og gift i 6 av de. Har også ett barn. Jeg har endelig kommet meg unna, men man kommer seg aldri helt unna. Spesielt med ett barn inn i bilde. Jeg prøver så godt jeg kan og oppfordrer alle som er i et “usunt” forhold å komme seg unna. Det tar litt tid, men det blir bedre når du kommer deg unna. (Uansett hva han sier til deg om at det blir verre om du drar) jeg har klart å tatt steget å anmeldt han og har fått besøksforbud. (Måtte etter knappe to uker anmelde brudd på besøksforbud) kan vel egentlig si (kort fortalt) at det handlet om psykisk og fysisk vold og terror. Jeg trodde jeg måtte takle det pga “vi hadde det bra i perioder”, men jeg ser nå hva mitt barn har gått igjennom og hva barnet sliter med grunnet alt hun har sett og hørt. Jeg klarte heldigvis å dra da hun var 18mnd. (6uker siden bare) skulle dratt MYE før, men bedre sent enn aldri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.